Prośba o pomoc w interpretacji wykresu
-
WIADOMOŚĆ
-
Czy jesli moj cykl jest bezowulacyjny, to czy okres bedzie w terminie czy bedzie sie tak ciagnal I lepiej go wywolac? Przyznam, ze moje temp skacza jak wtedy, kiedy karmilam wiecej I nie mialam okresu.
Mozliwe, ze byl pecherzyk dominujacy, endometrium wskazujace srodek cyklu, a owulki nie bedzie I okres tez nie przyjdzie, znowu mi zaniknie? Co wtedy ?
Mysle, ze pora konczyc karmienie, ale czy prolaktyna tak szybko mi spadnie?
Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm
[*] 2014 i 2016 -
A ja liczę na to że trafiłam w owulacje. Temperatura skacze ale ja jakoś czuje ze owulacja była dziś. Szyjka otwarta i dużo śluzu. Plus ten lewy jajnik dziwnie kluje . A starania były wczoraj intensywne . Oby się udało i temperatura skoczyła bo w tym miesiącu będzie problem dalej ze staraniami ze względu na pracę
-
Dziewczyny mam pytanie. W ciągu miesiąca dwa razy złapała mnie angina a co za tym idzie dwa antybiotyki, powiedzcie ile trzeba odczekać by znów sie starać. Czy to nie ma wpływu ?
I jeszcze chciałam zapytać o wiesiołek w jakich dniach cyklu go brać?
Dzięki -
nick nieaktualnyKofeina moim zdaniem dopiero powinnaś mieć owulację trzeba czekać na jakiś skok temp.
Anelka wiesiołek bierze się od 1 dc do owulacji. Antybiotyki na pewno mają jakiś wpływ na organizm, a ile czasu trzeba czekać to wydaje mi się, że najlepiej lekarza się spytać. Bo wiem, że są takie antybiotyki które mają wpływ a są i takie które nie mają raczej żadnego wpływu pod tym względem. -
Każdy antybiotyk ma wpływ, ale po zakończeniu kuracji ich poziom spada, nawet dość szybko, dlatego tak ważne jest przyjmowanie kolejnych dawek o odpowiednich godzinach w trakcie jej trwania.
Pytanie teraz o rodzaj wpływu - beta-laktamy są bezpieczniejsze dla Dziec i Mam. Groźne są np. tetracykliny i fluorochinolony -
Dziewczyny, Wy mądrzejsze co tu robić z tym moim wykresem? Temp. Wysoko, @powinna być wczoraj, dzisiaj robiłam badania w tym betę i negatywna. 28 mam histeroskopie i trochę się martwię, że tego okresu nie ma. Powtórzyć betę za dwa dni czy od razu udać się do lekarza?Gameta , starania od 2012 r.
Jagna
[/url]
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyChudaRuda wrote:Dziewczyny, Wy mądrzejsze co tu robić z tym moim wykresem? Temp. Wysoko, @powinna być wczoraj, dzisiaj robiłam badania w tym betę i negatywna. 28 mam histeroskopie i trochę się martwię, że tego okresu nie ma. Powtórzyć betę za dwa dni czy od razu udać się do lekarza?
Dziewczeta czy u mnie ten wczorajszy spadek i dzisiejszy skok moze oznaczac implantacje????
Czy za mala roznica temperatur?ChudaRuda lubi tę wiadomość
-
ChudaRuda wrote:Dzięki Paulette, no dam sobie czas do środy , mam nadzieję, że się wszystko wyjaśni.
Zaznacz dziś temperature...mi raz spadla 14 dpo znów drugim razem 17 dpo jak miałam długie cykle. Dopóki niema @ jest nadzieja. Może owulacja Ci się przesunelaChudaRuda lubi tę wiadomość
-
ChudaRuda wrote:Dziękuję dziewczyny, temp spada. Mam nadzieję, że do jutra będzie już okres. Nie chcę przekładać histeroskopii, chcę mieć już to za sobą
to wszystko jasne...spada temperatura to spada progesteron i będzie się łuszczyło czyli miesiączka w następnym cyklu się uda
ja mam dziś 5 dpo a brzuch boli jak na okres...skurcz rano miałam w podbrzuszu taki 1 min zobaczymy bo teraz jest pięknie a 14 dpo spadnie nic tylko czekać -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny