Prośba o pomoc w interpretacji wykresu
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Zobaczymy jak to będzie
w sumie w tym cyklu serduszkowanie nie było w owulacji, bo szczerze powiedziawszy mnie zaskoczyła, że była tak szybko
kochaliśmy się 3 dni przed i 2 dni po więc nie wiem czy coś tam się udało. Ale jestem pełna nadziei na tego nowego lekarza, ma większe możliwości niż mój poprzedni, ma na miejscu sprzęt i w ogóle... Jestem więc pełna nadziei na wizytę u niego i już się nie mogę doczekać wtorku
ciri22 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Witam wszystkie, na forum jestem od roku ale tutaj zdecydowanie nowa, chciałam prosić o zerknięcie na mój aktualny wykres. Ovu co prawda wyznaczył kreskę owulacyjną, na usg w 10dc gin nie zobaczył już żadnego pęcherzyka, jedynie pozostałości płynu w zatoce, ale nigdy w II fazie nie miałam tak niskich temperatur. Zawsze oscylowały wokół 37 albo 36,9 a tu uparcie dzień w dzień to nieszczęsne 36, - zastanawiam się nawet czy nie kupić innego termometru z dwoma miejscami co by pokazywał jakieś zmiany. Czy z tak płaską temperaturą widziałyście kiedykolwiek aby wykres zakończył się na zielono? Chyba niet, ale zapytać nie zaszkodzi. Z góry dziękuję
-
nick nieaktualnyMialas szybko owulacje. Zawsze masz tak szybko? Moze jajeczko niedomaga nie uroslo odpowiednio i jest niski poziom progesteronu? Ale nie martw sie takie wykresu tez maja zielone konce tylko pytanie czy wszystko jest ok. Ja tak zgaduje bo lekarzem nie jestem ale nie takie wykresy sie zielenily
-
Dzięki za pomoc, do tej pory ovu miałam między 11-13 dc, to pierwsza tak wczesna ovu. Nie wiem czy to dlatego, że od 2 m-cy jestem na wspomaganiu metą, dostinexem i euthyroxem. Przed moje cykle miały od 40-50 dni i nie wiadomo było co i kiedy. Więc w sumie lepiej mieć taką sytuację. Ale gina też zaniepokoiło że wszystko u mnie tak wcześnie i kazał po zakończeniu dupka i negatywnej becie brać estrofem na wydłużenie cyklu. Ogólnie przeraża mnie ilość leków którą mnie zarzuca, ale komuś ufać trzeba. O estrofemie w ogóle wcześniej nie słyszałam i nie jestem pewna czy któraś z forumowiczek go zażywa. U ciebie zupełnie odwrotnie widzę - owu raczej późna i szczęśliwe zakończenie - życzę żeby kropek zielony pięknie rósł !!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2015, 09:25
-
nick nieaktualnyNoo troche szybko bo w sumie ani jajo nie ma czasu dojrzec ani endometriun. Wspomagaj je jak mozesz bo przynich podobno latwo o cienkie endo... Nooo i zycze zeby cykle standardowo mialy max 30 dni i zeby sie udalo
U mnie takie dlugie cykle wyszly po odstawieniue tabletek anty. Ale za to jak widac sie udalowino w pierwszej polowie cyklu i w drugiej alko na ukrwienie macicy i lepsze zagniezdzenie
rada. Po owulce pij alkohol codziennie (piwo, wino cokolwiek) w ilosci takiej bo nie podnosila temperatury ale az do samego pozytywnego testu. Bardzo pomaga w rozluznieniu i wzagniezdzeniu
littleladybird lubi tę wiadomość
-
ciri22 wrote:U mnie takie dlugie cykle wyszly po odstawieniue tabletek anty. Ale za to jak widac sie udalo
wino w pierwszej polowie cyklu i w drugiej alko na ukrwienie macicy i lepsze zagniezdzenie
rada. Po owulce pij alkohol codziennie (piwo, wino cokolwiek) w ilosci takiej bo nie podnosila temperatury ale az do samego pozytywnego testu. Bardzo pomaga w rozluznieniu i wzagniezdzeniu
Chyba sobie to dopiszę do mojego planu na ten cyklciri22 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMozliwe choc wykres taki ze mi to jednoznacznie na wystapienie owulacji nie wyglada. Moze byla jakas przyspieszona i zaraz okres dostaniesz bo raczej druga faza cyklu nie bywa dluzsza niz 16 dni... Raczej przy 31 dniowych cyklach to minimum w 15dc powinnas dostac owulacji. Ale zobaczymy. To pierwszy Twoj wykres?
-
nick nieaktualny
-
ciri22 wrote:O to mega do 10dnia
ale i tak leki na nia wplywaja wiec ja troche karm
I dziekujemy ja jutro wreszcie zobacze swoja fasolke
O! to trzymam kciuki, jak będą jakieś zdjęcia to jutro zajrzę żeby popodziwiać!
malagopreczka - a mierzysz tym samym termometrem i w tym samym miejscu? Bo mi to trochę wygląda na bezowulacyjny, tak czasem może się zdarzyć. Obserwuj się przez kolejny cykl, z każdym następnym będzie Ci łatwiej siebie zrozumieć. Choć jak patrzę na swoje cykle to każdy jest dla mnie niespodzianką...
-
malagoreczka wrote:
Mi też wygląda na bezowulacyjny. A na 90 % owulki nie było w 11dc. Ewentualnie 19-21dc po śluzie płodnym. I nie podoba mi się to 5 dniowe plamienie.
ciri22 wrote:Moze dlatego ze pierwszy czesto jak zaczynamy sie starac i zaczynamy obserwowac siebie i swoje cialo to ono nam o takiecyrki wyprawia. Noo nic. Trzeba sie starac i onserwowac bo to moze sie skonczyv na kilka sposobow
Ja tak własnie miałam. Cykle nieregularne, ale nigdy nie były dłuższe od 35 dni. Gdy zaczęłam konkretne obserwacje cykle urosły do 50 dniW moim przypadku wszystko siedzi w głowie
dużo stresu, strach przed diagnozą o PCOS i chęć skrócenia cykli. Zadziało, ale z odwrotnym skutkiem