X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Prośba o pomoc w interpretacji wykresu
Odpowiedz

Prośba o pomoc w interpretacji wykresu

Oceń ten wątek:
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Czarnaa* wrote:
    Ruch w ciąży to podstawa ;) Byle nie było by to jakieś przegięcie. Ale czy akurat ćwiczenia na spalanie tłuszczu ? Hmm... Niby jest za wcześnie aby czymkolwiek fasolce zaszkodzić ;) Więc myślę, że dopóki jeszcze nie jesteś pewna ciąży to funkcjonuj normalnie ;)
    Ide. Potrzebuje psychicznego odstresowania ! Ato sa takie cwiczenia na ktorych sie dyzo chodzi i skacze do muzyki
    Ps. Chodze tez na zumbe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2015, 18:16

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2015, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie góry i doliny. nie wiem kiedy ta owulacja przyjdzie o.O

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulette a może właśnie w 19dc ? ;P Gdybać można ;D Nikt nie zabroni ;) Rośnij tempko rośnij !

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to jak 19-go by była to po ptakach, bo mój mężczyzna miał wahania nastroju i nie chciała serduszkować tak jak trzeba. więc czekam na nowy cykl .

• black.devile Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś po całym dniu stania w pracy zabrałam się za porządki, cały czas schylona. Skończyłam i taki ból mnie złapał w brzuchu jakbym miała pierwsze dni @... Na szczęście nic w majtkach nie było. Ale zastanawiam się czy jeśli jest fasolka to co się stało ze taki ból i czy coś mogło się tam stać. Oby nie

• maczka32 Koleżanka

Wysłany: 21 września 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny a czy zdarzyl wam sie silny ciagnacy bol po lewej stronie ? przez pare dni czuje klucie lewego jajnika dzis jednak jest to taki tepy ciagnacy bol wraz z uczuciem lekkiego bolu i rozpulchnienia w podbrzuszu

1ed43c20c0ac72a613f930d07ca73df9.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Black devile tychyba powinnas juz testowac ?

black.devile lubi tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • black.devile Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekam jeszcze bo mam nadzieje ze oplaci mi sie cierpliwosc :P
    ale tez ze wzgledu na kolezanke bo mialysmy testowac w ten sam dzien pozniej, ale jak dostanie jutro @ to zatestuje :)
    cycki to juz mnie bola, najgorzej brodawki bo nawet nie moge dotknac

nowatorka lubi tę wiadomość

• nowatorka Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mam dobre przeczucie :D

black.devile lubi tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • black.devile Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oby oby :D

• werni Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 06:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka, w tym pierwszym cyklu po antykach tez mam gory i doliny, dopiero pozniej mniej wiecej sie wyrownalo, ovu wyznaczylo mi ovu na 18dc, ale ja przestawilam na 19dc. Dobrze zrobilam ? Bo jesli by byla ovulka 18 to czuje ze sa marne szanse. Wogole jakos nie wierze zeby sie udalo. Tylko jest nadzieja.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • zgaga Znajoma

Wysłany: 22 września 2015, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś

Hej. U mnie jednak cykl dluzszy niz zawsze. Myslalam ze w nocy dostane okres bo ćmiło mnie strasznie w brzuchu. Rano spokoj. Dzis temperatura dalej 37.0 test w niedziele negatywny byl. Jak to jest u was kiedy wam spada temperatura przed okresem, w czasie czy po?

• nowatorka Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werni jak mialas bol owulacyjny 17 to mi sie wydaje ze 19 za pozno.. No ale serduchowalas wczesniej to moze byc wspomniana dziewczynka ;) . ps. Widze ze tobie tez spadla tempka dzisiaj.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2015, 07:09

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgaga jejku jaki ty masz wykres normalnie ideany ! Bez zadnych zawahan :P

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2015, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zgaga temp u niektórych spada dzień przed a niektórym dzień po @ a jeszcze innym w trakcie ;) Zerknij na mój wykres, u mnie temp spadła dopiero po @ ;) Na to reguły nie ma.
    Dziewczyny a wy się tak nie przejmujcie tymi bólami jak na @. W I trymestrze ciąży to zupełnie normalne, że będziecie miały takie bóle a już w szczególności przed @ nawet jeśli się nie pojawi. Jeśli bóle będą się utrzymywały dłużej np w II czy III trymestrze wtedy trzeba to zgłosić. Ja co prawda jak zaszłam z synem to miałam takie bóle od owulacji aż do samego końca ciąży, dzień w dzień. Ból był różny. Raz lekki a raz tak silny, że oddechu nie mogłam złapać ale z ciążą było wszystko ok. Noo pomijając fakt, że dopiero jak odeszły mi wody dowiedziałam się, że mam wielowodzie ale na szczęście synek zdrowy ;) W sumie to mogłam się tego domyślić bo brzuch miałam tak wielki, że wszyscy mi mówili, że tam na pewno nie ma tylko jednego bobasa ale myślałam, że to kwestia tego, że się dużo obżerałam ;)
    A tak swoją drogą, przeżywam taki dziwny stan już od 3 dni. Nie wiem czy tak kiedyś miałyście ale odczuwam wewnątrz siebie jakiś stres. Nie wiem z czym on jest związany bo nie mam żadnych kłopotów ani nic. Tak jak by coś miało się wydarzyć? Jak się nasili to aż mnie kłuje od środka i czasem aż dostaje szczękościsku i przechodzą mi dreszcze a szczególnie wczoraj kiedy miałam spadek temp w 6dpo, nie mogłam się w ogóle na niczym skupić a w głowie miałam totalną pustkę. dziwne co ? Do tego wczoraj ze trzy razy mnie zemdliło i pobolewał żołądek. Bóle @ i kłucie w jajnikach a wręcz też wariowały bo czasem tak się te jajka kręciły, jak by mnie ktoś od środka pięściami okładał + niespokojny sen. Dziś póki co wszystko ustało ale został stres i doszedł przeogromny ból pleców. Na ciążę się nie nastawiam bo to by graniczyło z cudem, że 1 cykl po anty i to z moim PCO i ciąża? Nieee ... nie ma takiej możliwości. Ale sam fakt uczucia tego stresu, jest dla mnie bardzo dziwny. Nawet nie wiem jak mogłabym się rozluźnić, żeby się od tego uwolnić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2015, 07:29

nowatorka lubi tę wiadomość

• zgaga Znajoma

Wysłany: 22 września 2015, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowatorka może tak wygląda bo nie mam termometru z dwoma miejscami tylko z jednym ;)
    Czarna a może się udalo? Ja tez mam taki wewnętrzny niepokój. Jakos nie liczę na ciaze. Martwię sie ze cykl bedzie dłuższy bo zawsze miałam 28 prócz ostatniego.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2015, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna oby sie udalo. Ale powiem Ci ze taki niepokoj wewnetrzny mialam cykl temu. Na mysl o czyms czego nie potrafilam sobie wyobrazic cala drzalam i nawet chcialo mi sie plakac. Jak dostalam @ stwierdzilam ze to moze byl lek ze tak bardzo bym chciala zeby sie udalo a z drugiej strony nigdy tej pewnosci sie nie ma i czeka sie na ta wredna malpe. I moze to te emocje ze chcemy zajsc w ciaze na nas tak dzialaja.
    Mnie niestety ale czekaja 2 tyg luzu i relaksu bo sie nie kochalismy w okolicach owu. Tzn tylko seks przerywany. Ale z tego w naszym przypadku dzieci nie ma. Wiec nawet co na wykresie nie mialam zaznaczac :P wiec czekam w spokoju do @ ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2015, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powinnaś sobie kupić dokładny termometr, bo takim to nie ma nawet co mierzyć ;) Możesz przegapić owulację ;P Hmm ... Może się udało? Nie dopuszczam do siebie takiej myśli bo nie chce się nakręcać. Wiem jak to było przy 1 i 2 ciąży. Ciągle o tym myślałam i tylko czekałam do dnia @, żeby tylko jej nie dostać i testować. Wiadomo, że bym chciała ale staram się w ogóle o tym nie myśleć. Podchodzę do tego obojętnie, to 1 cykl. Boję się, że przy 2 wymięknę i zacznę się zamartwiać i napierać. Ja tak mam często z tym stresem, ale on przychodzi wtedy kiedy ma się coś wydarzyć i to najczęściej niedobrego bądź już się wydarzyło a o niczym nie wiem i zazwyczaj u mnie się to sprawdza. Tak jak bym miała jakiś 7 zmysł. Teraz też go tak odczuwam jakby coś się miało stać tylko, że zazwyczaj miałam jakieś myśli. Jak mi np kot wyszedł z domu i przez cały dzień nie wracał to też miałam taki stres ale wiedziałam, że coś się stało i że on nie wróci i nie wrócił. Tak samo było jak z mężem kiedyś auto zaparkowaliśmy niedaleko naszej pracy a mieliśmy 2 zmianę a że nie było miejsca na parkingu to zaparkował koło takiej polanki zarośniętej drzewami i cały czas przeczuwałam, że coś się stanie z tym autem i na przerwie mu to powiedziałam a on mówił, że coś wymyślam a po pracy okazało się, że auto było wepchnięte wgłąb tej polanki, szyby wybite i opon nie było. Ale teraz właśnie mam pustkę w głowie i to mnie też dobija bo przez to nie mogę się wyciszyć. Nie wiem co jest nie tak. Może faktycznie zaciążyłam? W 2 poprzednich ciążach nie miałam czegoś takiego. A może to po prostu zwykłe przemęczenie. Ostatnio syn daje mi nieźle popalić

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2015, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze faktycznie to z przemeczenia. Psychologiem nie jestem wiec trudno mi cos powiedziec ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2015, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może macie jakieś domowe sposoby na wyciszenie? Co prawda mam tam jakieś ziółka wyciszające ale nie pomagają. Na zewnątrz zimno, to nawet nie za bardzo chce się wychodzić. Jesień w tym roku w Holandii dała o sobie znać od początku wakacji a wy w Polsce macie tak cieplutko, że tylko pozazdrościć ;) Czasem jak jeszcze leżę w łóżku a synek już wstał to tak sobie marzę, że jak by to było jak by cofnąć czas do momentu kiedy jeszcze go nie było. Bym tak sobie leżała i leżała pod tą cieplutką kołderką a tu niestety wstać trzeba ;P Taki urok macierzyństwa ;) Ale nie cofnęła bym czasu za nic na świecie <3

‹‹ 387 388 389 390 391 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ