X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Prośba o pomoc w interpretacji wykresu
Odpowiedz

Prośba o pomoc w interpretacji wykresu

Oceń ten wątek:
  • potworu Przyjaciółka

Wysłany: 27 stycznia 2017, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chicken wrote:
    Czyli chcesz mi powiedziec, ze niepotrzebnie kupowalam bezdotykowy? :D
    Cholera...
    ja mierze rteciowym ale wkurza mnie ze 10 minut musze lezec nieruchomo-myslalam ze da sie to jakos ominac....
    z tego co wiem, to raczej bezdotykowo nie zmierzysz- mierzy się temp błony śluzowej,a nie skóry.
    Jeśli szukasz dobrego termometru to polecam zajrzeć do sklepu medycznego :) Ja swój kupiłam za ok 19 pln, działa jak powinien (chociaż bardzo mi się nie podoba, że od wczoraj pokazuje spadek temp na @ :P )
    Mam taki:
    http://www.elmedico.pl/product-pol-90-Termometr-elektroniczny-Microlife-MT-16C2-owulacyjny.html
    potworu wrote:
    @Martyśka, przykro mi, ale wierzę, ze niedługo Ci się uda!
    Ja czekam z testowaniem do jutra, w ostatnim cyklu własnie 16 dnia po owu @ przyszła. Patrząc na moją temp nie mam zbyt dużej nadziei, ale jak to mówia ona umiera ostatnia ;)

No i umnie jednak @ przylazła... Nie tym razem! :(

• chicken Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2017, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupilam ten Microlife MT16C2.. Trudno... Najwyzej tez bezdotykowe bedzie na "chorowanie" i w przyszlosci dla dziecka :)

elmo88 lubi tę wiadomość

geeky-2017-12-12.jpg
  • LilyEvans Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 01:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka :D

Czy ktos jest w stanie zinterpretowac moj patologiczny wrecz cykl? Jestem 2-3 cykl po rzuceniu tabletek (ciezko okreslic) .

Pierwsza luteina, brak okresu tydzien po odstawieniu
    PCOS
    Endometrioza
    9cs
  • Lamparcica Znajoma

Wysłany: 28 stycznia 2017, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @LiluyEvans moim zdaniem jeszcze owulki nie było :) ja też jestem 2 m-c po rzuceniu tabletek ;) więc zaciskam tym bardziej kciuki, zważywszy na to, że jedziemy na tym samym wózku! :)
    A jak w ogóle wyglądały Twoje cykle przed tabsami?

• LilyEvans Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamparcica wrote:
    @LiluyEvans moim zdaniem jeszcze owulki nie było :) ja też jestem 2 m-c po rzuceniu tabletek ;) więc zaciskam tym bardziej kciuki, zważywszy na to, że jedziemy na tym samym wózku! :)
    A jak w ogóle wyglądały Twoje cykle przed tabsami?

Tabletki zaczelam brac 3,5 roku temu. Cykle wygladaly okropnie. @ trwala 1-3 tygodnie. Cykle 3-6 tygodni. Do tego PCOS, Endometrioza i torbiele endometrionalne. Po 4 miesiacach brania torbiele rosly wiec przerzucilam sie na "sztuczna ciaze" i bralam 24 tabletki bez 4 placebo, bez przerw. Po 3 latach nie bylo sladu najmiejszego torbiela i wszytsko bylo ladnie wiec zaczelam starania. Jesli jednak mi sie szybko nie uda to musze wrocic do tabletek zeby torbiele znowu nie zaczely sie pojawiac zeby endometrioza byla spokojna :p

Pierwszy cykl po rzuceniu tabletek trwal 15 dni. Drugi 19. Teraz jest trzeci bo drugi bo nie wiem co z tym pierwszym, czy go liczyc bo zadnego krwawienia po odstawieniu nie dostalam, dopiero po 14 dniach.

Jesli owulacji jeszcze nie bylo to jest nadzieja bo mojego zobacze w koncu po prawie miesiacu czekania i licze ze w takim razie to moze byc ten moment. Ale jednak owulacja musi poczekac do wtorku.

PCOS
    Endometrioza
    9cs
  • Lamparcica Znajoma

Wysłany: 28 stycznia 2017, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przybijam piątkę z PCOS, bo mam też inne "gratisy". Zobaczymy, jak teraz to będzie wyglądało.
    Trzymam za Ciebie kciuki i myślę, że owulka jeszcze się pojawi!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2017, 14:24

• LilyEvans Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamparcica wrote:
    Przybijam piątkę z PCOS, bo mam też inne "gratisy". Zobaczymy, jak teraz to będzie wyglądało.
    Trzymam za Ciebie kciuki i myślę, że owulka jeszcze się pojawi!

Ok dzieki, na to licze.
    Powodzenia dla Ciebie

PCOS
    Endometrioza
    9cs
  • Szatyneczka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2017, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam! mam pytanie bo nie dokonca rozumiem tych temperatur. Do tej pory myślałam że jak jest spadek pod linie podstswową a potem 3 wzrosty temperatury to ten spadek pod linią oznacza przypuszczalną owulację a przegladając wykresy i patrząc na swój wykres wnioskuję że juz sama nie wiem jak jest bo nie raz owulacja jest wyznaczana w dniu kiedy temp jest na linii albo nawet trochę nad linią podstawowej temp. mimo to ze wczesniej byl spadek pod linie . Wiec jak to jest ? kiedy jest ta przypuszczalna owulacja? na obecnym moim wykresie wydaje mi sie ze owu mogla byc w 14 lub 16 dc ale ovufriend jej nie zaznaczył i myślę że jak jutro będzie wzrost to pewnie zaznaczy ze owu byla w 17 dc mimo to ze w tym 17 dc temp byla na linii a wczesniejsze temp byly niższe. Bardzo proszę o wytłumaczenie tego wszystkiego. Z góry dziękuję

Rocznik '90 starania od 2009
    9 ciąż naturalnych | 2 procedury 3transfer 4.12 - > transfer blastki 5AA ( wlew z immunoglobulin, intralipid, accofil,encorton10mg,heparyna,papaveryna➡️ 6dpt - 24,8 | prog. 18 ( w dniu FET 7)
    9dpt - 66,33 | prog. 16
    10dpt - 106,7 ( inne labo)
    11dpt - 147,89 | prog. 19🙏
    13dpt - 351,95 | prog. 23,15 ☺️
    17dpt - 2565,49 - - >usg pęcherzyk ciążowy z pęcherzykiem żółtkowym
    18dpt - > wizyta w klinice -pęcherzyk ciążowy 8,5mm i pęcherzyk żółtkowy 19dpt - 4657,30 prog.14,52
    24dpt - 23635 | prog. 11,36 mamy zarodek3,5mm
    26dpt- 34469,9|prog.25,29
    34dpt - usg crl 1,39cm 😍❤️
    14.01. 22- > dzidziuś macha nóżkami crl 2,12 tydz. 8+5 z usg z OM 8+2
    20.01--> tydz. 9+4 z usg crl 2,84 ❤️
    09.02 - >prenatalne 13+1 zdrowa dzidzia|01.03 - > 16+0 - będzie syn ❤️
    ANTOŚ URODZONY 05.08.2022 <-- MAŁY WIELKI CUD ❤️😍
    moja historia
  • chicken Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nieodparte wrażenie że moja temperatura w końcu spadnie:/ coś nie chce iść powyżej 37.1 ....

geeky-2017-12-12.jpg
  • Anette93 Koleżanka

Wysłany: 30 stycznia 2017, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny
    Chciałam się zapytać co myślicie o mojej temperaturze po owulacji?? Strasznie się waha nie? To nie dobrze?

7302f22b0d17e8c3c74bf4ba90ca49f6.png

Anette93

2x1nxuuni6okz179.png
  • chicken Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waha sie ale od ovu mialas tendencje spadkowa, a teraz tempka urosla... Mysle, ze jest nadzieja :) Moze to zagniezdzenie bylo? :)

geeky-2017-12-12.jpg
  • Anette93 Koleżanka

Wysłany: 30 stycznia 2017, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chicken wrote:
    Waha sie ale od ovu mialas tendencje spadkowa, a teraz tempka urosla... Mysle, ze jest nadzieja :) Moze to zagniezdzenie bylo? :)

Jeszcze nie znam się na tych całych temperaturach :) Ale to nie dobrze jak po owulacji spada mi temp?

Anette93

2x1nxuuni6okz179.png
  • chicken Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wzorcowo, po ovu powinna wzrosnac, pozniej spasc na moment(zagniezdzenie) i znowu skoczyc do gory...
    ja tez sie dopatruje czegos takuego u siebie ale u kazdej z nas moze to wygladac inaczej

Anette93 lubi tę wiadomość

geeky-2017-12-12.jpg
  • Anette93 Koleżanka

Wysłany: 30 stycznia 2017, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chicken wrote:
    Wzorcowo, po ovu powinna wzrosnac, pozniej spasc na moment(zagniezdzenie) i znowu skoczyc do gory...
    ja tez sie dopatruje czegos takuego u siebie ale u kazdej z nas moze to wygladac inaczej

A ty jakim mierzysz termometrem temperaturę?

Anette93

2x1nxuuni6okz179.png
  • chicken Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rteciowym ale kupilam sobie jeszcze owulacyjny polecany na forum -Microlife - i bezdotykowy (ale ten do mierzenia temperatury owu podobno nie jest zbyt dobry)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2017, 13:50

Anette93 lubi tę wiadomość

geeky-2017-12-12.jpg
  • w_nika Przyjaciółka

Wysłany: 30 stycznia 2017, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny,

jestem nowa i z tego czytania już nic nie wiem... Dzisiaj tak patrzałam na mój wykres i sobie pomyślałam że może być bezowulacyjny?

Jak myślicie pomóżcie :)

Po pozytywnym teście LH miałam ból owulacyjny w lewym jajniku a potem skok temperatury nie wiem co myśleć bo dzisiaj znowu spadła.

https://ovufriend.pl/graph/c52df28a51410bd2f56fc2285a470838

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2017, 19:49

0f5280f6c7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2017, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co myślicie o moim wykresie? Okres strasznie sie spóźnia, skoku też nie miałam jakiegoś szczególnego, szyjka już od dluższego czasu otwarta i codziennie mam taki śluz rozciągliwy tak jak przed okresem. ok 7 dni

dba69ea994c6ac891b31247dcd75768c.png

• m_d_f Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2017, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaki długi masz cykl zazwyczaj? Na Twoim miejscu zrobiłabym badanie z krwi, a jeśli wynik będzie ujemny, to wybrałabym się do ginekologa.

Gagarek lubi tę wiadomość

Starania o drugie dziecko

HSG - marzec 2018 (16 cs) - oba jajowody drożne
    Laparoskopia z histeroskopią - listopad 2018 (25 cs)
    Badanie nasienia - morfologia 3% (styczeń 2018) -> 6% (lipiec 2018); HBA 89%, DFI 22%, HDS 2% (04.2019)

Hormony w normie
    LH:FSH poniżej 0,6 (?)
    AMH w normie (2,39 ng/ml)
    TSH w normie

Diagnoza:
    Endometrioza 4. st. - lewy jajnik i jajowód w zrostach z jelitami
    Torbiel endometrialna na prawym jajniku - 05.2019

Leczenie:
    Rozpoczęcie ultra długiego protokołu - Diphereline (26.06) Stymulacja (27.08) -> 12 pęcherzyków
    Punkcja -> 8 komórek IMSI -> 5 zapłodnionych
    Transfer w 3. dobie jeden zarodek 8A - nieudany
    Zamrożony 3AB
  • kokolinek :) Koleżanka

Wysłany: 31 stycznia 2017, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, co to ma być? Bo ja już oszaleje z tego wszystkiego.

Fakt faktem, pierwsze był stres związany z rozmową kwalifikacyjną,
    później chirurgiczne usunięcie zęba, na lekach przeciówbolowych jechałam prawie 1,5 tyg. W tym 2 dni na silnym leku, po którym w 3 dniu wymiotowałam. Jak bolało mnie dziąsło mało jadłam, ale teraz wszystko wróciło do normy.
    Później dalej stres związany z rozmową, teraz przed podjęciem pracy.

Akurat w czasie brania tych tabletek przeciwóbolowych byłam w tych dniach, w których zazwyczaj mam owulację. A wtedy nie mogłam zbadać śluzu, bo prawie go nie było, a napewno nie taki jak w czasie dni płodnych zawsze miałam...

Dziś już 38 dzień cyklu, a okresu nie ma :(

8704afe1dee699a21952cee8034ef8dc.png

• m_d_f Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @kokolinek - masz cykl bezowulacyjny. Ja na Twoim miejscu poszłabym do ginekologa, skoro @ nie chce przyjść sama.

Starania o drugie dziecko

HSG - marzec 2018 (16 cs) - oba jajowody drożne
    Laparoskopia z histeroskopią - listopad 2018 (25 cs)
    Badanie nasienia - morfologia 3% (styczeń 2018) -> 6% (lipiec 2018); HBA 89%, DFI 22%, HDS 2% (04.2019)

Hormony w normie
    LH:FSH poniżej 0,6 (?)
    AMH w normie (2,39 ng/ml)
    TSH w normie

Diagnoza:
    Endometrioza 4. st. - lewy jajnik i jajowód w zrostach z jelitami
    Torbiel endometrialna na prawym jajniku - 05.2019

Leczenie:
    Rozpoczęcie ultra długiego protokołu - Diphereline (26.06) Stymulacja (27.08) -> 12 pęcherzyków
    Punkcja -> 8 komórek IMSI -> 5 zapłodnionych
    Transfer w 3. dobie jeden zarodek 8A - nieudany
    Zamrożony 3AB
‹‹ 746 747 748 749 750 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ