Prośba o pomoc w interpretacji wykresu
-
WIADOMOŚĆ
-
Ania_84 - to masz wyjątkowo mądrego ginekologaStarania o drugie dziecko
HSG - marzec 2018 (16 cs) - oba jajowody drożne
Laparoskopia z histeroskopią - listopad 2018 (25 cs)
Badanie nasienia - morfologia 3% (styczeń 2018) -> 6% (lipiec 2018); HBA 89%, DFI 22%, HDS 2% (04.2019)
Hormony w normie
LH:FSH poniżej 0,6 (?)
AMH w normie (2,39 ng/ml)
TSH w normie
Diagnoza:
Endometrioza 4. st. - lewy jajnik i jajowód w zrostach z jelitami
Torbiel endometrialna na prawym jajniku - 05.2019
Leczenie:
Rozpoczęcie ultra długiego protokołu - Diphereline (26.06) Stymulacja (27.08) -> 12 pęcherzyków
Punkcja -> 8 komórek IMSI -> 5 zapłodnionych
Transfer w 3. dobie jeden zarodek 8A - nieudany
Zamrożony 3AB -
Heheh- czy mądry to się okaże - ale jak mu powiedziałam moje historie choroby, to tylko się uśmiechnął i powiedział, dobra nie ma co kminić tylko damy cię na 3 dni na oddział niech zrobią wszystkie wyniki i wtedy możemy coś planować
Ale fakt jest taki że zawsze rozważa kilka możliwości leczenia czy jakiś lek nie wpłynie negatywnie i często robi badania -
Mdf, czadowo, gratulacje już wiesz czy chłopiec czy dziewczynka?
Anutka: Ja byłam w ciąży obumarłej rok temu, od tego czasu udało mi się mieć 3 "normalne" cykle, z których najkrótszy miał 38 dni. Na szczęście już mam czteroletnią gwiazdę chociaż wnerwia mnie, że wtedy to była wpadka, 0 obserwacji, 0 planowania, a teraz jakieś cyrki, bue :<
Może ktoś mi podpowie co ten spadek dzisiejszy może oznaczać (o pół stopnia), najniższa temperatura ever.bazooka tube on my shoulder -
skowronka już nie raz słyszałam, że ten kto nie planuje dziecka to wpadka a ten który chce to ... klops... cieszę się, że masz swoją gwiazdeczkę
pokaż wykres... zobaczymy co się dzieje
i przykro mi z powodu wydarzeń sprzed roku.... musiało Cię to dużo kosztować...
u mnie cykle oscylują w granicach 29 - 34 dni -
bazooka tube on my shoulder
-
owulacja jest jak masz 3 wyższe temperatury to niby na ten 4 dzień bynajmniej ja tak zawsze uważałam.
Zobacz jutro jaka będzie tempka, mi się zdarzają jednodniowe spadki a potem rośnie tempka...
a jak po owulacji powstanie fasolka to już nie powinna spaść temperatura tylko być cały czas na podwyższonym poziomieWiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2013, 12:41
-
Owulacja może być do 3 dni przed i po skoku temperatury, czyli w zasadzie jest tydzień takiego okienka, w którym owulacji można się spodziewać - dlatego, jak dziewczyny starają się koniecznie trafić w dzień owulacji ze staraniami, to wydaje mi się, że niezbyt mądrze robią... A jak chcesz wiedzieć na 100%, kiedy owu miałaś, to tylko monitoring to wykaże. A jednodniowy spadek w drugiej fazie cyklu jest normalny, tak jak Anutka pisze.
A co do mnie, to od wczoraj wiem, że na 100% chłopiec A byłam pewna, że dziewczynka i wszystkim tak mówiłam, że będzie córka, a tu niespodziankaStarania o drugie dziecko
HSG - marzec 2018 (16 cs) - oba jajowody drożne
Laparoskopia z histeroskopią - listopad 2018 (25 cs)
Badanie nasienia - morfologia 3% (styczeń 2018) -> 6% (lipiec 2018); HBA 89%, DFI 22%, HDS 2% (04.2019)
Hormony w normie
LH:FSH poniżej 0,6 (?)
AMH w normie (2,39 ng/ml)
TSH w normie
Diagnoza:
Endometrioza 4. st. - lewy jajnik i jajowód w zrostach z jelitami
Torbiel endometrialna na prawym jajniku - 05.2019
Leczenie:
Rozpoczęcie ultra długiego protokołu - Diphereline (26.06) Stymulacja (27.08) -> 12 pęcherzyków
Punkcja -> 8 komórek IMSI -> 5 zapłodnionych
Transfer w 3. dobie jeden zarodek 8A - nieudany
Zamrożony 3AB -
m_d_f : takie niespodzianki są najlepsze
skoro chłopiec to udało cie się "wstrzelić" w sam środek fazy płodnej
ja staram się aby współżyć w dniach płodnych tak aby w dzień przed owulacją i dzień po oraz w pozostałe dni. Ginek mi mówił, że nie ma co szaleć i co drugi dzień stosunek wystarczy, bo to nie chodzi o ilość
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2013, 14:28
-
Hejka,
M_d_f fajnie, że będzie chłopczyk, następna będzie dziewczynka i starszy brat będzie ją bronił. Ja też już mam 8 letniego syna i teraz przydałaby się córeczka. Nie pisałam długo bo mam już tego wszystkiego dość. Ale byłam u innego gina, wyniki mam wszystkie dobre tylko @ nieregularne po antybiotyku (nigdy nie dajcie sobie przepisać amoksiklavu). Dostałam Duphaston i zastanawiam się czy nie zacząć mierzyć tempki w tym cyklu, a właśnie się zaczął.
Jejku, jak ten czas leci, dopiero co robiłaś test a tu już półmetek. Prześlij mi wiruska, może i u mnie się wreszcie uda. Pozdrawiam. -
fizjo przy cyklach 27-29 owu powinna już być w 14 - 15 dniu, ale tempka na to nie wskazuje... jak będzie dalej się podnosić o kilka kresek to przypuszczam, że za 2 - 3 dni będzie skok chyba, że będzie cykl bezowulacyjny i takie się zdążają niestety.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2013, 10:55
-
fizjo, znalazłam Twój wykres w poście wyżej - przeoczyłam go wczesniej więc moje odczucia są takie jak napisałam, ale to tylko moje zdanie - lekarzem nie jestem:
przy cyklach 27-29 owu powinna już być w 14 - 15 dniu, ale tempka na to nie wskazuje... jak będzie dalej się podnosić o kilka kresek to przypuszczam, że za 2 - 3 dni będzie skok chyba, że będzie cykl bezowulacyjny i takie się zdążają niestety. -
Hej
Niestety temp spadła do 36,6 , test zrobiłam o czułości 10 (negatywny) - lekarz powiedział że jakby coś miało być to by wyszło bo 13dpo to nie czarujmy się powinno już wykryć. kazał poczekać jak @ nie rzyjdzie w ciągu 4-5 dni mam powtórzyć - ale powiedział żebym się nie nastawiała. - szczególnie że zaczęło mnie wsio boleć jak na @.
No nic może następny 3 cykl a drugi stymulowany będzie szczęśliwy i może na 1 rocznice ślubu fasolka nam zakwitnie ))
Pozdrawiam
Ania ))