X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Prośba o pomoc w interpretacji wykresu
Odpowiedz

Prośba o pomoc w interpretacji wykresu

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesem kilka dni po spodziewanym okresie moze byc widoczny pecherzyk ciazowy, ale moze powiedziec ze szyjka i pochwa rozpulchnona i moze to wskazywac na ciaze ale nie zawsze tak jest. Ale jesli bylby widoczny pecherzyk to daj znac :)

• starająca się15 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dam po wizycie znać :) nie łudzę się że się udało, bo wolę się miło zaskoczyć niż znowu boleśnie zawieść... Ale plis jest taki, że widzę po tym cyklu że luteina coś zadziała :)

mhsvtgf6tbgnbrzs.png

km5svcqgbgbsjdbm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2015, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pewno :) Ale czytalam wlasnie ze pecherzyk ciazowy kolo 5 tygodnia widac wiec raczej nic nie bedzie, ale trzymam kciki za pozytywny tescik :)

• starająca się15 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zobaczymy jak to będzie ;) w sumie w tym cyklu serduszkowanie nie było w owulacji, bo szczerze powiedziawszy mnie zaskoczyła, że była tak szybko :) kochaliśmy się 3 dni przed i 2 dni po więc nie wiem czy coś tam się udało. Ale jestem pełna nadziei na tego nowego lekarza, ma większe możliwości niż mój poprzedni, ma na miejscu sprzęt i w ogóle... Jestem więc pełna nadziei na wizytę u niego i już się nie mogę doczekać wtorku :D

ciri22 lubi tę wiadomość

mhsvtgf6tbgnbrzs.png

km5svcqgbgbsjdbm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Możecie zerknąć na mój wykres? Czy zanosi się na cykl bezowulacyjny? Zwykle już byłam po owulacji. W tym miesiącu gorączkowałam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trudno powiedziec. Jesli chorowalas owulacja mogla po prostu sie przesunac w czasie. Musiaz czekac. Ale raczej moim zdaniem duza szansa jest na to ze bedzie ale po prostu opozniona. O ile nikt nie wie

• Andzia87 Ekspertka

Wysłany: 21 lipca 2015, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie, na forum jestem od roku ale tutaj zdecydowanie nowa, chciałam prosić o zerknięcie na mój aktualny wykres. Ovu co prawda wyznaczył kreskę owulacyjną, na usg w 10dc gin nie zobaczył już żadnego pęcherzyka, jedynie pozostałości płynu w zatoce, ale nigdy w II fazie nie miałam tak niskich temperatur. Zawsze oscylowały wokół 37 albo 36,9 a tu uparcie dzień w dzień to nieszczęsne 36, - zastanawiam się nawet czy nie kupić innego termometru z dwoma miejscami co by pokazywał jakieś zmiany. Czy z tak płaską temperaturą widziałyście kiedykolwiek aby wykres zakończył się na zielono? Chyba niet, ale zapytać nie zaszkodzi. Z góry dziękuję

km5scwa1hx65oe99.png
    relggu1r0laeq3qv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mialas szybko owulacje. Zawsze masz tak szybko? Moze jajeczko niedomaga nie uroslo odpowiednio i jest niski poziom progesteronu? Ale nie martw sie takie wykresu tez maja zielone konce tylko pytanie czy wszystko jest ok. Ja tak zgaduje bo lekarzem nie jestem ale nie takie wykresy sie zielenily ;D

• Andzia87 Ekspertka

Wysłany: 21 lipca 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za pomoc, do tej pory ovu miałam między 11-13 dc, to pierwsza tak wczesna ovu. Nie wiem czy to dlatego, że od 2 m-cy jestem na wspomaganiu metą, dostinexem i euthyroxem. Przed moje cykle miały od 40-50 dni i nie wiadomo było co i kiedy. Więc w sumie lepiej mieć taką sytuację. Ale gina też zaniepokoiło że wszystko u mnie tak wcześnie i kazał po zakończeniu dupka i negatywnej becie brać estrofem na wydłużenie cyklu. Ogólnie przeraża mnie ilość leków którą mnie zarzuca, ale komuś ufać trzeba. O estrofemie w ogóle wcześniej nie słyszałam i nie jestem pewna czy któraś z forumowiczek go zażywa. U ciebie zupełnie odwrotnie widzę - owu raczej późna i szczęśliwe zakończenie - życzę żeby kropek zielony pięknie rósł !! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2015, 09:25

km5scwa1hx65oe99.png
    relggu1r0laeq3qv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo troche szybko bo w sumie ani jajo nie ma czasu dojrzec ani endometriun. Wspomagaj je jak mozesz bo przynich podobno latwo o cienkie endo... Nooo i zycze zeby cykle standardowo mialy max 30 dni i zeby sie udalo ;D

U mnie takie dlugie cykle wyszly po odstawieniue tabletek anty. Ale za to jak widac sie udalo ;) wino w pierwszej polowie cyklu i w drugiej alko na ukrwienie macicy i lepsze zagniezdzenie ;D rada. Po owulce pij alkohol codziennie (piwo, wino cokolwiek) w ilosci takiej bo nie podnosila temperatury ale az do samego pozytywnego testu. Bardzo pomaga w rozluznieniu i wzagniezdzeniu ;D

littleladybird lubi tę wiadomość

• littleladybird Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    U mnie takie dlugie cykle wyszly po odstawieniue tabletek anty. Ale za to jak widac sie udalo ;) wino w pierwszej polowie cyklu i w drugiej alko na ukrwienie macicy i lepsze zagniezdzenie ;D rada. Po owulce pij alkohol codziennie (piwo, wino cokolwiek) w ilosci takiej bo nie podnosila temperatury ale az do samego pozytywnego testu. Bardzo pomaga w rozluznieniu i wzagniezdzeniu ;D

Chyba sobie to dopiszę do mojego planu na ten cykl :D

ciri22 lubi tę wiadomość

05ludzik.gif "Życie ma tyle samo wad ile zalet."
  • Andzia87 Ekspertka

Wysłany: 21 lipca 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobra rada z tą umiarkowaną ilością alkoholu ! Przed owu pomógł bo 10dc endo miało ponad 9 mm więc nie jest źle :) grunt to cierpliwość, która wyjątkowo nie jest moją najmocniejszą stroną.
    Będę kibicować Tobie i fasolce!

km5scwa1hx65oe99.png
    relggu1r0laeq3qv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O to mega do 10dnia ;D ale i tak leki na nia wplywaja wiec ja troche karm ;D

I dziekujemy ja jutro wreszcie zobacze swoja fasolke ;)

Andzia87, venaewa lubią tę wiadomość

• malagoreczka Debiutantka

Wysłany: 21 lipca 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) jestem tutaj nowa ale chciałabym Was prosić o pomoc w interpretacji wykresu. Czy to możliwe żeby owulacja wystąpiła już w 11 dniu cyklu przy cyklach 31 dniowych ?

de2fd8877f9283b7ab2c24324dd3ae64.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mozliwe choc wykres taki ze mi to jednoznacznie na wystapienie owulacji nie wyglada. Moze byla jakas przyspieszona i zaraz okres dostaniesz bo raczej druga faza cyklu nie bywa dluzsza niz 16 dni... Raczej przy 31 dniowych cyklach to minimum w 15dc powinnas dostac owulacji. Ale zobaczymy. To pierwszy Twoj wykres?

Wysłany: 21 lipca 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, pierwszy : ) i właśnie sama nie wiem dlaczego tak wygląda. Może jeszcze nie mam tej wprawy ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze dlatego ze pierwszy czesto jak zaczynamy sie starac i zaczynamy obserwowac siebie i swoje cialo to ono nam o takiecyrki wyprawia. Noo nic. Trzeba sie starac i onserwowac bo to moze sie skonczyv na kilka sposobow ;D

Wysłany: 21 lipca 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :D pewnie tak jest

• Andzia87 Ekspertka

Wysłany: 21 lipca 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    O to mega do 10dnia ;D ale i tak leki na nia wplywaja wiec ja troche karm ;D

I dziekujemy ja jutro wreszcie zobacze swoja fasolke ;)

O! to trzymam kciuki, jak będą jakieś zdjęcia to jutro zajrzę żeby popodziwiać!

malagopreczka - a mierzysz tym samym termometrem i w tym samym miejscu? Bo mi to trochę wygląda na bezowulacyjny, tak czasem może się zdarzyć. Obserwuj się przez kolejny cykl, z każdym następnym będzie Ci łatwiej siebie zrozumieć. Choć jak patrzę na swoje cykle to każdy jest dla mnie niespodzianką... :D

km5scwa1hx65oe99.png
    relggu1r0laeq3qv.png
  • littleladybird Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malagoreczka wrote:
    Hej :) jestem tutaj nowa ale chciałabym Was prosić o pomoc w interpretacji wykresu. Czy to możliwe żeby owulacja wystąpiła już w 11 dniu cyklu przy cyklach 31 dniowych ?

de2fd8877f9283b7ab2c24324dd3ae64.png

Mi też wygląda na bezowulacyjny. A na 90 % owulki nie było w 11dc. Ewentualnie 19-21dc po śluzie płodnym. I nie podoba mi się to 5 dniowe plamienie.
    ciri22 wrote:
    Moze dlatego ze pierwszy czesto jak zaczynamy sie starac i zaczynamy obserwowac siebie i swoje cialo to ono nam o takiecyrki wyprawia. Noo nic. Trzeba sie starac i onserwowac bo to moze sie skonczyv na kilka sposobow ;D

Ja tak własnie miałam. Cykle nieregularne, ale nigdy nie były dłuższe od 35 dni. Gdy zaczęłam konkretne obserwacje cykle urosły do 50 dni O.o W moim przypadku wszystko siedzi w głowie :/ dużo stresu, strach przed diagnozą o PCOS i chęć skrócenia cykli. Zadziało, ale z odwrotnym skutkiem :/

05ludzik.gif "Życie ma tyle samo wad ile zalet."
‹‹ 354 355 356 357 358 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ