mój pierwszy wykres
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej Moe Drogie, zerkniecie proszę na mój wykres. Co myślicie ? To mój pierwszy, przyznam się szczerze, że megazdziwił mnie dzień owulacji wyznaczony przez Ovu. Jakbym wiedziała, że na niedzielkę wyznaczy to bym nie odpuszczała serduszkowania przed
sylvia007 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Będę dawała update
-
Sugerując się oznaczeniami śluzu Twoje dni płodne nadal trwają.
Warto zapoznać się z konkretną metodą wyznaczania dni płodnych/niepłodnych (osobiście polecam Rotzera -> http://iner.pl) i według niej oceniać wykres, nie kierując się oznaczeniami OF.Honey lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny macie rację, nie ma co na 100% kierować się Ovu chyba, bo wczoraj jeszcze wyznaczyło owulację, a teraz jak wprowadziłam temperaturę i śluz to anulowało mi owulację i nadal niby mam dni płodne hmmmm
-
witam. powiedzcie mi dziewuszki jak to jest. jednego dnia mam szyjkę wysoko i miękką średnio otwartą, następnego dnia mam wysoką na pół gwizdka twardawą i średnio otwartą. śluz wczoraj miałam prawie przezroczysty i rozciągliwy ( i już byłam uchachana) a dzisiaj biały i rozciągliwy. jak ja mam cokolwiek planować jeśli to cholerstwo ciągle się zmienia? temperatura może być różna bo jestem na paracetamolu nie brałabym jej pod uwagę do wyliczeń. pliiiizzzzzzz- wszystkie na poklad. to moj pierwszy wykres
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAmelia ja bym ten cykl odpuscila, po pierwsza musza byc mierzone codziennie rano o tej samej porze temperatury od razu po snie, w lozku. Natomiast co do szyjki byc moze nie znasz sie dobrze i dlatego wydaje Ci sie inaczej niz jest, dlatego sluz i temperatura to podstawa.
-
Aszka, temke mierzę codziennie rano o 8 termometrem elektornicznym i w pochwie oczywiście. Poblem w tym, że pechowo najpierw przyplątała mi się infekcja - przeziębienie, a potem, jakieś 3 dni temu zapalenie pęcherza....i o !
-
Że sluzem jest mniejszy problem temperatura mieze zawsze po przebudzeniu moze być roznica pół godziny i staram sie na wieczór nie brać parafetamolu zeby nie miała wpływu na tempke. Przynajmniej mam taka nadzieje. Zreszta wczoraj czytalam artykul o wpływie parafetamolu na owulke więc na sam śluz raczej nie ma a gorączki nie mam więc nie bede sie poddawać tym bardziej że owulacja przede mną i nie darowalabym sobie gdybym odpuscila.
-
nick nieaktualnyHoney wrote:Aszka, temke mierzę codziennie rano o 8 termometrem elektornicznym i w pochwie oczywiście. Poblem w tym, że pechowo najpierw przyplątała mi się infekcja - przeziębienie, a potem, jakieś 3 dni temu zapalenie pęcherza....i o !
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2014, 18:41
Honey lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyamelia04072006 wrote:Że sluzem jest mniejszy problem temperatura mieze zawsze po przebudzeniu moze być roznica pół godziny i staram sie na wieczór nie brać parafetamolu zeby nie miała wpływu na tempke. Przynajmniej mam taka nadzieje. Zreszta wczoraj czytalam artykul o wpływie parafetamolu na owulke więc na sam śluz raczej nie ma a gorączki nie mam więc nie bede sie poddawać tym bardziej że owulacja przede mną i nie darowalabym sobie gdybym odpuscila.
-
Amelia osobiście, jeśli byłabym w takiej sytuacji jaką opisujesz kierowałabym się wyłącznie śluzem. Przez okres płodny (przyjęłabym tutaj bezpieczną granicę do 5 dni po zniknięciu śluzu płodnego) starałabym się regularnie . Nie da się w tej sytuacji w przybliżeniu wyliczyć długości fazy lutealnej, ani określić kiedy powinna zagościć @, ale szanse rozminięcia się z ewentualną owulacją są minimalnej w takiej sytuacji.
amelia04072006 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nie mam testów, szkoda mi kasy. w tym cyklu pójdę na łatwiznę i sprawdzę domowy sposób na dwa palce w p...... zobaczę co z tego wyjdzie. za inwestuje w testy ciążowe bo jak znam siebie to znów tego dużo pójdzie. jak w tym cyklu nic nie wypali to w przyszłym miesiącu będę inwestować w test owulacyjne
aszka lubi tę wiadomość