Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Prośba o pomoc w interpretacji wykresu
Odpowiedz

Prośba o pomoc w interpretacji wykresu

Oceń ten wątek:
  • littleladybird Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena002 wrote:
    Dzięki,za rozwijanie wątpliwości. Tak się zastanawiałam właśnie i nie do końca wiedziałam. Bo spadek temp jest przed owulacja, potem jajo sie uwalnia i krąży.ale chyba jak temp juz wysoka to zapłodnienie ;)) i się będzie zagnieżdżac :D

Spadek i wzrost tempki świadczący o owulacji może pojawić się od trzech dni przed do trzech dni po owulacji. Jednak zazwyczaj jest w dniu spadku ;)

Niech się zagnieżdża :)
    black.devile wrote:
    Lena, wiem ze powinno być o tej samej porze ale praca zwyczajnie mi na to nie pozwala. A gdybym miała budzić się tylko na mierzenie to od razu bym zasnęła z powrotem i nic bym nie wiedziała.

Littleladybird byłam, owulacja była i czekamy na rozwój wydarzeń. Stymulacja duphastonem jak na razie. I jeżeli @ nie przyjdzie do końca tygodnia to duphaston. Zobaczymy co będzie, dziś był duży skok i mdłości z rana. Ciekawe czy one coś znaczyly.

Jeśli była owulacja to po co duphaston na wywołanie? Myślałam, że po owu organizm sam przechodzi do kolejnego cyklu. Ja miałam duphaston brać na wywołanie @, bo nie mam owu wcale.

Lekarz powiedział mniej więcej kiedy była owu?

05ludzik.gif "Życie ma tyle samo wad ile zalet."
  • anusiak5 Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja miałam duphaston na to aby nie dostac okresu podczas urlopu.
    co sadzicie o moich temperaturach.kiedy mogła byc ovu
    fe101409ce9f291824d6cab2556d8811.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2015, 11:45

anusiak=niedoczynnosc tarczycy i hashimoto
    iv09jw4z4iotag22.png whjt3csz8ywysrrm.png
    8fd339fb5b3915db6590d59424627848.png

Wysłany: 17 września 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może wczoraj, o ile jutro i pojutrze też temp wzrośnie. Na razie wygląda jakby nie było owu wcale.

• black.devile Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    littleladybird wrote:
    Jeśli była owulacja to po co duphaston na wywołanie? Myślałam, że po owu organizm sam przechodzi do kolejnego cyklu. Ja miałam duphaston brać na wywołanie @, bo nie mam owu wcale.

Lekarz powiedział mniej więcej kiedy była owu?

Tak mówił ze jakiś czas temu, a duphaston jest też na podtrzymanie ciąży. Wiec albo przyjdzie @ jak nie ma fasolki albo będzie ciąża i on wspomoże. A dlatego mi go dał bo może cykle nie są takie posłuszne

Wysłany: 17 września 2015, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szkoda że nie dał Ci luteiny. Jest lepsza od duphastonu.

• black.devile Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ważne ze pomoże. Na cykle duphaston mamy juz sprawdzony wiec od razu to przepisał, moja mama w ciąży tez brała duphaston i było ok :)

Wysłany: 17 września 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    black.devile wrote:
    Ważne ze pomoże. Na cykle duphaston mamy juz sprawdzony wiec od razu to przepisał, moja mama w ciąży tez brała duphaston i było ok :)

To najważniejsze :) powodzenia :)

• black.devile Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekam teraz tylko na testowanie :) dziękuję :)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• kotek87 Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    prosze o interpretacje, pewnie z ciazy nici jak juz spada termin @ 21-22.09
    czy któras z Was w ciązy tak miała spadki i wzrost?

b612854acfd52e7535bca2c78a1753d8.png

lprkgu9rfbd20u5x.png

Wysłany: 18 września 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taki spadek to nie spadek ;) cierpliwości :D

• maczka32 Koleżanka

Wysłany: 18 września 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja takze prosze o interpretacje wykresu. cykle mam 32 dniowe od 3 miesiecy. wczesniej bralam tabletki 6 lat pierwszy miesiac po odstawieniu cykl 40 dniowy od 3 niesiecy 32 dni. czy waszym zdaniem ovu byla ? wczoraj wieczorem mialam klucia lewego jajnika trwalo to okolo godziny. temperatura w tym cyklu to gory i doliny. dodam ze to jest moj pierwszy cykl z ovuf

1ed43c20c0ac72a613f930d07ca73df9.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • zgaga Znajoma

Wysłany: 18 września 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, jestem tu nowa. Proszę o pomoc w interpretacji. Staramy się o drugie dziecko, to jest pierwszy cykl kiedy zaczęłam mierzyć temperaturę. Cykle prócz ostatniego zawsze miałam 28dniowe. Ostatni nie wiem jak liczyć gdyż dwa dni były plamienia i dopiero na 3 dzień rozkręcił się okres. Więc chyba pierwszy dzień to dopiero wtedy kiedy @ się rozkręciła na dobre? wychodzi na to, że cykl się przedłużył o dwa dni...
    W tym cyklu już myślałam, że owu będzie koło 16 dnia bo tempka zaczeła rosnąć po czym spadła na dwa dni i skok dopiero 21 dnia;/ bardzo późno!! po cichu licze, że się udało, ale rozsadek patrzac na wykres podpowiada mi, że raczej lipa wyszła...co myślicie?? jest szansa? zaskoczył też mnie pozytywny test owulacyjny w 18 dniu;/ w 19 już był negatywny, wcześniej sprawdzałam chyba 16 dnia i był negatywny. W pierwszej ciąży zaszłam w pierwszym cyklu z przytulań w 12, 13 i 15 dniu. Myślałam, że tym razem będzie podobnie.

a28167467e2a6934c5480c3b2eb1f22b.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2015, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Black, kiedy testujesz ? U mnie owu była najprawdopodobniej wczoraj, dziś już plamienie i luteina
    mi się m zbuntowanych wczoraj wieczorem, wiec zobaczę czy z wakacji z nadbagazem wrócimy czy bez :-)

black.devile lubi tę wiadomość

• _analiza Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wiecie może czy aplikacja dopochwowo invagu czy innych probiotyków może obniżać temp ciała?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2015, 20:49

<3 19.07.2016 r. Aleksander <3
    dqpri09ktfkq6z2z.png

3jgxgzu3myzlo4jg.png
  • Lena002 Koleżanka

Wysłany: 18 września 2015, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zgaga wrote:
    Cześć dziewczyny, jestem tu nowa. Proszę o pomoc w interpretacji. Staramy się o drugie dziecko, to jest pierwszy cykl kiedy zaczęłam mierzyć temperaturę. Cykle prócz ostatniego zawsze miałam 28dniowe. Ostatni nie wiem jak liczyć gdyż dwa dni były plamienia i dopiero na 3 dzień rozkręcił się okres. Więc chyba pierwszy dzień to dopiero wtedy kiedy @ się rozkręciła na dobre? wychodzi na to, że cykl się przedłużył o dwa dni...
    W tym cyklu już myślałam, że owu będzie koło 16 dnia bo tempka zaczeła rosnąć po czym spadła na dwa dni i skok dopiero 21 dnia;/ bardzo późno!! po cichu licze, że się udało, ale rozsadek patrzac na wykres podpowiada mi, że raczej lipa wyszła...co myślicie?? jest szansa? zaskoczył też mnie pozytywny test owulacyjny w 18 dniu;/ w 19 już był negatywny, wcześniej sprawdzałam chyba 16 dnia i był negatywny. W pierwszej ciąży zaszłam w pierwszym cyklu z przytulań w 12, 13 i 15 dniu. Myślałam, że tym razem będzie podobnie.

a28167467e2a6934c5480c3b2eb1f22b.png
    Mi się wydaje ze owu była 16 możesz test juz zrobić to się dowiesz czy się udało

• black.devile Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta.83 wrote:
    Black, kiedy testujesz ? U mnie owu była najprawdopodobniej wczoraj, dziś już plamienie i luteina
    mi się m zbuntowanych wczoraj wieczorem, wiec zobaczę czy z wakacji z nadbagazem wrócimy czy bez :-)

Oby z nad bagażem :D U nas nie wyszło z wczasów nic, dopiero teraz się ruszyło :p i of tak mi zmieniał ta ovu ze wyłączyłam to i sama ustawiłam wtedy kiedy wydaje mi się ze była :) tempka tez ładnie rośnie i jeszcze chorobsko mnie jakieś łapie :(

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• black.devile Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A do testowania jeszcze trochę bo dokładnie nie wiem, cierpliwość teraz wskazana :D

• zgaga Znajoma

Wysłany: 19 września 2015, 06:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba jutro zatestuje. Dzis mam nerwowy dzien w pracy i nie chce się dodatkowo nakręcać gdyby test pokazał -. Ovu przesunal mi cykl do 34 dni a ja powinnam @ dostać w poniedziałek.

• nowatorka Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mam dylemat.moze mi pomozecie :). Looknijcie na moj wykres. Dzisiaj mi skoczyla tempka ( mierzylam pol godz pozniej niz zawsze od razu po przebudzeniu) ale od wczoraj biore duphaston. I 1pytanie czy on ma wplyw na tempke ? Druga sprawa, wczoraj tempka spadla o 1 kreske ale potem pomyslalam ze wczoraj spalam przy otwartym balkonie i bylo mi zimno jaksie obudzilam. Sprobowalam ja zignorowac i wtedy owu pokazalo kreske 2 dni po moim bolu podbrzusza i jajnikow. Co o tym myslicie ?

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • black.devile Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowatorka wrote:
    Hej mam dylemat.moze mi pomozecie :). Looknijcie na moj wykres. Dzisiaj mi skoczyla tempka ( mierzylam pol godz pozniej niz zawsze od razu po przebudzeniu) ale od wczoraj biore duphaston. I 1pytanie czy on ma wplyw na tempke ? Druga sprawa, wczoraj tempka spadla o 1 kreske ale potem pomyslalam ze wczoraj spalam przy otwartym balkonie i bylo mi zimno jaksie obudzilam. Sprobowalam ja zignorowac i wtedy owu pokazalo kreske 2 dni po moim bolu podbrzusza i jajnikow. Co o tym myslicie ?

Duphaston nie ma wpływu na temperaturę i myślę że temperatury z zewnątrz nie mają znaczenia :) z tego co czytałam z wypowiedzi innych dziewczyn na forum :)

‹‹ 382 383 384 385 386 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pomagając szczęściu, czyli jak szybko zajść  w ciążę

Czy jest coś, co możesz zrobić, by zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę? Co może pomóc? Optymalny czas współżycia, „akrobacje łóżkowe” czy zdrowa dieta? Przeczytaj na co warto zwrócić uwagę starając się o dziecko, jakie są sposoby na zwiększenie szans na zajście w ciążę, a co najlepiej odłożyć na bok i skupić myśli na czymś innym.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ