X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

obliczenia

Oceń ten wątek:
  • jastjast Koleżanka

Wysłany: 6 marca 2014, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki,oby się udało;-)

• jastjast Koleżanka

Wysłany: 9 marca 2014, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczynki czy wzrost temperatury na moim wykresie świadczy ,że już po owulacji?czy udało nam się trafić w ten dzień?

• vanessa Autorytet

Wysłany: 9 marca 2014, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jastjast wrote:
    dziewczynki czy wzrost temperatury na moim wykresie świadczy ,że już po owulacji?czy udało nam się trafić w ten dzień?
    U ciebie jeszcze co najmniej 2 dni będą płodne do owulki mogło jeszcze nie dojść ale może być już po więc dla pewności lepiej nadal działać. Temp. może wzrosnąć kilka dni przed jak i kilka dni po owulacji.
    Owulka zazwyczaj wystepuje od 3 dni przed do 3 dni po szczycie śluzu.

7 lat walki o Ciebie Kruszynko...

201701271765.png

(*) Aniołek Madzia 7 tc luty 2020 - w moim sercu pozostaniesz na zawsze
  • jastjast Koleżanka

Wysłany: 9 marca 2014, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jesli chodzi o sluz to dzisiaj sucho a 6 i 7 marca rozciągliwy wtedy tez było co nieco:)wczoraj i przedwczoraj okropnie bolało mnie podbrzusze i jajniki, dzisiaj już jest lepiej, więc może to już po ...Dzięki

weronika86 lubi tę wiadomość

• vanessa Autorytet

Wysłany: 9 marca 2014, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ból około owulacyjny nie zawsze występuje w czasie owulacji może występować przed nią ale i też po niej.
    Owulacja może też wystapić do 3 dni po szczycie śluzu kiedy już jest sucho.

weronika86 lubi tę wiadomość

201701271765.png

• jastjast Koleżanka

Wysłany: 9 marca 2014, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak zawsze , dziękuję:)

• szpilka Autorytet

Wysłany: 9 marca 2014, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Unlike wrote:
    Nie przesadzajmy, chyba nie znam nikogo, kto stosuje termiczne i tak mały ruch mu zaburza temperature. Zdarzają mi się dni, kiedy się zapomnę, pójdę do toalety, nastawie wodę i np. jajka i dopiero sobie przypomnę i w dalszym ciągu mam stabilną temperaturę.
    witajcie
    akurat u mnie wstanie na siku powoduje zaburzenie tempki, tzn. jeżeli wstanę jakiś czas przed mierzeniem i się znów położę jest ok, ale jeżeli wstanę nawet tylko na siku i dopiero zmierzę, to tempka ok. 0,2 stopnia niższa niż dzień przed i dzień po a w I fazie mam raczej małe wahania (poza obecnym cyklem)
    pozdrawiam

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2014, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Unlike wrote:
    Nie przesadzajmy, chyba nie znam nikogo, kto stosuje termiczne i tak mały ruch mu zaburza temperature. Zdarzają mi się dni, kiedy się zapomnę, pójdę do toalety, nastawie wodę i np. jajka i dopiero sobie przypomnę i w dalszym ciągu mam stabilną temperaturę.

zgadzam sie z unlike. Nie raz poszlam najpierw siku i zmierzylam tempke pozniej i nic nie zaburzylo. Asta troche zbyt ksiazkowo wszystko interpretujesz.

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2014, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jastjast wrote:
    jesli chodzi o sluz to dzisiaj sucho a 6 i 7 marca rozciągliwy wtedy tez było co nieco:)wczoraj i przedwczoraj okropnie bolało mnie podbrzusze i jajniki, dzisiaj już jest lepiej, więc może to już po ...Dzięki
    Moim zdaniem owulacja wystapila juz, mniej wiecej od 13 do 16dc, jutro juz ustawi ci owulacje ovufriend. Powodzenia!

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • Asta Autorytet

Wysłany: 9 marca 2014, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronika86 wrote:
    zgadzam sie z unlike. Nie raz poszlam najpierw siku i zmierzylam tempke pozniej i nic nie zaburzylo. Asta troche zbyt ksiazkowo wszystko interpretujesz.
    A teraz Weronika pytanie, który cykl prowadzisz obserwację? Jak długo poznawałaś swoje ciało?
    Jak już pisałam - inaczej wygląda sprawa osoby doświadczonej, a inaczej w przypadku osoby, która dopiero co poznaje swoje ciało.

Tylko na jakiej podstawie dziewczyna, która nie ma wcześniej prowadzonych obserwacji, która dopiero zaczyna w tym temacie stawiać pierwsze kroki ma ocenić czy w jej przypadku zaburza, czy też nie zaburza to obserwacji?

Oczywiście, że początkującym zalecam książkowe podejście do tematu i trzymanie się sztywne reguł i robię to dla ich dobra. Dopiero jak pewnie poczują się w temacie, poznają swoje ciało będą mogły nieco nagiąć reguły. Jest w tym coś złego?

sylwiaśta159 lubi tę wiadomość

Mój Aniołek (6tc) - 19.10.2012
    d92562f68b.png
  • karola88 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2014, 06:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hey hey mam pytanko. dlaczego jak zaznaczam temperature to niektore koleczka sa wypelnione a niektore puste. ??

Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm <3
    Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm <3
  • jastjast Koleżanka

Wysłany: 10 marca 2014, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i już po ovu wyznaczył mi owulacje na 15 wc ,wtedy miałam też najlepszy śluz i niesamowity ból brzucha aż do soboty...jeśli owulacja faktycznie wtedy wystąpiła to trafiłam w samo sedno;-)

• Asta Autorytet

Wysłany: 10 marca 2014, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola 88 wybacz, że przez moment będę nieprzyjemna, ale ile czasu poświęciłaś na dział Pytania i odpowiedzi? Dobrze się jest z nim zapoznać jeśli chodzi o techniczną stronę działania of.

Przy wprowadzaniu temperatury ustawia się godzinę domyślną. Automatyczne program ustawiony jest chyba na 7. Zakres godzin akceptowanych wynosi +/-30 min i kółka wtedy są niebieskie. Jeżeli temperatura mierzona była godzinę przed lub po domyślnej wówczas kółka są białe, ale linię łączące punkty nieprzerywane. Białe kółka i przerywane linie świadczą o ignorowaniu temperatury przez użytkowniczkę-opcji tej używa się gdy temperatura jest zaburzona.

d92562f68b.png
  • karola88 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2014, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asta zanim zapytalam szukalam odpowiedzi ale ciezko mi bylo znalezc dlaczego tak jest. jestem tu nowa i nie bardzo orietuje sie jeszcze w tym wszystkim. tzn jak mam takie koleczwka to program owulacji mi nie wyznacz

• Asta Autorytet

Wysłany: 10 marca 2014, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyznaczy, aczkolwiek duże rozbieżności w godzinach pomiarów mogą zafałszować odczyt.
    Temperaturę najlepiej mierzyć zaraz po przebudzeniu, zawsze o tej samej godzinie. Jeżeli masz ustaloną swoją godzinę pomiaru to przy wprowadzaniu danych zaznacz opcję "domyślna godzina" i wówczas program zaakceptuje wszystkie temperatury z tej godziny.

Do wyznaczeń owu lepiej podejść z lekkim dystansem i zapoznać się z wybraną konkretną metodą NPR, żeby nie przegapić (niepotrzebnie nie skrócić) dni płodnych i tym samym wydłużyć czas starań o dziecko.

d92562f68b.png
  • karola88 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2014, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jestem juz zaawansowana staraczka ale w tym programie mierze temp. po raz pierwszy. dziekyje za pomoc

• vanessa Autorytet

Wysłany: 10 marca 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asta wrote:
    A teraz Weronika pytanie, który cykl prowadzisz obserwację? Jak długo poznawałaś swoje ciało?
    Jak już pisałam - inaczej wygląda sprawa osoby doświadczonej, a inaczej w przypadku osoby, która dopiero co poznaje swoje ciało.

Tylko na jakiej podstawie dziewczyna, która nie ma wcześniej prowadzonych obserwacji, która dopiero zaczyna w tym temacie stawiać pierwsze kroki ma ocenić czy w jej przypadku zaburza, czy też nie zaburza to obserwacji?

Oczywiście, że początkującym zalecam książkowe podejście do tematu i trzymanie się sztywne reguł i robię to dla ich dobra. Dopiero jak pewnie poczują się w temacie, poznają swoje ciało będą mogły nieco nagiąć reguły. Jest w tym coś złego?
    Zgadzam się. Ja raz chciałam sprawdzic czy mi wstanie do Wc zaburza temp. Zmierzyłam przed i po powrocie z wc temp była taka sama. Za jakiś czas powtórzyłam eskperyment i przed wstaniem była niższa a po powrocie już wyższa więc wniosek raz mi zaburzyło a raz nie :/ więc warto sie stosować to poleceń "książkowych".

201701271765.png

• jastjast Koleżanka

Wysłany: 15 marca 2014, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane czy taki duży skok temp.to dobrze?różnica w pomiarach to gdzieś 1/2 godz.ale tak dziś wstałam;-)strasznie bolą mnie plecy i kluje co jakiś czas jajnik.

• jastjast Koleżanka

Wysłany: 16 marca 2014, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy ten jednodniowy skok tem.może świadczyć o implantacji?

• jastjast Koleżanka

Wysłany: 18 marca 2014, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki,przepraszam bo pewnie jest to gdzieś wyjaśnione ale nie mogę znaleźć,co oznacza czerwona pozioma linia na wykresie,mam nadzieję,że nie okrzyczycie mnie za moje niedoczytanie....

1 2 3
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ