X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Prośba o pomoc w interpretacji wykresu
Odpowiedz

Prośba o pomoc w interpretacji wykresu

Oceń ten wątek:
  • kotek87 Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no dziś tem wzrosła, czekam na rozój wydarzeń :)
    b612854acfd52e7535bca2c78a1753d8.png

lprkgu9rfbd20u5x.png
  • black.devile Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też porządnie pnie się w górę :)

• nowatorka Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedzcie mi czy jak mierze tempke elektronicznym to liczyc do momentu bipczenia czy trzymac dalej? Ostatnio zrobilam test i potrzymalam dluzej i wzrosla az o 2 kreski :O

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • black.devile Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowatorka wrote:
    Powiedzcie mi czy jak mierze tempke elektronicznym to liczyc do momentu bipczenia czy trzymac dalej? Ostatnio zrobilam test i potrzymalam dluzej i wzrosla az o 2 kreski :O

Ja zawsze trzymam dłużej do momentu aż przestaje rosnąć :)

• Nitka88 Przyjaciółka

Wysłany: 19 września 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowatorka ja z kolei trzymam do momentu jak zapiszczy bo wtedy alarmuje ze zakonczyl pomiar

614f516043.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    black.devile i ile ci rosnie jeszcze od momentu sygnalu zazwyczaj?

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • black.devile Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różnie, czasami bardzo dużo a czasami niewiele dlatego trzymam aż przestanie rosnąć. Porównywałam z innym termometrem i pomiar końcowy był ten sam jak zaczekalam i ten co pokazał od razu. Wiec no czekam :)

• nowatorka Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    black.devile wrote:
    Różnie, czasami bardzo dużo a czasami niewiele dlatego trzymam aż przestanie rosnąć. Porównywałam z innym termometrem i pomiar końcowy był ten sam jak zaczekalam i ten co pokazał od razu. Wiec no czekam :)
    No wlasnie to czasami zmienia zupelnie wynik...

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    littleladybird wrote:
    Szkoda że nie dał Ci luteiny. Jest lepsza od duphastonu.
    Zalezy dla kogo. Na moja znajoma luteina nie dzialala za bardzo, zmienili jej na duphaston i super zaszla i donosila ciaze. W ciazy brala az 6 dziennie i przytyla sporo. Ja biore 2x 1 i narazie nie mam problemow z waga a po bromku to wogole wrecz mniej jem

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • zgaga Znajoma

Wysłany: 20 września 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Testowalam dzis i niestety negatywny. Nie ma nawet cienia cienia...tempna 37.0. Jezeli @ sie nie spozni to powinna być jutro. Chyba ze znowu o dwa dni sie przesunie to bd w środę. Dzis dalej śluz kremowy a dodatkowo przezroczysty i rozciągliwy. Nie wiem czy kiedys taki miałam przed @.

• black.devile Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowatorka wrote:
    No wlasnie to czasami zmienia zupelnie wynik...

Dlatego czekam bo jak już nie rośnie to wiem ze jest taka jaka być powinna :) zależy od termometra tez :) co do duphastonu to mi pomógł juz wcześniej z uregulowaniem cykli wiec teraz tez przepisał. I przy nim mam ładne 28 dniowe cykle a nie jak teraz prawie 60 dni... Niestety taka moja juz uroda i trzeba poprawiać :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mogłybyście zerknąć na mój wykres ? Ovu wyznaczył pewną owulację w 15dc, ja jednak cały czas przekonana jestem, że była ona w 13dc pomimo negatywnego testu ovu. Jak myślicie ? Będę wdzięczna za pomoc ;)

• black.devile Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myślę że mogła być nawet w 17 dc. Tak mi się wydaje bardziej prawdopodobna

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2015, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie też się nad tym zastanawiałam czy przypadkiem nie w 17dc ale w 13dc miałam kłucie w jajnikach dość silne no i wodnisty. Od 14dc mam cały czas kremowy śluz, więc to już raczej było po owulacji ;P No sama nie wiem. To dopiero mój pierwszy cykl po tabletkach anty a już jakieś niejasności. Planuję dziewczynkę bo synka już mam, więc muszę być pewna owulacji żeby wiedzieć kiedy współżyć. Gdyby się okazało, że była w 13dc to by było dobrze ale już 15 czy 17dc mnie nie urządza ;P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2015, 19:06

• maczka32 Koleżanka

Wysłany: 20 września 2015, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny czy mozecie spojrzec na moj wykres ? czy takie gory i doliny to normalna rzecz ? czy wedlug was owulacja byla ? z samopoczucie wnioskuje ze moglabyc 16 dnia cyklu ale po temperaturze juz nic nie wiem ;(

1ed43c20c0ac72a613f930d07ca73df9.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarna mi sie wydaje ze jak jest sluz kremowy to juz powinno byc po owulce. ja tez bym chciala dziewczynke ale u mnie to dobrze bedzie jak wogole zajde...

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2015, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie gdyby ovu nie wyznaczyło tej owulacji to nie miała bym żadnych wątpliwości, że owulacja była w 13dc. No cóż. Okaże się jak przyjdzie @ bo to 1 miesiąc starań, więc nawet nie biorę go pod uwagę ;) maczka32 cięzko mi cokolwiek powiedzieć. Ovu wyznaczyło Ci owulację linią przerywaną czyli nie jest ona do końca pewna. Był duży skok temperatury ale śluż lepki z tego co zaznaczyłaś no i dzień po skończonej @ ? Ja bym stawiała, że owulacja była w 16dc aczkolwiek zastanawiam się też czy nie w 13dc ;P

• maczka32 Koleżanka

Wysłany: 20 września 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haha no wlasnie ale czy taka stopniowa temperatura to normalna rzecz ? czy nie powinna byc podwyzszona w drugiej fazie ?

1ed43c20c0ac72a613f930d07ca73df9.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2015, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takie temperatury (raz niższa raz wyższa) są przy zaburzeniach hormonalnych. Podobno mogą też zwiastować brak owulacji. Ja mam PCOS ale jestem pewna, że owu była, trudno było jej nie wyczuć ;) Progesteron masz w porządku ? Bo stawiała bym na niego ;P I nie wykluczone, że mogło nie dojść u Ciebie do owulacji. raczej byś odczuła ten moment ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2015, 21:41

• OwieczkaaaJo Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny
    mam pytanko bo Ovu mi pokazało owulacje wreszcie i wychodzi, ze bede miala cykl ponad 50 dni lub cos kolo tego :O
    Chciałam sie zapytac o szyjke macicy czy wy badalyscie ją w dniu owulki??
    Ja ją badałam w sobote z rana (zeby ja poznac badam ja dwa razy na dzien)i hmmm ( nie wiem jak to napisać :P) była "wielka miękka dziura" i nizej niz zazwyczaj. czy to normalne lol ? bo przeciez owulacja została wyznaczona na czwartek no i juz sama nie wiem.
    Moze któras z was bardziej doswiadczonych moze mnie oświecić?
    Pozdrawiam Asia

b1f1b5f27f523675cd725ccfc70b928e.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2015, 22:41

‹‹ 383 384 385 386 387 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ