X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Prośba o pomoc w interpretacji wykresu
Odpowiedz

Prośba o pomoc w interpretacji wykresu

Oceń ten wątek:
  • Elmo13 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny mam do was pytanie bo widzę ze dobrze znacie się w temacie ja od niedawna mierze tem i nie bardzo umiem rozszyfrować mój wykres. Mianowicie takie pytanie czy tem mierzona w pochwie zgodnie z zasadami.czyli rano. Przed wstanie ino stałej porze a np. W odbycie może się znacznie od siebie różnic? Dziś chciałam sprawdzić i w pochwie 36,53 a odbyt 36,67 kiedyś wyczytałem ze u kobiet co już rodziły termometr może w pochwie nie dokładnie pokazywać tem ponieważ nie przylega do błon wystarczająco. Czy to może być logiczne mierze term Microlife. Jestem w pierwszym cyklu po @ po poronieniu i nie wiem.czy owu była czy nie jeśli tak to dość późno ale mocno.czulm jajniki w tych dniach i śluz i szybka na to wskazywały. Spójrzcie na mój wykres. Dzięki :)

Aniołek (8t) marzec 2016
    3jgx3e3kn7icgjvf.png
  • Maciejowa Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elmo - cykl wygląda na bezowulacyjny a różnice w pomiarach nie mają znaczenia jeśli będziesz mierzyć temperaturę cały cykl w jednym miejscu pomiaru.

Nie doczekasz świtu, nie odbywszy drogi przez noc."
    Po roku starań nadszedł mój świt...
    xnw4skjobnsltuoy.png
  • Meridian Ekspertka

Wysłany: 2 czerwca 2016, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie. Mam takie pytanie: czy zerkajac na moj wykres mozna stwierdzic kiedy byla owulacja? A moze dopiero bedzie? :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2016, 11:42

[link=https://www.suwaczki.com/]qb3cupjyeop1tpt9.png[/link]

Meridian
  • Maciejowa Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    belldandy wrote:
    Celujemy w dziewuszke
    Co za luksus! Powodzonka i daj znać.

xnw4skjobnsltuoy.png
  • belldandy Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maciejowa wrote:
    Co za luksus! Powodzonka i daj znać.

Jesli racje co do owulacji ma Magda87 to w tym cyklu sie nie uda :(
    No, ale dam znać w przyszły piątek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2016, 11:14

Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
    Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
    Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
    Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm

[*] 2014 i 2016
  • belldandy Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda87 wrote:
    ból owulacyjny tak samo jak testy LH sygnalizuje owulację, nie jest jej potwierdzeniem.
    Owulacja może być w dniu szczytu, jak i do trzech dni po szczycie.
    Owulacja może być w dniu najniższej temperatury przed skokiem jak i w czasie drugiej wyższej temperatury po skoku.
    Szczyt szyjki, czyli najwyższe jej położenie oznacza że owulacja trwa. Gdy się obniży i z twardnieje (jak nos) tzn. że jest już po owulacji.
    Interpretując twój wykres, jeśli rzeczywiście masz śluz rozciągliwy, to póki co masz przedwcześnie podwyższone temperatury, które nie oznaczają że jest już po owulacji, a raczej w jej trakcie oceniając śluz i szyjkę.
    Podwyższone temperatury mogą oznaczać że progesteron zaczął działać.
    Tyle z teorii ;)

Dzisiaj druga wyższa temp, wiec idąc Twoim tropem dzis mogłaby byc owulacja, tak? Powiedz mi jeszcze czy starania w poniedziałek wobec dzisiejszej? Owulacji mogą byc owocne?;) czy za późno dla plemników..,

Jeszcze tak mysle, ze wczoraj o 17byl szczyt bólu i potem za godz po kapieli przeszło, wiec moze od wtedy te 24h do dzisiaj do 17trwa owulacja i możliwe jest zapłodnienie z poniedziałkowego serduchowalismy?;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2016, 11:27

Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
    Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
    Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
    Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm

[*] 2014 i 2016
  • Elmo13 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maciejowa wiem ze przez cały cykl należy w jednym miejscu mierzyć i to nie ma znaczenie gdzie ale chodzi mi o to czy istnieje jakaś zależność ze te tem powinny być zbliżone czy tak.jak.pisalm ze względy na możliwe "luzy" w pochwie tem jest niedokładne i stad te skoki na wykresie

Aniołek (8t) marzec 2016
    3jgx3e3kn7icgjvf.png
  • Maciejowa Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to tego Ci powiem, bo nie znam się na luzach w pochwie :-D

xnw4skjobnsltuoy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2016, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elmo13 wrote:
    Mianowicie takie pytanie czy tem mierzona w pochwie zgodnie z zasadami.czyli rano. Przed wstanie ino stałej porze a np. W odbycie może się znacznie od siebie różnic?
    może się różnić i będzie się różnić, bo temperatura w każdym miejscu ciała jest inna ;)
    Ja mierzyłam przez 10 cykli temperaturę w ustach, od dwóch cykli mierzę w pochwie, różnica ogromna, ale cykle mimo innej temperatury się od siebie nie różnią ;)
    Mogę je interpretować w ten sam sposób :)
    Najważniejsze to mierzyć w jednym miejscu przez cały cykl.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2016, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meridian wrote:
    Witajcie. Mam takie pytanie: czy zerkajac na moj wykres mozna stwierdzic kiedy byla owulacja? A moze dopiero bedzie? :-)
    19-21 dc

Meridian lubi tę wiadomość

• Meridian Ekspertka

Wysłany: 2 czerwca 2016, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda87 dziekuje :-)

[link=https://www.suwaczki.com/]qb3cupjyeop1tpt9.png[/link]

Meridian
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2016, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    belldandy wrote:
    Powiedz mi jeszcze czy starania w poniedziałek wobec dzisiejszej? Owulacji mogą byc owocne?;) czy za późno dla plemników..,
    nie wiem ;)
    Mogę jedynie przytoczyć statystyki:
    "Badania opublikowane w grudniu 1995 roku w amerykańskim czasopiśmie medycznym New England Journal of Medicine wykazały bowiem, że najczęściej do poczęcia dochodzi w wyniku współżycia mającego miejsce w dzień owulacji (39,6% poczęć), dzień przed owulacją (25,6% poczęć) oraz dwa dni przed owulacją (11,2%)."
    Z innej strony:
    d9197991ec45b4fdmed.png

Co do planowania płci i używania testów owulacyjnych czytałam poniższą teorię:
    Chlopiec;po tescie owulacyjnym pozytywnym czekamy 12 godz i rozpoczynamy starania, najlepiej jednak czekac 20 godz i przytulac sie miedzy 20 -26 godz od pozytywnego testu.
    dziewczynka:
    o dziewczynke starac sie najlepiej przed pozytywnym testem, najlepiej przytulac sie co 1-2 dni od miesiaczki do pozytywnego testu po pozytywnym tescie juz sie nie przytulamy. Jesli przed testem sie nie przytulalismy to mozna to zrobic max do 4 godz. po tescie pozytywnym.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2016, 14:15

• Elmo13 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda 87 dzięki za odpowiedź a czy możesz również zerknąć n mój wykres czy również uważasz ze raczej bez owu? Czy takie lekki.przyrost jest możliwy?

Aniołek (8t) marzec 2016
    3jgx3e3kn7icgjvf.png
  • Elmo13 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co to tej tem to konkretnie chodziło mi.o to czy mierzona w tym.samym czasie no.moze po min tym.samym.termometrem może się tak bardzo od siebie różnic tzn pochwalić od odbytu.
    Jak pisałam kiedyś na jakiejś stronie npr wyczytałam ze u wielorudek -tak było napisane tem. W pochwie może wykazywać skoki na wykresie jeśli term nie dotyka dobrze błon śluzowej wiec zalecają mierzyć w odbycie. Dziś chciałam.z ciekawości sprawdzić czy może faktycznie coś jest na rzeczy a tu taka różnica dlatego TK pytam. Może spotkaliście się z takim przypadkiem. Z góry dzięki

Aniołek (8t) marzec 2016
    3jgx3e3kn7icgjvf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2016, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elmo13 wrote:
    czy również uważasz ze raczej bez owu? Czy takie lekki.przyrost jest możliwy?
    moim zdaniem 3 i 4 "wyższa" nie spełnia u ciebie warunku żeby wyznaczyć czas poowulacyjny.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2016, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elmo13 wrote:
    Może spotkaliście się z takim przypadkiem. Z góry dzięki
    nie spotkałam się z czymś takim.
    Żeby był wiarygodny pomiar należy zawsze mierzyć w taki sam sposób.
    Może zapamiętaj (albo zaznacz sobie kreseczką) jak głęboko wkładasz termometr.
    Nie musi on dotykać żadnych ścianek,liczy się, żeby był dzień w dzień ułożony w ten sam sposób,na tą samą głębokość ;)

• Elmo13 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok dzięki :)

Aniołek (8t) marzec 2016
    3jgx3e3kn7icgjvf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2016, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodam, że ja nie miałam problemów z wyznaczeniem skoku temperatury, ani nie miałam jakiś dziwnych mini skoków temperatury w trakcie cyklu (wynikających z mniej dokładnego pomiaru),a żadnej błony nie dotykam ;)

• paolcia27 Koleżanka

Wysłany: 2 czerwca 2016, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,mam pytanie. Biorę euthyrox i jutro idę zrobić progesteron. Czy mogę rano wziazc hormon czy dopiero po pobraniu krwi?

• Jaguś_7810 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paolcia27 wrote:
    Witam,mam pytanie. Biorę euthyrox i jutro idę zrobić progesteron. Czy mogę rano wziazc hormon czy dopiero po pobraniu krwi?

dopiero po pobraniu krwi,bo tak wyjdzie Ci stężenie leku w krwi :)

hchyyx8d1rhjy3jw.png

13 c.s. szczęśliwy <3 !!
    Synuś czekamy na Ciebie :)
‹‹ 656 657 658 659 660 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ