Prośba o pomoc w interpretacji wykresu
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnylaila_25 skoro nie możesz rano, to mierz wieczorem o stałej godzinie po co najmniej godzinnym odpoczynku. W tym czasie możesz poczytać książkę, pooglądać serial/ film. Wtedy ten wykres będzie wiarygodniejszy i będzie można go zinterpretować.
A tak jak ty mierzysz o różnych porach, wybierasz sobie temperaturę, która ci najbardziej pasuje i nie wiadomo co robiłaś 10 minut wcześniej to wiesz...
bez sensu taka obserwacja, bo każda temperatura zaburzona. -
Ale ja mierze po godzinnym odpoczynku.Wracam z pracy tez roznie nie zawsze uda mi sie zmierzyc o stalej porze.Leże sobie i zmierze wtedy z 3 razy co jakis czas. Zazwyczaj wychodzi taka sama temp albo mala roznica i to wpisuje usrednione. Mierze czasem tez tak dla sprawdzenia i zapisuje w notatkach. Zwracam uwage zeby nie po wysilku kapieli czy cos.
aniołek 01.02.2016r -
nick nieaktualnypanan12 wrote:Dziewczyny przed owulacja mogą napierniczac jajniki ? Bo odkąd wróciłam z pracy koło 18 to kluja strasznie
Dziwne, że wtedy nie zadałaś tego pytania, a bolały cię dzień w dzień i cię to nie zmartwiło
Także po twoich obserwacjach wnioskuję, że napierniczają cię jajniki bez powodu -
nick nieaktualnylaila_25 wrote:Wracam z pracy tez roznie nie zawsze uda mi sie zmierzyc o stalej porze.
chcesz interpretować temperaturę z godziny 16 i 19 i porównywać?
A wiesz o tym, że temperatura w ciągu dnia rośnie i spada?
Później zadajesz pytania typu "czy spadek temperatury coś oznacza".
Rozumiem pojedyncze sytuacje, ale cały cykl? Bez sensu. -
Magda bez przesady, napisała dziewczyna, że mierzenie temperatury rano ją męczy a nie ma zbyt dużych różnic w temperaturze w ciągu dnia. Wykres jest przejrzysty więc niech prowadzi tak jak jej wygodnie.
farmaceutka77 lubi tę wiadomość
Nie doczekasz świtu, nie odbywszy drogi przez noc."
Po roku starań nadszedł mój świt...
-
nick nieaktualny
-
Dzizas dziewczyny wyluzujcie prosze. Sa tu dziewczyny z roznym stazem i nie muszą na wszystkim sie znac. Jezeli irytuje Was odpowiadanie na ich pytania to tego nie robcie. Jakby to wszystko bylo takie proste to nikogo by tu nie bylo ) Dziewczyny - easy.
farmaceutka77 lubi tę wiadomość
Szczęśliwa mamusia Hani -
Hej Maciejowa wszystko super inofem tak mi skrocil poprzedni cykl ze nie moglam w to sama uwierzyc biore dalej oby i ten byl taki krotki:) moze w koncu uda nam sie postarac o cokolwiek bo ostatnio bylo z tym slabo zyje nadzieja na wakacje ale te dopiero pod koniec sierpnia. A jak tak u Ciebie Maciejowa ?Szczęśliwa mamusia Hani
-
nick nieaktualnyHey Bubinia patrz a mi inofem wydłużył cykl ten suplement chyba jest zaczarowany hehh.
Mam prośbę czy mogłybyście zerknąć okiem na mój wykres bo jakieś dziwne rzeczy mi się pokazały na wykresię dziś rano po wprowadzeniu temp system wyznaczył linię cofając się o 7 dni! Brakuję pomiędzy dwóch pomiarów, ale może coś pomożecie bo chciałam badać progesteron w tym cykluWiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2016, 06:29
-
nick nieaktualny
-
proszę o interpretacji wyników
- okres abstynencji 4 dni
- objętość 4,3 ml (wartość ref. >_ 1,5 ml)
- ph 8,0 (wartość ref. >_7,2)
- wygląd prawidłowy
- upłynnienie prawidłowe
- lepkość prawidłowa
OCENA MIKROSKOPOWA:
koncentracja plemników 4,60 mln/ml (w.ref. >_ 15 mln/ml)
całkowita liczba plemników w ejakulacie (tsc)197,80 mln/ml (w.ref. >_39 mln)
ruchliwość plemników:
ruch postępowy (PR) 17% PR>_32%:PR+NP>_40%
ruch niepostępowy (NP) 14%
plemniki nieruchome (IM)69%
Morfologia plemników:
- prawidłowa budowa morfologiczna 1% (>_4%)
- wady główki i akrosomu 98%
- wady wstawki 30%
- wady witki 14%
- krople cytoplazmatyczne 7%
- formy potworkowate 0%
żywotność plemników 68% (>_58%)
komórki spermatogeniczne 0,30 mln/ml (<_5mln/ml)
leukocyty 0,20 mln/ml (<1mln/ml)
bakterie- nieobecne
autoaglutynacja-brak
-
Ruch plemników się poprawił - to dobrze:) ilość ok, reszta również poza morfologią. 1% to trochę mało, ale pytanie jak to się ma przy tak dużej ilości plemników to już temat dla lekarza.
Nie doczekasz świtu, nie odbywszy drogi przez noc."
Po roku starań nadszedł mój świt...
-
nick nieaktualny