pomozcie mi zrozumiec moj wykres
-
WIADOMOŚĆ
-
dla porównania mierząc teraz termometrem elektronicznym z jednym miejscem po przecinku pokazało 37,4 a mierząc tym, który teraz stosuje (podobno owulacyjny termometr jeden z lepszych) wyszło 37,34. Więc chyba w miarę ok. Sama już się dołuje. I pójdę chyba na to badanie tarczycy jeszcze raz. Tylko co zbadać? TSH, Ft3, ft4 i jakieś przeciwciała? A wolałabym już w wynikami iść do endo, żeby dwa razy nie płacić za wizytę.
-
W moim odczuciu w tym momencie nie ma podstaw by twierdzić, że nie masz żadnego śluzu. Może być tak, że jesteś w trakcie dni płodnych, śluz jak najbardziej występuje tylko nie daje się zauważyć przy zewnętrznej obserwacji.
Warto prócz zewnętrznego sprawdzania śluzu regularnie sprawdzać również śluz przy szyjce macicy.weronika86 lubi tę wiadomość
-
Hej
Moje TSH to 2,57 czyli za wysokie, zrobiłam panel tarczycowy z przeciwciałami a także FT3 i FT 4 . Byłam z tym u endokrynologa zrobił usg tarczycy i niestety nie dał leków. Gin jednak stwierdził, że za wysokie(poniżej 2 najlepiej) do 2,5 dopuszczalne ale trzeba kontrolować i dał mi jod w tabletkach bo Hashimoto nie mam (wyszło z przeciwciał). Teraz mam próbować i za trzy miesiące do kontroli już z samym TSHWiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2014, 15:17
weronika86 lubi tę wiadomość
-
Asta wrote:W moim odczuciu w tym momencie nie ma podstaw by twierdzić, że nie masz żadnego śluzu. Może być tak, że jesteś w trakcie dni płodnych, śluz jak najbardziej występuje tylko nie daje się zauważyć przy zewnętrznej obserwacji.
Warto prócz zewnętrznego sprawdzania śluzu regularnie sprawdzać również śluz przy szyjce macicy.
Zgadzam sie z Asta, w moim pzrypadku nigdy nie zaobserwowalabym zadnego sluzu, bo u mnie nie wyplywa choc jest go sporo w srodku. -
kicia 123 wrote:Hej
Moje TSH to 2,57 czyli za wysokie, zrobiłam panel tarczycowy z przeciwciałami a także FT3 i FT 4 . Byłam z tym u endokrynologa zrobił usg tarczycy i niestety nie dał leków. Gin jednak stwierdził, że za wysokie(poniżej 2 najlepiej) do 2,5 dopuszczalne ale trzeba kontrolować i dał mi jod w tabletkach bo Hashimoto nie mam (wyszło z przeciwciał). Teraz mam próbować i za trzy miesiące do kontroli już z samym TSH -
Wizyty a endo już umówiona, mam nadzieję, że nie będzie gburem i da mi jakieś leki, bo w taki razie muszę je zbić, ale na wszelki wypadek zrobię jeszcze raz TSH, bo tamto jest sprzed 3 miesięcy. Myślicie, że jak wczoraj i dziś była mały skok i jutro też będzie, to owu była 22 dnia? Czy to raczej niemożliwe?
-
A kiedy miałaś szczyt sluzu? bo owulacja występuje najbliżej tego dnia ale nie akurat w dzień szczytu (chociaż może być i wtedy).
Ból około owulacyjny może występować przed owulacją, w trakcie owulacji lub po owulacji.
Skok temp. może wystapić kilka dni przed jak i kilka dni po owulacji więc nie wiadomo i nie ma możliwości beż badania usg wyznaczyć dzień kiedy było jajeczkowanie. Najważniejsze aby wiedzieć kiedy są dni najbardziej płodne. Największe prawdopodobieństwo zajścia w ciąże jest dzień szczytu oraz dwa dni przed nim i dwa dni po nim. -
ania2071 wrote:Myślicie, że jak wczoraj i dziś była mały skok i jutro też będzie, to owu była 22 dnia? Czy to raczej niemożliwe?
-
Sluz należy przez cały cykl sprawdzać tak samo np. albo to co wypływa albo w środku. Nie powinno się w jednym cyklu raz na zewnątrz a raz to co w środku
-