Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Prośba o pomoc w interpretacji wykresu
Odpowiedz

Prośba o pomoc w interpretacji wykresu

Oceń ten wątek:
  • Oczekiwanie Koleżanka

Wysłany: 29 czerwca 2016, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytałam ,że testy owu mogą wychodzić pozytywne przy PCOS bo wtedy LH jest wysokie.
    Może poszukaj info na ten temat?

• Daphne Przyjaciółka

Wysłany: 29 czerwca 2016, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam już podejrzenie PCO ponad rok temu, jednak wtedy moje "leczenie" polegało na przyjmowaniu pigułek anty. Z nowym rokiem je odstawiłam, pierwszy cykl 35dni, drugi 32, trzeci 51(!), teraz jest mój czwarty. Przy poprzednich cyklach 11dniowy wzrost temp, w 12 dzień miesiączka. W kwietniu na USG inny gin wykluczył PCO ze względu na występującą owulację i zbyt małą jak na PCO ilość torbieli (przy PCO jest ich o wiele więcej i układają się w charakterystyczny łańcuszek). Poza tym wszystko ok. Ponieważ trzeci cykl był już dłuższy i to "zaburzyło" mu interpretację, zażyczył sobie kolejne 3cykle...

• Oczekiwanie Koleżanka

Wysłany: 29 czerwca 2016, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A próbowałaś może ziół Ojca Sroki.
    Ja też miałam długie cykle i na razie pije zioła nie biorąc żadnych leków.
    Nie wiem jeszcze czy pomagają
    Na pewno ostatni mój cykl był bezowulacyjny, ale za to krótki;)

• Daphne Przyjaciółka

Wysłany: 29 czerwca 2016, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie próbowałam do tej żadnych ziół ale myślałam już o tym. Tylko cudować cos wolałabym już od kolejnego cyklu, zastanawia mnie ile potrwa ten, i co ten test owulacyjny może oznaczać. Ciekawe jaki wyjdzie jutro, jak taki sam to chyba na 100% hormony...udostępniłam poprzednie 2cykle, każdy inny od poprzedniego...

• Oczekiwanie Koleżanka

Wysłany: 29 czerwca 2016, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mhm no u mnie też jest średnio z tymi cyklami ale wierze w te zioła;)
    Zakup koniecznie ponieważ pije się je od pierwszego dnia cyklu, a przecież nie wiesz kiedy sie zacznie.

• Madera2000 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dlaczego nie mogę udostępnić mojego wykresu? Dlatego, że musi być ukończony?

2013 córeczka 💜
    2 aniołki
    Ja: NT i przeciwciała Atg i Atpo; MTHFR 1298
    dqprx1hp00wr3pez.png
  • Daphne Przyjaciółka

Wysłany: 29 czerwca 2016, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój nie jest skończony a udostępniłam. Sprawdź zakładkę "wykresy na tablicy" i zaznacz "udostępnij dla wszystkich"

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2016, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wasp wrote:
    Magda, a na jakiej podstawie podejrzewalas problemy z hornonami??
    Po ślubie (wrzesień 2014 r.) współżyliśmy bez zabezpieczenia na tzw. kalendarzyk (strona kalbi.pl była przydatna) ;) W maju 2015 r., stwierdziłam, że zapoznam się z npr i moje obserwacje pokryły się idealnie z kalendarzykiem ;) W sierpniu zdecydowaliśmy się na dziecko... W lutym 2016 (czyli 6 cs) stwierdziłam, że coś jest nie tak, skoro w ciąży jeszcze nie jestem, a do tego przytyłam 17 kilo w rok... Akurat wg wykresu wypadł 7 dpo, to zrobiłam badania hormonów tarczycy, prolaktyny, progesteronu... Poszłam prywatnie, bo moja gin stwierdziła, że za krótko się staramy, a wg wywiadu ze mną z cyklami nie ma problemu, skoro są dwufazowe, bez temperatury w zęby. Wyniki cytologii i usg były bardzo dobre...

Odkryłam hashimoto, które doprowadziło moją tarczycę do niedoczynności, a ta z kolei doprowadziła moją prolaktynę do hiperprolaktynemii. Według endo choruję od niedawna. Podejrzewam, że od momentu, w którym zaczęłam tyć, nie zmieniając nawyków żywieniowych. Oprócz tycia nie miałam innych objawów choroby.

• Oczekiwanie Koleżanka

Wysłany: 30 czerwca 2016, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałam dodać zdjęcie testu żebyście powiedziały czy widać cień cienia czy tylko mója wyobraźnia go widzi ale nie umiem :-(

• Jaguś_7810 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczekiwanie wrote:
    Chciałam dodać zdjęcie testu żebyście powiedziały czy widać cień cienia czy tylko mója wyobraźnia go widzi ale nie umiem :-(

https://zapodaj.net/

Tutaj masz stronkę na której załadujesz zdjęcie :) i podaj nam link potem :)

hchyyx8d1rhjy3jw.png

13 c.s. szczęśliwy <3 !!
    Synuś czekamy na Ciebie :)
  • Oczekiwanie Koleżanka

Wysłany: 30 czerwca 2016, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://zapodaj.net/f9279bc537dd5.jpg.html

• Oczekiwanie Koleżanka

Wysłany: 30 czerwca 2016, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba to tylko moja wyobraźnia

• Jaguś_7810 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczekiwanie wrote:
    Chyba to tylko moja wyobraźnia

Kurczę :( ja tam nic nie widzę, ale może za wcześnie na test hm? Który dzień po owulacji? :*

hchyyx8d1rhjy3jw.png

13 c.s. szczęśliwy <3 !!
  • Oczekiwanie Koleżanka

Wysłany: 30 czerwca 2016, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie to nie wiem bo z testów pozytywnych i z moich odczuć owu była 14 dni temu po czym test znów wyszedł pozytywnie w tą niedzielę a ovufriend wyznaczył mi na poniedziałek@):- :-(

• Jaguś_7810 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczekiwanie wrote:
    W sumie to nie wiem bo z testów pozytywnych i z moich odczuć owu była 14 dni temu po czym test znów wyszedł pozytywnie w tą niedzielę a ovufriend wyznaczył mi na poniedziałek@):- :-(

Hm... to możliwe, że owu przesunęła się na kilka dni później niż Ci się wydawało i dlatego tak wyszło. Spróbuj za kilka dni jak @ nie będzie :) Byłaś na monitoringu może?

hchyyx8d1rhjy3jw.png

13 c.s. szczęśliwy <3 !!
  • Oczekiwanie Koleżanka

Wysłany: 30 czerwca 2016, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małe wyjaśnienie
    Owu nie wyznaczył mi @ na poniedziałek tylko owulacje ;-)
    Źle wstawione buźka z tel i tak wyszło:-)

• Oczekiwanie Koleżanka

Wysłany: 30 czerwca 2016, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Temperstura jest obiecujący więc będę testować za 8 dni ;-) to będzie 11 dpo tej wyznaczonej przez ovufriend

• Jaguś_7810 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to jak OVU była możliwe, że w niedzielę to jeszcze sporo czasu do testowania kochana :)

hchyyx8d1rhjy3jw.png

13 c.s. szczęśliwy <3 !!
  • Wasp Ekspertka

Wysłany: 30 czerwca 2016, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda87 wrote:
    Po ślubie (wrzesień 2014 r.) współżyliśmy bez zabezpieczenia na tzw. kalendarzyk (strona kalbi.pl była przydatna) ;) W maju 2015 r., stwierdziłam, że zapoznam się z npr i moje obserwacje pokryły się idealnie z kalendarzykiem ;) W sierpniu zdecydowaliśmy się na dziecko... W lutym 2016 (czyli 6 cs) stwierdziłam, że coś jest nie tak, skoro w ciąży jeszcze nie jestem, a do tego przytyłam 17 kilo w rok... Akurat wg wykresu wypadł 7 dpo, to zrobiłam badania hormonów tarczycy, prolaktyny, progesteronu... Poszłam prywatnie, bo moja gin stwierdziła, że za krótko się staramy, a wg wywiadu ze mną z cyklami nie ma problemu, skoro są dwufazowe, bez temperatury w zęby. Wyniki cytologii i usg były bardzo dobre...

Odkryłam hashimoto, które doprowadziło moją tarczycę do niedoczynności, a ta z kolei doprowadziła moją prolaktynę do hiperprolaktynemii. Według endo choruję od niedawna. Podejrzewam, że od momentu, w którym zaczęłam tyć, nie zmieniając nawyków żywieniowych. Oprócz tycia nie miałam innych objawów choroby.

Rozumiem, i bardzo dobrze zrobiłaś, mialas nosa... to teraz trzymac kciuki zeby sie udalo zakropkowac :)

Synek Piotruś <3 30.05.2014
    Corcia Oliwka 13.02.2018

Mutacja Mthfr

YW46p1.png
    Aniolki 23.08.2012 (10tc) 14.02.2013 (10tc)
  • Skrzydlata Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda87 - a który progesteron powinno się badać tak w ogóle? Ten zwykły czy ten 17-OH progesteron? Bo ja miałam badany ten drugi i w sumie nie wiem dlaczego. Tzn lekarz mi nie wyjaśniał.

21cs - Kalina 25.09.2018 <3
    10cs - Florian 08.03.2021 <3
    Wreszcie ten świat ma barwy i smak :)

wibs9x0h2j4mp6wk.png
‹‹ 675 676 677 678 679 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ