Będzie okres czy nie będzie?
-
WIADOMOŚĆ
-
Magdak wrote:Felinka, super, ze wszystko dobrze❤️
Eedzia, beta ladna jak na czwarty tydzien, oby pieknie rosla🍀
Chyba przed rannymi sesjami musialabym wypic jakas mocna kawe, bo typowo nie jestem osoba co lubi poranki😅 ale moze powinnysmy sprobowac Xvwb1994😁Magdak lubi tę wiadomość
➡️ kwiecień 2021 pozytywny test ciążowy
💔 maj 2021 - łyżeczkowanie (puste jajo)
➡️ 31 styczeń 2022 pozytywny test ciążowy
❤️ 11 październik 2022 - mamy synusia
➡️ 08 marzec 2024 pozytywny test ciążowy
💔 11 kwiecień 2024 poronienie w domu (puste jajo) -
nick nieaktualnyEedzia11 wrote:Jeśli mowa o "tych sesjach" to działajcie, działajcie 😁😁😁 jak tylko kur zapieje 😂 niee, żart 😆 ale czemu nie spróbować ze dwa cykle tylko z rana? 😘
Faktycznie po polsku bardziej sesja kojarzy sie ze zdjeciowa😅 ja zawsze wolalam wieczorem bo lubie ta atmosfere, czasami jakas swieczka itp, ale z rana tez sie zdazalo. Moze zolnierzyki sa wtedy lepszej jakosci.
Ja chetnie wszystkiego sprobuje aby tylko wyszlo. W tym cyklu wlaczylam ziola, pestki, siemie lniane, orzechy oraz ananas po zagniezdzeniu. Bede kontynowac tez rzeczy bo je lubie i dobrze sie po nich czuje😉 -
Ja dzisiaj praca i w trakcie serial żeby trochę odbić myśli ale powiem wam jakoś mam taki spokój pierwszy raz. Nie płacze ze mam okres. Wiem ze w końcu się uda ze będzie mi dane się podzielić z wami ta info.
A na ten cykl chętnie przyjmuje radę o porannym serduszkowaniu! Plus przyjmuje taktykę raz dziennie żeby plemniki były silne 🙈 nie idę w tym miesiącu raczej na usg i bede robić tylko testy. Z tego cyklu wiem ze mam owualacje i ze pęka pęcherzyk wiec myśle ze nie ma dramatu. To samo miałam w cyklu listopadowym. Owulacja przypada mi na 14 lutego. Także znacie moje plany 😜
Oczywiście tez spróbuje wyluzować głowę. Czymś się zająć żeby nie siedzieć za dużo i rozmyślać! Mam wrażenie se życie przed staraniem o dziecko było inne i bardziej wesołe akurat u mnie. Muszę wrócić do tego bo za bardzo mnie dobijały niepowodzenia. Czas do owu szybko mi leci ale gorzej już po
Edzia dziękuje za wsparcie i mega się cieszę twoim szczęściem ❤️❤️Eedzia11 lubi tę wiadomość
Ja 👩🏻1994
Staramy się od pazdziernika 2021
On 👦🏻1990 -
xvwb1994 wrote:Ja dzisiaj praca i w trakcie serial żeby trochę odbić myśli ale powiem wam jakoś mam taki spokój pierwszy raz. Nie płacze ze mam okres. Wiem ze w końcu się uda ze będzie mi dane się podzielić z wami ta info.
A na ten cykl chętnie przyjmuje radę o porannym serduszkowaniu! Plus przyjmuje taktykę raz dziennie żeby plemniki były silne 🙈 nie idę w tym miesiącu raczej na usg i bede robić tylko testy. Z tego cyklu wiem ze mam owualacje i ze pęka pęcherzyk wiec myśle ze nie ma dramatu. To samo miałam w cyklu listopadowym. Owulacja przypada mi na 14 lutego. Także znacie moje plany 😜
Oczywiście tez spróbuje wyluzować głowę. Czymś się zająć żeby nie siedzieć za dużo i rozmyślać! Mam wrażenie se życie przed staraniem o dziecko było inne i bardziej wesołe akurat u mnie. Muszę wrócić do tego bo za bardzo mnie dobijały niepowodzenia. Czas do owu szybko mi leci ale gorzej już po
Edzia dziękuje za wsparcie i mega się cieszę twoim szczęściem ❤️❤️xvwb1994 lubi tę wiadomość
➡️ kwiecień 2021 pozytywny test ciążowy
nick nieaktualny
-
stara Staraczka wrote:@Edzia gratulacje!
Jestem po podglądzie na 1 tabletce aromka i ziołach wychowałam piękne pęcherzyki w obrazie policystycznym
Zioła chyba nie są dla mnie biorąc pod uwagę duża ilość pęcherzyków
Plusik to ładne edno➡️ kwiecień 2021 pozytywny test ciążowy
nick nieaktualny
-
Magdak wrote:Niestety dzis test negatywny i temperatura zaczela spadac😒 jutro powinna pojawic sie @. Przygotowuje sie mentalnie na nowy cykl❤️ Z lewym jajnikiem.➡️ kwiecień 2021 pozytywny test ciążowy
nick nieaktualnyTaak, pierwszy cykl.
Dziewczyny, poszlam do lazienki i bylo troche plamienia, tak tez zaczynam @, ale czy jest szansa aby to bylo plamienie implantacyjne w 13dpo czy raczej juz nie? Wszedzie czytam, ze miedzy 6 a 12 dniem po stosunku.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2022, 10:47
-
Magdak wrote:Taak, pierwszy cykl.
Dziewczyny, poszlam do lazienki i bylo troche plamienia, tak tez zaczynam @, ale czy jest szansa aby to bylo plamienie implantacyjne w 13dpo czy raczej juz nie? Wszedzie czytam, ze miedzy 6 a 12 dniem po stosunku.➡️ kwiecień 2021 pozytywny test ciążowy
nick nieaktualnyEedzia11 wrote:Sama na pewno wiesz, że to może znaczyć i to i to. Czekaj, nie ma wyjścia. Nie patrzyłabym tak stricte na do 12 dni 🙃
Haha, tak jak w zeszlym cyklu nie mialam w ogole nadziei pod koniec tak teraz jeszcze caly czas probuje wierzyc, ze dwie kreski jednak sie pojawia😅 no czekamy, chyba wezme jeszcze Duphaston na wszelki wypadek.
Probuje skupic sie na liczbach w pracy, a wchodze tu na forum i marudze🙄 -
Magdak wrote:Haha, tak jak w zeszlym cyklu nie mialam w ogole nadziei pod koniec tak teraz jeszcze caly czas probuje wierzyc, ze dwie kreski jednak sie pojawia😅 no czekamy, chyba wezme jeszcze Duphaston na wszelki wypadek.
Probuje skupic sie na liczbach w pracy, a wchodze tu na forum i marudze🙄
A wracając do ziółek, to w drugim cyklu obserwuj czy jest jakoś inaczej. Widać to się sprawdza, Felinka miała owulkę, u mnie okres krótszy a z kolei mniej śluzu i znikoma czułość jajnika. Coś w tym jest. Co nie znaczy, że to gwarantowane 😊 ale coś w tym jest. W pierwszym cyklu nie widziałam różnic.➡️ kwiecień 2021 pozytywny test ciążowy
Z tymi plamieniami to tez taka loteria. Ja już po sobie teraz wiem ze jak się zaczna to licho ale każdy ma inny organizm i u każdego co innego może się wydarzyć wydaje mi się ze wszystkie objawy które możemy mieć jest zawsze takie 50/50. Z tego co obserwuje to ciąża się pojawia najczęściej jeśli się jej faktycznie nie spodziewamy w danym cyklu. Takie moje odczucie.
Ja od jutra zaczynam NAC przez 5 dni.
A tak to zostaje przy starej suplementacji.Eedzia11, stara Staraczka lubią tę wiadomość
Ja 👩🏻1994
Staramy się od pazdziernika 2021
On 👦🏻1990 -
Felinka, czy po wyniku progesteronu pozna się np czy z ciążą jest ok? Bo martwi mnie ciagly bol brzucha, ktory zaczal sie po owulce a w sobote przenosilam komode ciezka 😔 i sie martwie czy bol nadal sie utrzymuje przez to czy schizy wyłapuje przez ostatnie moje doświadczenia z ciążą.➡️ kwiecień 2021 pozytywny test ciążowy
Ziółka też nie muszą działać na każdego, też myślę że dużo zależy od tego z czym organizm się zmaga.. One mogą wspomoc, ale nie wyleczą są 3 miesiące na to aby dały efekt, potem trzeba zrobić cykl przerwy. Mi jak wiecie pomogły już w drugim cyklu
Edzia przy niskim progu mogą być też bóle /skurcze.
Ja dostałam duphaston choć prog miałam powyżej 30.
Miał mi pomóc w bólach ale niestety ciąża wiąże się z bólami i mam lekkie do dnia dzisiejszego
Biorę magnez wspomagająco. Dziewczyny mówią że można nospe też jeśli bardzo rwie ale ja nie brałam...
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
19.08.22 💣 3300g szczęścia ❤️
Rośnij nam zdrowo Elizko 🥰❤️❤️
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
Felinka94 wrote:Ziółka też nie muszą działać na każdego, też myślę że dużo zależy od tego z czym organizm się zmaga.. One mogą wspomoc, ale nie wyleczą są 3 miesiące na to aby dały efekt, potem trzeba zrobić cykl przerwy. Mi jak wiecie pomogły już w drugim cyklu
Edzia przy niskim progu mogą być też bóle /skurcze.
Ja dostałam duphaston choć prog miałam powyżej 30.
Miał mi pomóc w bólach ale niestety ciąża wiąże się z bólami i mam lekkie do dnia dzisiejszego
Biorę magnez wspomagająco. Dziewczyny mówią że można nospe też jeśli bardzo rwie ale ja nie brałam...
Z tym że z tego co na stronach pisze, to w 1 trymestrze progesteron powinien być między 11-44, 3ng/ml więc twój 30 wydaje się prawidłowy, wręcz oczekiwany. Dlatego ja zawsze z tym progiem nie czaje.➡️ kwiecień 2021 pozytywny test ciążowy
Mam wyniki
24,58 ng/ml
Zakres 1 trymestr 11,22-90ng/ml
Czyli ok? czy za niski, bo za blisko dolnej granicy skoro ty przy 30 paru dostałaś tabletki jakby było za blisko górnej➡️ kwiecień 2021 pozytywny test ciążowy
Eedzia11 wrote:Mam wyniki
24,58 ng/ml
Zakres 1 trymestr 11,22-90ng/ml
Czyli ok? czy za niski, bo za blisko dolnej granicy skoro ty przy 30 paru dostałaś tabletki jakby było za blisko górnej
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
19.08.22 💣 3300g szczęścia ❤️
Rośnij nam zdrowo Elizko 🥰❤️❤️
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
Felinka94 wrote:Edzia myślę że jest ładnie ja nie wiem czemu tamten idiota dał ten duphaston 🤔 może po prostu dla zasady 🤷🏻♀️ jak chcesz być spokojniejsza to skonsultuj z lekarzem, ale myślę że to bardzo ładny wynik i absolutnie nie masz czym się przejmować➡️ kwiecień 2021 pozytywny test ciążowy
💔 11 kwiecień 2024 poronienie w domu (puste jajo)