Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów czy ovu mógł się pomylić przy wyznaczaniu owulacji?
Odpowiedz

czy ovu mógł się pomylić przy wyznaczaniu owulacji?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • gucia88 Znajoma

Wysłany: 2 kwietnia 2013, 05:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, jestem od niedawna użytkowniczką ovufrend i proszę Was o interpretację mojego wykresu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2013, 05:42

Kllaudiia lubi tę wiadomość

p19uskjoi1phzywy.png
  • gucia88 Znajoma

Wysłany: 2 kwietnia 2013, 05:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://ovufriend.pl/graph/01955867ac2d3085ac84d8a72430f71b

p19uskjoi1phzywy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2013, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gucia88 wrote:
    Witam, jestem od niedawna użytkowniczką ovufrend i proszę Was o interpretację mojego wykresu

Może się pomylić !!! Wystarczy że wpiszesz żle obserwację np śluzu i przestawia zaraz ovu wszystko!!!:-)

• gucia88 Znajoma

Wysłany: 2 kwietnia 2013, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli, że owulacja mogła być w 14 dc???:)

p19uskjoi1phzywy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2013, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gucia88 wrote:
    Czyli, że owulacja mogła być w 14 dc???:)

No mogła by ale nie musiała!!!A jakie długie cykle masz!!

• gucia88 Znajoma

Wysłany: 3 kwietnia 2013, 05:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam PCO, przy luteinie mialam 28...teraz jest 1-wszy cykl po odstawieniu tabletek anty po pół roku żeby było łatwiej o ciążę:)

p19uskjoi1phzywy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2013, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gucia88 wrote:
    mam PCO, przy luteinie mialam 28...teraz jest 1-wszy cykl po odstawieniu tabletek anty po pół roku żeby było łatwiej o ciążę:)

No to ja biorę od tego cyklu anty przez 3 miesiące żeby łatwiej w ciążę zajśc!! to jak teraz masz pierwszy cykl bez anty to może być nietrafny!!!
    Najlepiej iść na monitoring i zobaczyć jak pęcherzyki rosną i czy owulka była!!:-)

• gucia88 Znajoma

Wysłany: 4 kwietnia 2013, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale widzisz:)UDAŁO SIĘ tą metodą po 2ch latach starań:) i to bez specjalnego "wysiłku":) Cieszę się że w końcu trafiłam na dobrego lekarza:) chodzi o to żeby uśpić jajniki a po odstawieniu jest BUM :)

AGA 30, Estera lubią tę wiadomość

p19uskjoi1phzywy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2013, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gucia88 wrote:
    Ale widzisz:)UDAŁO SIĘ tą metodą po 2ch latach starań:) i to bez specjalnego "wysiłku":) Cieszę się że w końcu trafiłam na dobrego lekarza:) chodzi o to żeby uśpić jajniki a po odstawieniu jest BUM :)

No to nadzieja i dla mnie!!! Oj będzie musiał chłop brać urlop jak te anty odstawię!!:-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2013, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale gapa ze mnie!!!!
    g.gifr.gifa.gift.gifu.gifl.gifu.gifj.gife.gif

• gucia88 Znajoma

Wysłany: 4 kwietnia 2013, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehehehe:) na prawde to działa, tylko muszą byc Jasmin tabletki:) podobno najskuteczniejsze:) równe 6 cykli:)

p19uskjoi1phzywy.png
  • gucia88 Znajoma

Wysłany: 4 kwietnia 2013, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj też wziął urlop...ale sama widzisz ile miał siły...chyba sam był w szoku że "AŻ" tak musiał się starać...bo nie powinno się częściej niż co drugi dzień bo plemniczki nie zdążą dojrzeć....:)

p19uskjoi1phzywy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2013, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gucia88 wrote:
    hehehehe:) na prawde to działa, tylko muszą byc Jasmin tabletki:) podobno najskuteczniejsze:) równe 6 cykli:)

No ja nie mam PCO mam inne tabletki i na 3 miesiące tylko bo cykle regularne mam owulacja jest tylko nic nie wychodzi!!!
    Może taki wstrząs podziała i na mnie!!:-)

• Kalia Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2013, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, czy możecie spojrzeć na mój wykres bo mam wrażenie, że owulacja już była a program mi jeszcze tego nie zaznaczył na wykresie.

00154d2c0ec6e39d33a9829367f7f559.png

6dc6f14bbc.png
    Ciąża bliźniacza, córka i syn <3 <3
  • seneka Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2013, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na moje oko owulacja wystąpiła w 17 dniu ;)

qq873e5erivgw16d.png
  • m_d_f Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2013, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skoro 17 dc cyklu test owy wyszedł ci pozytywny to wciągu 24-36 godzin od testowania powinno (ale nie musi!) dojść do owulacji. Z temperatury nie można jeszcze odczytać czy owu się odbyła.

Starania o drugie dziecko

HSG - marzec 2018 (16 cs) - oba jajowody drożne
    Laparoskopia z histeroskopią - listopad 2018 (25 cs)
    Badanie nasienia - morfologia 3% (styczeń 2018) -> 6% (lipiec 2018); HBA 89%, DFI 22%, HDS 2% (04.2019)

Hormony w normie
    LH:FSH poniżej 0,6 (?)
    AMH w normie (2,39 ng/ml)
    TSH w normie

Diagnoza:
    Endometrioza 4. st. - lewy jajnik i jajowód w zrostach z jelitami
    Torbiel endometrialna na prawym jajniku - 05.2019

Leczenie:
    Rozpoczęcie ultra długiego protokołu - Diphereline (26.06) Stymulacja (27.08) -> 12 pęcherzyków
    Punkcja -> 8 komórek IMSI -> 5 zapłodnionych
    Transfer w 3. dobie jeden zarodek 8A - nieudany
    Zamrożony 3AB
  • Kalia Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2013, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko, że test robiłam z samego rana ok. godz.7 z drugiego moczu a jak bym zrobiła go dzień wcześniej wieczorem to też mógłby wyjść pozytywny. Może faktycznie 17 dc owulacja była, nawet czułam ból przez 2 dni lewego jajnika. Zobaczymy co dalej wykres pokaże.

6dc6f14bbc.png
    Ciąża bliźniacza, córka i syn <3 <3
  • m_d_f Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2013, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz, tak naprawdę nie da się dokładnie określić, kiedy owulacja miała miejsce, no chyba, że przez monitoring :) Ale 17 i 18 dc jest najbardziej prawdopodobny, biorąc pod uwagę wynik testu owu. W każdym razie z temperatur można już odczytać, że już jest prawdopodobnie po owu. Pozostaje ci tylko czekać na wynik starań :)

mauysia lubi tę wiadomość

Starania o drugie dziecko

HSG - marzec 2018 (16 cs) - oba jajowody drożne
    Laparoskopia z histeroskopią - listopad 2018 (25 cs)
    Badanie nasienia - morfologia 3% (styczeń 2018) -> 6% (lipiec 2018); HBA 89%, DFI 22%, HDS 2% (04.2019)

Hormony w normie
    LH:FSH poniżej 0,6 (?)
    AMH w normie (2,39 ng/ml)
    TSH w normie

Diagnoza:
    Endometrioza 4. st. - lewy jajnik i jajowód w zrostach z jelitami
    Torbiel endometrialna na prawym jajniku - 05.2019

Leczenie:
    Rozpoczęcie ultra długiego protokołu - Diphereline (26.06) Stymulacja (27.08) -> 12 pęcherzyków
    Punkcja -> 8 komórek IMSI -> 5 zapłodnionych
    Transfer w 3. dobie jeden zarodek 8A - nieudany
    Zamrożony 3AB
  • viktoria79 Debiutantka

Wysłany: 5 czerwca 2013, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny
    mam do Was pytanie: ovu wyznaczył mi owulację dwa dni wcześniej niż wykazały testy czy to jest możliwe? proszę Was popatrzcie na mój wykres jeśli możecie i napiszcie co o tym sądzicie.

6500348da2bfd8cab792c5e47cb623c6.png
  • carolina84 Koleżanka

Wysłany: 5 czerwca 2013, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viktoria79 jak dla mnie owulację miałaś w poniedziałek 03.06 i myślę, że jeśli jutrzejsza temp będzie wyższa to ovufriend zmieni Ci tą linię tym bardziej, że chwilowo jest przerywana. Jeśli zmieni Ci tak jak mówię na poniedziałek to by się zgadzało i z temp i z testami.

viktoria79 lubi tę wiadomość

http://ovufriend.pl/graph/c6697f81f68f3eeddc4cfa6e742dd7ab
1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ