Prośba o pomoc w interpretacji wykresu
-
WIADOMOŚĆ
-
Spójrzcie proszę na mój wykres w stopce. Wyniki progesteronu w 38 dniu cyklu bardzo niskie. Czy któraś z Was miała podobne wykresy zygzakowe i wie z czego one wynikały? Jak myślicie, co jeszcze zbadać?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2016, 12:01
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyCykl bezowulacyjny jest zazwyczaj dluzszy i musisz sie udac do gina po luteine lub dupka. Mi kiedys cykl bezowulacyny trwal ponad 40 dni ale byl taki gdzie prawie 70 dni. A co bylo wtedy najlepsze to jak odstawilam lutke w tym dlugim cyklu to mierzac temp program wyznaczyl mi owulke i faktycznie na 14 dpo dostalam @
-
Dziękuję Dziewczyny za odpowiedź. Tak badałam resztę. Prolaktyna w porządku, tsh 1.98 niby w normie ale dla staraczek podobno za wysoko. Gin na urlopie więc czekam grzecznie do wizyty 2.08, jak znam swoje szczęście to @ przyjdzie na wizytę akurat no a dłuższy cykl pewnie mógł być ale trochę się wystraszylam że aż tak bo normalnie u mnie to 30 dni a tu 40 leci i dalej nic.
-
Ikarzyca wrote:Dziękuję Dziewczyny za odpowiedź. Tak badałam resztę. Prolaktyna w porządku, tsh 1.98 niby w normie ale dla staraczek podobno za wysoko. Gin na urlopie więc czekam grzecznie do wizyty 2.08, jak znam swoje szczęście to @ przyjdzie na wizytę akurat no a dłuższy cykl pewnie mógł być ale trochę się wystraszylam że aż tak bo normalnie u mnie to 30 dni a tu 40 leci i dalej nic.
-
U mnie chyba niestety nic z tego w tym cyklu, testy ciążowe wczoraj i gdziś jedna kreska, pojawiło się lekko brązowe plamienie, bolą plecy jak na okres.. co prawda temperatura wciąż w górze i wykres równiutki jak nigdy przedtem + o dwie więcej wysokie temperatury niż zawsze, ale nie chcę się już łudzić
Starania od 2016
3x IUI
2x biochemiczna
-
FET 09/2020
FET 10/2020
Maj 2021 odmrazamy komórki -> mamy 2 zarodki 3 dniowe
ET 05/2021 słabe przyrosty bhcg, poronienie zatrzymane 7tc
FET 09/2021
końcówka 2021 -> zmiana kliniki. Oviklinika? Gameta? -
toto wrote:U mnie chyba niestety nic z tego w tym cyklu, testy ciążowe wczoraj i gdziś jedna kreska, pojawiło się lekko brązowe plamienie, bolą plecy jak na okres.. co prawda temperatura wciąż w górze i wykres równiutki jak nigdy przedtem + o dwie więcej wysokie temperatury niż zawsze, ale nie chcę się już łudzić
2010 - misiu 💙🐻
Starania od I 2016
08.2016 - zaśniad całkowity
05.2019 IVF Kriobank - 1 x3BB 😭
beta <1.05
03.2020 😭 ciąża pozamaciczna/resekcja prawego jajowodu
07.2024 Invicta Wrocław
22.07 - start stymulacji (Menopur 225+ Orgalutran)
❄ 3.1.1 😇
❄3.2.2
❄4.1.2 😞
❄4.2.2
👩🏻 '89
IO, hiperprolaktynemia
TSH- 1,4
Kariotyp ✅
👨🏻 '83
Nasienie ✅
Kariotyp ✅
30.09 ----> ❄ 4.1.2 💙
04.10 beta dla kliniki 6,7;prog 27;estradiol 1000
07.10 - beta 3,1 cb?
28.10 ----> ❄3.1.1 (+relanium) 27.11 😇 💔 -
Kingulla wrote:Dopiero na drugi dzień po plamieniu test pokazał mi dwie kreski, a też czułam się jak na @. Póki nie ma @ musisz mieć nadzieję! Ktoś mi tak tu napisał, więc przekazuję dalej bo u mnie się sprawdziło:)
Kingulla, dziękuję za słowa otuchy Ale właśnie sprawdziłam w systemie wynik beta hcg (miałam dziś pobraną krew) i jest <0,100 czyli negatywny... Więc nie tym razem, próbujemy dalej w kolejnym cyklu!
Starania od 2016
3x IUI
2x biochemiczna
-
FET 09/2020
FET 10/2020
FET 09/2021
toto wrote:U mnie chyba niestety nic z tego w tym cyklu, testy ciążowe wczoraj i gdziś jedna kreska, pojawiło się lekko brązowe plamienie, bolą plecy jak na okres.. co prawda temperatura wciąż w górze i wykres równiutki jak nigdy przedtem + o dwie więcej wysokie temperatury niż zawsze, ale nie chcę się już łudzić
A miałaś owulacje potwierdzona monitoringiem? -
Panan12 - nie, dopiero w kolejnym cyklu będę u ginekologa przed terminem owulacji i przypuszczam, że zaproponuje monitoring (a przynajmniej o tym ostatnio z nim rozmawiałam. A dlaczego pytasz? Myślisz, że mogłam mieć owulację znacznie później, niż jest to wyznaczone na wykresie?
Cykle mam zazwyczaj ok 28 dni, z wyraźnym podziałem na temp niższe i wyższe, przy czym te wyższe utrzymują się maksymalnie 13 dni.
Starania od 2016
3x IUI
2x biochemiczna
-
FET 09/2020
FET 10/2020
FET 09/2021
toto wrote:Panan12 - nie, dopiero w kolejnym cyklu będę u ginekologa przed terminem owulacji i przypuszczam, że zaproponuje monitoring (a przynajmniej o tym ostatnio z nim rozmawiałam. A dlaczego pytasz? Myślisz, że mogłam mieć owulację znacznie później, niż jest to wyznaczone na wykresie?
Cykle mam zazwyczaj ok 28 dni, z wyraźnym podziałem na temp niższe i wyższe, przy czym te wyższe utrzymują się maksymalnie 13 dni.
Pytam bo czasem podnosi się poziom progesteronu a pecherzyk nie pęka i stąd ciazy nie ma no bo w jaki sposób. Badała prolaktynie ? Tarczyca ? -
No właśnie lekarz kazał mi się zjawić po 3 miesiącach "bezowocnych" starań, żeby skierować na dalsze badania. Miałam robione TSH, FT3, FT4 - przy czym TSH wyszło 2,4 i było powtarzane, po tygodniu o innej porze dnia 1,6. Ale kilka miesięcy temu miałam właśnie ok 1,5 TSH, więc to 2,4 nie wiadomo skąd się wzięło. FT3 i FT4 miałam w normie.
Prolaktyny nie miałam badanej.
Pozostałe hormony pewnie teraz zleci. Jeżeli jutro lub pojutrze zacznie mi się okres (a tak obstawiam), to wizyta wypadnie mi na 12-13 dc.
Ja może za bardzo się spinam, bo to dopiero 3 miesiące starań, bardzo chcę dziecka, to jedno, a druga sprawa jest taka, że w związku z sytuacją w pracy im szybciej się uda tym lepiej dla mnie, więc jeżeli coś mam nie tak z cyklami chciałabym to wiedzieć jak najszybciejStarania od 2016
3x IUI
2x biochemiczna
-
FET 09/2020
FET 10/2020
FET 09/2021
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
U mnie też temperatura w dół i wiem, że dziś będzie @.
Lucccecita, wiesiołka już kupiłam, będę brać Sluzu typowo płodnego miałam kiedyś dużo - a od nie pamiętam kiedy słabo z tym. Jest w okolicach owulacji wodnisty śluz, ale jest on taki mleczny, nieprzezroczysty, więc nie wiem czy można go za płodny uznawaćStarania od 2016
3x IUI
2x biochemiczna
-
FET 09/2020
FET 10/2020
FET 09/2021
Cześć dziewczyny pomożecie w interpretacji mojego wykresu? Wydaje mi się że owu była w 13dc, ale temperatura trzymam się jakoś tak nisko co o tym myślicie, mogło nie być jeszcze owulacji?