X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Prośba o pomoc w interpretacji wykresu
Odpowiedz

Prośba o pomoc w interpretacji wykresu

Oceń ten wątek:
  • AJA_S Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wcale nie bo może to być spadek przed owulką, zobaczysz jutro czy będzie skok :)
    A 2 nie każda ma 36 i trochę. Każda kobieta jest inna i nie trzeba się tak przejmować. Byleby było widać dwie fazy temperatur :)

17.11.17-poronienie całkowite
  • Natalia01 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maciejowa wrote:
    Aha. W takim razie wygląda na to, że pękł :) patrząc na wykres powiedziałabym, że w sobotę. Daj znać po wizycie.

Ja już po wizycie wysiedzialam się 3h ale trafiłam na monitoring do dr. Przybycienia bardzo dobre opinie ma w leczeniu bezpłodności (na sierpień miałam umówiona pierwsza wizytę do niego) od razu powiedział mi że mam policystyczne jajniki (trzech innych lekarza upieralo się ze nie mam mimo iż mówiłam że mam wszystkie objawy prócz nieregularnych cykli, a wg nich to mnie dyskwalifikowalo z pcos). Pęcherzyk ładnie pękł widziałam na monitorze pęknięcie, ciałko żółte 17x18mm, zalecił brać dupchaston i crinone. Stosował ktoś ten żel? Mam nadzieję że pomoże, kosztował 220zł a to nie mało.. jeśli się nie uda mam kolejną wizytę u niego i od razu będzie zastrzyk ale nie wiem jaki bo tak niewyraźnie napisane że nie jestem w stanie odczytać. Dodatkowo dowiedziałam się że mam tylozgiecie macicy i to nie od cc tylko musiałam coś dźwigać dlatego się cofnela, niby zwykły monitoring a dowiedziałam się więcej niż przez pół roku chodzenia do Gin i gin-endokrynologa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2016, 21:02

19.09-10.10-31.10 szczepienia allo spadło do 0 ;(
    02.2019 - Pasnik immunologia
    08.2018 - korekta isthmocele -laparotomia
    01.2018- Angelius Provita
    alloMLR 13% -> 0
    Genotyp KIR-bx - implantacyjne są
    ANA2 1:100 typ-ziarnisty,
    NK 5% - test IMK
    Subpopulacja limfocytów,
    anty-TPO 0,38. anty-TG 0,82
    homocysteina było 8,20->9,20
    Prolaktyna 22
    kwas foliowy 13,73ng/ml
    wit d 44,5mg/ml
    Tsh 1,422 Ft3 2,52 Ft4 1,09
    Wolny testosteron 1,48 pH/ml
    p/c przeciw kardiolipinie - ujemne
    p/c p.antygenom jajnika - ujemne
    p/c p. plemnikom,
    17-prog 2,17 -> 1,52
    Dhea-s- 449 -> 413 - za wysokie
    SHBG- 15,32 za niskie - min 32,
    Androstendion 1,81 ng/ml
    Mycoplasma, ureoplasma, gbs, chlamydia, insulina, glukoza, Laparoskopia x2 , histero, toxo IgG,IgM, rózyczka,
    Mąż - test MAR, HBA, SCA, defragmentacja - ok
    Syn ur w 2011 ciąża naturalna - od tego czasu beta nie drgnęła
  • AJA_S Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to gratuluję znalezienia dobrego gina... bo jak czytam wszędzie to graniczy z cudem :)

• Maciejowa Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia - miło słyszeć, że dobrze trafiłaś :) życzę żeby się udało!

Nie doczekasz świtu, nie odbywszy drogi przez noc."
    Po roku starań nadszedł mój świt...
    xnw4skjobnsltuoy.png
  • verka Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natali zycze by ten lekarz pomogl :)

U mnie temperatura w gore, bol ustal wiec chyba juz po owulacji :)

• paolcia27 Koleżanka

Wysłany: 24 czerwca 2016, 06:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,czy możecie spojrzeń na mój wykres....ovu już mi zaznaczył owulacji a to za wcześniej chyba...

• AJA_S Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2016, 06:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    udostępnij dla wszystkich ;)

• paolcia27 Koleżanka

Wysłany: 24 czerwca 2016, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już udostepnilam ☺

• AJA_S Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2016, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Możliwe że owu było wczoraj ale poczekaj tak z 3 dni i wtedy będzie jasne... jeśli przez te 3 dni będzie się utrzymywać albo rosnąć to wtedy w 100% owulacje miałaś w dzień ojca

• paolcia27 Koleżanka

Wysłany: 24 czerwca 2016, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJA_S wrote:
    Możliwe że owu było wczoraj ale poczekaj tak z 3 dni i wtedy będzie jasne... jeśli przez te 3 dni będzie się utrzymywać albo rosnąć to wtedy w 100% owulacje miałaś w dzień ojca

A czemu ovu pokazał mi owulacje 20 czerwca?

• paolcia27 Koleżanka

Wysłany: 24 czerwca 2016, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJA_S wrote:
    To nie za szybko na owulacje przy 28lub 30dniowych cyklach?

• Maciejowa Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2016, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To zależy jak długą masz fazę lutealną. Jeśli długą np 16 dni to możesz mieć owu w okolicy 14dc.

AJA_S lubi tę wiadomość

xnw4skjobnsltuoy.png
  • paolcia27 Koleżanka

Wysłany: 25 czerwca 2016, 05:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Możecie zetknąć na wykres?☺kiedy w końcu miałam owulacje?dziś temp spadła...

• paolcia27 Koleżanka

Wysłany: 25 czerwca 2016, 06:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam jeszcze pytanie odnośnie wczorajszej temp 36.77. Otóż jak się obudziłam to zapomniałam jej zmierzyć i wstałam,zazylam tabletkę (bo biorę euthyrox),zrobiłam parę kroków i dopiero zmierzyła temp. Czy to mogło mieć wpływ ze była taka wyższa?

• kasiaasia Koleżanka

Wysłany: 25 czerwca 2016, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak myślicie, czy te upały teraz mają wpływ na mierzona temperaturę?

• AJA_S Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2016, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie zawsze miały tym bardziej że ja śpię w negliżu... U mnie było to 0,14 różnicy

• ArmyOfTwo Nowa

Wysłany: 25 czerwca 2016, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc : ) Mierze temp. dopiero pierwszy cykl, to takze moj pierwszy cykl starań. Od kilku dni mam mdłosci i bol glowy, wiec spodziewam sie najlepszego(jutro testuje). Czy moglybyscie zobaczyc moj wykres w tabeli wykresow? zastanawiam sie czy 11dpo to nie za pozno na spadek implantacyjny ? Dziekuje za kazda opinie :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2016, 08:36

• Maciejowa Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2016, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolcia - owu mogła być 13dc a temperatura zmierzona po wstaniu z łózka jest zaburzona czyt.za wysoka.
    ArmyOftwo - nie wiemy.

xnw4skjobnsltuoy.png
  • kasiaasia Koleżanka

Wysłany: 25 czerwca 2016, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powiedzcie mi, czy fazę lutealna liczymy od owulacji czy od skoku temperatury? Bo u mnie prawdopodobna owulacja była w 13/14 dniu cyklu, a skok temperatury miałam dopiero od 15/16 dc

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2016, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiaasia przyjęło się, że fazę lutealną liczy się od pierwszej wyższej temperatury.

‹‹ 671 672 673 674 675 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ