Prośba o pomoc w interpretacji wykresu
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnymarie_marie22 wrote:Dlaczego ciągle miałam śluz płodny? Czym to może być spowodowane?
marie_marie22 wrote:Piłam siemię lniane ale przez pierwsze 2-3 tyg cyklu - czy to ono mogło tak wpłynąć?
-
nick nieaktualny
-
Cześć dziewczyny,
To mój pierwszy cykl starań z ovufriend i zastanawiam się, czemu nie mam zaznaczonej owulacji, niby jakiś skok temperaturki był, testy owu też wychodziły pozytywne, czy jest jakaś szansa w tym cyklu?
Proszę o pomoc
https://ovufriend.pl/graph/b2163948cd9cbad7f082b92f1700cf9c7 cs szczęśliwy
-
nick nieaktualnyPaulette szkoda że masz tak mało temperatur przed 16 dc. Wykres byłby wiarygodniejszy. Na podstawie udostępnionych temperatur wynika, że być może jest problem z progesteron, bo temperatury z fazy lutealnej nie powinny wynosić tyle co temperatury z fazy okołoowulacyjnej.
Zakładam jednak, że masz progesteron w porządku, a owulacja była w okolicach 16 dc, a nie 19 dc.
Paulette lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyOlcc. wrote:To mój pierwszy cykl starań z ovufriend i zastanawiam się, czemu nie mam zaznaczonej owulacji, niby jakiś skok temperaturki był, testy owu też wychodziły pozytywne, czy jest jakaś szansa w tym cyklu?
Nie masz zaznaczonej owulacji, bo nie masz odnotowanych trzech wyższych temperatur.Olcc. lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMagda87 wrote:Paulette szkoda że masz tak mało temperatur przed 16 dc. Wykres byłby wiarygodniejszy. Na podstawie udostępnionych temperatur wynika, że być może jest problem z progesteron, bo temperatury z fazy lutealnej nie powinny wynosić tyle co temperatury z fazy okołoowulacyjnej.
Zakładam jednak, że masz progesteron w porządku, a owulacja była w okolicach 16 dc, a nie 19 dc.
no zobaczymy co tam z tego wyniknie.
kilka miesięcy jak badałam to było wszystko w normach. teraz czekam do 12 cyklu, bo i tak żaden z lekarzy nie chce ze mną rozmawiać -
Dziewczyny, mam taki wykres...jaki mam... zupelnie nie wiem czy to jest spowodowane... niby poprzednie cykle byly okej, a tu teraz nie wiem, czy to termometr zawodzi, czy... organizm ;/
-
nick nieaktualnyOlcc. wrote:non stop doszukuję się u siebie jakichś nieprawidłowości. Muszę troszkę wrzucić na luz
Dla spokoju sumienia zrób tsh, ft4 i ft3 bo tarczyca jest bardzo ważna dla rozwoju maluszka w pierwszym trymestrze. Lepiej sobie oszczędzić stresów w późniejszym czasie
Resztę badań hormonów polecam zrobić po 6 cyklach starań Z tym że ginekologowi wtedy raczej nagiąć prawdę ile się staracie, bo większość każe czekać rok.
Olcc. lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnySpirit wrote:A jak myślicie mam jakieś szanse?
Co do twojego wykresu. Trzymając się sztywno zasad npr od Rotzera, ja bym wyznaczyła granicę dzień później - 24 dc.
Temperatury masz w porządku. Są wyższe od 6 temperatur poprzedzających skok.
-
nick nieaktualnyPaulette wrote:teraz czekam do 12 cyklu, bo i tak żaden z lekarzy nie chce ze mną rozmawiać
Ja, gdyby nie moja upartość, do tej pory żyłabym w błogiej nieświadomości...
W 6 cyklu starań stwierdziłam, że za długo "bawię się" w npr żeby lekceważyć to że nie zaszłam jeszcze w ciążę. Zrobiłam podstawowe badania hormonów i wyszło... hashimoto, niedoczynność tarczycy i wysoka prolaktyna
Od 7 cyklu chodzę do endokrynologa. Aktualnie mam 10 cykl starań, tsh i prl w normie po 13 tygodniach leczenia. Nie wiem ile mi jeszcze zajmą starania, ale wiem, że zaoszczędziłam 13 tygodni nie czekając bez sensu aż upłynie rok W tym cyklu zrobiłam pozostałe hormony i "wymusiłam" na gin usg owulacji.Paulette lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWasp wrote:Dziewczyny, mam taki wykres...jaki mam... zupelnie nie wiem czy to jest spowodowane... niby poprzednie cykle byly okej, a tu teraz nie wiem, czy to termometr zawodzi, czy... organizm ;/
A jeśli to pierwszy taki cykl... to muszę cię zmartwić, ale raz-dwa razy do roku, kobieta ma bezowulacyjne cykle i (podobno) nie jest to nic niepokojącego -
Magda87 wrote:wg statystyk - 25 % w każdym cyklu.
Co do twojego wykresu. Trzymając się sztywno zasad npr od Rotzera, ja bym wyznaczyła granicę dzień później - 24 dc.
Temperatury masz w porządku. Są wyższe od 6 temperatur poprzedzających skok.
Dziękuje:) Ja niby dużo czytam o tym, ale na samej sobie i na swoim wykresie nie potrafie jeszcze tego zauważyć. Jak mówisz, że temperatury ok, to teraz mi lepiej :
)2017 #1
2019 #2
-
Witam,
jestem nowa i odstawiłam na początku maja tabletki antykoncepcyjne więc nie mam pojęcia ile trwają u mnie cykle ( to jest I). Wykres pokazuje mi owulacje 21 maja. Jedak, od 23 maja miałam plamienie, które trwało do 26 maja. Dodatkowo miałam bóle na dole brzucha! Czy możliwe, że wtedy była owulacja? Bo podobnież plamienia pojawiają się około owulacji. Będę wdzięczna za odpowiedz
-
nick nieaktualny