X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Prośba o pomoc w interpretacji wykresu
Odpowiedz

Prośba o pomoc w interpretacji wykresu

Oceń ten wątek:
  • kaROLinka03 Koleżanka

Wysłany: 19 września 2016, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edka85 wrote:
    kaROLinka03, myślę, że nie muszę Ci już odpowiadać na pytanie o zagnieżdżenie, bo już wiadomo, że miało ono miejsce. Gratuluję :)

Edka to nie było pytanie :) to była podpowiedź dla koleżanki ;)

Aha i dziękuję :)

iv09y2v4pxbtgpk6.png
    zem3df9hgok2iivu.png
    0d1ycsqv7ge0ua5t.png
  • kaROLinka03 Koleżanka

Wysłany: 19 września 2016, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    barbarah wrote:
    Hej dziewczyny. Ovu wyznaczył mi owulację na 11 dc, co jest dla mnie szokiem bo zazwyczaj mam po 34 dc (mam długie cykle do 50dni.) Dlatego zdziwiło mnie, że owlacja mogła być tak wcześnie. Co prawda, biorę suplementy "przyspieszające" owulację ale żeby aż o 24dni?

to się jeszcze może zmienić :) sprawdzaj temperaturę. a byłaś u lekarza z tak długimi cyklami ?

iv09y2v4pxbtgpk6.png
    zem3df9hgok2iivu.png
    0d1ycsqv7ge0ua5t.png
  • barbarah Przyjaciółka

Wysłany: 19 września 2016, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam, ale owulacje mam więc jest dobrze. Tylko cykle mam długie.

Aniołek 07.2017
  • Lenoo Koleżanka

Wysłany: 20 września 2016, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)

To i ja poproszę o pomoc w interpretacji mojego wykresu.
    Cykle 30 dniowe, faza lutealna 13 dni. Nigdy mi się nie spóźniała @ (no chyba, że licząc pierwszą ciążę)

Martwi mnie ta stosunkowo niska temperatura. Testować, czy czekać na @ !?

Pozdrawiam.

93b546a1da08a7fbe973e1b0224cb3a8.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2016, 09:06

Mój cud Hania 3,5 roku <3
    Starania o drugiego bejbusia !! <3 1.5 roku :/
    16.08.2017 HSG - jajowody drożne :D
    prolaktyna, niedoczynność tarczycy i progesteron - wyprowadzone ;)
    Oczywiście wierze, że to już ten cykl... ;D
    28.08.17r. Nasienie w normie :D
    ZACZYNAMY Drugi cykl po HSG! <3
  • kaROLinka03 Koleżanka

Wysłany: 20 września 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    barbarah wrote:
    Byłam, ale owulacje mam więc jest dobrze. Tylko cykle mam długie.

No to dobrze :) W takim razie czekaj cierpliwie. Pewnie będzie późno przy tak długim cyklu :) Pozdrawiam i powodzenia! <3

iv09y2v4pxbtgpk6.png
    zem3df9hgok2iivu.png
    0d1ycsqv7ge0ua5t.png
  • kaROLinka03 Koleżanka

Wysłany: 20 września 2016, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenoo wrote:
    Witam :)

To i ja poproszę o pomoc w interpretacji mojego wykresu.
    Cykle 30 dniowe, faza lutealna 13 dni. Nigdy mi się nie spóźniała @ (no chyba, że licząc pierwszą ciążę)

Martwi mnie ta stosunkowo niska temperatura. Testować, czy czekać na @ !?

Pozdrawiam.

93b546a1da08a7fbe973e1b0224cb3a8.png

Hej Lenoo. Kurcze ciężko powiedzieć. Wykresik ładny :) Najlepiej testuj. A jeśli temperatura będzie coraz niższa no to chyba przyjdze jednak @ Penie na dniach się dowiesz :) Pozdrawiam! <3 Trzymam kciuki!!!

iv09y2v4pxbtgpk6.png
    zem3df9hgok2iivu.png
    0d1ycsqv7ge0ua5t.png
  • Lenoo Koleżanka

Wysłany: 20 września 2016, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję :D

Jak nie przyjdzie @ to się skuszę jutro rano na test! Bo zwariuję... Tym bardziej że szyjka jest wysoko i zamknięta... Albo beta dzisiaj po pracy..?

Pozdrawiam :*

Mój cud Hania 3,5 roku <3
    Starania o drugiego bejbusia !! <3 1.5 roku :/
    16.08.2017 HSG - jajowody drożne :D
    prolaktyna, niedoczynność tarczycy i progesteron - wyprowadzone ;)
    Oczywiście wierze, że to już ten cykl... ;D
    28.08.17r. Nasienie w normie :D
    ZACZYNAMY Drugi cykl po HSG! <3
  • ana909 Ekspertka

Wysłany: 20 września 2016, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Lenoo :D ja miałam raz taki wykres który u gina okazał się bezowulacyjny, mimo że organizm zrobił lekki skok temperatury.

Kocham Cię córeczko ❤
    Alicja 3820g i 54cm ur. 28.09.2016 r ❤❤❤
  • IZOSTAR Przyjaciółka

Wysłany: 21 września 2016, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, rzadko się duzielam na forum, ale tym razem mam prośbę - mogłybyście rzucić okiem na mój wykres i podpowiedzieć czy ovu już była, cz dopiero nadchodzi... dwa dni temu test owulacyjny pozytywny i silny ból brzucha. Cylke 28 dniowe.

Wiem, że to dopiero środek cyklu i cieżko na 100% stwierdzić, ale jesteście doświadczone w interpretacjach i możecie przypuszczać czy ovu była, czy właśnie trea czy dopiero nadchodzi...

Od niedawna mierzę temp. i jeszcze nie mam tego "obcykanego" :-) Będe ogromnie wdzięczna.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2016, 14:29

6sutdqk3wg6v2a8v.png
  • Daphne Przyjaciółka

Wysłany: 21 września 2016, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IZOSTAR Moim zdaniem: zależy jakie masz temperatury w poszczególnych fazach cyklu. Jeżeli temp spada Ci (tak jak u mnie) PO miesiączce to 12dc uznałabym jako dzień owulacji (szczyt śluzu, niska temp) jeżeli temperatury po owulacji są jeszcze wyższe to równie dobrze owulacja może być dzisiaj, co zgadzałoby się z książkowy cyklem:D (spadek temp w 12dc przed owulacja, test pozytywny - owu do 48h czyli 14dc, owulacja może wystąpić do chyba 3dni po szczycie śluzu czyli znów 14dc pasuje).
    Musisz dalej mierzyć temperaturę i albo jutro skoczy i będzie się utrzymywać na wyższym poziomie, wtedy po 3 wyższych temp program wyznaczy owu na 14dc albo zostanie na tym poziomie co dziś i jutro program powinien oznaczyć owulację na 12dc:)
    Istnieje również trzecia opcja cyklu bezowulacyjnego ale podejrzewam że Ciebie to nie spotka :D
    Mam nadzieję że pomogłam. Jeżeli gdzieś popełniłam błąd proszę o sprostowanie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2016, 18:37

• Tusia_87 Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny co myślicie teraz o moim wykresie? mam go udostępnionego. Dziś skok na 36,9

3jgx3e3k7i9ddw4h.png
  • kaROLinka03 Koleżanka

Wysłany: 21 września 2016, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IZOSTAR wrote:
    Dziewczyny, rzadko się duzielam na forum, ale tym razem mam prośbę - mogłybyście rzucić okiem na mój wykres i podpowiedzieć czy ovu już była, cz dopiero nadchodzi... dwa dni temu test owulacyjny pozytywny i silny ból brzucha....

Hej ciężko powiedzieć. Już późno, żeby mówić, ale ja bym się starała w dniach pozytywnego testu na owulację. Kieyś czekałam 2 dni i było za późno. Najlepiej od razu po pozytywnym teście, a później sama zobaczysz po temperaturze.

Podczas owulacji temp lubi być niższa, bo plemniki nie lubią ciepła :P

iv09y2v4pxbtgpk6.png
    zem3df9hgok2iivu.png
    0d1ycsqv7ge0ua5t.png
  • kaROLinka03 Koleżanka

Wysłany: 21 września 2016, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia_87 wrote:
    hej dziewczyny co myślicie teraz o moim wykresie? mam go udostępnionego. Dziś skok na 36,9

Kurcze Tusia nie chcę Ci robić nadzieji , ale wykres wygląda super. I ten spadek po skoku też jest obiecujący. Nie chcę Cię nakręcać, czekaj cierpliwie. Dmucham chucham i trzymam mocno kciuki! <3

iv09y2v4pxbtgpk6.png
    zem3df9hgok2iivu.png
    0d1ycsqv7ge0ua5t.png
  • martynek1990 Koleżanka

Wysłany: 22 września 2016, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynyratunku:'( Zawsze miałam normalne wykresy, wyraźne skoki temperatury a od miesiąca jest jakaś tragedia :-( Ostatni cykl raczej bezowulacyjny, a w tym 2 razy krwawienie, od 2 dni test owu pozytywny, śluz, ból jajnika jak w normalnych cyklach z owu, ale temp spadła :'( Ile teraz powinna się podnieść żeby wskazać, że owulacja mogła się odbyć? :-( Dziwny cykl mam po ślubie i przeprowadzce, jeszcze takich temp niskich nie miałam, może dlatego, że strasznie zimno w domu, albo hormony oszalały -.-
    e13ebc8bba0f7e193d1c9e946c00470f.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2016, 10:25

• Tusia_87 Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaROLinka03 wrote:
    Kurcze Tusia nie chcę Ci robić nadzieji , ale wykres wygląda super. I ten spadek po skoku też jest obiecujący. Nie chcę Cię nakręcać, czekaj cierpliwie. Dmucham chucham i trzymam mocno kciuki! <3

Dzięki czekam niecierpliwie choć byłam robić juz betę ale mój ginekolog powiedział ze zrobiłam jak za wcześnie i teoretycznie jeszcze mogło nic nie wyjść. Mam nadzieje ze moje czekanie się opłaci juz w niedziele testuje :-)

3jgx3e3k7i9ddw4h.png
  • Tusia_87 Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martynek1990 wrote:
    Dziewczynyratunku:'( Zawsze miałam normalne wykresy, wyraźne skoki temperatury a od miesiąca jest jakaś tragedia :-( Ostatni cykl raczej bezowulacyjny, a w tym 2 razy krwawienie, od 2 dni test owu pozytywny, śluz, ból jajnika jak w normalnych cyklach z owu, ale temp spadła :'( Ile teraz powinna się podnieść żeby wskazać, że owulacja mogła się odbyć? :-( Dziwny cykl mam po ślubie i przeprowadzce, jeszcze takich temp niskich nie miałam, może dlatego, że strasznie zimno w domu, albo hormony oszalały -.-
    e13ebc8bba0f7e193d1c9e946c00470f.
    Ja bym na Twoim miejscu zrobiła test ciążowy nie owulacyjny. Myślę że tak daleko jesteś ze owulacji w tym cyklu nie ma co szukać a czasem testy owulacyjne mogą pokazać ciąże.
    Te drugie plamienie może było podczas owulacji?
    Sama nie wiem

3jgx3e3k7i9ddw4h.png
  • martynek1990 Koleżanka

Wysłany: 22 września 2016, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia_87 wrote:
    Ja bym na Twoim miejscu zrobiła test ciążowy nie owulacyjny. Myślę że tak daleko jesteś ze owulacji w tym cyklu nie ma co szukać a czasem testy owulacyjne mogą pokazać ciąże.
    Te drugie plamienie może było podczas owulacji?
    Sama nie wiem
    Robiłam betę, niestety nic :-( pierwszy raz mam taki cykl :'(
    Nie wiem czy w ogóle była owulacja bo poprzedni wykres był taki
    https://ovufriend.pl/graph/ca28b17e820eb8ba34dbdb6ceb1eb65a
    I nie wiem czy owulacja mogła być podczas okresu czy dopiero będzie. Masakra jakaś :-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2016, 14:13

• IZOSTAR Przyjaciółka

Wysłany: 22 września 2016, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny. Bardzo mi Daphne pomogłaś. Ale tak, dziś mi temp nie wzrosła, a lekko spadła. Ovu nie wyznaczyło owulacji... nie wiem już sama o co kaman... Może jeszcze jej nie było, ale z drugiej strony 12go miałam ból brzucha i test pozytywny, a on podobno pokazuje, że ovu nastąpi do 48h... więc biorąc pod uwagę ten czynnik to pewnie już była. Dziś śluz mi się na kremowy zmienił...

6sutdqk3wg6v2a8v.png
  • Tusia_87 Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IZOSTAR wrote:
    Dzięki dziewczyny. Bardzo mi Daphne pomogłaś. Ale tak, dziś mi temp nie wzrosła, a lekko spadła. Ovu nie wyznaczyło owulacji... nie wiem już sama o co kaman... Może jeszcze jej nie było, ale z drugiej strony 12go miałam ból brzucha i test pozytywny, a on podobno pokazuje, że ovu nastąpi do 48h... więc biorąc pod uwagę ten czynnik to pewnie już była. Dziś śluz mi się na kremowy zmienił...

Może prowadziłasza mało informacji żeby wyliczył wykres owulacje?
    Ja wpisywalam testy owu, temperature, śluz i szyjkę ;-)

3jgx3e3k7i9ddw4h.png
  • IZOSTAR Przyjaciółka

Wysłany: 22 września 2016, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia_87 wrote:
    Może prowadziłasza mało informacji żeby wyliczył wykres owulacje?
    Ja wpisywalam testy owu, temperature, śluz i szyjkę ;-)

Ja temp., śluz i testy owu... szyjki nie umiem :P ale wydaje mi się, że te 3 rzeczy starczą...

6sutdqk3wg6v2a8v.png
‹‹ 708 709 710 711 712 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ