Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Pomoc w interpretacji wykresu...
Odpowiedz

Pomoc w interpretacji wykresu...

Oceń ten wątek:
  • anita92222 Ekspertka

Wysłany: 18 maja 2019, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotek90 wrote:
    Z tego co u mnie widać, to jeśli patrzeć po testach, to owu mogłaś mieć 16 d.c tak u mnie to pokazuje. Napisz mi, którego dnia miałaś pozytywne testy i jaki był śluz. A w jakim miejscu mierzysz temperaturę?
    Żeby dobrze było widać, to tam zaraz pod wykresem masz przycisk udostępnij wykres. Pokaże Ci się taka tabelka, wejdź w druga zakładkę czyli wykres na tablicy i daj udostępnij wszystkim i ok. Wtedy lepiej to widać.
    Od początku mierze w pochwie, zawsze o tej samej godzinie, badam dodatkowo śluz i położenie szyjki macicy, a testów owulacyjnych nie robiłam właśnie.. W ten dzień o którym piszesz to był śluz wodnisty i dzień wcześniej rozciagliwy, szyjka wysoko otwarta i miękka.

• Kotek90 Ekspertka

Wysłany: 18 maja 2019, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz widać i wychodzi zupełnie co innego. Jak dla mnie owulacja dziś lub będzie jutro, więc działaj. U mnie zazwyczaj jest w dniu spadku przed skokiem, jutro powinna zacząć rosnąć.
    Piszesz, że testów nie robiłaś a masz zaznaczone dwa testy dodatnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2019, 16:21

ef7d8c107bc70f13c04e82075d17dbc4.png
  • anita92222 Ekspertka

Wysłany: 18 maja 2019, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotek90 wrote:
    Teraz widać i wychodzi zupełnie co innego. Jak dla mnie owulacja dziś lub będzie jutro, więc działaj. U mnie zazwyczaj jest w dniu spadku przed skokiem, jutro powinna zacząć rosnąć.
    Piszesz, że testów nie robiłaś a masz zaznaczone dwa testy dodatnie.
    Martwi mnie tylko, że już 25 dzień właściwie i dopiero co owulacja, nie wiem nawet ile mi trwa ta ostatnia faza, może tutaj jest gdzieś problem.. Hm. Źle to ujelam, bo odnośnie testów nawiązywałam do tego okresu między 14 a 18 dniem cyklu bo myślałam, że o to pytasz, dopiero od trzech dni robię dodatkowo te testy i dwa wyszły pozytywne, kreski były tej samej intensywności, dziękuję bardzo za pomoc :) :)

• Kotek90 Ekspertka

Wysłany: 18 maja 2019, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dziś robiłaś test? Jak długie masz cykle!

• anita92222 Ekspertka

Wysłany: 18 maja 2019, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będę dopiero robić test. U mnie nie są za regularne ostatnio po 31 dni a końcem zeszłego roku nawet po 37,ale u mnie była nadczynność tarczycy, od stycznia nie biorę leków i jeszcze się to normowalo.

• Girl25 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2019, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój test z dzisiaj z 17 godziny. Jeszcze chyba do końca pozytywny nie jest, jak myślisz Kotek90? Ale chyba już bliżej....

44d63850517be00fmed.jpg

[link=https://www.suwaczki.com/]f2wlj44jhzx0jd7c.png[/link]

dxomanli5dlutv4a.png
  • Nami Ekspertka

Wysłany: 18 maja 2019, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też zawsze owulacje późno koło 17, 18dc. A u Ciebie girl test już bliski pozutywnego. ;) wg mnie Anita też jeszcze owulacji nie było. Rzeczywiście bardzo późno by był A ale jeśli mas Z nieunormowane cykle to obserwuj. Może akurat będzie na dniach a po prostu cykl się wydluzy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2019, 19:47

Haschimoto.niedoczynność tarczycy
    7cs szczesliwy
    ❤Hania 🧡 Franek
    h84f2n0aftn3jvsb.png
  • Kotek90 Ekspertka

Wysłany: 18 maja 2019, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Girl test ładny, jutro powinien być już mocny.

• Kotek90 Ekspertka

Wysłany: 18 maja 2019, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anita92222 wrote:
    Martwi mnie tylko, że już 25 dzień właściwie i dopiero co owulacja, nie wiem nawet ile mi trwa ta ostatnia faza, może tutaj jest gdzieś problem.. Hm. Źle to ujelam, bo odnośnie testów nawiązywałam do tego okresu między 14 a 18 dniem cyklu bo myślałam, że o to pytasz, dopiero od trzech dni robię dodatkowo te testy i dwa wyszły pozytywne, kreski były tej samej intensywności, dziękuję bardzo za pomoc :) :)
    Jak masz tak długie cykle, to nie martw się, po prostu masz późno owulację. Przytulaj się z mężulkiem bo jak dla mnie to masz teraz odpowiednie dni.

• Girl25 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2019, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oby dziewczyny bo już się martwilam że będzie dłuższy niż normalnie a to po prostu ostatni był krótszy niż normalnie :p

dxomanli5dlutv4a.png
  • Girl25 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2019, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednak nici z tego cyklu bo mąż strzelił focha bo teraz jak się staramy to czesciej chce seksu niż zwykle.... I nie chce się kochać.... Nie żeby miał 35 lat.... Szkoda gadać :/

dxomanli5dlutv4a.png
  • anita92222 Ekspertka

Wysłany: 19 maja 2019, 06:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde zawsze musi być pod górkę jak nie z jednej to z drugiej strony.. U mnie chyba też nici w tym miesiącu, ale pod względem zdrowia. Myslalam, że dziś faktycznie będzie skok, bo wczoraj już tak nisko temperatura, ale tylko o 0,1 różnica.. Porażka. A już 26 dzień więc coś jest nie tak.. Idę do lekarza 3.06 zaś będą badania, nie wiadomo co i mijający czas...

• Mojaciazaw2019 Koleżanka

Wysłany: 19 maja 2019, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Girl25 wrote:
    Jednak nici z tego cyklu bo mąż strzelił focha bo teraz jak się staramy to czesciej chce seksu niż zwykle.... I nie chce się kochać.... Nie żeby miał 35 lat.... Szkoda gadać :/

Rozumiem Cię. U mnie było podobnie w tym cyklu. Mój mąż miał dodatkowo taki stres związany ze staraniami że zaczęły się problemy z orgazmem u niego....

561a98364f6646af5ea95fe83fd3b0dc.png
  • Kotek90 Ekspertka

Wysłany: 19 maja 2019, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Girl25 wrote:
    Girl chyba każda z nas to przechodziła. Mój pan dopóki nie zrozumiał jaka jest powaga sytuacji też mi robił nieraz dywersje, że zestresowany albo zmęczony. Może przygotuj dziś romantyczną kolację z winkiem, ubierz seksi bieliznę? To sam nabierze ochoty, nawet nie będzie wiedział, że to Twoja sprawka.

• Stookrotka Autorytet

Wysłany: 19 maja 2019, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny , u mnie nic z tego....dzisiaj spadła temp do 36.6 ... po prostu cykl się wydłużył.

Ehh.... który cykl starań u Was ? Mi obecnie mija pół roku.

8cs ❤️
    03.04.2020 Anastazja 💖
  • Girl25 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2019, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotek90 wrote:
    Girl chyba każda z nas to przechodziła. Mój pan dopóki nie zrozumiał jaka jest powaga sytuacji też mi robił nieraz dywersje, że zestresowany albo zmęczony. Może przygotuj dziś romantyczną kolację z winkiem, ubierz seksi bieliznę? To sam nabierze ochoty, nawet nie będzie wiedział, że to Twoja sprawka.
    No tak tylko my już mamy jedno dziecko z tym że to chyba dzięki tabletka dla męża. Ostatnio nawet prawie fajki rzucił ale akurat się udało i nie zrobił tego. Kolacje może i jakaś się uda zrobić ale bez wina bo on nie lubi. Asz szkoda bo jest dziś taki pięknie rozciagliwy śluz z tym że biały :/ więc nie wiem czy wczoraj była owu ale po teście sądzę że nie

dxomanli5dlutv4a.png
  • Kotek90 Ekspertka

Wysłany: 19 maja 2019, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Girl może jeszcze nabierze ochoty, tylko nie strzelaj jemu focha, bo zacznie się to jemu kojarzyć z przykrym obowiązkiem.
    Stokrotka u mnie po poronieniu to 10 miesiąc, ale cykli będzie więcej, bo zdarzało się, że miałam dwa w miesiącu. A jeśli chodzi o całe starania to będzie 1 rok i 3 miesiące. W poprzednią ciążę zaszłam w 4 cyklu, ale teraz to myślę, że wtedy chyba los ze mnie sobie zadrwił z tą ciążą, więc nie wiem czy liczyć to od poronienia czy od początku.

• Kotek90 Ekspertka

Wysłany: 19 maja 2019, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Girl może jeszcze nabierze ochoty, tylko nie strzelaj jemu focha, bo zacznie się to jemu kojarzyć z przykrym obowiązkiem.
    Stokrotka u mnie po poronieniu to 10 miesiąc, ale cykli będzie więcej, bo zdarzało się, że miałam dwa w miesiącu. A jeśli chodzi o całe starania to będzie 1 rok i 3 miesiące. W poprzednią ciążę zaszłam w 4 cyklu, ale teraz to myślę, że wtedy chyba los ze mnie sobie zadrwił z tą ciążą, więc nie wiem czy liczyć to od poronienia czy od początku.
    U mnie dziewczyny dziś przyszła małpa, cykl 26 dni, więc wróciło wszystko do normy😁 i chyba opłaciło się zajadać migdały z morelami, bo mam normalną miesiączkę😀 Nie przypuszczałam, że kiedykolwiek będę się z tego cieszyć.

• Nami Ekspertka

Wysłany: 19 maja 2019, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Girl może mu przejdzie;)) oby;* bo jeśli czujesz że zbliża się bądź trwa owulka to grzech byłoby nie podzialac;) a dziś robiłaś test?
    Stokrotka a jak długi miałaś cykl? Ja się starałam 7mcy i się udało a bez zabezpieczenia kochalismy się z 1 rok. Więc niby nie ma tragedii choć dla mnie była to wieczność. Podziwiam małżeństwa gdzie starają się tak długo o maluszka bo naprawdę można zwariować.
    Kotek no to super że chociaż cykl normalny;))

Haschimoto.niedoczynność tarczycy
    7cs szczesliwy
    ❤Hania 🧡 Franek
    h84f2n0aftn3jvsb.png
  • Stookrotka Autorytet

Wysłany: 19 maja 2019, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten cykl trwał 32 dni (u mnie średnio jest 32-31-30) wiec niby wszystko w „normie”.
    A czy w tym udanym cyklu odpuściłaś trochę starania ? Czy wszystko wyglądało tak jak w poprzednich? :)
    Ja nie potrafię zrozumieć jak ktoś mówi, ze trzeba się mniej starać.... nie da się :-)

Byłam ostatnio u gin i jeśli chodzi o usg, cytologię i monitoring owu to wszystko jest OK.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2019, 11:55

8cs ❤️
    03.04.2020 Anastazja 💖
‹‹ 27 28 29 30 31 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ