mój pierwszy wykres
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
katrina wrote:wykupiłam abonament sądząc, że OF wyznaczy mi owulację. mam cykle 28-dniowe a OF jeszcze nie wykrył owu. nie wiem o co chodzi. był i skok i śluz też na to wskazywał. mógłby k zerknąć na mój wykres?
A co do OF to radzę się nie sugerować tym co wyznacza bo bardzo często mija się to z prawdą i kierując się OF można bardzo często przegapić najbardziej płodny czas. Lepiej samemu zapoznać się z zasadami NPR i kierować się własnym rozumem a nie systemem który jest zaprogramowany wg. jakichś reguł a organizm raczej sie do tych reguł nie stosuje -
nick nieaktualny
-
katrina wrote:chyba zainwestuję w lepszy termometr bo aż nie chce mi się wierzyć! przewaznie, jak byłąm na monitorowaniu cyklu, owu miałam 16-17 dnia. ykle mam bardzo regularne, co miesiąc ból któregoś z jajników. Tylko niestety to jest nasz 18 cykl i ciągle nic
-
Anuśka wrote:Dzień dobry
Dziewczyny mam prośbę. Zobaczcie mój wykres... Miałyście takie cudo kiedyś? Nie ogarniam go Zastanawiam się co może być przyczyną... Może miałyście taki pokręcony przypadek
Nie wiem jak jest przy braniu duphastonu czy nie zaburza tempki ale tego nie wiem jedyne co to mi się nasuwa to moim zdaniem za wcześniej zaczęłaś brać duphaston i mogło to zaburzyć owulacje i dlatego takie zawirowania ale jak już wspomniała to tylko moje zdanie. Nigdy nie brałam duphastonu więc nie mam doświadczenia tylko wiem że progesteron bierze sie go PO owulacji. -
Anuśka, to trzymam kciuki za ten potargany wykres Twój za moj wykres też trzymam kciuki, chociaż kurczaczki pieczone: pierwszy raz od wielu miesięcy wyszedł mi piękny test owulacyjny i w tym samymczasie przyplątało się przeziębienie i zapalenie pęcherza teraz yhhhh ale NIE TRACIMY REZONU DZIEWCZYNY
-
Ehhh...właśnie wróciłam od koleżanki i mi humor siadł przez nią jak na wykresie widać miałam przez 3 dni z rzędu dziwny niby miesiączkowy ćmiący ból w podbrzuszu. Pierwszy raz !! Tak samo jak i pierwszy raz od dawna wyszedł mi wreszcie test owulacyjny. Tak cicho w duchu się cieszyłam, że może akurat coś będzie z tego , bo ból pojawił się na trzeci dzień po owu...koleżanka mi naopowiadał, że to pewnie ból spowodowany tym, że pęcherzyk mi nie pękł, a dziś jest lepiej, bo pewnie dopiero pękł i mi ręce tyci i skrzydłaopadły, bo to znaczy, że nici w tym miechu...buuuuu
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAmelia ja na Twoim miejscu bym sie zdecydowała na testy ouwlacyjne bo metoda badania szyjki jest trudna, niby mialas sluz rozciagliwy ale z kolei nie pasuje szyjka bo zaznaczylas wysoko, a skoro jest plodny sluz teoretycznie to powinnas miec szyjke maksymalnie srednio. DLatego dobrze jest sie wspomagac tez testami.
-
nooooooo to się zobaczy...dziś znowu boli, dziwne