Nowa na ovufriend
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej
Wcześniej byłam użytkowniczką 28 dni, jednak tutaj bardziej mi odpowiada. Staramy się od kwietnia 2012. Jestem po badaniach - wszystko w porządku. Mam regularne cykle co do dnia. Bóle owulacyjne także bardzo regularne. Skoro dalej nic , postanowiłam mierzyć temperaturę chociaż zawsze podchodziłam do tego bardzo sceptycznie. Wykresy są klarowne a obserwacje proste do umieszczenia. Pozdrawiam wszystkie staraczki.Katha81, rybka lubią tę wiadomość
-
hej Kobietki ja też dopiero zaczynam;) mam nadzieję że nam wszystkim w miarę szybko się uda;) ja brałam tabletki anty przez 2 misiące (w sumie nie wiem po co) i po odstawieniu postanowiliśmy zaczać się starać, ale kurcze to wcale nie jest takie proste na jakie wygląda niestety;) ja myślałam że raz dwa trzy i już będę w ciąży a tu psikus;) niby staramy się od miesiąca ale podłamałam się jak dowiedziałam się że siostra mojego męża jest w ciąży i to z wpadki (!). No cóż, mam nadzieję że i nam się szybko uda;)
Katha81, rybka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyja tez zaczynam to mój pierwszy cykl z mierzeniem temp i badaniem śluzu... o szyjce nie mam pojecia kiedy ona wysoko kiedy nisko ale sie nauczę(mam nadzieję że nie będe musiała) Mam juz dwójke dzieci ale bardzo chce trzecie chyba za bardzo bo nic z tego nie wychodzi, pierwsze nie wiem kiedy nawet wyskoczyło drugie w pierwszym cyklu po odstawieniu tabletek anty.No a teraz od dłuższego czasu sie nie zabezpieczamy i nic ..
Katha81 lubi tę wiadomość
-
Katha81 wrote:Witam cie KaEm,
mi tez sie tu spodobalo, naprawde fajne sa te wykresy, pomagaja zrozumiec wlasny cykl miesiaczkowy.
Mi tez sie rozregulowaly cykle (byly za dlugie) i od razu poszlam do lekarza. Niby wszystko bylo w porzadku ale ja chodzilam nadal bo mnie to nipokoilo. W koncu gina zauwazyla niepekajace pecherzyki na jajniku, podejrzewala PCO, tarczyce i cukrzyce. W miedzy czasie wyszla mi przepuklina i musialam byc operowana. Zrobili laparoskopie i sprawdzili rowniez narzady rodne. No i sie okazalo ze mam endometrioze i cysty na jajnikach.
Ponoc do 12 miesiecy to norma, ale hormony mozna przeciez wczesniej zbadac. Zwlaszcze jesli mialam kiedys problemy z progesteronem.
a gdzie mialas umiejscowiona przepukline jesli moge zapytac ?rybka, Katha81 lubią tę wiadomość
-
No dziewczyny to jest nas troche rosniemy w sile ale z tym fb macie racje. Ja tez pierwsze co to wlaczam of teraz hahaha
Ja zobaczylam dzis na tescie ovu przepiekne dwie kreseczki i nastrajam sie tym pozytywnie na ten cykl wiem ze to jeszcze nic nie znaczy ale jakies swiatelko w tunelu widac
Wiec kobietki - pozytywnie zmierzajmy ku finalowirybka lubi tę wiadomość
-
Witam wszystkie kobietki ja tu już jakiś czas jestem , ale dopiero kilka dni temu ''odkryłam'',że trochę z wami popiszę, jeśli będę coś wiedziała na jakiś temat oczywiście. Wcześniej nie miałam za bardzo czasu
pozdrawiam Ania
ps. Bardzo mi się podoba ten ''of''rybka, Macierzanka:), Katha81 lubią tę wiadomość
-
To ja również dołączam do grona. Jestem od niedawna na ovufriend i bardzo mi się to spodobało. Przede wszystkim można pogadać z osobami które tak jak ja bardzo chcą dzidzi:-)
Pamiętam jak w sierpniu gadałam do mojego M. o dzidzi. A on mówił będzie to będzie nie nakręcaj się. Teraz mamy końcówkę października a M. dziś obudził się i mówi : "szkoda że już nie ma dzidzi w środku. A najlepiej to jakby miał już (bo to ma być on) 3 latka żebym mógł z nim piłkę graćrybka, Macierzanka:) lubią tę wiadomość
-
tez jestem tu nowa staramy sie juz jak dla mnie dlugo od 16 miesiecy od 10 miesiecy z testemi ovulacyjnymi od 4 cykli z dokladniejszymi pomiarami (temperatura sluz itp.) wczesniej kozystałam tylko z programow na telefonie, ale za każym razem tylko okres wyznaczał dobrze ( możedla tego że mam regularny co 28 dni) a dni płodne zawsze inaczej niż testy i gin na usg. mam nadzieje że razem jakoś wymienimy sie doświadczeniemi i sie nam uda:-)
Macierzanka:), Dorotucha lubią tę wiadomość
-
Witajcie Dziewczyny
Jestem tu nowa i nie potrafię jeszcze czytać wykresów.
Nie ograniczamy się z mężem od 10 lat i żadnej wpadki nie było a dopiero teraz trafiłam chyba we właściwe lekarskie ręce
Mam nadzieję, że tutaj się "zarażę" ciążowymi fluidzikami czego życzę wszystkim starającym sięKatha81 lubi tę wiadomość
-