czy ovu mógł się pomylić przy wyznaczaniu owulacji?
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnygucia88 wrote:mam PCO, przy luteinie mialam 28...teraz jest 1-wszy cykl po odstawieniu tabletek anty po pół roku żeby było łatwiej o ciążę
No to ja biorę od tego cyklu anty przez 3 miesiące żeby łatwiej w ciążę zajśc!! to jak teraz masz pierwszy cykl bez anty to może być nietrafny!!!
Najlepiej iść na monitoring i zobaczyć jak pęcherzyki rosną i czy owulka była!! -
nick nieaktualnygucia88 wrote:Ale widzisz:)UDAŁO SIĘ tą metodą po 2ch latach starań i to bez specjalnego "wysiłku" Cieszę się że w końcu trafiłam na dobrego lekarza:) chodzi o to żeby uśpić jajniki a po odstawieniu jest BUM
No to nadzieja i dla mnie!!! Oj będzie musiał chłop brać urlop jak te anty odstawię!! -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnygucia88 wrote:hehehehe:) na prawde to działa, tylko muszą byc Jasmin tabletki:) podobno najskuteczniejsze:) równe 6 cykli:)
No ja nie mam PCO mam inne tabletki i na 3 miesiące tylko bo cykle regularne mam owulacja jest tylko nic nie wychodzi!!!
Może taki wstrząs podziała i na mnie!! -
Skoro 17 dc cyklu test owy wyszedł ci pozytywny to wciągu 24-36 godzin od testowania powinno (ale nie musi!) dojść do owulacji. Z temperatury nie można jeszcze odczytać czy owu się odbyła.Starania o drugie dziecko
HSG - marzec 2018 (16 cs) - oba jajowody drożne
Laparoskopia z histeroskopią - listopad 2018 (25 cs)
Badanie nasienia - morfologia 3% (styczeń 2018) -> 6% (lipiec 2018); HBA 89%, DFI 22%, HDS 2% (04.2019)
Hormony w normie
LH:FSH poniżej 0,6 (?)
AMH w normie (2,39 ng/ml)
TSH w normie
Diagnoza:
Endometrioza 4. st. - lewy jajnik i jajowód w zrostach z jelitami
Torbiel endometrialna na prawym jajniku - 05.2019
Leczenie:
Rozpoczęcie ultra długiego protokołu - Diphereline (26.06) Stymulacja (27.08) -> 12 pęcherzyków
Punkcja -> 8 komórek IMSI -> 5 zapłodnionych
Transfer w 3. dobie jeden zarodek 8A - nieudany
Zamrożony 3AB -
Tylko, że test robiłam z samego rana ok. godz.7 z drugiego moczu a jak bym zrobiła go dzień wcześniej wieczorem to też mógłby wyjść pozytywny. Może faktycznie 17 dc owulacja była, nawet czułam ból przez 2 dni lewego jajnika. Zobaczymy co dalej wykres pokaże.
-
Wiesz, tak naprawdę nie da się dokładnie określić, kiedy owulacja miała miejsce, no chyba, że przez monitoring Ale 17 i 18 dc jest najbardziej prawdopodobny, biorąc pod uwagę wynik testu owu. W każdym razie z temperatur można już odczytać, że już jest prawdopodobnie po owu. Pozostaje ci tylko czekać na wynik starań
mauysia lubi tę wiadomość
Starania o drugie dziecko
HSG - marzec 2018 (16 cs) - oba jajowody drożne
Laparoskopia z histeroskopią - listopad 2018 (25 cs)
Badanie nasienia - morfologia 3% (styczeń 2018) -> 6% (lipiec 2018); HBA 89%, DFI 22%, HDS 2% (04.2019)
Hormony w normie
LH:FSH poniżej 0,6 (?)
AMH w normie (2,39 ng/ml)
TSH w normie
Diagnoza:
Endometrioza 4. st. - lewy jajnik i jajowód w zrostach z jelitami
Torbiel endometrialna na prawym jajniku - 05.2019
Leczenie:
Rozpoczęcie ultra długiego protokołu - Diphereline (26.06) Stymulacja (27.08) -> 12 pęcherzyków
Punkcja -> 8 komórek IMSI -> 5 zapłodnionych
Transfer w 3. dobie jeden zarodek 8A - nieudany
Zamrożony 3AB -
Viktoria79 jak dla mnie owulację miałaś w poniedziałek 03.06 i myślę, że jeśli jutrzejsza temp będzie wyższa to ovufriend zmieni Ci tą linię tym bardziej, że chwilowo jest przerywana. Jeśli zmieni Ci tak jak mówię na poniedziałek to by się zgadzało i z temp i z testami.
viktoria79 lubi tę wiadomość