Prośba o pomoc w interpretacji wykresu
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnystarająca się15 wrote:Hej
no więc jestem po wizycie u nowego ginekologa. Bardzo dokładnie mi omówił wszystko, zaczął że można zrobić badania o dziwnych nazwach, droznosc jajowodow itp, można mnie położyć do szpitala i zrobić pełne badania hormonów. Ale jak zobaczył moje przerażenie to powiedział że do września mam brać ta luteine i obserwować cykle. We wrześniu jeśli nie będzie efektu to robimy monitoring. Jeśli do końca roku nie zajde to robimy to co mówił na początku. Zbadał mnie dokładnie, zrobił usg, gdzie wszystko ok. W jajnikach były jakieś pecherzyki ale powiedzial, że nie jest w stanie powiedzieć czy to są owulacyjne. Powiedzcie mi czy w ogóle po owulacji mogą być pęcherzyki? Czy ich obecność świadczy że owulacji nie było?
Ogólnie po wizycie jestem jakaś taka pozytywnie nastawiona, jest jakiś plan działania.
Ten cykl w sumie stracony bo owulacja mnie zaskoczyla. Mam nadzieje ze po odstawieniu luteiny dostane @ w ciągu 3 dni, bedzie to.dobra droga do regulacji cyklu i kolejne dni plodne wypadną na urlopie(w tym cylu by mi minelo pol roku i mielismy z badaniami zaczac dzialac)
Trzymaj sie go
A co do pecherzykow przy pco jest wiele pecherzykow w roznych rozmiarach ale to jeszcze nic nie oznacza, po prostu moze taka twoja uroda ze masz kilka wiekszych i one czekaja na swoja kolej w kazdym miesiacu. -
nick nieaktualny
-
Zazwyczaj owulację mam 14-15dc. W 20 dc mam juz sucho a teraz ciągłe uczucie że mam mokro. Zaczynam co chwile biegać do kibelka i ciągle mam uczucie że chce mi się siusiu. Śluz tak jak pisałam wyżej i choć nie chcę się nakręcać to przez tą zmianę wariuje
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyFSH z i LH - koniecznie razem w 3-5 dc
Estradiol - w owulację
Progesteron - po owu 7-8dni
Prolaktyna- niezależnie od dc
I testosteron razem z FSH
Zrob te badanka jesli sie teraz nie udalo. To powie czy wszystko ok z jajeczkami i z szansa na utrzymanie ciazy. Czy czegos nie trzeba zmienic i czegos nie podac.
Jesli masz 21 dc to jutro mozesz zrobic progesteron to bedziesz wiedziec czy byla owulacja. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
ciri22 wrote:Wiec tak super lekarz i dobrze ze ma plan moj tez mial ale na szczescie wbilam sie w polroczny czas do zajscia
(w tym cylu by mi minelo pol roku i mielismy z badaniami zaczac dzialac)
Trzymaj sie go
A co do pecherzykow przy pco jest wiele pecherzykow w roznych rozmiarach ale to jeszcze nic nie oznacza, po prostu moze taka twoja uroda ze masz kilka wiekszych i one czekaja na swoja kolej w kazdym miesiacu.
Dzięki cirizobaczymy co przyniesie kolejny cykl, mam tylko nadzieję, że @ pojawi się w ciągu tych 3 dni po odstawieniu luteiny... ale lekarz rewelka, dużo mi tłumaczył. Powiedział że się zastanowi nad moją sytuacją i ewentualnie poda mi namiary na kogoś odpowiedniejszego w razie czego, żebym niepotrzebnie nie chodziła do niego i płaciła
W ogóle zapomniałam, że 31 lipca mam usg jajników, jak dobrze pójdzie będę miała @. Może uda mi się zapisać na kolejny termin w dniu spodziewanej owulacji i może coś mi na tym usg lekarz powieciri22 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dzięki ciri po raz kolejny
tak chyba zrobię, narazie poczekam cierpliwie na @, potem zacznę nowy cykl i wakacyjne działania z mężem ;)Jeśli wszystko potoczy się zgodnie z planem to kolejna owulacja byłaby 10 sierpnia, więc 17 albo 18 mogę zrobić progesteron? Chyba wolę wydać te dwadzieścia parę złotych ale wiedzieć czy owulacja występuje
Najważniejsze że jest plan. A mój osobisty plan jest taki, żeby na wakacjach wyluzować
odpocząć, starać się nie myśleć i ostro działać z mężem w różnych miejscach
ciri22 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMoze ale nie musi to indywidualne rownie dobrze moze tak byc bo infekcja sie zaczyna albo wiecej pijesz bo cieplej. Ja dopiero teraz latam do lazienki ale to dla tego ze mega duzo pije.
A wakacje to piekny czas na zachodzenie bo mozna wszedzie i ile sie chcee