Prośba o pomoc w interpretacji wykresu
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyTo napisałam że podobno skuteczność tej metody to 90%, zawsze zostaje jeszcze te 10
Wiadomo, że to nie jest tak, że można sobie na 100% zaplanować płeć dziecka ale też swego czasu dużo czytałam wypowiedzi różnych kobiet i sporo z nich pisało, że współżyły blisko owulacji i mają synów, więc po części coś w tym na pewno jest
Moja ciocia też w pierwszą ciążę celowała blisko owu i urodziła syna a że chciała parkę to później właśnie współżyła dalej owulacji i urodziła dziewczynkę ;P Na nic tak naprawdę nie ma reguły ale jeżeli wiesz, że masz większe szanse chłopca bliżej owulacji to starasz się tak współżyć, nic do stracenia nie masz a chyba najważniejsze by było zdrowe
Sama teraz zaczynam starania o dziewczynkę no i zobaczymy co z tego wyjdzie ;P jak będzie chłopiec to też będę szczęśliwa
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2015, 16:00
-
nick nieaktualnyCzarna za nim przystapisz do takiej metody najpierw bym zbadala nasienie partnera bo moze sie okazac ze nie zachodzisz bo za slabe plemniki i ze stacilas po prostu czas uprawiajac seks zbyt daleko od owulacji.
Ja zawsze chcialam chlopcow miec a jak zaszlam od razu wiedzialam ze bedzie corka.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2015, 16:04
-
nick nieaktualnyNie. Im slabsze plemniki tym mniejsza szansa zajscia. Jesli maja krotka zywotnosc to nie ma znaczenia czy to meskie czy zenskie i tak szybko umieraja wiec jesli bedziesz sie kochac np 2 dni przed owulacja zeby byla dziewczynka to zadne nie przezyja ani meskie ani zenskie.
-
nick nieaktualnycri u mojego męża wszystko w porządku. I wiem, że może być ciężko bo mam PCO, nie bez powodu o 1 ciążę starałam się 3,5 roku co prawda poronioną ale 8 mies później zaszłam właśnie z synem w 2 cyklu starań. Ja dopiero zaczęłam 1 cykl i na razię obserwuję jak się mają moje cykle po tabletkach anty. Starać będę się dopiero od nst cyklu a że moje cykle nigdy nie były regularne to i tak zapewne ciężko mi będzie trafić na 2-3 dni przed owu nie wiedząc nawet kiedy nastąpi
Ale dla mnie to żaden problem
Ważne żeby był drugi maluch i żeby był zdrowy
nowatorka nie chodzi o to, że im słabsze tym większa szansa na chłopca. Współżyjąc jak najbliżej owu podobno jest większa szansa na chłopca ze względu na to, że są szybsze od żeńskich plemników i dotrą pierwsze no chyba, że nie wytrwają do końca drogi bo są słabsze wtedy pewnie dojdzie żeński plemnik ;P -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyOczywiscie ze sa i takie co zyja w pochwie po 24 do 36 godzin w kazdym opracowaniu naukowym masz napisane ze w dobrym srodowisku zyja srednio 2 do 3 dni jesli srodowisko jest dobre a plemniki tez rewelacyjnej jakosci to do 5 dni. Ale to sa skrajne przypadki, kolejna rzecz ze nigdy jesli lekarz Ci nie powie nie wiesz kiedy masz owulacje. Srednio lekarze mowia ze wspolzyc dzien przed owulacja czyli ok 48 godzin przed owulacja bo najwieksza maja przezywalnosc. A potem to juz bardzo roznie bywa. Musi byc duzo sprzyjajacych okolicznosci.
Ja rozmawialam z ginem i z dziewczyny ktore maja problem z zajsciem im tez ginekolog tak mowil zeby dzien przed bo najwieksze szanseWiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2015, 16:30
-
A moja mama z chęcią urodzenia dziewczyny kochała się tylko raz i 2 dni przed owu. I jest dziewczyna
tez chce dziewczynkę ale które to tam wytrzymały dotrwaly i zapłodnienia (mam nadzieje
) to już nie wiem :p ważne żeby zdrowe było!
ciri22 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTrzeba wziac pod uwage ze kiedys mezczyzni mieli lepsze nasienie niz w tej chwili, ostatnio z powodu przypadlosci mojego partnera czytalam artykol gdzie wlasnie pisali ze plodnosc w przeciagu ostatnich 20-30 lat u mezczyzn znacznie spadla, z powodu trybu zycia, plemniki sa wolniejsze i krocej zyja. Oczywiscie nie ma reguly na to bo sa chlopy gdzie przezywalnosc ich żołnierzy jest znacznie wyzsza czy powyzej dzisiejszej przecietnej a ich styl zycia na to nie wskazuje i jest na odwot. Ale ogolnie niestety lecz jakos nasienia znacznie spadla w populacji, dlatego ten odstep jednego dnia, jest taki najbezpieczniejszy bo do tych 48 godzin powinny plemniki przezyc nawet te slabsze (nie mowimy patologicznie slabe) w beznadziejnym sluzie.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyTak oczywiście dzień przed owulacją ma się największe szanse na zajście ale nie mów, że skrajnymi przypadkami są zapłodnienia między 2 a 3 dniem przed owu bo to totalna bzdura. Jajeczko jest zdolne do zapłodnienia od 12 – 24 godzin. Jeśli owulacja nastąpiła wcześnie rano, to późnym wieczorem może być już zdecydowanie za późno na poczęcie dziecka. Największe prawdopodobieństwo zajścia w ciążę ma się zatem wtedy, jeśli do stosunku doszło na 2 do 3 dni przed owulacją. Jeżeli było by tak jak mówisz, że tylko w dniu owulacji bądź przed nią dochodziło by do zapłodnienia to ile kobiet na świecie rodziło by dzieci ? Myślisz, że każda z nich wie w ogóle co to jest owulacja i kiedy ją ma ? I niby to szczęśliwy traf, że każda z nich akurat trafiła na owulację ? A co z kobietami, które pilnują swojej owulacji bo nie chcą zajść w ciążę i współżyją na kilka dni przed owulacją aby uniknąć ew zajścia w ciążę a i tak w nią zachodzą? To nie są skrajne przypadki bo takich kobiet jest multum, więc się z tym nie zgodzę. A co z kobietami, które współżyją tylko w trakcie owulacji bądź dzień przed i nie mają żadnych problemów zdrowotnych a mimo to nie zachodzą w ciążę. Napisałaś - cytuję:
"Srednio lekarze mowia ze wspolzyc dzien przed owulacja czyli ok 48 godzin przed owulacja bo najwieksza maja przezywalnosc. "
Dzień przed owulacją to 24 godziny przed owulacją a nie 4848 godzin to 2 dni przed owulacją co jak twierdzisz jest skrajnym przypadkiem zachodzenia w tym momencie w ciążę
Nigdy wcześniej nie spotkałam się z taką wypowiedzią, że współżycie na 2-3 dni przed owulacją to skrajny przypadek zachodzenia w ciążę. Hmm to ciekawe dlaczego mój ginekolog mówił, żeby współżyć na 3,2 i 1 dzień przed owu. Może chciał mi zaszkodzić co ? Żebym nie zaszła w ciążę ? ... hehe
-
No to racja ze plemniki sa teraz slabszeniz kiedys.
A wiecie co gadalam z moja kolezanka tutaj wloszka i ona ma regularne cykle z owu ale jej gin powiedziala ze ma policystyczne jajniki. Ma tez cukrzyce (nie wiem czy 1 z 2 ma cos wspolnego) ale powiedziala jej tez ze teraz to plaga i prawiekazda ma policystyczne...hmm dziwne to
Ja wam powiem troche spanikowalam bo mam jakos duzo sluzu kremowego, az na majtkach zostaje. Nie mialam tak odkad bylam nastolatka ( no ale wtedy ogolnie mialamduzo wiecej sluzu).... -
nick nieaktualnyJesli uprawiasz seks rano a owulacje masz nastepnego dnia wieczorem to wiecej niz 24 godziny a mowimy o dzien wczesniej a nie dwa czyli 72 godziny. Dobra nie wazne, ja mowie jak podaja zrodla i mowia lekarze (konkretnie moj i kilku innych dziewczyn na watkach), kazdy ma swoje na ten temat zdanie. I kazda z was inaczej bedzie podchodzc do seksu czy plodzenia dzieci.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2015, 17:12
-
nick nieaktualnynowatorka tak i to już od dłuższego czasu tak się dzieje, że coraz więcej młodych dziewczyn ma PCO (zespół policystycznych jajników), kiedy PCO się pogłębia wtedy też towarzyszy mu podwyższony poziom cukru. Lekarze mówią na to cukrzyca II stopnia, czyli taka przy której nie ma potrzeby przyjmować insuliny. kiedy PCO łagodnieje wtedy cukier wraca do normy. Ginekolog mi o tym dużo opowiadał bo on bardzo wygadany facet ogólnie dużo wiedzy od niego nabyłam. Podobno nie do końca wiadomo skąd bierze się to schorzenie ale powiedział, że przyczynia się do tego jedzenie. Kiedyś jedzenie nie było tak mutowane jak teraz. PCO często towarzyszy nadmierne owłosienie no a skąd u kobiety nadmierne owłosienie? Stąd, że posiada testosteron a skąd u kobiety testosteron? No właśnie, jedzenie w tych czasach jest tak śmieciowe, że wszystkiego można się po nim spodziewać
Ale jak mówię, ogólnie to do dziś dnia tak naprawdę nie wiadomo skąd to się bierze
-
nick nieaktualnyNo to tylko pozazdrościć tak łagodnego PCO
U mnie owulka bez wspomagania to 1-2 razy w roku a przed ciążą @ miałam co 2-3 miesiące
W sumie do 5 miesięcy po ciąży miałam też regularne @ z czego byłam bardzo zadowolona ale potem zaczęłam brać tabletki anty to teraz nie wiadomo jak to będzie wyglądało ;P
-
nick nieaktualnyRuch w ciąży to podstawa
Byle nie było by to jakieś przegięcie. Ale czy akurat ćwiczenia na spalanie tłuszczu ? Hmm... Niby jest za wcześnie aby czymkolwiek fasolce zaszkodzić
Więc myślę, że dopóki jeszcze nie jesteś pewna ciąży to funkcjonuj normalnie
nowatorka lubi tę wiadomość