X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Prośba o pomoc w interpretacji wykresu
Odpowiedz

Prośba o pomoc w interpretacji wykresu

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asmee wrote:
    A co powiecie o moim wykresie, bo mnie ten cykl totalnie zaskakuje..
    cdd93dc6936d9be674d94d041616773f.png
    Jakiej dlugosci masz cykle?

• Asmee Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Około 25, ale z każdym się skracają. Ten będzie miał 21/22 dni.

uwo9gov3ad3vq34d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sorry ze tak dlugo. Moim zdaniem powinnas udac sie do ginekologa. Tak krotka pierwsza faza moze powodowac ze endometrium nie jest wystarczajaco grube co doprowadzi do problemu z zagniezdzeniem oraz ze jajeczko nie do konca jest rozwiniete gdy peka pecherzyk... To moze Ci utrudnic zajacie w ciaze... Taki cykl od 24 dni w zwyz spoko ale tu troche za szybko... Choc moze lekarz po zbadaniu stwierdzi ze wszystko ok dotego proponuje zrobic badania hormonalne bo druga faza tez kiepawo do gory idzie temperatura.

• Asmee Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Problem w tym, że wszystkie badania mam w normie.. a co któryś cykl zdarza mi się właśnie tak krótki. Temperatura w tym cyklu płata mi figle. Dlatego właśnie prosiłam o interpretację. Nigdy nie mam w 2fazie spadków i temp zawsze wyższa.. w tym nie widzę różnicy między fazami ;/

uwo9gov3ad3vq34d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze po prostu taka Twoja uroda.... A masz na zmiane owulacje? Raz z jednego raz z drugiego jajnika? Bo jak nie to moze jeden jest slabszy i jak z niego jest owulacja to moze byc taka kijowa... Ja tumam zbyt mala wiedze by Ci cos wiecej doradzic.. ;(

Ale widac roznice miedzy 1 a 2 faza tylko ze tak jakby progesteron w tym cyklu nie domagal.

• Asmee Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko, że w takim przypadku ten problem pojawiałby się też w poprzednich cyklach, a to pierwszy taki, gdzie temp cuda wyczynia.

Zobaczymy, za 5 dni ma przyjść @. (oby nie) Będę ciekawostką dla przyszłych staraczek ;P

uwo9gov3ad3vq34d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze to byc zwykly zbieg okolicznosci. Kazda kobieta moze miec w ciagu roku cykl bezowulacyjny i on moze taki byc ;D

• Asmee Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odpada - potwierdzona owulka. Choć nie powiem zaskoczyła nas totalnie przy zwykłym badaniu, bo spodziewałam się jej około 12 dc jak zawsze..

uwo9gov3ad3vq34d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To juz pomyslow nie mam ;D chyba lekarz moze cos wymyslic ;)

• 78beti Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i odebrałam wynik beta hcg i mam 1,10 :( myślicie ze spokojnie mam czekać na okres czy sie martwić bo cos sie dzieje ?

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2015, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poczekaj spokojnie na okres :) nie martw sie niczym. Zeby tylko przyszedl mniej wiecej w terminie :)

• izolda84 Znajoma

Wysłany: 17 lipca 2015, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy moze mi ktoś powiedzieć coś na temat mojego wykresu bomartwi mnie dzisiejszy spadek temperatury
    cf0277e9b50986bf0c6a37cbb2a2866c.png

• Liskova Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No cóż, pewnie @ za pasem.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2015, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izolda84 wrote:
    czy moze mi ktoś powiedzieć coś na temat mojego wykresu bomartwi mnie dzisiejszy spadek temperatury
    cf0277e9b50986bf0c6a37cbb2a2866c.png
    a szybko spadla temperatura...moim zdaniem to jesli masz tak krotka 2 faze cyklu powinnas udac sie do lekarza bo na ciaze raczej szans nie masz bo zagniezdzenie zwykle bywa wlasnie miedzy 6-12 dniem cyklu wiec jesli wczesniej masz okres to sie nie zagniezdzi... ale jest szansa ze jeszcze odbije.. Trzeba czekac

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2015, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciri ma racje, masz krotka faze lutealna, powinna ona trwac min 10 dni zeby byla szansa na zagniezdenie, mialam ten sam problem, 2 dni po owu przez 10 dni bralam progesteron i w drugim cyklu leczenia udalo sie :-) chyba ze u Ciebie dluzej utrzyma sie taka temp i @ przyjdzie za ok 4-5 dni

ciri22 lubi tę wiadomość

• izolda84 Znajoma

Wysłany: 17 lipca 2015, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za odpowiedź zobaczę co będzie dalej ale zaczynam tracić nadzieję

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2015, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jesli to problem tylko progesteronu i krotkiej 2 fazy dostaniesz tabletki i bedzie ok :)

• izolda84 Znajoma

Wysłany: 17 lipca 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To muszę zmienić lekarza bo mój niewidzi problemu stwierdził że cykle sie zmieniaja raz są krutsze raz dłuższe i mamy poprostu sie starać.a moje cykle zwariowaly raz 34 dni puzniej 23 ciekawe jak tym razem bo podbrzusze mnie juz boli

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak dlugo robisz wykresy?

• izolda84 Znajoma

Wysłany: 17 lipca 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od 5 cykli z mała przerwą mierze tem. Zawsze 4 6 lub 7 dzień po obu ten spada a pozniej rosnie i kończy sie nagłym spadkiem i @ ;(

‹‹ 352 353 354 355 356 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ