X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Prośba o pomoc w interpretacji wykresu
Odpowiedz

Prośba o pomoc w interpretacji wykresu

Oceń ten wątek:
  • MMM2016 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OwieczkaaaJo - serduszko bije..... - nic więcej do szczęścia nie potrzeba :)

OwieczkaaaJo lubi tę wiadomość

82doi09k139kk43v.png

zrz6qtkf5ioftz8a.png
  • OwieczkaaaJo Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MMM2016 wrote:
    OwieczkaaaJo - przepraszam, ze tak wprost dopytuję....
    Od kiedy plamisz? badałaś progesteron? bierzesz luteinę? Jak się czujesz? który to Twój dc/ tc?

Aż mnie ciarki przechodzą na hasło "plamienie"...
    TRZYMAM KCIUKI, ŻEBY PLAMIENIE USTAŁO!

MMM2016 Plamienie zaczelo sie dosc szybko po ok tygodniu od tego jak zobaczylam kreseczki . Niestety jestem tu w Anglii wiec zadnej luteiny ani progesteronu nie bralam.wprawdzie ktos chcial mi odstapic progesteron ale ja boje sie brac lekarswt na recepte bez koncustacji :( Czuje sie dobrze mialam ogromne wymioty i nudnosci na poczatku ale tak jak plamienie ustalo jakies kilka dni temu. wiec mam nadzieje ze bédzie dobrze.
    Co do wieku ciazy to jest powiedzmy problem (dzisiaj jest mój 85dc ). wg usg ciaza sie rózni znacznie od moich obliczen. wg usg to juz 10 tc a wg mnie 8-9tc. ale w nastepnym tygodniu ide na usg wiec sie wszystkiego dowiem i obym widziala serduszko na usg jeszcze raz :)
    Dziéki za kciuki:)

• AnnaK89 Koleżanka

Wysłany: 24 stycznia 2016, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drogie Panie, proszę o pomoc. skąd mogą wynikać u mnie spadki temperatury w połowie fazy lutealnej?

https://ovufriend.pl/graph/98c4a77a932d48...ccf15678d9
    https://ovufriend.pl/graph/53ed396dbd927f...7e24e32abc

• OwieczkaaaJo Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MMM2016 wrote:
    OwieczkaaaJo - serduszko bije..... - nic więcej do szczęścia nie potrzeba :)

Tak bardzo mi uzylo wtedy, ale teraz hmmm nie wiem czy wszystko wporzadku poniewaz mam problem z kamieniami zolciowymi i strasznie boli ostatnio.( i mialam juz jedno poronieniem do którego przyczynily sie kamienie:( )

Tak wiec dziewczynki Jesli macie kamienie KOCNIECZNIE ZRÓBCIE Z NIMI PORZADEK PRZED CIAZÁ, (nawet kamienie nerkowe da mogá popalic) Ja niestety nie zdazylam bo zafasolkowalam a bylam w trakcie badan ..

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2016, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MMM2016 dziękuję za odpowiedź ;)
    A jeśli chodzi o tą linię to jeśli mi temperatura spadnie ponizej to będzie oznaczać ze nie wyszło? Bo nie do końca wiem o ile kresek musi spać temp żebym zaczęła się spodziewać najgorszego - @
    Co do wszelkich objawów to mam wrażenie że polowa jest urojona ale staram się czekać cierpliwie..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2016, 21:29

• ana909 Ekspertka

Wysłany: 24 stycznia 2016, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    erfa wrote:
    MMM2016 dziękuję za odpowiedź ;)
    A jeśli chodzi o tą linię to jeśli mi temperatura spadnie ponizej to będzie oznaczać ze nie wyszło? Bo nie do końca wiem o ile kresek musi spać temp żebym zaczęła się spodziewać najgorszego - @
    Co do wszelkich objawów to mam wrażenie że polowa jest urojona ale staram się czekać cierpliwie..
    Badasz zaraz po przebudzeniu? Bo 10:30 to dość późna pora... Sam spadek wygląda na okres Ale to zależy czy bagaż się prawidłowo

Kocham Cię córeczko ❤
    Alicja 3820g i 54cm ur. 28.09.2016 r ❤❤❤
  • Ukija Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,
    Moja dzisiejsza temperatura to załamka. Wszystko mi się poprzesuwało :( jak jajeczko było 2 dni po ❤ to marna szansa.
    Coś czuje, że ten cs będzie bezowocny. Załamka :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2016, 07:32

"Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwości. Daruj sobie myślenie o tym co będzie. Bo wiesz co? Od życia i tak dostaniesz to, czego akurat się nie spodziewasz."

"Zwycięstwo sprzyja wysiłkowi!"
  • Maciejowa Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlaczego zalamka? Przecież jest wysoko.

Nie doczekasz świtu, nie odbywszy drogi przez noc."
    Po roku starań nadszedł mój świt...
    xnw4skjobnsltuoy.png
  • Ukija Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maciejowa bo przesunęła mi sie owylacja a w jajeczko nie było ❤ tylko dwa dni wczesniej. Niby pleminiki mogą przeżyć jakiś tam czas, ale czy pleminiki mojego to takie terminatory? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2016, 08:43

"Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwości. Daruj sobie myślenie o tym co będzie. Bo wiesz co? Od życia i tak dostaniesz to, czego akurat się nie spodziewasz."

• MMM2016 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    erfa - ogólnie wyraźny spadek temperatury (szczególnie poniżej linii pokrywający) z dużym prawdopodobieństwem zwiastuje @

82doi09k139kk43v.png

zrz6qtkf5ioftz8a.png
  • Nitka88 Przyjaciółka

Wysłany: 25 stycznia 2016, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Jakiś czas temu przez chwile popisywalam na forum ale odpuscilam sobie i starania rowniez odlozylam na bok bo nic z tego nie wychodzilo. W tym cyklu zaczelam moerzyc temperature ale dopiero w drugiej polowie cyklu zeby zobaczyc czy w ogole mialam owulacje. Ze wzgledu na to ze codziennie mam dosc podwyzszona temperature w ciagu dnia zrobilam wczoraj test i wyszedl negatywny a dzis ze mialam jeszcze jeden w zapasie to znowu zrobilam bo dzis przypadalby termin mojej miesiaczki no i co.. test wyszedl negatywny wiec go odlozylam teraz szlam go wyrzucic a tam jakby druga kreska... hmm po 1.5h to wynik jest chyba niewiarygodny prawda?

614f516043.png
  • MMM2016 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ukija - myślę, że nic straconego. Plemniki mogły przetrwać te dwa dni:)

82doi09k139kk43v.png

zrz6qtkf5ioftz8a.png
  • anusiak5 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nitka88 wrote:
    Cześć dziewczyny. Jakiś czas temu przez chwile popisywalam na forum ale odpuscilam sobie i starania rowniez odlozylam na bok bo nic z tego nie wychodzilo. W tym cyklu zaczelam moerzyc temperature ale dopiero w drugiej polowie cyklu zeby zobaczyc czy w ogole mialam owulacje. Ze wzgledu na to ze codziennie mam dosc podwyzszona temperature w ciagu dnia zrobilam wczoraj test i wyszedl negatywny a dzis ze mialam jeszcze jeden w zapasie to znowu zrobilam bo dzis przypadalby termin mojej miesiaczki no i co.. test wyszedl negatywny wiec go odlozylam teraz szlam go wyrzucic a tam jakby druga kreska... hmm po 1.5h to wynik jest chyba niewiarygodny prawda?
    po tym czasie nie bierz go pod uwage.najlepiej zaczekaj do jutra.jak temp będie wysoka i nie będzie @ to zrób nowy test albo bete.

anusiak=niedoczynnosc tarczycy i hashimoto
    iv09jw4z4iotag22.png whjt3csz8ywysrrm.png
    8fd339fb5b3915db6590d59424627848.png
  • Maciejowa Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ukija wrote:
    Maciejowa bo przesunęła mi sie owylacja a w jajeczko nie było ❤ tylko dwa dni wczesniej. Niby pleminiki mogą przeżyć jakiś tam czas, ale czy pleminiki mojego to takie terminatory? :)
    To tylko system, nikt nie powiedział, że wtedy była owu. Musisz czekać :-*

Nie doczekasz świtu, nie odbywszy drogi przez noc."
    Po roku starań nadszedł mój świt...
    xnw4skjobnsltuoy.png
  • MMM2016 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nitka88 - żeby wiarygodnie obserwować temperaturę - należy ją mierzyć przynajmniej od 5 dc - wówczas masz szansę zobaczyć na jakim poziomie są Twoje niższe temperatura i czy skok jest wystarczający. Same wyższe temperatury nie dają pełnego obrazu.
    Co do testu - sama ostatnio robiłam i na moim była informacja, żeby nie odczytywać wyniku powyżej 30 min.
    Nie wiem jaka informacja była na Twoim teście.
    Na Twoim miejscu zrobiłabym kolejny test: dzisiaj lub jutro rano :)
    Życzę powodzenia!

82doi09k139kk43v.png

zrz6qtkf5ioftz8a.png
  • AnnaK89 Koleżanka

Wysłany: 25 stycznia 2016, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drogie Panie, proszę o pomoc. skąd mogą wynikać u mnie stopniwe spadki temperatury w połowie fazy lutealnej?

https://ovufriend.pl/graph/98c4a77a932d48...ccf15678d9
    https://ovufriend.pl/graph/53ed396dbd927f...7e24e32abc

• MMM2016 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaK89 - nie mogę otworzyć tych wykresów

82doi09k139kk43v.png

zrz6qtkf5ioftz8a.png
  • Ukija Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maciejowa chyba panikuje :D tak bym chciała zafasolkować, że chyba zaczynam świrować :) mój powiedział mi żebym nie wierzyła w to co piszą w wykresie tylko dała sobie czas :) wariatka się ze mnie zrobiła ;)
    Nitka, zgadzam się z MMM że test po 30 min jest nie ważny. Dziś prawie wszyscy producenci piszą o tym w ulotce. Niektórzy z nich nawet skracają czas :) ja kiedyś też robiłam test i mi wyszła 2 kteska po jakimś dłuższym czasie, ale w ciąży nie byłam. Testuj za klika dni i wtedy zyskasz większą pewność a jak to Cię nie zaspokoi idź na bete :)

• Nitka88 Przyjaciółka

Wysłany: 25 stycznia 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MMM2016 wrote:
    Nitka88 - żeby wiarygodnie obserwować temperaturę - należy ją mierzyć przynajmniej od 5 dc - wówczas masz szansę zobaczyć na jakim poziomie są Twoje niższe temperatura i czy skok jest wystarczający. Same wyższe temperatury nie dają pełnego obrazu.
    Co do testu - sama ostatnio robiłam i na moim była informacja, żeby nie odczytywać wyniku powyżej 30 min.
    Nie wiem jaka informacja była na Twoim teście.
    Na Twoim miejscu zrobiłabym kolejny test: dzisiaj lub jutro rano :)
    Życzę powodzenia!
    Jaką mam podstawową temperaturę ciała wiem bo kilka cykli wstecz mierzyłam codziennie temperaturę a co do testu to po prostu jesli okres nie przyjdzie powtórzę za dwa dni i będzie jasne Dziękuję za odpowiedzi ;)

614f516043.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana909 wrote:
    Badasz zaraz po przebudzeniu? Bo 10:30 to dość późna pora... Sam spadek wygląda na okres Ale to zależy czy bagaż się prawidłowo

Tak. Badam się po przebudzeniu.Na chwilę obecną nie pracuje a że lubię spac to przed 10 z łóżka mnie nie wyciągniesz.. Ale to dopiero moj pierwszy cykl z temperatura. W nastepnym mam zamiar nastawiac budzik tak jak dziewczyny opisują i spac dalej.

‹‹ 554 555 556 557 558 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ