Prośba o pomoc w interpretacji wykresu
-
WIADOMOŚĆ
-
edka85 wrote:Zakładam, że temp była mierzona prawidłowo i nie było czynników mogących ją zakłócić. Spadek temp (na długo przed okresem) rzeczywiście może wiązać się z nagłym obniżeniem proga, ale też bym nie wpadała wtedy w panikę. Bo ważne jest, czy to się utrzyma, czy też nastąpi po 1-2 dniach ponowny wzrost. A co do dupka. Należy go brać "od początku do końca", czyli od zakończenia owu do 10 dnia fl. Nie suplementujemy go kiedy nam się wydaje, że akurat tego dnia spadł prog i trzeba go podnieść. W takiej sytuacji lepiej samemu nie bawić się w lekarza, bo można rozregulować cykl.
Na niewydolność ciałka żółtego (a tym samym na pojawienie się objawów towarzyszących np. plamienia, silny pms) ma wpływ również wysokie TSH i prolaktyna. Czasami wystarczy to uregulować i sprawa bez dupka się rozwiąże.
Dupka na własną rękę nie stosuję Lekarz po prostu na razie kazał odstawić i zastanawiałam się czy to dobra decyzja bo po odstawieniu dopiero zaczęłam mierzyć temp. Dzięki za pomoc, dziś znów przypadek że z wczorajszej 37,1 spadła tempka na 36,88 > Może juz tak mam co miesiąc kilka dni po owulacji.starania od ok 2015
Ja: Usunięta przegroda, PCOS?/ Wysokie androgeny
M: Mała ilość żołnierzyków
1 IUI - 26.09.2017
7.2020 - ❄️❄️
8.09.2020- transfer 💪
30.05.2021- 👶 -
Ekuw wrote:No, dziewczyny, teraz to już nie wiem, co ta temperatura mi odstawia. Drugi dzień tak nisko. Od roku prowadzę wykresy i pierwszy raz mam taki cykl (mam udostępniony na profilu).
Ekuw to być może zagnieżdżane i może doszło do zapłodnienia. Albo po prostu dostaniesz okres. Jest jeszcze jedna możliwość -temp została zakłócona. Trzymam kciuki za pierwszą opcję -
nick nieaktualny
-
hej dziewczyny. czy któraś z nas mogłaby spojrzeć na mój wykres bo jestem raczkująca w tej dziedzinie. czy nadal jest szansa na upragnionem maleństwo?Pozdrawiam wszystkie staraczki i życzę powodzenia
https://ovufriend.pl/graph/c0af81aa3a5605d1664bab370edc4b04
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2016, 14:11
-
nick nieaktualnyhttps://ovufriend.pl/biezacy-cykl.html#
Cześć dziewczyny , to mój piąty cykl starań proszę o pomoc w interpretacja obecnego wykresu. Według mojego lekarza ovu powinna nastąpić w ten czwartek z prawego jajnika. Natomiast OvuFriend owulacji jeszcze nie było. Biorę bromergon i luteine czy to może zmienić temperaturę ? Test owulacyjny dziś rano był dodatni.
-
Patrycja91 wrote:https://ovufriend.pl/biezacy-cykl.html#
Cześć dziewczyny , to mój piąty cykl starań proszę o pomoc w interpretacja obecnego wykresu. Według mojego lekarza ovu powinna nastąpić w ten czwartek z prawego jajnika. Natomiast OvuFriend owulacji jeszcze nie było. Biorę bromergon i luteine czy to może zmienić temperaturę ? Test owulacyjny dziś rano był dodatni.
A luteine masz do kiedy brać? Podobno ona blokuje owulacje.. -
nick nieaktualny
-
JusiaO. Zawsze warto. Niemniej jednak mam wątpliwości. Ten spadek przed @ raczej dobrze nie wróży.
Klara Wysocka. Musiałabym zobaczyć wykres. Z tego co napisałaś, to rozumiem, że miałaś spadek temp, który uznałaś za implantację, następnie wzrost, a teraz znowu spadek? Jeżeli to spadek przed terminem @, to raczej nie świadczy o ciąży. A co do pytania, czy temp musi się utrzymać na równym poziomie - raczej tak, a nawet dobrze by było jakby po terminie @ wzrosła, bo to świadczy o większej produkcji proga, który jest niezbędny do podtrzymania ciąży.
Marika123. Oczywiście, że jest szansa. Na razie wykres wygląda bardzo dobrze i obiecująco.
Patrycja91. Myślę, że w najbliższych 2 dniach będziesz miała owu. Nie wiem tylko, czy nie za wcześnie wzięłaś luteinę. Lekarz ci tak kazał? -
nick nieaktualny
-
Pstrycja, tak się standardowo bierze przy książkowych cyklach, tj. ovu 14 dnia, a cykl trwający 28 dni (bo wtedy odstawia się 25 dc, aby nadeszła @). Skoro znaki na wykresie wskazują, że ovu ci się przesunęła, to ja bym się wstrzymała z luteiną jeszcze przez 2 dni (do 18 dc).
-
Patrycja91 wrote:Znaczy luteine Mam Brać od 16 Do 25 dnia Cyklu. Dziś miałam wieczorem wziąść pierwszy raz
Weź ja dopiero dwa dni po skoku temperatury.
Nie rozumiem dlaczego ginekolodzy dając kobietom ten lek nie mówią wszystkiego każą brać od 16 dc przewidując ze owulacja była 14dc ale nie każda kobieta ma idealne 28 dniowe cykle. Ba w dzisiejszych czasach na prawdę mało kobiet ma takie cykle książkowe.
Tak więc mierz temperature i po 2 dniach od skoku weź dopiero luteineannana88 lubi tę wiadomość
-
Klara, raczej to wygląda na spadek przed @. Chyba że... Jest wprawdzie inna opcja - zagnieżdżenie (w 11 dpo jest to możliwe), ale w takiej sytuacji temp musiałaby ponownie wzrosnąć jutro lub pojutrze. A zatem niebawem się przekonasz w którym kierunku to idzie.
-
Edka, dziękuję za odpowiedź.
Czuję, że w pierwszym kierunku to idzie, ale to mój pierwszy wykres, więc szukałam pomocy u kogoś doświadczonego, samemu trudno realnie spojrzeć na pewne sprawy
Pozdrawiam!IVF - I transfer 19.11.2018 - > 20.12. jest
mam Córeczkę -
edka85 wrote:Klara, raczej to wygląda na spadek przed @. Chyba że... Jest wprawdzie inna opcja - zagnieżdżenie (w 11 dpo jest to możliwe), ale w takiej sytuacji temp musiałaby ponownie wzrosnąć jutro lub pojutrze. A zatem niebawem się przekonasz w którym kierunku to idzie.
Ale też nie koniecznie ja miałam w poprzednim cyklu spadek kilka dni po owulacji później wzrost i to w miarę duży a i tak @ przyszła a temp spadła dopiero dziś w 4dc na końcówce @
Ale życzę zielonościWiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2016, 23:48
-
Marika123 wrote:hej dziewczyny. czy któraś z nas mogłaby spojrzeć na mój wykres bo jestem raczkująca w tej dziedzinie. czy nadal jest szansa na upragnionem maleństwo?Pozdrawiam wszystkie staraczki i życzę powodzenia
https://ovufriend.pl/graph/c0af81aa3a5605d1664bab370edc4b04
Jest spora szansa Z wynikiem/rezultatem starań musisz jednak poczekać Trzymam kciuki. I nie myśl o tym za dużo!!! Powodzenia! -
nick nieaktualny