Prośba o pomoc w interpretacji wykresu
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam, Jestem tu stosunkowo od niedawna. Dotąd byłam tylko czytelnikiem, dziś postanowiłam poprosić Was o poradę w interpretacji mojego wykresu
Zastanawiam się, czy jeśli serduszkowaliśmy z mężem w dzień, który na wykresie jest przecięciem linii poziomej z pionową tzn. że może na się uda w tym miesiącu? Od kilku dni mam temp.36,7-36,8
Z góry dziękuję za Wasze odpowiedzi:)
Ewelina23, Sówka35, Madzia88, Nadia251, farmaceutka77, anuś90, Iza1308, Paolina Picolina, basialsp, Kruszynka91, nenusia, agulas83, Justii, Inaa89 lubią tę wiadomość
-
Szansa zawsze jest:) Dzis dopiero 6 dzień po (wyznaczonej) owulacji, owu była dopiero w 20 dniu cyklu, "naukowcy" twierdzą, że faza lutealna (czyli ta po owulacji) trwa od 12 do 16 dni, niby jest stała, ale zależy od długości cyklu. Jedyne póki co pewne jest to, że owu była bo temp. ładnie podskoczyła. Powodzonka, by się utrzymała, albo nawet i rosła:) Chyba już nic nie jesteś w stanie zrobić - tylko czekać na bieg wydarzeń
Maddalena, Ladybird:), Karolka14, Paolina Picolina, anetka1293 lubią tę wiadomość
... 21 cykl na Ovu. A w dupę z tym... -
Dziękuję za pomoc Właśnie to czekanie jest najgorsze... Próbowałam obserwować śluz, ale z tym mam właśnie spore problemy. Nigdy nie wiem czy ten śluz jest już płodny czy też nie. W zeszłym miesiącu robiłam też testy owulacyjne ale niestety nie udało się. W tym miesiącu zawierzyłam tylko pomiarom temp.
Koja07 lubi tę wiadomość
-
Szansa jest zawsze...Też mam długie cykle, w zeszły wtorek byłam u ginekologa i on twierdzi, że zajście w ciąże jest możliwe-dodam, że mam już letnią córeczkę, z którą zaszłam w ciążę przy bardzo długich cyklach. Ty robisz testy owulacyjne, więc owulacja chyba była (choć temperatura niska).
Lekarz kazał mi odstawić termometr i nie stresować się aż tak bardzo...
Głowa do góry!!Musi się udaćviktoria79 lubi tę wiadomość
Binek
-
hej chcialam sie poradzic kochane staraczki ovu nie wyznaczylo mi owulacji najpierw oznaczylo w 8 dnia cyklu ale potem skasowalo a jest juz dzien 17 a ja mam przewaznie cykle 27dniowe, jak juz to spozniaja sie gora dwa dni - ale to sporadycznie. mi sie wydaje ze owulke mialam 12dc , ale czy to mozliwe ze owulka byla przy spadku tempki? natomiast wczoraj tak mnie bolal brzuch, ze juz sama nie wiem, moze mi sie poprzesuwalo cos:) a moze owulacji nie bylo ? pozdrawiaaaaam
jak mozecie to zerknicie na moj wykres
https://ovufriend.pl/graph/c76b5ed403e6cdf7a06cec8b1f56f9b0
Luty 2015-HSG,3iui
1 IMSI:1 crio blastkiAB beta:8dpt 3,71/10dpt 1,17
2 crio:(
Szczep.immuno
2 IMSI: 3 transfery
3 IMSI: blastka 9dpt beta82/11dpt:beta252/13dpt:beta 708 / 34dpt:jest
-
Cześć Dziewczyny,
napiszcie proszę, co myślicie o moim wykresie. Martwię się, że mam cykle bezowulacyjne. Dwa dni temu temperatura wzrosła o 0,2 i się cieszyłam, że była owulacja, ale dzisiaj spadła. Nie wiem, jak się zamieszcza wykresy. Mam nadzieję, że się uda:
https://ovufriend.pl/wykres.html?nick=alis -
Jeżeli jutro ci znów skoczy temperatura, to taki jednodniowy spadek nie jest niczym niepokojącym, po prostu temperatury z tego dnia nie wliczasz do trójki wyższych temperatur. Ale jeśli jutro temperatura będzie ciągle taka niska, to by znaczyło, że jednak do owu nie doszło jeszcze.
zanetus221 lubi tę wiadomość
Starania o drugie dziecko
HSG - marzec 2018 (16 cs) - oba jajowody drożne
Laparoskopia z histeroskopią - listopad 2018 (25 cs)
Badanie nasienia - morfologia 3% (styczeń 2018) -> 6% (lipiec 2018); HBA 89%, DFI 22%, HDS 2% (04.2019)
Hormony w normie
LH:FSH poniżej 0,6 (?)
AMH w normie (2,39 ng/ml)
TSH w normie
Diagnoza:
Endometrioza 4. st. - lewy jajnik i jajowód w zrostach z jelitami
Torbiel endometrialna na prawym jajniku - 05.2019
Leczenie:
Rozpoczęcie ultra długiego protokołu - Diphereline (26.06) Stymulacja (27.08) -> 12 pęcherzyków
Punkcja -> 8 komórek IMSI -> 5 zapłodnionych
Transfer w 3. dobie jeden zarodek 8A - nieudany
Zamrożony 3AB -
No, wygląda na to, że póki co cykl jest bezowulacyjny. Możesz poczekać jeszcze z tydzień, jeśli owulacja ani @ się nie pojawią, to warto byłoby udać się do ginekologa.Starania o drugie dziecko
Badanie nasienia - morfologia 3% (styczeń 2018) -> 6% (lipiec 2018); HBA 89%, DFI 22%, HDS 2% (04.2019)
Hormony w normie
TSH w normie
Diagnoza:
Leczenie:
Rozpoczęcie ultra długiego protokołu - Diphereline (26.06) Stymulacja (27.08) -> 12 pęcherzyków
Zamrożony 3AB -
M_d_f, dziękuję za pomoc. A możesz jeszcze raz spojrzeć na mój wykres? Dziwne mi się wydaje, że ovufriend zaznaczył mi owulację w 20 dc, zamiast zignorować tę jedną niską temperaturę i zaznaczyć owulację wcześniej.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2013, 11:27
-
No, ovu tak czasami dziwnie zaznacza, nie wiem na jakiej podstawie - ten program ma swój jakiś algorytm nie oparty na żadnej metodzie NPR. Ja bym wcześniej wyznaczyła owulację.
A poza tym to w sumie jeszcze nie wyznaczył owulacji, bo na razie jest tylko przerywana linia, więc może jeszcze zmienić.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2013, 19:53
Starania o drugie dziecko
Hormony w normie
TSH w normie
Diagnoza:
Leczenie:
Zamrożony 3AB -
hej,
Czytałam już rózne rzeczy...i trochę się pogubiłam.
Jak to jest właściwie..??Owulacja jest w dniu kiedy po trzech niższych temp. występuje jakaś wyzsza miniumum 0.2 stopnia?
Czy owu jest w tych niskich temp.?
Program jeszcze nie wyznaczyl mi owulacji....i nie wiem kiedy dokladnie jest ten dzien.
Mozecie coś mi zaugerować??cykle mam 27-29 dniowe.
Nela_ lubi tę wiadomość