Pomoc w interpretacji
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnytopa42 wrote:Dziewczyny wynik bety 7 - temp stała na poziome 36,9 - test z moczu cień cienia drugiej kreski, piersi bolą są nabrzmiałe, brzuch od 7 strasznie boli jak na @, śluz biały i coraz więcej go jest - owulację miałam w 19 dc teraz mam 32 dc okresu brak - jutro rano testuję z moczu a w poniedziałek powtarzam betę. Myślicie że może to być początek ciąąy?
tez bym powiedziala, ze jest cos na rzeczy:) zrob se moze test po weekendzie -
nick nieaktualnytopa42 wrote:Wisnia11 dziękuję za pocieszenie- nie rozumiem tylko dlaczego testy z moczu wychodzą negatywne ? Dziś rano robiłam i negatyw- przecież jak beta rośnie to powinno wyjść już dziś? Jak myślicie ?
tak na moje myslenie, to skoro robilas ta bete z krwi,i wyszledl cien kreski,to z moczu pewnie nic jeszcze nie bedzie widac, tak jak wyzej-zrob se po weekendzie test:) -
topa42 wrote:dziękuję za pocieszenie- nie rozumiem tylko dlaczego testy z moczu wychodzą negatywne ? Dziś rano robiłam i negatyw- przecież jak beta rośnie to powinno wyjść już dziś? Jak myślicie ?
wczoraj z bety miałaś dopiero 7 więc test domowy tego nie może wykryć. Poczekaj kilka dni i zrób test jeszcze raz w poniedziałek.
a my bedziemy trzymać kciukasy -
nick nieaktualny
-
test owulacyjny wskazuje tylko że był pik LH a nie że było owulacja. owu mogła wystąpić równie dobrze wcześniej i później. ja bym powiedziała że owu była dzień wcześniej niż pokazuje wykres (ale lekarzem nie jestem )
sprawdzaj temperaturke i inne objawy i niech ładnie rośnie w górę i nie opada -
nick nieaktualny
-
insoomnia wrote:Hej dziewczyny a spojrzcie na moj,mimo paru dni ale zdaje mi sie,ze nawet niezle wyglada ...chyba:) @ za ok.3-5 dni u mnie ma byc.
moim zdaniem też nieźle wygląda;)
ja chyba przestane mierzyć bo 4 testy pozytywne i temperatura niby jest wyzsza niż zawsze przed @ ale jednego dnia mam wysoko a następnego albo 2 nast dwie kreski niżej....insoomnia lubi tę wiadomość
-
paula22 wrote:ja chyba przestane mierzyć bo 4 testy pozytywne i temperatura niby jest wyzsza niż zawsze przed @ ale jednego dnia mam wysoko a następnego albo 2 nast dwie kreski niżej....
hehe do lekarza sie umów i na bete idź i napisz nam jakie wyniki i co gin powiedział
gratuluje jeszcze raz
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2013, 08:59
paula22 lubi tę wiadomość
-
wisnia11 wrote:hehe do lekarza sie umów i na bete idź i napisz nam jakie wyniki i co gin powiedział
gratulije jeszcze raz
dziś się umówię do lekarza na prywatną wizyte i na bete lece we wtorek;)
wiem dziewczyny może świruje;p ale to z dobrego serca dla dziecka;)
-
topa42 wrote:Ja też świruję już beta wykazała 7 a testy sa negatywne od bety minęło 3 dni więc coś hormon powinien podskoczyć i testy powinny już chyba wychodzić ?
Testy z moczu to raczej sprawa indywidualna i nie zawsze wykryją...
robiłaś różne czy jednej firmy? -
topa42 wrote:Ja też świruję już beta wykazała 7 a testy sa negatywne od bety minęło 3 dni więc coś hormon powinien podskoczyć i testy powinny już chyba wychodzić ?
kiedy powinnaś dostać @? (miejmy nadzieje że nie przyjdzie)Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2013, 09:42
-
nick nieaktualny
-
wisnia11 wrote:bierzesz jakieś leki? one tez podwyższają poziom hcg.
kiedy powinnaś dostać @? (miejmy nadzieje że nie przyjdzie) -
topa42 wrote:Nie biorę żadnych leków oprócz kwasu foliowego - dziś mam 34 dc okres powinnam dostać 6 dni temu. No ale beta byłaby aż tak podwyższona ? Wyszła 7 no to dużo podwyższona ? Typowe objawy mam pobolewa brzuch piersi bolą sutki szczypią tylko niepokoi mnie ten spadek temperatury ? W poniedziałek idę na betę
wklejam część skopiowanego tekstu ze strony ciazowy.pl
"Ze względu na możliwość wystąpienia mikroporonienia (mimo zapłodnienia nie dochodzi do zagnieżdżenia w macicy i zapłodniona komórka jest wydalana na zewnątrz organizmu), dopiero hCG powyżej 5 mIU/ml oznacza ciążę. Można więc przyjąć, że każdy wynik poniżej 5 mIU/ml (5 IU/L) to wynik negatywny. Tymczasem rezultat powyżej 25 mIU/ml (25 IU/L) jednoznacznie oznacza ciążę. Przy niejednoznacznym wyniku, należy powtórzyć badanie po kilku dniach, przy czym wzrost stężenia hCG sugeruje ciążę."