X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Prośba o pomoc w interpretacji wykresu
Odpowiedz

Prośba o pomoc w interpretacji wykresu

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asmee wrote:
    A co powiecie o moim wykresie, bo mnie ten cykl totalnie zaskakuje..
    cdd93dc6936d9be674d94d041616773f.png
    Jakiej dlugosci masz cykle?

• Asmee Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Około 25, ale z każdym się skracają. Ten będzie miał 21/22 dni.

uwo9gov3ad3vq34d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sorry ze tak dlugo. Moim zdaniem powinnas udac sie do ginekologa. Tak krotka pierwsza faza moze powodowac ze endometrium nie jest wystarczajaco grube co doprowadzi do problemu z zagniezdzeniem oraz ze jajeczko nie do konca jest rozwiniete gdy peka pecherzyk... To moze Ci utrudnic zajacie w ciaze... Taki cykl od 24 dni w zwyz spoko ale tu troche za szybko... Choc moze lekarz po zbadaniu stwierdzi ze wszystko ok dotego proponuje zrobic badania hormonalne bo druga faza tez kiepawo do gory idzie temperatura.

• Asmee Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Problem w tym, że wszystkie badania mam w normie.. a co któryś cykl zdarza mi się właśnie tak krótki. Temperatura w tym cyklu płata mi figle. Dlatego właśnie prosiłam o interpretację. Nigdy nie mam w 2fazie spadków i temp zawsze wyższa.. w tym nie widzę różnicy między fazami ;/

uwo9gov3ad3vq34d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze po prostu taka Twoja uroda.... A masz na zmiane owulacje? Raz z jednego raz z drugiego jajnika? Bo jak nie to moze jeden jest slabszy i jak z niego jest owulacja to moze byc taka kijowa... Ja tumam zbyt mala wiedze by Ci cos wiecej doradzic.. ;(

Ale widac roznice miedzy 1 a 2 faza tylko ze tak jakby progesteron w tym cyklu nie domagal.

• Asmee Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko, że w takim przypadku ten problem pojawiałby się też w poprzednich cyklach, a to pierwszy taki, gdzie temp cuda wyczynia.

Zobaczymy, za 5 dni ma przyjść @. (oby nie) Będę ciekawostką dla przyszłych staraczek ;P

uwo9gov3ad3vq34d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze to byc zwykly zbieg okolicznosci. Kazda kobieta moze miec w ciagu roku cykl bezowulacyjny i on moze taki byc ;D

• Asmee Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odpada - potwierdzona owulka. Choć nie powiem zaskoczyła nas totalnie przy zwykłym badaniu, bo spodziewałam się jej około 12 dc jak zawsze..

uwo9gov3ad3vq34d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To juz pomyslow nie mam ;D chyba lekarz moze cos wymyslic ;)

• 78beti Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i odebrałam wynik beta hcg i mam 1,10 :( myślicie ze spokojnie mam czekać na okres czy sie martwić bo cos sie dzieje ?

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2015, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poczekaj spokojnie na okres :) nie martw sie niczym. Zeby tylko przyszedl mniej wiecej w terminie :)

• izolda84 Znajoma

Wysłany: 17 lipca 2015, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy moze mi ktoś powiedzieć coś na temat mojego wykresu bomartwi mnie dzisiejszy spadek temperatury
    cf0277e9b50986bf0c6a37cbb2a2866c.png

• Liskova Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No cóż, pewnie @ za pasem.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2015, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izolda84 wrote:
    czy moze mi ktoś powiedzieć coś na temat mojego wykresu bomartwi mnie dzisiejszy spadek temperatury
    cf0277e9b50986bf0c6a37cbb2a2866c.png
    a szybko spadla temperatura...moim zdaniem to jesli masz tak krotka 2 faze cyklu powinnas udac sie do lekarza bo na ciaze raczej szans nie masz bo zagniezdzenie zwykle bywa wlasnie miedzy 6-12 dniem cyklu wiec jesli wczesniej masz okres to sie nie zagniezdzi... ale jest szansa ze jeszcze odbije.. Trzeba czekac

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2015, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciri ma racje, masz krotka faze lutealna, powinna ona trwac min 10 dni zeby byla szansa na zagniezdenie, mialam ten sam problem, 2 dni po owu przez 10 dni bralam progesteron i w drugim cyklu leczenia udalo sie :-) chyba ze u Ciebie dluzej utrzyma sie taka temp i @ przyjdzie za ok 4-5 dni

ciri22 lubi tę wiadomość

• izolda84 Znajoma

Wysłany: 17 lipca 2015, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za odpowiedź zobaczę co będzie dalej ale zaczynam tracić nadzieję

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2015, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jesli to problem tylko progesteronu i krotkiej 2 fazy dostaniesz tabletki i bedzie ok :)

• izolda84 Znajoma

Wysłany: 17 lipca 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To muszę zmienić lekarza bo mój niewidzi problemu stwierdził że cykle sie zmieniaja raz są krutsze raz dłuższe i mamy poprostu sie starać.a moje cykle zwariowaly raz 34 dni puzniej 23 ciekawe jak tym razem bo podbrzusze mnie juz boli

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak dlugo robisz wykresy?

• izolda84 Znajoma

Wysłany: 17 lipca 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od 5 cykli z mała przerwą mierze tem. Zawsze 4 6 lub 7 dzień po obu ten spada a pozniej rosnie i kończy sie nagłym spadkiem i @ ;(

‹‹ 352 353 354 355 356 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ