X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Prośba o pomoc w interpretacji wykresu
Odpowiedz

Prośba o pomoc w interpretacji wykresu

Oceń ten wątek:
  • malagoreczka Debiutantka

Wysłany: 21 lipca 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cylke mam raczej regularne. Krwawienie miała klka dni po naszym pierwszym razie :)

• malagoreczka Debiutantka

Wysłany: 21 lipca 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Itemperature zawsze mierze w ustach :)

• Andzia87 Ekspertka

Wysłany: 21 lipca 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    littleladybird wrote:
    Ja tak własnie miałam. Cykle nieregularne, ale nigdy nie były dłuższe od 35 dni. Gdy zaczęłam konkretne obserwacje cykle urosły do 50 dni O.o W moim przypadku wszystko siedzi w głowie :/ dużo stresu, strach przed diagnozą o PCOS i chęć skrócenia cykli. Zadziało, ale z odwrotnym skutkiem :/
    Wiesz co ja cały rok po odstawieniu antyków borykałam się z mega długimi cyklami. W moim przypadku pomógł mi je skrócić inofolic, który brałam przez 5 miesięcy, ale odstawiłam po tym jak lekarz zalecił grubsze leki, tak żeby nie faszerować się za mocno. Odkąd biorę kwas foliowy na receptę (5mg) i inne wesołe leki które wcześniej wymieniłam cykle stały się coraz krótsze. Tak źle tak nie dobrze. Częściej spotykam się z tym, że dziewczyny z tak długimi cyklami jak Ty zachodzą niż z tak dramatycznie krótkimi. Także don't worry i trzeba chyba czekać na swój czas!

km5scwa1hx65oe99.png
    relggu1r0laeq3qv.png
  • littleladybird Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malagoreczka wrote:
    Cylke mam raczej regularne. Krwawienie miała klka dni po naszym pierwszym razie :)

A to rozumiem ;)
    Tempka mierzona w pochwie jest bardziej stabilna, ale przez długi czas tez mierzyłam w ustach i za dużej różnicy nie widziałam, wiec spoko.
    Andzia87 wrote:
    Wiesz co ja cały rok po odstawieniu antyków borykałam się z mega długimi cyklami. W moim przypadku pomógł mi je skrócić inofolic, który brałam przez 5 miesięcy, ale odstawiłam po tym jak lekarz zalecił grubsze leki, tak żeby nie faszerować się za mocno. Odkąd biorę kwas foliowy na receptę (5mg) i inne wesołe leki które wcześniej wymieniłam cykle stały się coraz krótsze. Tak źle tak nie dobrze. Częściej spotykam się z tym, że dziewczyny z tak długimi cyklami jak Ty zachodzą niż z tak dramatycznie krótkimi. Także don't worry i trzeba chyba czekać na swój czas!

Ja muszę wypracować owulację, której nie mam. Zaopatrzyłam się w kilka suplementów: przede wszystkim kwas foliowy (od początku starań), od zeszłego cyklu niepokalanek, a teraz wiesiołek na poprawę śluzu ;) i zmieniłam jadłospis. Nie oczekuję cudów, same suple nie pomogą. Czekam na wizytę u specjalisty, w moim przypadku bez stymulacji raczej się nie obędzie, pewnie dostanę clo. Z każdym dniem jestem coraz bliżej celu :) i to napawa mnie optymizmem. W tym cyklu czuje, ze mam siłę na dalszą walkę. Idzie to wszystko mozolnie, ale jestem dobrej myśli. Chyba, że zmiana diety tak pozytywnie wpływa nie tylko na moje ciało, ale także na umysł ;D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2015, 10:49

05ludzik.gif "Życie ma tyle samo wad ile zalet."
  • Andzia87 Ekspertka

Wysłany: 21 lipca 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suplementy ok, ale tak jak napisałaś cudów po nich nie będzie. Tak przynajmniej mój gin mawia. Bardzo podziwiam za dietę! Ja jestem na metforminie i powinnam o nią dbać, ale brakuje mi silnej woli. Przyznaje się - lubię jeść! :-) ale na pewno zmiana nawyków żywieniowych pomaga i w koncentracji i samopoczuciu, więc trzymam kciuki żeby Twój optymizm jak najdłużej trwał!! Grunt to pozytywne nastawienie... i dobry gin :-P

littleladybird lubi tę wiadomość

km5scwa1hx65oe99.png
    relggu1r0laeq3qv.png
  • littleladybird Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sama się sobie dziwię, że daję radę bez słodyczy :D ogólnie zredukowałam węglowodany. Jeśli to ma pomóc mi w powiększeniu rodziny to zniosę takie poświęcenie :D i mam nadzieję, że ostatecznie trafiłam do dobrego gina :D

Andzia87 lubi tę wiadomość

05ludzik.gif "Życie ma tyle samo wad ile zalet."
  • pepsunieczka Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej...proszę zerknąć...raczej @ pachnie niż fasolką ?....

..ile jeszcze i czy wogóle...
    ...może teraz...
    gann3e3ka9ve6mzn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2015, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze byc roznie. Moze spasc a moze jeszcze odbic nie takie wykresy sie konczyly zielono :D TWoj pierwszy cykl z wykresem? jesli nie to podrzuc linki do reszty :)

• pepsunieczka Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety 1...więc zostaje obserwować i czekać
    Dziękuje i pozdrawiam..

..ile jeszcze i czy wogóle...
    ...może teraz...
    gann3e3ka9ve6mzn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2015, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nooo tak musisz poznac swoje cialo :) Trzymam kciuki :*

pepsunieczka lubi tę wiadomość

• venaewa Koleżanka

Wysłany: 21 lipca 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny.muszę się was zapytać o coś co mnie nie pokoi od 3 dni. W niedzielę z rana poczułam straszny ból w okolicy podbrzusza taki nagle silny ból później w drugiej części dnia ból zaczął się nasilać aż do samych jajników i bol bądź pobolewa non stop. Od wczoraj mam też dziwny śluz troszkę jak serek i czasami ciągnący się przy tym gazy, wzdęcia i zgagę. Temperatura jest mierzona nie regularnie ponieważ pracuje i nie mam czasu dość często. Mam malutką nadzieję że może wkoncu się uda a do testowania jeszcze tydzień

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie da sie okreslic, moze jakas infekcja, moze ciaza, a rownie dobrze spozniona owulacja, moze byc roznie, ja mialam tak w cyklu gdzie owulacja sie opoznila o ponad tydzien i niestety lecz bolalo juz tak bardzo do samego okresu az zdychalam... myslalam ze moze jakas torbiel...

venaewa lubi tę wiadomość

• venaewa Koleżanka

Wysłany: 21 lipca 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Infekcja raczej nie może owulacja się mogła spóźnić wiem że jeszcze w piątek i sobotę miałam uderzenia gorąca i przy tym osłabienia. Zobaczymy co z tego będzie. Tylko ten śluz jest inny jak zawsze zazwyczaj to już miałam sucho.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2015, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nic pozostaje czekac, bez temperatur tak naprawde nie da sie nic powiedziec, wiec tylko cierpliwosc Cie uratuje :)

• venaewa Koleżanka

Wysłany: 21 lipca 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak wiem a to jest najgorsze

• venaewa Koleżanka

Wysłany: 21 lipca 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę że tobie się udało. Gratulacje

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ktory to Twoj cykl staran? zawsze masz takie dlugie cykle?

I dziekuje :D na razie to poczateczek ale jestem dobrej mysli :)

• venaewa Koleżanka

Wysłany: 21 lipca 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staramy się od roku i dalej nic. Wcześniej mialam co 28 a teraz jest różnie

• starająca się15 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :-) no więc jestem po wizycie u nowego ginekologa. Bardzo dokładnie mi omówił wszystko, zaczął że można zrobić badania o dziwnych nazwach, droznosc jajowodow itp, można mnie położyć do szpitala i zrobić pełne badania hormonów. Ale jak zobaczył moje przerażenie to powiedział że do września mam brać ta luteine i obserwować cykle. We wrześniu jeśli nie będzie efektu to robimy monitoring. Jeśli do końca roku nie zajde to robimy to co mówił na początku. Zbadał mnie dokładnie, zrobił usg, gdzie wszystko ok. W jajnikach były jakieś pecherzyki ale powiedzial, że nie jest w stanie powiedzieć czy to są owulacyjne. Powiedzcie mi czy w ogóle po owulacji mogą być pęcherzyki? Czy ich obecność świadczy że owulacji nie było?

Ogólnie po wizycie jestem jakaś taka pozytywnie nastawiona, jest jakiś plan działania.

Ten cykl w sumie stracony bo owulacja mnie zaskoczyla. Mam nadzieje ze po odstawieniu luteiny dostane @ w ciągu 3 dni, bedzie to.dobra droga do regulacji cyklu i kolejne dni plodne wypadną na urlopie ;-)

mhsvtgf6tbgnbrzs.png

km5svcqgbgbsjdbm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2015, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A juz robilas jakies badania? Jakie i jak wyszly?
    jak masz do tej pracy? jakie zmiany i jak sypiasz? bo to z temperaturami mozna jeszcze obejsc w inny sposob ale musze wiedziec zeby rozkminic ktory sposob bedzie dla Ciebie najlepszy.

‹‹ 355 356 357 358 359 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ