X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Prośba o pomoc w interpretacji wykresu
Odpowiedz

Prośba o pomoc w interpretacji wykresu

Oceń ten wątek:
  • black.devile Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, u mnie śluz nie zwiastuje owulki. Może być długo płodny a jak ma być ovu to jest nie płodny. I zrozum tu człowieku. Takie to mam dziwne cykle, długie i wszystko nie pokolei :/ tez chce dziewczynkę ale jak w ogóle będzie ciąża to będę się cieszyć :)

OwieczkaaaJo lubi tę wiadomość

• OwieczkaaaJo Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    black.devile u mnie sluz rociagliwy byl tylko w jeden wieczor i tylko przez chwile do momentu wizyty w toalecie lol. Zupelnie zglupiałam a poza tym myslałam ze to bedzie cykl bezowulacyjny...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2015, 23:08

• nowatorka Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 00:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mialam duzo sluzu w tym mcu ale mialam 2 dni uczucie mokro w gatkach. Myslalam ze bylo duzo sluzu wtedy ale jak sprawdzilam to wcale nie

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2015, 06:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    black.devile to niedobrze, że masz taki śluz w dni płodne. Ja też zawsze miałam problem z tym śluzem, tylko 2 razy w życiu udało mi się mieć rozciągliwy śluz i wtedy 2 razy doszło u mnie wtedy do zapłodnienia, tylko, że ja stosowałam wtedy wspomagacz Castagnus i myślę, że to przez te tabletki mój śluz był taki jak powinien. W tym cyklu znów zaczęłam go brać tylko trochę późno bo od 8dc.Nie chciała bym pisać bzdur ale wydaje mi się, że w takim śluzie jaki masz, plemniki nie mają szans na przetrwanie. Gdybym wiedziała o takich rzeczach gdy się pierwszy raz starałam to nie trwało by to aż 3,5 roku.

• nowatorka Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wiecie dlaczego dzisiaj mi sie pojawila przerywana kreska na wykresie ? Jeszcze wczoraj byla ciagla a tempka taka sama jak wczoraj

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2015, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ovu nie jest pewny owulacji, którą zaznaczył. Czyli dobrze mi się wydawało, że owu była w innym terminie jak zaznaczył ovu. Hmm wczoraj czytałam pewien artykuł i wyciągnełam następujące wnioski:
    - Skok (wzrost) temperatury jest rozpoznawany, gdy występuje określona (różna w różnych metodach!) różnica pomiędzy najwyższą z sześciu ostatnich temperatur fazy niższych temperaturą, a jedną z trzech następujących po sobie niezakłóconych wyższych temperatur.
    - Dla celów interpretacji wykresów temperatury stosuje się, niestety, różne definicje określające „dzień skoku”. Według Światowej Organizacji Zdrowia za „dzień skoku” uważa się pierwszy z trzech kolejnych dni, w których temperatura jest wyższa o co najmniej 0,2oC od temperatury w sześciu poprzedzających je dniach (w fazie niższej temperatury).
    Ovu wyznacza owulację właśnie tą metodą. Ja osobiście uważam, że nie jest ona do końca skuteczna i wiarygodna, jeśli cykle nie są regularne jak np w moim przypadku. Tam gdzies pisałam, że takie górki i pagórki bo owulacji to niewydolność ciałka żółtego ja właśnie w takim cyklu zaszłam w ciążę, którą poroniłam. Jeżeli dajmy na to jak mówiłam, że owulacja była u Cb w 10dc i doszło do zapłodnienia to wczorajszy spadek oznaczał by implantację. Ale to tylko gdybanie, wszystko okaże się w terminie @. Z tego co widzę masz podwyższoną prolaktynę ale bierzesz tabletki, więc wykres powinien być przejrzysty. Na mnie Bromergon osobiście nie działał

• nowatorka Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi sie wydaje ze owu byla 11 dc.bo wtedy wlasnie byl ostatni dzien bolu jajnika i bol podbrzusza wieczorem. Potem juz zadnych boli nie mialam. Czarnaa rozmarzylam sie jak napisalas o tej implantacji. Masz na mysli ten spadek (nie wczoraj tylko 3 dni temu)?
    No ja mam bromka na prolaktyne po obciazeniu bo normalna mam 16 a norma jest do 30 ! Takze to troche takie kontrowersyjne jest bo wiele osob pisze ze tej po obciazeniu juz ich lekarze nie sprawdzaja, ze nie ma znaczenia. No nie chce wychodzic za wczesnie z wnioskami ale wygladaloby na to ze jednak mi pomaga ten bromek

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2015, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak o ten spadek mi chodziło ale mówię to można tylko gdybać a i tak okaże się dopiero przy terminie @. Bo jeżeli jak mówiłaś wydaje Ci się, że miałaś owulację w 11dc i 7 dni później nastąpił spadek to nie wykluczone, że mogło być to zagnieżdżenie ale na to chyba też nie ma do końca reguły. oglądam bardzo dużo wykresów i tych gdzie udało się zajść w ciążę gdzie często nie ma żadnego spadku i te gdzie ciąży nie było a spadek pojawiał się na 5-7 dni po owulacji. Zostaje tylko czekać. Ja to mam zawsze taką jedną radę dla starających się m.in właśnie w ten sposób zaszłam w pierwszą ciążę po 3,5 roku starań i potem w drugą po 8 mies od poronienia. może nie sprawdza się u każdego ale warto zwrócić na to uwagę. nie wiem jak ze śluzem wodnistym bo ja akurat w ten dzień miałam bardzo rozciągliwy śluz pojawił się on ok 12 po południu i wraz z nim ból owulacyjny i od razu zabraliśmy się do roboty. Wydaje mi się, że ta owulacja była wtedy w momencie szczytowym no i do ciąży doszło. Czytałam też kiedyś o tym, że właśnie jak następuje spadek temp i wszystko wskazuje na to, że jest to owulacja to najlepiej od razu współżyć bo to najlepszy moment dla plemników. U mnie śluz rozciągliwy pojawia się tylko dzięki Castagnusowi on stymuluje owulację bez niego nigdy nie mam śluzu rozciągliwego i wydaje mi się, że to najlepszy śluz w którym plemniki mają największą szansę przeżyć i dotrwać do celu. W tym cyklu śluzu rozciągliwego nie miałam bo za późno zaczęłam brać Castagnus, więc nawet nie nastawiam się na ciążę. ale mam nadzieję, że w następnym się pojawi ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2015, 08:18

• nowatorka Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna czasem jak sie nie nastawia na ciaze to wlasnie wtedy ona zaskakuje ;) .ja mialam wlasnie w tamtych dniach uczucie mokrosci ale sluzu nie bylo duzo ( gatki byly suche) ale jak sprawdzilam palcem to byl wlasnie ten rozciagliwy. Teraz mam bialy. Jezeli byla wtedy owulka to znaczy ze test na sline sie spisal a paskowy nie. Od paru dni mam tez takie jakby troche krecenie w brzuchu jak na @ ale to pewnie juz moja wyobraznia dziala i moze tez od tych tabletek ktore biore :P

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2015, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja osobiście testom owulacyjnym nie wierzę jak i większość kobiet ;) Ja też nie nastawiam się teraz na ciążę ale w sumie też cały czas nie daje mi spokoju to, że przez cały cykl mam ból @ a od owulacji i kłucie w jajnikach. A śluz to właśnie najlepiej z szyjki pobierać bo często jest tak, że na majtkach masz wodnisty ale na szyjce znajduje się rozciągliwy ;P Ja często mam tak, że na wkładce ewidentnie wodnisty ale jak sprawdzam szyjkę wtedy już widzę na palcu, że jednak kremowy ;P To czekamy ;D U mnie jeszcze 8 dni do @ chociaż ja to mam nieregularne cykle, więc może przyjść w późniejszym terminie ;) Pamiętam jak mi głupio było jak zaszłam z synem w ciąże wtedy jakoś ok 2 miesięcy nie miałam @ a bardzo mocno mnie piersi bolały i w ogóle napuchnięte były i zrobiłam test i wyszła druga kreska blada a że mam PCO to umówiłam się do ginekologa i nst dnia rano powtórzyłam test i była nieco ciemniejsza i na tym usg jak potem byłam ona do mnie mówi, że nie widzi tu żadnej ciąży a ja mówię, że jak nie widzi jak musi widzieć, przecież 2 testy wyszły pozytywnie to popatrzyła się na mnie jak na jakąś obłąkaną a za chwile mówię do niej, że prawdopodobnie owulacja musiała mi się przesunąć i że to prawdopodobnie dopiero 1 tydzień ciąży, może 2 to dała mi test szpitalny i kazała nasikać. Jeju jaki ja stres przechodziłam, że to może ja z siebie idiotkę robię czy co ale na moje szczęście wyszedł pozytywny no i 2 tyg później wróciłam na usg to okazało się, że to dopiero 4 tydzień ;P Tak jakoś mi się to przypomniało teraz, więc nie wykluczam też, że moge mieć powtórkę z rozrywki ;)

• black.devile Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z tym śluzem to powiem wam że długo długo miałam wodnisty i ewidentnie leciało go ze mnie jak z hydrantu :p nie wiem jaki miałam na szyjce bo nie sprawdzałam, w tym cyklu chciałam bardziej na luzie do tego podejść :). Miałam raz rozciągliwy przed owu ale nie wiem kiedy, gdzieś zaraz przed. Ten wodnisty to był z tydzień jak nie dłużej :p no ciekawe co z tego będzie :) mnie już długo boli jak na @ a teraz jeszcze kluja czasami mnie te jajniki raz bardziej raz mniej ale jakoś to jest :p ale powiem wam że terminu owu nie jestem do końca pewna chociaż sama zaznaczalam. Niby po tej co zaznaczalam juz tempka nie spadła a troszkę wzrosła, ale mogła być 5 dni później bo jest większy wzrost temp.
    W ogóle dziś rano do pracy wiec mierzyłam wcześniej tempke to raz a dwa ze nie mogłam spać w nocy, co chwile się budzilam i miałam dziwne sny. Myślę że gdyby nie te dwa czynniki to temp mogła by być wyższa.. Zobaczymy jutro jak będziesz :) jeśli teraz się nie uda to tez kupie ten castangus :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To widzę, że nie tylko ja dzisiaj źle spałam ;D A wodnisty śluz to ja też w tym cyklu miałam 9 dni z rzędu, faktycznie trochę długo ;) Hmm... swoją drogą bardzo długi cykl masz o.O To tak zawsze ? I te plamienia w środku cyklu - prolaktyna ? Spróbuj może już zatestować ? ;P A Castagnus ogólnie polecam bo on m.in poza tym, że wspomaga owulację to jest na zaburzenia cyklu i łagodzi bóle @. Z tego co wiem niektóre kobiety źle się po nim czują mi akurat on nie szkodzi ;P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2015, 09:40

• black.devile Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mi już kilka dziewczyn go polecało :) jeżeli wspomaga on owulacje i będzie ona wtedy kiedy ma być to chętnie po niego polecę :) niby prolaktyne miałam w porządku ale to było z rok temu albo półtora nawet. Niestety od jakiegoś czasu tak mam, po 50-60 dni :( wcześniej były takie długie ale bez plamien. Później anty przez prawie rok. I teraz trzeci cykl bez. Pierwszy byl 32 dni, później 42 a teraz będzie z 60... I po anty są plamienia w połowie cyklu. Późno jajeczko mi dojrzewa :( jeśli castangus pomoże to będzie super :) a co do testowania to poczekam jeszcze, może opłaci mi się to :) 27 mam testować :) bo albo przyjdzie @ i zostawię test albo będę się cieszyć :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja też jestem teraz 1 cykl po anty o ile można go określić 1 bo niby prawidłowa @ zaczęła mi się 20 sierpnia i w 12dc miałam dzień płodny a w 13dc pojawiła się kolejna @ także zaczęłam cykl od nowa ;) Nie za bardzo się orientuje jak wyglądają @ po tabletkach anty ;) Co ma być to będzie ;) W takim razie trzymam kciuki <3

• black.devile Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna, ona jest normalna. Może musiała Ci unormowac gospodarka hormonalna po anty :) ładnie trzyma Ci się tempka :) trzymam kciuki za fasolkę :) :*

• black.devile Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle bolą mnie brodawki strasznie i to chyba zaczęły jak była owu albo zaraz po niej bo to juz kilka dni tak mam, żadne pieszczoty z nimi związane nie wchodzą w grę bo nawet jak lekko się je złapie to boli :(

• ilona29 Ekspertka

Wysłany: 21 września 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny
    zobaczcie na moj wykres
    niewiem co sie dzieje z tempka ale jest dziwna
    czy to mozliwe ze owulacja bedzie tak wczesnie ;)

74700tc7xapwpc4i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tego dzisiejszego spadku nie bierz w ogóle pod uwagę. Temperatura musi być mierzona codziennie o tej samej porze po min 3 godzinnym śnie i przed wstaniem z łóżka inaczej będzie ona niewiarygodna. Wcześniejsze mierzyłaś o 7 a tą o 5.30 więc dała wynik fałszywy (zaniżony). Temperatura co chwile się zmienia (z rana jest przeważnie niższa a póxniej coraz wyższa) dlatego ważne jest by się ją mierzyło o tej samej godzinie. black.devil no niby póki co nie wygląda to najgorzej ale cały czas wydaje mi się, że owulację miałam w 13dc a ovu tylko spowodowało, że już kompletnie zwariowałam ;x A jak Cię tak brodawki bolą to może jednak się udało? Mnie tak masakrycznie bolały całe piersi wraz z brodawkami kiedy zaszłam z synem do tego ledwo cycki mi się w stanik mieściły

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2015, 12:32

• Cytrynka_ Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam

Czy ktos mi podopowie czy dobrze oznaczylam ovu na wykresie?
    Wedlug testow, sluzu i tempki wypadalaby w 13dc. Ale może to tylko moje mrzonki

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w 13dc śluz kremowy czyli już nie płodny, szyjka wysoko i twarda przy owulacji jest miękka i otwarta, testy owulacyjne negatywne chociaż tutaj testami bym się nie kierowała bo są mało wiarygodne. Mogła być w 11dc, temperatura z tego dnia jest fałszywa bo mierzona o późniejszej godzinie dlatego też wyszła wyższa. Nie wiem gdzie w 13dc masz zaznaczony jakikolwiek objaw związany z owulacją. Widzę to w 10,11 i 12dc. No chyba, że źle sprawdziłaś śluz i szyjkę ;) To też się czasem zdarza, że cięzko okreslić ;) Ale bardziej stawiałabym na 10dc nawet Twoje zaznaczone dolegliwości na to wskazują

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2015, 13:24

‹‹ 384 385 386 387 388 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ