czy ovu mógł się pomylić przy wyznaczaniu owulacji?
-
WIADOMOŚĆ
-
hej. dziewczyny nie rozumiem ! wczoraj zaznaczylam ignorowanie tempki i po dzisiejszej temp byla wyznaczona owu na 32 dc teraz weszlam i odznaczylam przez przypadek ignorowanie tempki z wczoraj i potem zaznaczylam spowrotem ignorowanie i detektor nie zaznaczyl na nowo owulacji dlaczego ????Najpiękniejszych chwil w życiu nie zaplanujesz. One przyjdą same.
-
kambel wrote:Hej. mi wyznaczył owu na dzień gdy test był pozytywny. Dziś dopiero porządny skok temp. Czyli 4 dni po pierwszym pozytywnym teście i dziś już mam dzień nieplodny. Jak to jest z tym wszystkim? Ja już się gubie.
Kochana, skok temperatury oznacza, że jest już po owulacji - wydziela się progesteron i powoduje skok temperatury. Dlatego trzeba mierzyć temp. i obserwować siebie, żeby zacząć staranka na kilka dni PRZED skokiem.
-
Elle wrote:Kochana, skok temperatury oznacza, że jest już po owulacji - wydziela się progesteron i powoduje skok temperatury. Dlatego trzeba mierzyć temp. i obserwować siebie, żeby zacząć staranka na kilka dni PRZED skokiem.
Teraz doczytałam w innym poście, że skok może również oznaczać zbliżającą się owulację, bo już 1,5 dnia przed nią wydziela się progesteron. Hmmm.... to ja już wiem, że nic nie wiem
-
Kalia wrote:Progesteron zaczyna działać dzień po wypuszczeniu jajeczka. Wtedy jest wzrost tempki.
No, gdyby tak było, to owulacja nie mogłaby wystąpić w pierwszym, drugim czy nawet 3 dniu wyższych temperatur, a tak się przecież czasami zdarzaStarania o drugie dziecko
HSG - marzec 2018 (16 cs) - oba jajowody drożne
Laparoskopia z histeroskopią - listopad 2018 (25 cs)
Badanie nasienia - morfologia 3% (styczeń 2018) -> 6% (lipiec 2018); HBA 89%, DFI 22%, HDS 2% (04.2019)
Hormony w normie
LH:FSH poniżej 0,6 (?)
AMH w normie (2,39 ng/ml)
TSH w normie
Diagnoza:
Endometrioza 4. st. - lewy jajnik i jajowód w zrostach z jelitami
Torbiel endometrialna na prawym jajniku - 05.2019
Leczenie:
Rozpoczęcie ultra długiego protokołu - Diphereline (26.06) Stymulacja (27.08) -> 12 pęcherzyków
Punkcja -> 8 komórek IMSI -> 5 zapłodnionych
Transfer w 3. dobie jeden zarodek 8A - nieudany
Zamrożony 3AB -
nick nieaktualnyHej
mi też się wydaje,że program może się mylić bo mi zaznaczył owu gdy nie było skoku temp. co prawda przerywaną kreską ale w detektorze pisze, że wyznaczył na podstawie temp.?? A ja chyba nie miałam w ogóle owu w tym cyklu chociaż śluz był piękny i tak dużo jak rzadko wcześniej -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMnie ovu chyba też źle wyznaczył termin owulki...na 15dc a moim zdaniem miałam 11dc/ sluz by sie zgadzał/, natomiast drugi spadek tempki która ovu wyznaczyło jako owulację to prawdopodobnie była implantacja zarodka/ w nocy bolal mnie jajnik a rano znalazłam małą plamkę krwi na bieliźnie.
Tak więc uważam że teraz jestem 7 dpo a nie 3 dpo jak wyznaczył mi program.
-
nick nieaktualnyPdbijam bo chcialam zapytac Was dziewczyny, jak to jest jak 2 symptomy na ktorych opieram swoje obserwacje sa rozbiezne, tzn temperatura i sluz? Co mam brac bardziej pod uwage przy wyznaczaniu owulacji? Ovu wyznacza mi owulacje bardziej na podstawie tempki i statystyk, a najbardziej plodny sluz mam w innych dniach. Troche sie w tym gubie szczerze mowiac...Np w ostatnim cyklu najbardziej plodny sluz byl w dniu 13, a ovu pokazalo owulacje w dniu 16
-
Kochane podbije post ....
Mój organizm wariuje od 6.6 nie biorę tabletek w tym cyklu zaczęłam obserwacje temp i innych dziś mam 39 dc i ani ciazy nie widać jednak dziś po raz pierwszy wyszły mi pozytywne testy owu. Wizyta u giną dopiero w przyszłym tyg zerknij cie na mój wykres może któraś z was będzie bardziej zorientowana ... ja juz się gubię
-