Prośba o pomoc w interpretacji wykresu
-
WIADOMOŚĆ
-
barbarah wrote:Hej dziewczyny. Ovu wyznaczył mi owulację na 11 dc, co jest dla mnie szokiem bo zazwyczaj mam po 34 dc (mam długie cykle do 50dni.) Dlatego zdziwiło mnie, że owlacja mogła być tak wcześnie. Co prawda, biorę suplementy "przyspieszające" owulację ale żeby aż o 24dni?
to się jeszcze może zmienić sprawdzaj temperaturę. a byłaś u lekarza z tak długimi cyklami ? -
Witam
To i ja poproszę o pomoc w interpretacji mojego wykresu.
Cykle 30 dniowe, faza lutealna 13 dni. Nigdy mi się nie spóźniała @ (no chyba, że licząc pierwszą ciążę)
Martwi mnie ta stosunkowo niska temperatura. Testować, czy czekać na @ !?
Pozdrawiam.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2016, 09:06
Mój cud Hania 3,5 roku
Starania o drugiego bejbusia !! 1.5 roku
16.08.2017 HSG - jajowody drożne
prolaktyna, niedoczynność tarczycy i progesteron - wyprowadzone
Oczywiście wierze, że to już ten cykl...
28.08.17r. Nasienie w normie
ZACZYNAMY Drugi cykl po HSG! -
Lenoo wrote:
Hej Lenoo. Kurcze ciężko powiedzieć. Wykresik ładny Najlepiej testuj. A jeśli temperatura będzie coraz niższa no to chyba przyjdze jednak @ Penie na dniach się dowiesz Pozdrawiam! Trzymam kciuki!!! -
Dziękuję
Jak nie przyjdzie @ to się skuszę jutro rano na test! Bo zwariuję... Tym bardziej że szyjka jest wysoko i zamknięta... Albo beta dzisiaj po pracy..?
Pozdrawiam :*Mój cud Hania 3,5 roku
Starania o drugiego bejbusia !! 1.5 roku
16.08.2017 HSG - jajowody drożne
prolaktyna, niedoczynność tarczycy i progesteron - wyprowadzone
Oczywiście wierze, że to już ten cykl...
28.08.17r. Nasienie w normie
ZACZYNAMY Drugi cykl po HSG! -
Dziewczyny, rzadko się duzielam na forum, ale tym razem mam prośbę - mogłybyście rzucić okiem na mój wykres i podpowiedzieć czy ovu już była, cz dopiero nadchodzi... dwa dni temu test owulacyjny pozytywny i silny ból brzucha. Cylke 28 dniowe.
Wiem, że to dopiero środek cyklu i cieżko na 100% stwierdzić, ale jesteście doświadczone w interpretacjach i możecie przypuszczać czy ovu była, czy właśnie trea czy dopiero nadchodzi...
Od niedawna mierzę temp. i jeszcze nie mam tego "obcykanego" Będe ogromnie wdzięczna.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2016, 14:29
-
IZOSTAR Moim zdaniem: zależy jakie masz temperatury w poszczególnych fazach cyklu. Jeżeli temp spada Ci (tak jak u mnie) PO miesiączce to 12dc uznałabym jako dzień owulacji (szczyt śluzu, niska temp) jeżeli temperatury po owulacji są jeszcze wyższe to równie dobrze owulacja może być dzisiaj, co zgadzałoby się z książkowy cyklem:D (spadek temp w 12dc przed owulacja, test pozytywny - owu do 48h czyli 14dc, owulacja może wystąpić do chyba 3dni po szczycie śluzu czyli znów 14dc pasuje).
Musisz dalej mierzyć temperaturę i albo jutro skoczy i będzie się utrzymywać na wyższym poziomie, wtedy po 3 wyższych temp program wyznaczy owu na 14dc albo zostanie na tym poziomie co dziś i jutro program powinien oznaczyć owulację na 12dc:)
Istnieje również trzecia opcja cyklu bezowulacyjnego ale podejrzewam że Ciebie to nie spotka
Mam nadzieję że pomogłam. Jeżeli gdzieś popełniłam błąd proszę o sprostowanieWiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2016, 18:37
-
IZOSTAR wrote:Dziewczyny, rzadko się duzielam na forum, ale tym razem mam prośbę - mogłybyście rzucić okiem na mój wykres i podpowiedzieć czy ovu już była, cz dopiero nadchodzi... dwa dni temu test owulacyjny pozytywny i silny ból brzucha....
Hej ciężko powiedzieć. Już późno, żeby mówić, ale ja bym się starała w dniach pozytywnego testu na owulację. Kieyś czekałam 2 dni i było za późno. Najlepiej od razu po pozytywnym teście, a później sama zobaczysz po temperaturze.
Podczas owulacji temp lubi być niższa, bo plemniki nie lubią ciepła -
Tusia_87 wrote:hej dziewczyny co myślicie teraz o moim wykresie? mam go udostępnionego. Dziś skok na 36,9
Kurcze Tusia nie chcę Ci robić nadzieji , ale wykres wygląda super. I ten spadek po skoku też jest obiecujący. Nie chcę Cię nakręcać, czekaj cierpliwie. Dmucham chucham i trzymam mocno kciuki! -
Dziewczynyratunku:'( Zawsze miałam normalne wykresy, wyraźne skoki temperatury a od miesiąca jest jakaś tragedia Ostatni cykl raczej bezowulacyjny, a w tym 2 razy krwawienie, od 2 dni test owu pozytywny, śluz, ból jajnika jak w normalnych cyklach z owu, ale temp spadła :'( Ile teraz powinna się podnieść żeby wskazać, że owulacja mogła się odbyć? Dziwny cykl mam po ślubie i przeprowadzce, jeszcze takich temp niskich nie miałam, może dlatego, że strasznie zimno w domu, albo hormony oszalały -.-
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2016, 10:25
-
kaROLinka03 wrote:Kurcze Tusia nie chcę Ci robić nadzieji , ale wykres wygląda super. I ten spadek po skoku też jest obiecujący. Nie chcę Cię nakręcać, czekaj cierpliwie. Dmucham chucham i trzymam mocno kciuki!
Dzięki czekam niecierpliwie choć byłam robić juz betę ale mój ginekolog powiedział ze zrobiłam jak za wcześnie i teoretycznie jeszcze mogło nic nie wyjść. Mam nadzieje ze moje czekanie się opłaci juz w niedziele testuje -
martynek1990 wrote:Dziewczynyratunku:'( Zawsze miałam normalne wykresy, wyraźne skoki temperatury a od miesiąca jest jakaś tragedia Ostatni cykl raczej bezowulacyjny, a w tym 2 razy krwawienie, od 2 dni test owu pozytywny, śluz, ból jajnika jak w normalnych cyklach z owu, ale temp spadła :'( Ile teraz powinna się podnieść żeby wskazać, że owulacja mogła się odbyć? Dziwny cykl mam po ślubie i przeprowadzce, jeszcze takich temp niskich nie miałam, może dlatego, że strasznie zimno w domu, albo hormony oszalały -.-
Te drugie plamienie może było podczas owulacji?
Sama nie wiem -
Tusia_87 wrote:Ja bym na Twoim miejscu zrobiła test ciążowy nie owulacyjny. Myślę że tak daleko jesteś ze owulacji w tym cyklu nie ma co szukać a czasem testy owulacyjne mogą pokazać ciąże.
Te drugie plamienie może było podczas owulacji?
Sama nie wiem
Nie wiem czy w ogóle była owulacja bo poprzedni wykres był taki
https://ovufriend.pl/graph/ca28b17e820eb8ba34dbdb6ceb1eb65a
I nie wiem czy owulacja mogła być podczas okresu czy dopiero będzie. Masakra jakaśWiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2016, 14:13
-
Dzięki dziewczyny. Bardzo mi Daphne pomogłaś. Ale tak, dziś mi temp nie wzrosła, a lekko spadła. Ovu nie wyznaczyło owulacji... nie wiem już sama o co kaman... Może jeszcze jej nie było, ale z drugiej strony 12go miałam ból brzucha i test pozytywny, a on podobno pokazuje, że ovu nastąpi do 48h... więc biorąc pod uwagę ten czynnik to pewnie już była. Dziś śluz mi się na kremowy zmienił...
-
IZOSTAR wrote:Dzięki dziewczyny. Bardzo mi Daphne pomogłaś. Ale tak, dziś mi temp nie wzrosła, a lekko spadła. Ovu nie wyznaczyło owulacji... nie wiem już sama o co kaman... Może jeszcze jej nie było, ale z drugiej strony 12go miałam ból brzucha i test pozytywny, a on podobno pokazuje, że ovu nastąpi do 48h... więc biorąc pod uwagę ten czynnik to pewnie już była. Dziś śluz mi się na kremowy zmienił...
Może prowadziłasza mało informacji żeby wyliczył wykres owulacje?
Ja wpisywalam testy owu, temperature, śluz i szyjkę