X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Prośba o pomoc w interpretacji wykresu
Odpowiedz

Prośba o pomoc w interpretacji wykresu

Oceń ten wątek:
  • Wasp Ekspertka

Wysłany: 28 czerwca 2016, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piersi w ciazy tez tak bola :p

Synek Piotruś <3 30.05.2014
    Corcia Oliwka 13.02.2018

Mutacja Mthfr

YW46p1.png
    Aniolki 23.08.2012 (10tc) 14.02.2013 (10tc)
  • Daphne Przyjaciółka

Wysłany: 28 czerwca 2016, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam! Mam problem z ovu...nie będę się rozwijać na temat moich cykli bo to totalny cyrk na kółkach, ostatni cykl 51dniowy, owulacja w 40 dniu. Ten cykl wyglada podobnie, czułam owulację w 40dniu a kilka dni przed wiedziałam, że się zbliża, temperatura jednak rosła słabo i ovu zaznaczyło ją na wykresie po kilku dniach, tydzień później przeziębienie, bez gorączki jednak temperatura mierzona po przebudzeniu w pochwie (wszystkie zasady mierzenia przestrzegane) wzrosła do 37,3 (normalnie w drugiej fazie mam 36,5-36,9) mimo temperatury w ustach 35,8 (to moja podstawowa, 36,6 to u mnie jak stan podgoraczkowy), po dwóch dniach spadła, była przy linii podstawowej, dziś powinnam dostać miesiączkę (bóle od wczoraj), temp 36,2 a ovu nagle odznaczyło owulację, ponieważ ona jednak nie wystąpiła. Kompletnie nie wiem o co chodzi, czy mogło tak się zdarzyć przez chorobę? Do dziś smarkam i kaszle, gorączki nie miałam, poza tym zachorowałam tydzień po ewentualnej owulacji. Bardzo proszę o pomoc, nie wiem czy leciec po test czy czekac dalej na owulację? Z góry dziękuję za odpowiedzi (liczę na jakieś)
    Pozdrawiam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2016, 16:36

• Daphne Przyjaciółka

Wysłany: 28 czerwca 2016, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    udostępniam również wykres i proszę o pomoc

• Tyczka Ekspertka

Wysłany: 28 czerwca 2016, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daphne wrote:
    udostępniam również wykres i proszę o pomoc

Daphne, na moje oko masz bardzo dlugi cykl i brak owu. Leczysz sie na cos? Sprawdzalas hormony?

• madziaha1 Koleżanka

Wysłany: 28 czerwca 2016, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,

Staram się z mężem od ponad roku jednocześnie leczac się na endometrioze 3 stopnia. Jestem po laparoskopii po półrocznej terapii visanne i wciąż bez efektów. W ostatnim czasie zrobiłam tez badania hormonalne I wszystko wychodzi e normie. Jedyne co mnie martwi to pojawiające się plamienia w fazie lutealnej...czasami juz na 7 dni przed spodziewana miesiączka ( progesteron mam powyżej normy). W sumie to drugi cykl gdy mierze temperaturę i jestem raczej w tym temacie początkująca...czy mogę prosić o pomoc w interpretacji ? Czy temperatura u mnie wygląda w normie czy są jakieś niepokojące spadki...dziekuje i pozdrawiam

1e9a1c8810ed1388df62d7d80cf51c4d.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2016, 19:29

Magda
  • Tyczka Ekspertka

Wysłany: 28 czerwca 2016, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziaha1 wrote:
    Witam,

Staram się z mężem od ponad roku jednocześnie leczac się na endometrioze 3 stopnia. Jestem po laparoskopii po półrocznej terapii visanne i wciąż bez efektów. W ostatnim czasie zrobiłam tez badania hormonalne I wszystko wychodzi e normie. Jedyne co mnie martwi to pojawiające się plamienia w fazie lutealnej...czasami juz na 7 dni przed spodziewana miesiączka ( progesteron mam powyżej normy). W sumie to drugi cykl gdy mierze temperaturę i jestem raczej w tym temacie początkująca...czy mogę prosić o pomoc w interpretacji ? Czy temperatura u mnie wygląda w normie czy są jakieś niepokojące spadki...dziekuje i pozdrawiam

Musisz udostepnic wykres ;)

• Daphne Przyjaciółka

Wysłany: 28 czerwca 2016, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyczka wrote:
    Daphne, na moje oko masz bardzo dlugi cykl i brak owu. Leczysz sie na cos? Sprawdzalas hormony?
    Hormonów nie badałam jeszcze, mam to w planie jednak lekarz chciałby zobaczyć 6 cykli, póki co to mój czwarty, który obserwuję. Rok temu miałam stwierdzone PCOS ale inni to wykluczali (zbyt mało cyst jak na tą przypadłość to i owulację miewam). Wiem, że mam też torbiele (zbyt małe żeby leczyć) oraz narżerkę, której również nie muszę leczyć (podobno, każdy ginekolog mówi to samo, byłam u pięciu w tym roku)

• Daphne Przyjaciółka

Wysłany: 28 czerwca 2016, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najgorsze, że jestem pewna, że owulacja się odbyła, ovufriend również ją zaznaczyło na 40dc tylko dziś ześwirowało. Miesiączki brak, śluz zrobił się mocno wodnisty, ciągle myślę, że zobaczę krew, jednak nic z tego. Do tego czuję się jakbym miała zapalenie, ciągle chodzę siku, mocz jest ciemnożółty ale nic nie piecze i nie boli...myślałam, że choroba może wydłużyć cykl jeśli zaatakuje w pierwszej fazie cyklu, ja sądzę, że mnie naszła w drugiej.

• madziaha1 Koleżanka

Wysłany: 28 czerwca 2016, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś

Mój wykresik ponawiam prośbę o interpretcję :)

Magda
  • Natalia01 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziaha1 wrote:

Mój wykresik ponawiam prośbę o interpretcję :)

Jakoś dziwnie pokazuje ci miesiączkę od jutra i to z trzema kropelkami? Zaznaczalas coś sama?

19.09-10.10-31.10 szczepienia allo spadło do 0 ;(
    02.2019 - Pasnik immunologia
    08.2018 - korekta isthmocele -laparotomia
    01.2018- Angelius Provita
    alloMLR 13% -> 0
    Genotyp KIR-bx - implantacyjne są
    ANA2 1:100 typ-ziarnisty,
    NK 5% - test IMK
    Subpopulacja limfocytów,
    anty-TPO 0,38. anty-TG 0,82
    homocysteina było 8,20->9,20
    Prolaktyna 22
    kwas foliowy 13,73ng/ml
    wit d 44,5mg/ml
    Tsh 1,422 Ft3 2,52 Ft4 1,09
    Wolny testosteron 1,48 pH/ml
    p/c przeciw kardiolipinie - ujemne
    p/c p.antygenom jajnika - ujemne
    p/c p. plemnikom,
    17-prog 2,17 -> 1,52
    Dhea-s- 449 -> 413 - za wysokie
    SHBG- 15,32 za niskie - min 32,
    Androstendion 1,81 ng/ml
    Mycoplasma, ureoplasma, gbs, chlamydia, insulina, glukoza, Laparoskopia x2 , histero, toxo IgG,IgM, rózyczka,
    Mąż - test MAR, HBA, SCA, defragmentacja - ok
    Syn ur w 2011 ciąża naturalna - od tego czasu beta nie drgnęła
  • Maciejowa Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daphne - na jakiej podstawie jesteś pewna, że owu się odbyła?

Nie doczekasz świtu, nie odbywszy drogi przez noc."
    Po roku starań nadszedł mój świt...
    xnw4skjobnsltuoy.png
  • Daphne Przyjaciółka

Wysłany: 28 czerwca 2016, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maciejowa wrote:
    Daphne - na jakiej podstawie jesteś pewna, że owu się odbyła?
    No w sumie dało mi do myślenia to pytanie. Po prostu miałam wszystkie "swoje" objawy, ovu na podstawie wprowadzanych danych również ją zaznaczyło.

• Maciejowa Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda - dostałaś dzisiaj okres? Jeśli to Twój wykres to wygląda prawidłowo.

xnw4skjobnsltuoy.png
  • Maciejowa Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daphne - cykl wygląda ewidentnie na bezowulacyjny i jeśli masz takie cykle i chcesz zajść w ciążę to nie bardzo widzę sens czekania bezczynnie aż sześciu cykli. Owulację potwierdzi Ci tylko monitoring a według mnie jej nie było.

xnw4skjobnsltuoy.png
  • Daphne Przyjaciółka

Wysłany: 28 czerwca 2016, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To drugi taki cykl, wcześniejsze były 32dniowe, domyślam się, że z takimi cykle marne szanse na poczęcie, ale już mam dość tych lekarzy, którzy nic nie wiedzą i nic nie chcą robić.
    Dziękuję za odpowiedź :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2016, 20:21

• Maciejowa Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślałam, że wszystkie cykle masz takie długie. 32 dniowe są ok i jeden, dwa cykle bezowulacyjne w roku zdarzają się i nie są powodem do niepokoju. Zastanawiające jest to, że to drugi taki cykl pod rząd.

xnw4skjobnsltuoy.png
  • Daphne Przyjaciółka

Wysłany: 28 czerwca 2016, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podejrzewam o to podróże, mieszkam za granicą, co jakiś czas jeżdżę do Polski, więc kilkugodzinna jazda samochodem, zmiana klimatu, może to to. Cykle krótkie były kiedy nie podróżowałam. Czekałam na miesiączkę i chciałam caly cykl znów przesiedzieć w jednym miejscu, niestety za jakiś czas znów wyjazd. To tylko taka głupia teoria, hormony najważniejsze moim zdaniem jednak.

• Daphne Przyjaciółka

Wysłany: 28 czerwca 2016, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogólnie zawsze miałam nieregularne cykle, lekarz przepisał pigułki, czułam się dobrze, krwawienia regularne, było mi z tym wygodnie. W tym roku jednak postanowiliśmy działać ale problemy sprzed kilku lat wróciły :-(

• Tyczka Ekspertka

Wysłany: 28 czerwca 2016, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daphne wrote:
    Podejrzewam o to podróże, mieszkam za granicą, co jakiś czas jeżdżę do Polski, więc kilkugodzinna jazda samochodem, zmiana klimatu, może to to. Cykle krótkie były kiedy nie podróżowałam. Czekałam na miesiączkę i chciałam caly cykl znów przesiedzieć w jednym miejscu, niestety za jakiś czas znów wyjazd. To tylko taka głupia teoria, hormony najważniejsze moim zdaniem jednak.

Daphne, a gdzie mieszkasz? Ja tez od 15 lat jezdze kilka razy w roku do Polski (najpierw 1700 km, teraz 1200), ale nigdy nie rozregulowalo mi to cyklu. Cykl rozregulowal mi tylko pobyt w Alpach razem z okropna grypa, bo dostalam okres o tydzien wczesniej, a nawet wtedy kolejny cykl byl juz normalny. Tak jak pisze Maciejowa, postaraj sie wyregulowac cykle.

• Tyczka Ekspertka

Wysłany: 28 czerwca 2016, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daphne, teraz doczytalam, ze jeszcze nie sprawdzalas hormonow. Zgadzam sie z Maciejowa, ze bez sensu czekac az 6 cykli, skoro juz w tym cos jest nie tak.

‹‹ 673 674 675 676 677 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ