X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Prośba o pomoc w interpretacji wykresu
Odpowiedz

Prośba o pomoc w interpretacji wykresu

Oceń ten wątek:
  • Mamable Przyjaciółka

Wysłany: 3 czerwca 2016, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Magda87 :) a mam jeszcze jedno pytanie (zadam je na wizycie u ginekologa, ale teraz nie daje mi spokoju) - czy na podstawie tych wyników można przypuszczać, że poprzedni cykl był po prostu bezowulacyjny i tylko tyle? Progesteron wynosił między 2-3. Zastanawiam się też, czy dla świętego spokoju zrobić w tym cyklu monitoring?

• paolcia27 Koleżanka

Wysłany: 3 czerwca 2016, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda87 wrote:
    równy lub wyższy od 10 :)
    Najbardziej wiarygodnym dniem na badanie progesteronu jest 7 dpo.

Ja owulacji miałam w tamten czwartek,piątek. Także nie jest tak źle bo prawie 10. Dziękuję za odpowiedź !☺

• Jaguś_7810 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda87 wrote:
    równy lub wyższy od 10 :)
    Najbardziej wiarygodnym dniem na badanie progesteronu jest 7 dpo.

Również zgadzam się z 'Magda87' równy bądź wyższy 10 :)

hchyyx8d1rhjy3jw.png

13 c.s. szczęśliwy <3 !!
    Synuś czekamy na Ciebie :)
  • kokolinek :) Koleżanka

Wysłany: 4 czerwca 2016, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja mam do Was wielkie pytanie. Otóż od kilku dni bolało mnie gardło i czekałam też na okres... miałam taki dzień kiedy temperatura spadła z 36,7 na 36,5 zawsze po takim spadku dostaję okres, następnie wzrosła do 36,6 bodajże wtedy robiłam test ciążowy, wyszedł negatywny. Kolejnego dnia byłam już bardzo chora i mierzyłam temperaturę a tu 37,3! Jednak później gdy poszłam do toalety zauważyłam, że dostałam okres. Przez cały dzień bardzo obficie się ze mnie lało.

Kolejnego czyli 2 dnia cyklu też miałam krwawienie przez cały dzień ale już mniej obfite. Na noc założyłam tampona i dzisiaj rano mało co było na nim krwi. Poza tym od wczoraj od 10 rano biorę antybiotyk - duomox (mam zapalenie gardła). A dzisiaj od samego rana nie mam wcale krwawienia! Czy antybiotyk mógł zahamować okres?? Zawsze mój okres trwa 5 dni, z tym że ten piąty dzień to przeważnie są już plamienia niewielkie.

Mam się czym martwić??

• Maciejowa Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2016, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie masz.

Nie doczekasz świtu, nie odbywszy drogi przez noc."
    Po roku starań nadszedł mój świt...
    xnw4skjobnsltuoy.png
  • agusia0104 Koleżanka

Wysłany: 4 czerwca 2016, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mogłybyście zerknąc na mój wykres ? Czemu testy owu mówia co innego a tempka i ovufriend co innego? Czym bardziej się kierować?

Luty 2017-laparosopia/usunięta torbiel endometrialna...
  • panan12 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2016, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak mam cykle często co 60 dni w czw pecherzyk był 10,4 mm mam szansę na owu? Ile przyrasta na dobę ?

f2w3k0s3plke7odf.png
  • 78beti Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2016, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panan12 wrote:
    Dziewczyny jak mam cykle często co 60 dni w czw pecherzyk był 10,4 mm mam szansę na owu? Ile przyrasta na dobę ?
    2mm na dobę

Dziewczyny ile ma się płodny śluz ( przeźroczysty rozciągliwy) przed owulacją / w jej trakcie ? jak to jest ?

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
  • Maciejowa Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2016, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agusia0104 wrote:
    Dziewczyny mogłybyście zerknąc na mój wykres ? Czemu testy owu mówia co innego a tempka i ovufriend co innego? Czym bardziej się kierować?
    Masz dobrze wyznaczoną owu, nie bardzo rozumiem pytanie? Znasz ideę testów owulacyjnych?

xnw4skjobnsltuoy.png
  • Maciejowa Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2016, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panan12 wrote:
    Konsultowałaś z lekarzem tak długie cykle? Co do pęcherzyka to dobrze byłoby w połowie tygodnia sprawdzić co się z nim dzieje

xnw4skjobnsltuoy.png
  • Maciejowa Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 00:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    78beti wrote:
    2mm na dobę

Dziewczyny ile ma się płodny śluz ( przeźroczysty rozciągliwy) przed owulacją / w jej trakcie ? jak to jest ?
    Śluz płodny oznacza dni płodne, daje warunki do zapłodnienia. Przyjmuje się, że w ostatnim dniu śluzu płodnego albo nawet już po jego zakończeniu występuje owulacja

xnw4skjobnsltuoy.png
  • panan12 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 06:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konsultowalam i dał mi duphaston na wyrównanie cykli ale ja niechce k rwawic i kto inny mi odradzil. Pójdę wtorek/ środa na monitoring

f2w3k0s3plke7odf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panan12 wrote:
    Dziewczyny jak mam cykle często co 60 dni
    to nowość ;)
    Niedawno jeszcze były z owulacją w okolicy 30 dnia cyklu...
    panan12 wrote:
    Konsultowalam i dał mi duphaston na wyrównanie cykli ale ja niechce k rwawic i kto inny mi odradzil.
    faktycznie, skoro nie chcesz krwawić, to olej zalecenie lekarza i przedłużaj ten cykl w nieskończoność ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    78beti wrote:
    śluz płodny pojawia się na 6 dni przed owulacją, "tworząc" tzw. okno płodności, w którym plemniki mogą przeżyć i poczekać na owulację ;)
    A trochę jaśniej z internetu:
    "Charakter śluzu ulega zmianie przed owulacją. Zwykle zmiana wyprzedza jajeczkowanie o około 6 dni. Pojawiający się śluz płodny jest przezroczysty, rozciągliwy, gładki, śliski, jasny - jest "jak białko kurze". Kobiecie może towarzyszyć wrażenie wilgotności i śliskości w obrębie zewnętrznych narządów płciowych. Ostatni dzień, w którym kobieta stwierdza choć jeden z objawów śluzu płodnego jest tzw. szczytem objawu śluzu - okresem największej płodności.
    Szczyt objawu śluzu poprzedza o jeden dzień owulację".

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2016, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agusia0104 wrote:
    Nie rozumiem w czym problem.
    Zerknęłam na wykres i jest wszystko ok ;)

• panan12 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie biorę narazie i może pójdę na monitoring czy coś ruszyło i najwyżej wezmę co myślisz ?

f2w3k0s3plke7odf.png
  • agusia0104 Koleżanka

Wysłany: 5 czerwca 2016, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No bo sluzu rozciagliwego juz nie mialam... Cyclotest tez mowil, ze to juz dni plodne a nie bardzo płodne, ból owulacyjny czułam tylko 14 dc-podbrzusze mnie tak bolało,że się położyłam...

Luty 2017-laparosopia/usunięta torbiel endometrialna...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panan12 wrote:
    co myślisz ?
    że powinnaś wyregulować cykle, a nie przedłużać je bezsensu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2016, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agusia0104 wrote:
    No bo sluzu rozciagliwego juz nie mialam... Cyclotest tez mowil, ze to juz dni plodne a nie bardzo płodne, ból owulacyjny czułam tylko 14 dc-podbrzusze mnie tak bolało,że się położyłam...
    ból owulacyjny i testy LH to "przepowiadacze" owulacji
    śluz rozciągliwy oznacza dni płodne, dni z najlepszymi warunkami dla plemników, nie samą owulację.
    Owulacja może być:
    - w ostatnim dniu śluzu rozciągliwego
    - dzień po ostatnim dniu ze śluzem rozciągliwym
    - do trzech dni po dniu ze śluzem rozciągliwym
    - do dwóch dni przed skokiem temperatury do drugiego dnia po skoku temperatury włącznie

• Maciejowa Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panan - ja w ogóle (i widzę, że nie tylko ja) nie rozumiem Twojej filozofii myślenia. Ty chcesz zostać mamą a nie ogarniasz w ogóle co się dzieje z Twoim ciałem?

xnw4skjobnsltuoy.png
‹‹ 658 659 660 661 662 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ