Prośba o pomoc w interpretacji wykresu
-
WIADOMOŚĆ
-
Kochane, u mnie śluz nie zwiastuje owulki. Może być długo płodny a jak ma być ovu to jest nie płodny. I zrozum tu człowieku. Takie to mam dziwne cykle, długie i wszystko nie pokolei
tez chce dziewczynkę ale jak w ogóle będzie ciąża to będę się cieszyć
OwieczkaaaJo lubi tę wiadomość
-
black.devile u mnie sluz rociagliwy byl tylko w jeden wieczor i tylko przez chwile do momentu wizyty w toalecie lol. Zupelnie zglupiałam a poza tym myslałam ze to bedzie cykl bezowulacyjny...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2015, 23:08
-
nick nieaktualnyblack.devile to niedobrze, że masz taki śluz w dni płodne. Ja też zawsze miałam problem z tym śluzem, tylko 2 razy w życiu udało mi się mieć rozciągliwy śluz i wtedy 2 razy doszło u mnie wtedy do zapłodnienia, tylko, że ja stosowałam wtedy wspomagacz Castagnus i myślę, że to przez te tabletki mój śluz był taki jak powinien. W tym cyklu znów zaczęłam go brać tylko trochę późno bo od 8dc.Nie chciała bym pisać bzdur ale wydaje mi się, że w takim śluzie jaki masz, plemniki nie mają szans na przetrwanie. Gdybym wiedziała o takich rzeczach gdy się pierwszy raz starałam to nie trwało by to aż 3,5 roku.
-
nick nieaktualnyOvu nie jest pewny owulacji, którą zaznaczył. Czyli dobrze mi się wydawało, że owu była w innym terminie jak zaznaczył ovu. Hmm wczoraj czytałam pewien artykuł i wyciągnełam następujące wnioski:
- Skok (wzrost) temperatury jest rozpoznawany, gdy występuje określona (różna w różnych metodach!) różnica pomiędzy najwyższą z sześciu ostatnich temperatur fazy niższych temperaturą, a jedną z trzech następujących po sobie niezakłóconych wyższych temperatur.
- Dla celów interpretacji wykresów temperatury stosuje się, niestety, różne definicje określające „dzień skoku”. Według Światowej Organizacji Zdrowia za „dzień skoku” uważa się pierwszy z trzech kolejnych dni, w których temperatura jest wyższa o co najmniej 0,2oC od temperatury w sześciu poprzedzających je dniach (w fazie niższej temperatury).
Ovu wyznacza owulację właśnie tą metodą. Ja osobiście uważam, że nie jest ona do końca skuteczna i wiarygodna, jeśli cykle nie są regularne jak np w moim przypadku. Tam gdzies pisałam, że takie górki i pagórki bo owulacji to niewydolność ciałka żółtego ja właśnie w takim cyklu zaszłam w ciążę, którą poroniłam. Jeżeli dajmy na to jak mówiłam, że owulacja była u Cb w 10dc i doszło do zapłodnienia to wczorajszy spadek oznaczał by implantację. Ale to tylko gdybanie, wszystko okaże się w terminie @. Z tego co widzę masz podwyższoną prolaktynę ale bierzesz tabletki, więc wykres powinien być przejrzysty. Na mnie Bromergon osobiście nie działał -
Mi sie wydaje ze owu byla 11 dc.bo wtedy wlasnie byl ostatni dzien bolu jajnika i bol podbrzusza wieczorem. Potem juz zadnych boli nie mialam. Czarnaa rozmarzylam sie jak napisalas o tej implantacji. Masz na mysli ten spadek (nie wczoraj tylko 3 dni temu)?
No ja mam bromka na prolaktyne po obciazeniu bo normalna mam 16 a norma jest do 30 ! Takze to troche takie kontrowersyjne jest bo wiele osob pisze ze tej po obciazeniu juz ich lekarze nie sprawdzaja, ze nie ma znaczenia. No nie chce wychodzic za wczesnie z wnioskami ale wygladaloby na to ze jednak mi pomaga ten bromek -
nick nieaktualnyNo tak o ten spadek mi chodziło ale mówię to można tylko gdybać a i tak okaże się dopiero przy terminie @. Bo jeżeli jak mówiłaś wydaje Ci się, że miałaś owulację w 11dc i 7 dni później nastąpił spadek to nie wykluczone, że mogło być to zagnieżdżenie ale na to chyba też nie ma do końca reguły. oglądam bardzo dużo wykresów i tych gdzie udało się zajść w ciążę gdzie często nie ma żadnego spadku i te gdzie ciąży nie było a spadek pojawiał się na 5-7 dni po owulacji. Zostaje tylko czekać. Ja to mam zawsze taką jedną radę dla starających się m.in właśnie w ten sposób zaszłam w pierwszą ciążę po 3,5 roku starań i potem w drugą po 8 mies od poronienia. może nie sprawdza się u każdego ale warto zwrócić na to uwagę. nie wiem jak ze śluzem wodnistym bo ja akurat w ten dzień miałam bardzo rozciągliwy śluz pojawił się on ok 12 po południu i wraz z nim ból owulacyjny i od razu zabraliśmy się do roboty. Wydaje mi się, że ta owulacja była wtedy w momencie szczytowym no i do ciąży doszło. Czytałam też kiedyś o tym, że właśnie jak następuje spadek temp i wszystko wskazuje na to, że jest to owulacja to najlepiej od razu współżyć bo to najlepszy moment dla plemników. U mnie śluz rozciągliwy pojawia się tylko dzięki Castagnusowi on stymuluje owulację bez niego nigdy nie mam śluzu rozciągliwego i wydaje mi się, że to najlepszy śluz w którym plemniki mają największą szansę przeżyć i dotrwać do celu. W tym cyklu śluzu rozciągliwego nie miałam bo za późno zaczęłam brać Castagnus, więc nawet nie nastawiam się na ciążę. ale mam nadzieję, że w następnym się pojawi
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2015, 08:18
-
Czarna czasem jak sie nie nastawia na ciaze to wlasnie wtedy ona zaskakuje
.ja mialam wlasnie w tamtych dniach uczucie mokrosci ale sluzu nie bylo duzo ( gatki byly suche) ale jak sprawdzilam palcem to byl wlasnie ten rozciagliwy. Teraz mam bialy. Jezeli byla wtedy owulka to znaczy ze test na sline sie spisal a paskowy nie. Od paru dni mam tez takie jakby troche krecenie w brzuchu jak na @ ale to pewnie juz moja wyobraznia dziala i moze tez od tych tabletek ktore biore
-
nick nieaktualnyJa osobiście testom owulacyjnym nie wierzę jak i większość kobiet
Ja też nie nastawiam się teraz na ciążę ale w sumie też cały czas nie daje mi spokoju to, że przez cały cykl mam ból @ a od owulacji i kłucie w jajnikach. A śluz to właśnie najlepiej z szyjki pobierać bo często jest tak, że na majtkach masz wodnisty ale na szyjce znajduje się rozciągliwy ;P Ja często mam tak, że na wkładce ewidentnie wodnisty ale jak sprawdzam szyjkę wtedy już widzę na palcu, że jednak kremowy ;P To czekamy
U mnie jeszcze 8 dni do @ chociaż ja to mam nieregularne cykle, więc może przyjść w późniejszym terminie
Pamiętam jak mi głupio było jak zaszłam z synem w ciąże wtedy jakoś ok 2 miesięcy nie miałam @ a bardzo mocno mnie piersi bolały i w ogóle napuchnięte były i zrobiłam test i wyszła druga kreska blada a że mam PCO to umówiłam się do ginekologa i nst dnia rano powtórzyłam test i była nieco ciemniejsza i na tym usg jak potem byłam ona do mnie mówi, że nie widzi tu żadnej ciąży a ja mówię, że jak nie widzi jak musi widzieć, przecież 2 testy wyszły pozytywnie to popatrzyła się na mnie jak na jakąś obłąkaną a za chwile mówię do niej, że prawdopodobnie owulacja musiała mi się przesunąć i że to prawdopodobnie dopiero 1 tydzień ciąży, może 2 to dała mi test szpitalny i kazała nasikać. Jeju jaki ja stres przechodziłam, że to może ja z siebie idiotkę robię czy co ale na moje szczęście wyszedł pozytywny no i 2 tyg później wróciłam na usg to okazało się, że to dopiero 4 tydzień ;P Tak jakoś mi się to przypomniało teraz, więc nie wykluczam też, że moge mieć powtórkę z rozrywki
-
Dziewczyny z tym śluzem to powiem wam że długo długo miałam wodnisty i ewidentnie leciało go ze mnie jak z hydrantu :p nie wiem jaki miałam na szyjce bo nie sprawdzałam, w tym cyklu chciałam bardziej na luzie do tego podejść
. Miałam raz rozciągliwy przed owu ale nie wiem kiedy, gdzieś zaraz przed. Ten wodnisty to był z tydzień jak nie dłużej :p no ciekawe co z tego będzie
mnie już długo boli jak na @ a teraz jeszcze kluja czasami mnie te jajniki raz bardziej raz mniej ale jakoś to jest :p ale powiem wam że terminu owu nie jestem do końca pewna chociaż sama zaznaczalam. Niby po tej co zaznaczalam juz tempka nie spadła a troszkę wzrosła, ale mogła być 5 dni później bo jest większy wzrost temp.
W ogóle dziś rano do pracy wiec mierzyłam wcześniej tempke to raz a dwa ze nie mogłam spać w nocy, co chwile się budzilam i miałam dziwne sny. Myślę że gdyby nie te dwa czynniki to temp mogła by być wyższa.. Zobaczymy jutro jak będzieszjeśli teraz się nie uda to tez kupie ten castangus
-
nick nieaktualnyTo widzę, że nie tylko ja dzisiaj źle spałam
A wodnisty śluz to ja też w tym cyklu miałam 9 dni z rzędu, faktycznie trochę długo
Hmm... swoją drogą bardzo długi cykl masz
To tak zawsze ? I te plamienia w środku cyklu - prolaktyna ? Spróbuj może już zatestować ? ;P A Castagnus ogólnie polecam bo on m.in poza tym, że wspomaga owulację to jest na zaburzenia cyklu i łagodzi bóle @. Z tego co wiem niektóre kobiety źle się po nim czują mi akurat on nie szkodzi ;P
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2015, 09:40
-
No mi już kilka dziewczyn go polecało
jeżeli wspomaga on owulacje i będzie ona wtedy kiedy ma być to chętnie po niego polecę
niby prolaktyne miałam w porządku ale to było z rok temu albo półtora nawet. Niestety od jakiegoś czasu tak mam, po 50-60 dni
wcześniej były takie długie ale bez plamien. Później anty przez prawie rok. I teraz trzeci cykl bez. Pierwszy byl 32 dni, później 42 a teraz będzie z 60... I po anty są plamienia w połowie cyklu. Późno jajeczko mi dojrzewa
jeśli castangus pomoże to będzie super
a co do testowania to poczekam jeszcze, może opłaci mi się to
27 mam testować
bo albo przyjdzie @ i zostawię test albo będę się cieszyć
-
nick nieaktualnyNo ja też jestem teraz 1 cykl po anty o ile można go określić 1 bo niby prawidłowa @ zaczęła mi się 20 sierpnia i w 12dc miałam dzień płodny a w 13dc pojawiła się kolejna @ także zaczęłam cykl od nowa
Nie za bardzo się orientuje jak wyglądają @ po tabletkach anty
Co ma być to będzie
W takim razie trzymam kciuki
-
nick nieaktualnyTego dzisiejszego spadku nie bierz w ogóle pod uwagę. Temperatura musi być mierzona codziennie o tej samej porze po min 3 godzinnym śnie i przed wstaniem z łóżka inaczej będzie ona niewiarygodna. Wcześniejsze mierzyłaś o 7 a tą o 5.30 więc dała wynik fałszywy (zaniżony). Temperatura co chwile się zmienia (z rana jest przeważnie niższa a póxniej coraz wyższa) dlatego ważne jest by się ją mierzyło o tej samej godzinie. black.devil no niby póki co nie wygląda to najgorzej ale cały czas wydaje mi się, że owulację miałam w 13dc a ovu tylko spowodowało, że już kompletnie zwariowałam ;x A jak Cię tak brodawki bolą to może jednak się udało? Mnie tak masakrycznie bolały całe piersi wraz z brodawkami kiedy zaszłam z synem do tego ledwo cycki mi się w stanik mieściły
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2015, 12:32
-
nick nieaktualnyw 13dc śluz kremowy czyli już nie płodny, szyjka wysoko i twarda przy owulacji jest miękka i otwarta, testy owulacyjne negatywne chociaż tutaj testami bym się nie kierowała bo są mało wiarygodne. Mogła być w 11dc, temperatura z tego dnia jest fałszywa bo mierzona o późniejszej godzinie dlatego też wyszła wyższa. Nie wiem gdzie w 13dc masz zaznaczony jakikolwiek objaw związany z owulacją. Widzę to w 10,11 i 12dc. No chyba, że źle sprawdziłaś śluz i szyjkę
To też się czasem zdarza, że cięzko okreslić
Ale bardziej stawiałabym na 10dc nawet Twoje zaznaczone dolegliwości na to wskazują
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2015, 13:24