X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Prośba o pomoc w interpretacji wykresu
Odpowiedz

Prośba o pomoc w interpretacji wykresu

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    starająca się15 wrote:
    Hej :-) no więc jestem po wizycie u nowego ginekologa. Bardzo dokładnie mi omówił wszystko, zaczął że można zrobić badania o dziwnych nazwach, droznosc jajowodow itp, można mnie położyć do szpitala i zrobić pełne badania hormonów. Ale jak zobaczył moje przerażenie to powiedział że do września mam brać ta luteine i obserwować cykle. We wrześniu jeśli nie będzie efektu to robimy monitoring. Jeśli do końca roku nie zajde to robimy to co mówił na początku. Zbadał mnie dokładnie, zrobił usg, gdzie wszystko ok. W jajnikach były jakieś pecherzyki ale powiedzial, że nie jest w stanie powiedzieć czy to są owulacyjne. Powiedzcie mi czy w ogóle po owulacji mogą być pęcherzyki? Czy ich obecność świadczy że owulacji nie było?

Ogólnie po wizycie jestem jakaś taka pozytywnie nastawiona, jest jakiś plan działania.

Ten cykl w sumie stracony bo owulacja mnie zaskoczyla. Mam nadzieje ze po odstawieniu luteiny dostane @ w ciągu 3 dni, bedzie to.dobra droga do regulacji cyklu i kolejne dni plodne wypadną na urlopie ;-)
    Wiec tak super lekarz i dobrze ze ma plan moj tez mial ale na szczescie wbilam sie w polroczny czas do zajscia :P (w tym cylu by mi minelo pol roku i mielismy z badaniami zaczac dzialac)
    Trzymaj sie go :)
    A co do pecherzykow przy pco jest wiele pecherzykow w roznych rozmiarach ale to jeszcze nic nie oznacza, po prostu moze taka twoja uroda ze masz kilka wiekszych i one czekaja na swoja kolej w kazdym miesiacu.

• venaewa Koleżanka

Wysłany: 21 lipca 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robilam badania i wszystko wyszło ze jest ok. Pracuje co drugi dzień i nie ciężko także z tym tez problemów nie powinno być. Co do snu to się wysypiam i temperaturę mierzę o tej samej porze o 6.15

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To czemu masz takie braki w wykresie? czyms to zostalo spowodowane? a jakie badania mialas robione?

• venaewa Koleżanka

Wysłany: 21 lipca 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazwyczaj owulację mam 14-15dc. W 20 dc mam juz sucho a teraz ciągłe uczucie że mam mokro. Zaczynam co chwile biegać do kibelka i ciągle mam uczucie że chce mi się siusiu. Śluz tak jak pisałam wyżej i choć nie chcę się nakręcać to przez tą zmianę wariuje

• venaewa Koleżanka

Wysłany: 21 lipca 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Braki mam bo wyjechałam za granicę i nie miałam możliwości korzystania z Internetu

• venaewa Koleżanka

Wysłany: 21 lipca 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drożność jajników, tarczyce, cukrzyca i cały szereg podstawowych badań

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2015, 20:46

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2015, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A inne hormony? Progesteron, testosteron, prolaktyna, tarczyca tylko tsh? czy inne tez? I ktory to dzien cyklu?

• venaewa Koleżanka

Wysłany: 21 lipca 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hormony,progesteron nie robiłam.jest to 21dc

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FSH z i LH - koniecznie razem w 3-5 dc
    Estradiol - w owulację
    Progesteron - po owu 7-8dni
    Prolaktyna- niezależnie od dc
    I testosteron razem z FSH

Zrob te badanka jesli sie teraz nie udalo. To powie czy wszystko ok z jajeczkami i z szansa na utrzymanie ciazy. Czy czegos nie trzeba zmienic i czegos nie podac.

Jesli masz 21 dc to jutro mozesz zrobic progesteron to bedziesz wiedziec czy byla owulacja.

• venaewa Koleżanka

Wysłany: 21 lipca 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie teraz to nie za bardzo mogę zrobić bo jestem w holandii i nie mam takiej możliwości jedynie co mi pozostaje to czekać może za miesiąc będę w Polsce to na pewno się wybiorę na takie badania

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zatem cierpliwosci zycze i owocnych staran :) A ten sluz moze doslownie wszystko oznaczac ale i tak trzymam kciuki :)

venaewa lubi tę wiadomość

• venaewa Koleżanka

Wysłany: 21 lipca 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie dziękuję żeby nie zapeszyć. Napewno dam znać co dalej póki co to dalej będę uzupełniać z poranną temperaturą wykres bo sama jestem ciekawa. Pozdrawiam serdecznie i dzięki za pomoc

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spoko spoko jakby co to pisac tyle ile bede potrafila to pomoge :)

venaewa lubi tę wiadomość

• starająca się15 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    Wiec tak super lekarz i dobrze ze ma plan moj tez mial ale na szczescie wbilam sie w polroczny czas do zajscia :P (w tym cylu by mi minelo pol roku i mielismy z badaniami zaczac dzialac)
    Trzymaj sie go :)
    A co do pecherzykow przy pco jest wiele pecherzykow w roznych rozmiarach ale to jeszcze nic nie oznacza, po prostu moze taka twoja uroda ze masz kilka wiekszych i one czekaja na swoja kolej w kazdym miesiacu.

Dzięki ciri ;) zobaczymy co przyniesie kolejny cykl, mam tylko nadzieję, że @ pojawi się w ciągu tych 3 dni po odstawieniu luteiny... ale lekarz rewelka, dużo mi tłumaczył. Powiedział że się zastanowi nad moją sytuacją i ewentualnie poda mi namiary na kogoś odpowiedniejszego w razie czego, żebym niepotrzebnie nie chodziła do niego i płaciła :)

W ogóle zapomniałam, że 31 lipca mam usg jajników, jak dobrze pójdzie będę miała @. Może uda mi się zapisać na kolejny termin w dniu spodziewanej owulacji i może coś mi na tym usg lekarz powie :)

ciri22 lubi tę wiadomość

mhsvtgf6tbgnbrzs.png

km5svcqgbgbsjdbm.png

Wysłany: 21 lipca 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jeszcze myślę, może zrobić na własną rękę badanie na poziom progesteronu, żeby się dowiedzieć czy była owulacja?

mhsvtgf6tbgnbrzs.png

km5svcqgbgbsjdbm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo juz u Ciebie to troche za pozno... Chyba ze w kolejnym cyklu zeby miec obraz zalosci dobry musi byc w 7 lub 8 dniu po owulacji, ale warto zrobic zeby miec na kolejna wizyte :)

starająca się15 lubi tę wiadomość

Wysłany: 21 lipca 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki ciri po raz kolejny ;) tak chyba zrobię, narazie poczekam cierpliwie na @, potem zacznę nowy cykl i wakacyjne działania z mężem ;)Jeśli wszystko potoczy się zgodnie z planem to kolejna owulacja byłaby 10 sierpnia, więc 17 albo 18 mogę zrobić progesteron? Chyba wolę wydać te dwadzieścia parę złotych ale wiedzieć czy owulacja występuje :) Najważniejsze że jest plan. A mój osobisty plan jest taki, żeby na wakacjach wyluzować :) odpocząć, starać się nie myśleć i ostro działać z mężem w różnych miejscach :D

ciri22 lubi tę wiadomość

mhsvtgf6tbgnbrzs.png

km5svcqgbgbsjdbm.png

Wysłany: 21 lipca 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aha i czy ktoś wie czy luteina może powodować częstsze wizyty w łazience? Zapomniałam zapytać lekarza a od niedzieli mam takie uczucie, że ciągle mi coś "cieknie" i dość często idę siku :/

mhsvtgf6tbgnbrzs.png

km5svcqgbgbsjdbm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze ale nie musi to indywidualne rownie dobrze moze tak byc bo infekcja sie zaczyna albo wiecej pijesz bo cieplej. Ja dopiero teraz latam do lazienki ale to dla tego ze mega duzo pije.
    A wakacje to piekny czas na zachodzenie bo mozna wszedzie i ile sie chcee :D

Wysłany: 21 lipca 2015, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To pewnie znowu przewialam pęcherz :-/ :-/ :-/ w wakacje mamy zamiar ostro działać ;-)

mhsvtgf6tbgnbrzs.png

km5svcqgbgbsjdbm.png
‹‹ 356 357 358 359 360 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ