Prośba o pomoc w interpretacji wykresu
-
WIADOMOŚĆ
-
aneczka771 wrote:Cześć dziewczyny,
jestem tu nowa i mam nadzieję że nie przeszkadzam..
Jestem już mama 1,5 rocznej dziewczynki ale okazało się że z drugą ciążą nie pójdzie już tak łatwo;/
Staramy się z mężem już około roku i nic.. ostatnie miesiące chodzę na monitoringi ale albo owulacji nie ma albo jak się cud zdąży i jest to nie zachodzę
Mam do was prośbę czy możecie zerknąć na mój ostatni wykres czy jest jakaś nadzieja?
Nie wiem czy macie do niego dostęp czy ja mam go jakoś udostępnić?
aNIU WSZYSTKO SIĘ ZGADZA Z WYKRESEM I OWULACJA, ZRESZTĄ SAMA MOŻESZ TERAZ WIDZIEĆ PO ZIELONYM KROPKUgRATULACJE!
-
Dziewczyny, pomocy, bo ja już głupieję, zwykle mam owulację około 14 dnia cyklu, dzisiaj wykres pokazał mi, że już ją miałam i to bardzo wcześnie, więc zastanawiam się, czy ovu ma rację
Cykle mam po 28-31 dni (zwykle ok. 30), a owulka tak wcześnie oznaczałaby, że ten cykl miałby tylko 24 dni
Od 7 do 10 dc miałam 2 kreskę widoczną na testach owulacyjnych ale bardzo bladą, więc zakładałam, że owulacja dopiero nadejdzie i jestem przed pikiem LH, ale dzisiaj już nie ma tej drugiej nawet bladej, wiec moze faktycznie jest juz po ptakach i kolejny miesiąc zmarnowanyZastanawiam się już, czy jest sens czekać na 2 wyraźne paski, bo w ostatnich 3 cyklach miałam je tylko raz.
Dodam, że około 8-10 dc byłam mocno przeziębiona ale bez gorączki, nie wiem, czy to może zaburzyć temperaturę? Nigdy wcześniej w cyklu temperatura nie szła mi tak szybko w górę. Żadnych innych oznak owulacji też nie stwierdziłam, ani śluzu płodnego, ani bólu jajników (zwykle czuję owulację). Czy może owulację i wzrost LH wstrzymało chorowanie i leki (brałam neosine, theraflu i sinupret)?
Nie wiem, czy starać się w tym cyklu jeszcze, czy go spisać na straty.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2016, 08:28
-
Vadi wrote:
Hej Vadi . Nie widzę Twojego wykresu. Możesz zignorować temp. Możliwe że owulacji jeszcze nie było. Mnie też (jeszcze w tym cyklu) oF wyznaczył owulację na 8dc , a była dopiero 23 dcTo tylko program. Później może Ci zmienić i wyznaczyć owulację później. Wg mnie nie powinnaś rezygnować. Śledź temp dalej ! Powodzenia
-
Staraniaodzidzie wrote:Mam prośbę ...pomóżcie czy była owulacja czy jest przede mną...wczoraj 36.9 dziś 36.6.....
https://zapodaj.net/ed8ce227b8fb6.png.html
Hej! Ja myślę, że owu dopiero przed Tobą, ale już na dniach. Śledź dalej temp.A może dziś będzie , alebo jutro.
Owulacji towarzyszy mały spadek tempPlemniki nie lubią ciepła
Powodzenia!
-
kaROLinka03 wrote:Hej Vadi . Nie widzę Twojego wykresu. Możesz zignorować temp. Możliwe że owulacji jeszcze nie było. Mnie też (jeszcze w tym cyklu) oF wyznaczył owulację na 8dc , a była dopiero 23 dc
To tylko program. Później może Ci zmienić i wyznaczyć owulację później. Wg mnie nie powinnaś rezygnować. Śledź temp dalej ! Powodzenia
Dzięki, Karolinka
A po kliknięciu w miniaturkę nie odsyła Cię do mojego wykresu?
Dorzucam też link do mojego: https://ovufriend.pl/graph/2ac53073ad906a91a763f0dae7f6ea42 -
Hej dziewczyny próba o interpretacje mojego wykresu owulacja jak dla mnie była w sobotę 10 września potwierdziły to testy owulacyjne śluz i bóle w prawym jajniku. 8 września byłam na usg na którym był widoczny pęcherzyk dominujący 21 mm.
Teraz pytanie czy ten spadek dwudniowy który był jest prawidłowy? Dziś ponownie temperatura wyższa.
Kolejna rzecz dziewczyny piszą o duphastonie. Brałam go 5 miesięcy od 16 do 25 dc według zaleceń ginekologa. Owulacji nie miałam. W tym miesiącu dupka nie brałam czekalam na owulacje i się udało owulacja była ale później bo w 18dc.
Najbardziej mnie interesuje ten spadek temp na dwa dni czy takie wykresy moha zakonczyc się pozytywnie?
Wykres Ani daje mi dużo nadziei bo miała podobnie)
-
Wasp wrote:Vadi, tez mi sie wydaje ze owu dopiero przed Tobą
Dzięki, dziewczyny
ps. właśnie zauważyłam, że dzisiaj owulacja zniknęła z mojego wykresu, za to na testach owu nie ma nawet śladu 2 kreski, już nic nie rozumiem, zachodzenie w ciążę miało być takie prosteWiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2016, 11:52
-
Tusia_87 wrote:Halo halo jest tu ktoś?
Hej TusiaJesteśmy
Ja Ci powiem , że mam podobną sytuację. Też miałam 2x spoadek temp po owulacji i później ponowny wzrost. CHociaż drugą temp zignorowałam, bo u mnie różnie z nocami
A zresztą przez to wykres przesuwał mi owu na 8dc a to by było niemożliwe. Luknij do mnnie jak to u mnie jest . Jutro testuję
Aha w info OvuF pisze że po owulacji jeśli doszło do zbliżenia, może wystąpić jeden spadek i jeden skok gdzie znaczy że doszło do zagnieżdżenia zarodkaNie chcę Ci robić nadzieji ale tak by to mogło wyglądać. U mnie na wykresie też są różne rzeczy "wzloty i upadki"
a to juz różne czynniki mogą na to wpłynąć.
Tu sobie poczytaj: https://ovufriend.pl/baza-wiedzy/pytania-i-odpowiedzi/w-oczekiwaniu-na-testowanie,13.html#88
pt.Czy mogę zaobserwować oznaki zagnieżdżenia na moim wykresie?
pozdrawiam i powodzenia!!!Tusia_87 lubi tę wiadomość
-
kaROLinka03, myślę, że nie muszę Ci już odpowiadać na pytanie o zagnieżdżenie, bo już wiadomo, że miało ono miejsce. Gratuluję10.03 ⏸️
4️⃣Córka 06.2023
3️⃣Synek 04.2022
2️⃣Córka 08.2020
1️⃣Synek 09.2018
"Trzymajmy się niewzruszenie nadziei, którą wyznajemy, bo godny jest zaufania Ten, który dał obietnicę" (Hbr 10,23) -
Hej dziewczyny. Ovu wyznaczył mi owulację na 11 dc, co jest dla mnie szokiem bo zazwyczaj mam po 34 dc (mam długie cykle do 50dni.) Dlatego zdziwiło mnie, że owlacja mogła być tak wcześnie. Co prawda, biorę suplementy "przyspieszające" owulację ale żeby aż o 24dni?Aniołek 07.2017