Jaki termometr polecacie ?
-
WIADOMOŚĆ
-
Używam termometru owulacyjnego microlife. Mierzę temperaturę waginalnie i bardzo szybko wydaje dźwięk mający zasygnalizować zmierzoną temperaturę. Jednak całkiem niedawno w trakcie mierzenia zasnęłam na jakieś 5 min i wynik był wyższy niż pozostałe. Dziś chciałam sprawdzić czy to przypadek i od piknięcia trzymałam jakieś 3 min dłużej i temp wzrosła o 0,2 stopnia a przy obserwacji wykresu to już nie mało. Czy to kwestia złego termometra czy długości mierzenia? Czekacie do piknięcia czy trzymacie go dłużej? Który wynik jest wiarygodny?
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny, zastanówcie się też nad termometrem elektronicznym Geratherm. Jestem z niego bardzo zadowolona. Jeden mankament to trochę cichy sygnał zakończenia pomiaru, trzeba się wsłuchiwać. Akurat w moim przypadku działa to na plus, dzięki tej porannej porcji koncentracji łatwiej mi się później dobudzić (bez pomiaru niekontrolowane przekładanie drzemek w budziku po kilka razy ).
http://www.aptekagemini.pl/termometr-geratherm-basal-digital-owulacyjny.html********Gang 18+********
Z każdym cyklem coraz bardziej jestem w ciąży... -
Kupiłam mikrolife i mierzę od kilku dni. trzymam się wytycznych co do tej samej pory mierzenia i pomiar odczytuje zaraz po sygnale dxwiękowym. Zobaczymy jaki będzie wykres. Wcześniej miałam zwykły rtęciowy - podobno najlepsze - ale zwykle zasypiałam rano czekając na wynik:).
marianna -
Idgie wrote:A to sie nie wylaczy wtedy?
Nie sprawdzałam w praktyce, bo nie chce mi się iść do sypialni na piętro wyczytałam w instrukcji. Wyłączy się chyba jak szybko naciśniesz, a przy przytrzymaniu pokaże się ostatnia temp. Trzeba nim mierzyć do pikania - tez właśnie przeczytałam