X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Prośba o pomoc w interpretacji wykresu
Odpowiedz

Prośba o pomoc w interpretacji wykresu

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2016, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marie_marie22 wrote:
    Dlaczego ciągle miałam śluz płodny? Czym to może być spowodowane?
    być może problem jest w hormonach - estrogen i progesteron. To one odpowiedzialne są za zmiany w śluzie.
    marie_marie22 wrote:
    Piłam siemię lniane ale przez pierwsze 2-3 tyg cyklu - czy to ono mogło tak wpłynąć?
    Moim zdaniem nie. Siemię lniane możesz pić cały cykl i jedynym minusem będzie bardziej odczuwalna wilgoć.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2016, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny jak myślicie mogłam mieć owulacje? bo te temp takie góry i doliny, że mam przeczucie, że nie tyle że Groszka nie będzie ale i że owulacji nie było .

• Maciejowa Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulette - według mnie owu była tak jak jest zaznaczona albo wcześniej ;)

Paulette lubi tę wiadomość

Nie doczekasz świtu, nie odbywszy drogi przez noc."
    Po roku starań nadszedł mój świt...
    xnw4skjobnsltuoy.png
  • Olcc. Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    To mój pierwszy cykl starań z ovufriend i zastanawiam się, czemu nie mam zaznaczonej owulacji, niby jakiś skok temperaturki był, testy owu też wychodziły pozytywne, czy jest jakaś szansa w tym cyklu? :(
    Proszę o pomoc

https://ovufriend.pl/graph/b2163948cd9cbad7f082b92f1700cf9c

7 cs szczęśliwy
    f2w33e3kfq66sy2y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2016, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulette szkoda że masz tak mało temperatur przed 16 dc. Wykres byłby wiarygodniejszy. Na podstawie udostępnionych temperatur wynika, że być może jest problem z progesteron, bo temperatury z fazy lutealnej nie powinny wynosić tyle co temperatury z fazy okołoowulacyjnej.
    Zakładam jednak, że masz progesteron w porządku, a owulacja była w okolicach 16 dc, a nie 19 dc.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2016, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcc. wrote:
    To mój pierwszy cykl starań z ovufriend i zastanawiam się, czemu nie mam zaznaczonej owulacji, niby jakiś skok temperaturki był, testy owu też wychodziły pozytywne, czy jest jakaś szansa w tym cyklu? :(
    Szansa w tym cyklu jest, ale wiedziałabyś o tym, gdybyś wczytała się w zasady wyznaczania owulacji przez program.
    Nie masz zaznaczonej owulacji, bo nie masz odnotowanych trzech wyższych temperatur.

Olcc. lubi tę wiadomość

• Olcc. Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda87,
    ok, dziękuję Ci bardzo za odpowiedź :) W zasady się wczytywałam, ale tak mnie to wszystko stresuje, że pewnie mi umknęło, non stop doszukuję się u siebie jakichś nieprawidłowości. Muszę troszkę wrzucić na luz :)

7 cs szczęśliwy
    f2w33e3kfq66sy2y.png
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak myślicie mam jakieś szanse? Niska strasznie ta moja temperatura :(

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2016, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda87 wrote:
    Paulette szkoda że masz tak mało temperatur przed 16 dc. Wykres byłby wiarygodniejszy. Na podstawie udostępnionych temperatur wynika, że być może jest problem z progesteron, bo temperatury z fazy lutealnej nie powinny wynosić tyle co temperatury z fazy okołoowulacyjnej.
    Zakładam jednak, że masz progesteron w porządku, a owulacja była w okolicach 16 dc, a nie 19 dc.
    ja też obstawiałam na 16 dc bo badałam szyjke macicy później już robiła się coraz twardsza. no zobaczymy. temp nie mam bo to miał być cykl bez mierzenia jednak się nie udało :P muszę iść na jakiś odwyk :D
    no zobaczymy co tam z tego wyniknie.
    kilka miesięcy jak badałam to było wszystko w normach. teraz czekam do 12 cyklu, bo i tak żaden z lekarzy nie chce ze mną rozmawiać :/

• Wasp Ekspertka

Wysłany: 30 maja 2016, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam taki wykres...jaki mam... zupelnie nie wiem czy to jest spowodowane... niby poprzednie cykle byly okej, a tu teraz nie wiem, czy to termometr zawodzi, czy... organizm ;/

Synek Piotruś <3 30.05.2014
    Corcia Oliwka 13.02.2018

Mutacja Mthfr

YW46p1.png
    Aniolki 23.08.2012 (10tc) 14.02.2013 (10tc)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2016, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcc. wrote:
    non stop doszukuję się u siebie jakichś nieprawidłowości. Muszę troszkę wrzucić na luz :)
    z tego co widzę, to twój pierwszy cykl... więc nie doszukuj się niczego ;)
    Dla spokoju sumienia zrób tsh, ft4 i ft3 bo tarczyca jest bardzo ważna dla rozwoju maluszka w pierwszym trymestrze. Lepiej sobie oszczędzić stresów w późniejszym czasie ;)
    Resztę badań hormonów polecam zrobić po 6 cyklach starań ;) Z tym że ginekologowi wtedy raczej nagiąć prawdę ile się staracie, bo większość każe czekać rok.

Olcc. lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2016, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spirit wrote:
    A jak myślicie mam jakieś szanse?
    wg statystyk - 25 % w każdym cyklu.
    Co do twojego wykresu. Trzymając się sztywno zasad npr od Rotzera, ja bym wyznaczyła granicę dzień później - 24 dc.
    Temperatury masz w porządku. Są wyższe od 6 temperatur poprzedzających skok.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2016, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulette wrote:
    teraz czekam do 12 cyklu, bo i tak żaden z lekarzy nie chce ze mną rozmawiać :/
    no to jest najgorsze :/
    Ja, gdyby nie moja upartość, do tej pory żyłabym w błogiej nieświadomości...
    W 6 cyklu starań stwierdziłam, że za długo "bawię się" w npr żeby lekceważyć to że nie zaszłam jeszcze w ciążę. Zrobiłam podstawowe badania hormonów i wyszło... hashimoto, niedoczynność tarczycy i wysoka prolaktyna :/
    Od 7 cyklu chodzę do endokrynologa. Aktualnie mam 10 cykl starań, tsh i prl w normie po 13 tygodniach leczenia. Nie wiem ile mi jeszcze zajmą starania, ale wiem, że zaoszczędziłam 13 tygodni nie czekając bez sensu aż upłynie rok ;) W tym cyklu zrobiłam pozostałe hormony i "wymusiłam" na gin usg owulacji.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2016, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wasp wrote:
    Dziewczyny, mam taki wykres...jaki mam... zupelnie nie wiem czy to jest spowodowane... niby poprzednie cykle byly okej, a tu teraz nie wiem, czy to termometr zawodzi, czy... organizm ;/
    jeśli długo się staracie, polecam sprawdzić hormony...
    A jeśli to pierwszy taki cykl... to muszę cię zmartwić, ale raz-dwa razy do roku, kobieta ma bezowulacyjne cykle i (podobno) nie jest to nic niepokojącego ;)

• Spirit Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 04:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda87 wrote:
    wg statystyk - 25 % w każdym cyklu.
    Co do twojego wykresu. Trzymając się sztywno zasad npr od Rotzera, ja bym wyznaczyła granicę dzień później - 24 dc.
    Temperatury masz w porządku. Są wyższe od 6 temperatur poprzedzających skok.

Dziękuje:) Ja niby dużo czytam o tym, ale na samej sobie i na swoim wykresie nie potrafie jeszcze tego zauważyć. Jak mówisz, że temperatury ok, to teraz mi lepiej :
    )

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • marie_marie22 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda87 wrote:
    Moim zdaniem nie. Siemię lniane możesz pić cały cykl i jedynym minusem będzie bardziej odczuwalna wilgoć.
    bardzo Ci dziękuję za odpowiedź :*

oar8yx8d9fawxkqt.png
  • endzidupendzi Nowa

Wysłany: 1 czerwca 2016, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,

jestem nowa i odstawiłam na początku maja tabletki antykoncepcyjne więc nie mam pojęcia ile trwają u mnie cykle ( to jest I). Wykres pokazuje mi owulacje 21 maja. Jedak, od 23 maja miałam plamienie, które trwało do 26 maja. Dodatkowo miałam bóle na dole brzucha! Czy możliwe, że wtedy była owulacja? Bo podobnież plamienia pojawiają się około owulacji. Będę wdzięczna za odpowiedz :)

16082eacba25f520a0408431fb3bccbf.png

• laila_25 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zerknijcie na moj prosze..czemu owu nie na spadku tylko pozniej??

ckai43r82q8wblmu.png
    aniołek 01.02.2016r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2016, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    laila_25 wrote:
    zerknijcie na moj prosze..czemu owu nie na spadku tylko pozniej??
    a co to za różnica?
    Spadek temperatury jak i skok to tylko informacje, że jesteś przed/ w trakcie/ po owulacji ;)

• laila_25 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roznica bo czekam na testowanie :P a tak mam albo 6 albo 3 dpo pozatym zastanawiam sie jak to sie zaznacza bo logiki nie moge odnalezc jakos..

ckai43r82q8wblmu.png
    aniołek 01.02.2016r
‹‹ 654 655 656 657 658 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ