Prośba o pomoc w interpretacji wykresu
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzięki Magda87 a mam jeszcze jedno pytanie (zadam je na wizycie u ginekologa, ale teraz nie daje mi spokoju) - czy na podstawie tych wyników można przypuszczać, że poprzedni cykl był po prostu bezowulacyjny i tylko tyle? Progesteron wynosił między 2-3. Zastanawiam się też, czy dla świętego spokoju zrobić w tym cyklu monitoring?
-
Dziewczyny ja mam do Was wielkie pytanie. Otóż od kilku dni bolało mnie gardło i czekałam też na okres... miałam taki dzień kiedy temperatura spadła z 36,7 na 36,5 zawsze po takim spadku dostaję okres, następnie wzrosła do 36,6 bodajże wtedy robiłam test ciążowy, wyszedł negatywny. Kolejnego dnia byłam już bardzo chora i mierzyłam temperaturę a tu 37,3! Jednak później gdy poszłam do toalety zauważyłam, że dostałam okres. Przez cały dzień bardzo obficie się ze mnie lało.
Kolejnego czyli 2 dnia cyklu też miałam krwawienie przez cały dzień ale już mniej obfite. Na noc założyłam tampona i dzisiaj rano mało co było na nim krwi. Poza tym od wczoraj od 10 rano biorę antybiotyk - duomox (mam zapalenie gardła). A dzisiaj od samego rana nie mam wcale krwawienia! Czy antybiotyk mógł zahamować okres?? Zawsze mój okres trwa 5 dni, z tym że ten piąty dzień to przeważnie są już plamienia niewielkie.
Mam się czym martwić?? -
panan12 wrote:Dziewczyny jak mam cykle często co 60 dni w czw pecherzyk był 10,4 mm mam szansę na owu? Ile przyrasta na dobę ?
Dziewczyny ile ma się płodny śluz ( przeźroczysty rozciągliwy) przed owulacją / w jej trakcie ? jak to jest ?https://www.maluchy.pl/li-73179.png -
agusia0104 wrote:Dziewczyny mogłybyście zerknąc na mój wykres ? Czemu testy owu mówia co innego a tempka i ovufriend co innego? Czym bardziej się kierować?Nie doczekasz świtu, nie odbywszy drogi przez noc."
Po roku starań nadszedł mój świt...
-
panan12 wrote:Dziewczyny jak mam cykle często co 60 dni w czw pecherzyk był 10,4 mm mam szansę na owu? Ile przyrasta na dobę ?Nie doczekasz świtu, nie odbywszy drogi przez noc."
-
78beti wrote:2mm na dobę
Dziewczyny ile ma się płodny śluz ( przeźroczysty rozciągliwy) przed owulacją / w jej trakcie ? jak to jest ?Nie doczekasz świtu, nie odbywszy drogi przez noc."
-
nick nieaktualnypanan12 wrote:Dziewczyny jak mam cykle często co 60 dni
Niedawno jeszcze były z owulacją w okolicy 30 dnia cyklu...
panan12 wrote:Konsultowalam i dał mi duphaston na wyrównanie cykli ale ja niechce k rwawic i kto inny mi odradzil.
-
nick nieaktualny78beti wrote:Dziewczyny ile ma się płodny śluz ( przeźroczysty rozciągliwy) przed owulacją / w jej trakcie ? jak to jest ?
A trochę jaśniej z internetu:
"Charakter śluzu ulega zmianie przed owulacją. Zwykle zmiana wyprzedza jajeczkowanie o około 6 dni. Pojawiający się śluz płodny jest przezroczysty, rozciągliwy, gładki, śliski, jasny - jest "jak białko kurze". Kobiecie może towarzyszyć wrażenie wilgotności i śliskości w obrębie zewnętrznych narządów płciowych. Ostatni dzień, w którym kobieta stwierdza choć jeden z objawów śluzu płodnego jest tzw. szczytem objawu śluzu - okresem największej płodności.
Szczyt objawu śluzu poprzedza o jeden dzień owulację". -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyagusia0104 wrote:No bo sluzu rozciagliwego juz nie mialam... Cyclotest tez mowil, ze to juz dni plodne a nie bardzo płodne, ból owulacyjny czułam tylko 14 dc-podbrzusze mnie tak bolało,że się położyłam...
śluz rozciągliwy oznacza dni płodne, dni z najlepszymi warunkami dla plemników, nie samą owulację.
Owulacja może być:
- w ostatnim dniu śluzu rozciągliwego
- dzień po ostatnim dniu ze śluzem rozciągliwym
- do trzech dni po dniu ze śluzem rozciągliwym
- do dwóch dni przed skokiem temperatury do drugiego dnia po skoku temperatury włącznie
-
Panan - ja w ogóle (i widzę, że nie tylko ja) nie rozumiem Twojej filozofii myślenia. Ty chcesz zostać mamą a nie ogarniasz w ogóle co się dzieje z Twoim ciałem?Nie doczekasz świtu, nie odbywszy drogi przez noc."