X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

obliczenia

Oceń ten wątek:
  • Justeck Ekspertka

Wysłany: 19 marca 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jastjast wrote:
    Dziewczynki,przepraszam bo pewnie jest to gdzieś wyjaśnione ale nie mogę znaleźć,co oznacza czerwona pozioma linia na wykresie,mam nadzieję,że nie okrzyczycie mnie za moje niedoczytanie....

Powinna to być linia podstawowa, przechodząca przez najwyższą z temperatur z I fazy Twojego cyklu. Choć doświadczenie pokazuje że owu różnie ją zakreśla, często z pominięciem niektórych wyższych tempek I fazy.

Insanity: doing the same thing over and over again and expecting different results. (anonim)
  • vanessa Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justeck wrote:
    Powinna to być linia podstawowa, przechodząca przez najwyższą z temperatur z I fazy Twojego cyklu. Choć doświadczenie pokazuje że owu różnie ją zakreśla, często z pominięciem niektórych wyższych tempek I fazy.
    OF nie wyznacza linii podstawowej. Ta pozioma linia wyznaczana przez OF to nie wiadomo co znaczy ale na pewno nie jest linią podstawową.
    Linia podstawowa przebiega przez najwyższy punkt 6 niższych temp sprzed skoku.

7 lat walki o Ciebie Kruszynko...

201701271765.png

(*) Aniołek Madzia 7 tc luty 2020 - w moim sercu pozostaniesz na zawsze
  • vanessa Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justeck wrote:
    OF nie wyznacza linii podstawowej a ta pozioma w tym programie to pewnie nic nie znaczy.
    Linia podstawowa przebiega przez najwyższy punkt 6 niższych temp. sprzed skoku a NIE przez najwyższy punkt pierwszej fazy :)

7 lat walki o Ciebie Kruszynko...

201701271765.png

(*) Aniołek Madzia 7 tc luty 2020 - w moim sercu pozostaniesz na zawsze
  • jastjast Koleżanka

Wysłany: 20 marca 2014, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam ,mam pytanko,dzisiaj powinnam dostać miesiaczke ( zwykle jest to rano) zamiast miesiączki mam kilka brązowych kropek na wkładce,wogole nie przypomina to krwi, temp.utrzymuje się ,nie było spadku,co o tym myśleć? Czy miał ktoś podobnie?

1 2 3
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ