Prośba o pomoc w interpretacji wykresu
-
WIADOMOŚĆ
-
Lena002 wrote:Dzięki,za rozwijanie wątpliwości. Tak się zastanawiałam właśnie i nie do końca wiedziałam. Bo spadek temp jest przed owulacja, potem jajo sie uwalnia i krąży.ale chyba jak temp juz wysoka to zapłodnienie
) i się będzie zagnieżdżac
Spadek i wzrost tempki świadczący o owulacji może pojawić się od trzech dni przed do trzech dni po owulacji. Jednak zazwyczaj jest w dniu spadku
Niech się zagnieżdżablack.devile wrote:Lena, wiem ze powinno być o tej samej porze ale praca zwyczajnie mi na to nie pozwala. A gdybym miała budzić się tylko na mierzenie to od razu bym zasnęła z powrotem i nic bym nie wiedziała.
Littleladybird byłam, owulacja była i czekamy na rozwój wydarzeń. Stymulacja duphastonem jak na razie. I jeżeli @ nie przyjdzie do końca tygodnia to duphaston. Zobaczymy co będzie, dziś był duży skok i mdłości z rana. Ciekawe czy one coś znaczyly.
Jeśli była owulacja to po co duphaston na wywołanie? Myślałam, że po owu organizm sam przechodzi do kolejnego cyklu. Ja miałam duphaston brać na wywołanie @, bo nie mam owu wcale.
Lekarz powiedział mniej więcej kiedy była owu? -
littleladybird wrote:Jeśli była owulacja to po co duphaston na wywołanie? Myślałam, że po owu organizm sam przechodzi do kolejnego cyklu. Ja miałam duphaston brać na wywołanie @, bo nie mam owu wcale.
Lekarz powiedział mniej więcej kiedy była owu?
Tak mówił ze jakiś czas temu, a duphaston jest też na podtrzymanie ciąży. Wiec albo przyjdzie @ jak nie ma fasolki albo będzie ciąża i on wspomoże. A dlatego mi go dał bo może cykle nie są takie posłuszne -
ja takze prosze o interpretacje wykresu. cykle mam 32 dniowe od 3 miesiecy. wczesniej bralam tabletki 6 lat pierwszy miesiac po odstawieniu cykl 40 dniowy od 3 niesiecy 32 dni. czy waszym zdaniem ovu byla ? wczoraj wieczorem mialam klucia lewego jajnika trwalo to okolo godziny. temperatura w tym cyklu to gory i doliny. dodam ze to jest moj pierwszy cykl z ovuf
-
Cześć dziewczyny, jestem tu nowa. Proszę o pomoc w interpretacji. Staramy się o drugie dziecko, to jest pierwszy cykl kiedy zaczęłam mierzyć temperaturę. Cykle prócz ostatniego zawsze miałam 28dniowe. Ostatni nie wiem jak liczyć gdyż dwa dni były plamienia i dopiero na 3 dzień rozkręcił się okres. Więc chyba pierwszy dzień to dopiero wtedy kiedy @ się rozkręciła na dobre? wychodzi na to, że cykl się przedłużył o dwa dni...
W tym cyklu już myślałam, że owu będzie koło 16 dnia bo tempka zaczeła rosnąć po czym spadła na dwa dni i skok dopiero 21 dnia;/ bardzo późno!! po cichu licze, że się udało, ale rozsadek patrzac na wykres podpowiada mi, że raczej lipa wyszła...co myślicie?? jest szansa? zaskoczył też mnie pozytywny test owulacyjny w 18 dniu;/ w 19 już był negatywny, wcześniej sprawdzałam chyba 16 dnia i był negatywny. W pierwszej ciąży zaszłam w pierwszym cyklu z przytulań w 12, 13 i 15 dniu. Myślałam, że tym razem będzie podobnie.
-
nick nieaktualny
-
zgaga wrote:Cześć dziewczyny, jestem tu nowa. Proszę o pomoc w interpretacji. Staramy się o drugie dziecko, to jest pierwszy cykl kiedy zaczęłam mierzyć temperaturę. Cykle prócz ostatniego zawsze miałam 28dniowe. Ostatni nie wiem jak liczyć gdyż dwa dni były plamienia i dopiero na 3 dzień rozkręcił się okres. Więc chyba pierwszy dzień to dopiero wtedy kiedy @ się rozkręciła na dobre? wychodzi na to, że cykl się przedłużył o dwa dni...
W tym cyklu już myślałam, że owu będzie koło 16 dnia bo tempka zaczeła rosnąć po czym spadła na dwa dni i skok dopiero 21 dnia;/ bardzo późno!! po cichu licze, że się udało, ale rozsadek patrzac na wykres podpowiada mi, że raczej lipa wyszła...co myślicie?? jest szansa? zaskoczył też mnie pozytywny test owulacyjny w 18 dniu;/ w 19 już był negatywny, wcześniej sprawdzałam chyba 16 dnia i był negatywny. W pierwszej ciąży zaszłam w pierwszym cyklu z przytulań w 12, 13 i 15 dniu. Myślałam, że tym razem będzie podobnie.
-
Marta.83 wrote:Black, kiedy testujesz ? U mnie owu była najprawdopodobniej wczoraj, dziś już plamienie i luteina
mi się m zbuntowanych wczoraj wieczorem, wiec zobaczę czy z wakacji z nadbagazem wrócimy czy bez
Oby z nad bagażemU nas nie wyszło z wczasów nic, dopiero teraz się ruszyło :p i of tak mi zmieniał ta ovu ze wyłączyłam to i sama ustawiłam wtedy kiedy wydaje mi się ze była
tempka tez ładnie rośnie i jeszcze chorobsko mnie jakieś łapie
Marta.83 lubi tę wiadomość
-
Hej mam dylemat.moze mi pomozecie
. Looknijcie na moj wykres. Dzisiaj mi skoczyla tempka ( mierzylam pol godz pozniej niz zawsze od razu po przebudzeniu) ale od wczoraj biore duphaston. I 1pytanie czy on ma wplyw na tempke ? Druga sprawa, wczoraj tempka spadla o 1 kreske ale potem pomyslalam ze wczoraj spalam przy otwartym balkonie i bylo mi zimno jaksie obudzilam. Sprobowalam ja zignorowac i wtedy owu pokazalo kreske 2 dni po moim bolu podbrzusza i jajnikow. Co o tym myslicie ?
-
nowatorka wrote:Hej mam dylemat.moze mi pomozecie
. Looknijcie na moj wykres. Dzisiaj mi skoczyla tempka ( mierzylam pol godz pozniej niz zawsze od razu po przebudzeniu) ale od wczoraj biore duphaston. I 1pytanie czy on ma wplyw na tempke ? Druga sprawa, wczoraj tempka spadla o 1 kreske ale potem pomyslalam ze wczoraj spalam przy otwartym balkonie i bylo mi zimno jaksie obudzilam. Sprobowalam ja zignorowac i wtedy owu pokazalo kreske 2 dni po moim bolu podbrzusza i jajnikow. Co o tym myslicie ?
Duphaston nie ma wpływu na temperaturę i myślę że temperatury z zewnątrz nie mają znaczeniaz tego co czytałam z wypowiedzi innych dziewczyn na forum