X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Prośba o pomoc w interpretacji wykresu
Odpowiedz

Prośba o pomoc w interpretacji wykresu

Oceń ten wątek:
  • Oczekiwanie Koleżanka

Wysłany: 29 czerwca 2016, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytałam ,że testy owu mogą wychodzić pozytywne przy PCOS bo wtedy LH jest wysokie.
    Może poszukaj info na ten temat?

• Daphne Przyjaciółka

Wysłany: 29 czerwca 2016, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam już podejrzenie PCO ponad rok temu, jednak wtedy moje "leczenie" polegało na przyjmowaniu pigułek anty. Z nowym rokiem je odstawiłam, pierwszy cykl 35dni, drugi 32, trzeci 51(!), teraz jest mój czwarty. Przy poprzednich cyklach 11dniowy wzrost temp, w 12 dzień miesiączka. W kwietniu na USG inny gin wykluczył PCO ze względu na występującą owulację i zbyt małą jak na PCO ilość torbieli (przy PCO jest ich o wiele więcej i układają się w charakterystyczny łańcuszek). Poza tym wszystko ok. Ponieważ trzeci cykl był już dłuższy i to "zaburzyło" mu interpretację, zażyczył sobie kolejne 3cykle...

• Oczekiwanie Koleżanka

Wysłany: 29 czerwca 2016, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A próbowałaś może ziół Ojca Sroki.
    Ja też miałam długie cykle i na razie pije zioła nie biorąc żadnych leków.
    Nie wiem jeszcze czy pomagają
    Na pewno ostatni mój cykl był bezowulacyjny, ale za to krótki;)

• Daphne Przyjaciółka

Wysłany: 29 czerwca 2016, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie próbowałam do tej żadnych ziół ale myślałam już o tym. Tylko cudować cos wolałabym już od kolejnego cyklu, zastanawia mnie ile potrwa ten, i co ten test owulacyjny może oznaczać. Ciekawe jaki wyjdzie jutro, jak taki sam to chyba na 100% hormony...udostępniłam poprzednie 2cykle, każdy inny od poprzedniego...

• Oczekiwanie Koleżanka

Wysłany: 29 czerwca 2016, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mhm no u mnie też jest średnio z tymi cyklami ale wierze w te zioła;)
    Zakup koniecznie ponieważ pije się je od pierwszego dnia cyklu, a przecież nie wiesz kiedy sie zacznie.

• Madera2000 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dlaczego nie mogę udostępnić mojego wykresu? Dlatego, że musi być ukończony?

2013 córeczka 💜
    2 aniołki
    Ja: NT i przeciwciała Atg i Atpo; MTHFR 1298
    dqprx1hp00wr3pez.png
  • Daphne Przyjaciółka

Wysłany: 29 czerwca 2016, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój nie jest skończony a udostępniłam. Sprawdź zakładkę "wykresy na tablicy" i zaznacz "udostępnij dla wszystkich"

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2016, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wasp wrote:
    Magda, a na jakiej podstawie podejrzewalas problemy z hornonami??
    Po ślubie (wrzesień 2014 r.) współżyliśmy bez zabezpieczenia na tzw. kalendarzyk (strona kalbi.pl była przydatna) ;) W maju 2015 r., stwierdziłam, że zapoznam się z npr i moje obserwacje pokryły się idealnie z kalendarzykiem ;) W sierpniu zdecydowaliśmy się na dziecko... W lutym 2016 (czyli 6 cs) stwierdziłam, że coś jest nie tak, skoro w ciąży jeszcze nie jestem, a do tego przytyłam 17 kilo w rok... Akurat wg wykresu wypadł 7 dpo, to zrobiłam badania hormonów tarczycy, prolaktyny, progesteronu... Poszłam prywatnie, bo moja gin stwierdziła, że za krótko się staramy, a wg wywiadu ze mną z cyklami nie ma problemu, skoro są dwufazowe, bez temperatury w zęby. Wyniki cytologii i usg były bardzo dobre...

Odkryłam hashimoto, które doprowadziło moją tarczycę do niedoczynności, a ta z kolei doprowadziła moją prolaktynę do hiperprolaktynemii. Według endo choruję od niedawna. Podejrzewam, że od momentu, w którym zaczęłam tyć, nie zmieniając nawyków żywieniowych. Oprócz tycia nie miałam innych objawów choroby.

• Oczekiwanie Koleżanka

Wysłany: 30 czerwca 2016, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałam dodać zdjęcie testu żebyście powiedziały czy widać cień cienia czy tylko mója wyobraźnia go widzi ale nie umiem :-(

• Jaguś_7810 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczekiwanie wrote:
    Chciałam dodać zdjęcie testu żebyście powiedziały czy widać cień cienia czy tylko mója wyobraźnia go widzi ale nie umiem :-(

https://zapodaj.net/

Tutaj masz stronkę na której załadujesz zdjęcie :) i podaj nam link potem :)

hchyyx8d1rhjy3jw.png

13 c.s. szczęśliwy <3 !!
    Synuś czekamy na Ciebie :)
  • Oczekiwanie Koleżanka

Wysłany: 30 czerwca 2016, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://zapodaj.net/f9279bc537dd5.jpg.html

• Oczekiwanie Koleżanka

Wysłany: 30 czerwca 2016, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba to tylko moja wyobraźnia

• Jaguś_7810 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczekiwanie wrote:
    Chyba to tylko moja wyobraźnia

Kurczę :( ja tam nic nie widzę, ale może za wcześnie na test hm? Który dzień po owulacji? :*

hchyyx8d1rhjy3jw.png

13 c.s. szczęśliwy <3 !!
  • Oczekiwanie Koleżanka

Wysłany: 30 czerwca 2016, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie to nie wiem bo z testów pozytywnych i z moich odczuć owu była 14 dni temu po czym test znów wyszedł pozytywnie w tą niedzielę a ovufriend wyznaczył mi na poniedziałek@):- :-(

• Jaguś_7810 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczekiwanie wrote:
    W sumie to nie wiem bo z testów pozytywnych i z moich odczuć owu była 14 dni temu po czym test znów wyszedł pozytywnie w tą niedzielę a ovufriend wyznaczył mi na poniedziałek@):- :-(

Hm... to możliwe, że owu przesunęła się na kilka dni później niż Ci się wydawało i dlatego tak wyszło. Spróbuj za kilka dni jak @ nie będzie :) Byłaś na monitoringu może?

hchyyx8d1rhjy3jw.png

13 c.s. szczęśliwy <3 !!
  • Oczekiwanie Koleżanka

Wysłany: 30 czerwca 2016, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małe wyjaśnienie
    Owu nie wyznaczył mi @ na poniedziałek tylko owulacje ;-)
    Źle wstawione buźka z tel i tak wyszło:-)

• Oczekiwanie Koleżanka

Wysłany: 30 czerwca 2016, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Temperstura jest obiecujący więc będę testować za 8 dni ;-) to będzie 11 dpo tej wyznaczonej przez ovufriend

• Jaguś_7810 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to jak OVU była możliwe, że w niedzielę to jeszcze sporo czasu do testowania kochana :)

hchyyx8d1rhjy3jw.png

13 c.s. szczęśliwy <3 !!
  • Wasp Ekspertka

Wysłany: 30 czerwca 2016, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda87 wrote:
    Po ślubie (wrzesień 2014 r.) współżyliśmy bez zabezpieczenia na tzw. kalendarzyk (strona kalbi.pl była przydatna) ;) W maju 2015 r., stwierdziłam, że zapoznam się z npr i moje obserwacje pokryły się idealnie z kalendarzykiem ;) W sierpniu zdecydowaliśmy się na dziecko... W lutym 2016 (czyli 6 cs) stwierdziłam, że coś jest nie tak, skoro w ciąży jeszcze nie jestem, a do tego przytyłam 17 kilo w rok... Akurat wg wykresu wypadł 7 dpo, to zrobiłam badania hormonów tarczycy, prolaktyny, progesteronu... Poszłam prywatnie, bo moja gin stwierdziła, że za krótko się staramy, a wg wywiadu ze mną z cyklami nie ma problemu, skoro są dwufazowe, bez temperatury w zęby. Wyniki cytologii i usg były bardzo dobre...

Odkryłam hashimoto, które doprowadziło moją tarczycę do niedoczynności, a ta z kolei doprowadziła moją prolaktynę do hiperprolaktynemii. Według endo choruję od niedawna. Podejrzewam, że od momentu, w którym zaczęłam tyć, nie zmieniając nawyków żywieniowych. Oprócz tycia nie miałam innych objawów choroby.

Rozumiem, i bardzo dobrze zrobiłaś, mialas nosa... to teraz trzymac kciuki zeby sie udalo zakropkowac :)

Synek Piotruś <3 30.05.2014
    Corcia Oliwka 13.02.2018

Mutacja Mthfr

YW46p1.png
    Aniolki 23.08.2012 (10tc) 14.02.2013 (10tc)
  • Skrzydlata Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda87 - a który progesteron powinno się badać tak w ogóle? Ten zwykły czy ten 17-OH progesteron? Bo ja miałam badany ten drugi i w sumie nie wiem dlaczego. Tzn lekarz mi nie wyjaśniał.

21cs - Kalina 25.09.2018 <3
    10cs - Florian 08.03.2021 <3
    Wreszcie ten świat ma barwy i smak :)

wibs9x0h2j4mp6wk.png
‹‹ 675 676 677 678 679 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ