Prośba o pomoc w interpretacji wykresu
-
WIADOMOŚĆ
-
Agnesqe wrote:Przesyłam Ci całą dobrą owulacyjną energię jaką mam Również trzymam kciuki!
heh dzieki przyda sie Owulacja nie pogardze zwlaszcza ze jutro ostatnie az do kwietniaPierwsza luteina, brak okresu tydzien po odstawieniu
PCOS
Endometrioza
9cs
-
nick nieaktualnyKochane jestem tu nowa proszę o interpretację wykresu czy możliwa tak szybka owulka?
https://ovufriend.pl/graph/4cc973aefec14a158f861a1f7b960843
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2017, 16:38
-
Anuśka19 wrote:Dziewczyny wiem że trochę nie w temacie,ale może któraś wytłumaczy jak wstawić Tu zdjecie?
przez tinypic ale ja nigdy nie wstawialam, tam masz chyba link do wstawienia na forum
Nicole ja tam nic nie widze bo za malo info.Anuśka19 lubi tę wiadomość
Pierwsza luteina, brak okresu tydzien po odstawieniu
PCOS
Endometrioza
9cs
-
nick nieaktualnyanuśka wejdz w moje owu biezacy wykres i pod wykresem masz obok wydruku udostepnij wykres - zakladka miniatura i pisze twoj link do miniatury na forum skopiuj to i wklej tu moze pomoze chyba ze o co innego chodzi
LiluyEvans - dzieki dopiero zaczynam i pierwsze testy owu robiłam i nie wiem chyba wsyztskie negatywne albo nie wiem jak zinterpretowac eh
gin stwierdzil pco, w ostatnim cyklu bralam luteine od 16-25dc i uregulowlo mi cykl na 28 (wczesniej 31-37 a jeden 52 dni)
prl 20,3 (norma 16)
testosteron 2,200 (norma 1,650)
progesteon 0,155 w II fazie cykklu
zaczlema bromergon i metformax w tym cyklu
mam synka 3 latka i staram sie o corke
zaszlam w ciaze w cyklu bezowlacyjnym (monitoring) zamiast @ miałam owu w 34-35dc
takze u mnie anomalia ;(
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2017, 23:03
Anuśka19 lubi tę wiadomość
-
Zakladam ze to owulacyjne. Jesli tak to za slabe, kreski powinny byc identyczne. Chociaz ja sama nigdy nie stosowalam to troche poczytalam
Aniu jesli Twoj wiek to 19 z nicku to zapraszam na nasz temat dla mlodych staraczek
Nicole Twoj wykres jest za krotki zeby cokolwiek wyczytac. Teraz to tam sa 3 tempki. Zobacz na moj, mimo ze dlugi to nic nie wyczytam z niegoPierwsza luteina, brak okresu tydzien po odstawieniu
PCOS
Endometrioza
9cs
-
Anuśka19 wrote:Liluy nie mój wiek to 19+ohohoh ,,, ja już 30+ ... senk w tym ze tam gdzie sa na zdjęciu testy mnogie sa z 12dc a ten pojedynczy z dziś ... i tak się zastanawiałam czy ten dzisiejszy nie powinien być jednokeskowy wogole?
To troszke starszaAnuśka19 lubi tę wiadomość
Pierwsza luteina, brak okresu tydzien po odstawieniu
PCOS
Endometrioza
9cs
-
LiluyEvans wrote:Hmm no ja sie nie znam nigdy nie robilam
To troszke starsza
-
nick nieaktualnydziewczyny zdrówka
u nas 3 dzien młody wymioty że mm dosc ;(
wiem że za krótki ale pierwszy raz mam takie objawy w tych dniach cyklu cycki mnie nigdy nie bola nawet przed @ (sporadycznie sie zdarzylo)
a teraz praktycznie od 9dc cycki bola i w 10dc potworny bol glowy jak nigdy mnie nie boli plus bol w prawym jajniku (tez nigdy nie bolal prawy zawsze tylko lewy aktywny) i to jeszcze w dodatku jakby nad jajnikiem wyzej - te objawy mnie zastanawiaja czy one mogą wskazywać na owulke?? cycki bol na wzrost progesteronu?
tempki nie mierze teraz pilnie bo nie mam jak wstaje albo pol nocy nie spie i po prostu fizycznie nie mam jak a i te tempki nie wiem czy na 100% wiarygodne
plus szyjka srednio i zamknieta twarda raczej i sluz juz kremowy
usg mialam miec 9 lutego o ile z mlodym bedzie ok i bedzie mial z kim zostac to pojde na wizyte -
A o jakiej godz. robisz testy? Te poranne zazwyczaj wychodzą negatywne, a później kreska na ovu jednak się pojawia...XyZ
-
Mama Sowa wrote:
W sumie wykres temp. trochę sugeruje ten 11 dzień... A różne źródła podają, że teoretycznie już 7. dnia po zapłodnieniu mogą być takie sygnały właśnie sugerujące zagnieżdżenie.Mama Sowa lubi tę wiadomość
XyZ
-
Wydaje mi się, że owulacja była u Ciebie 1-2 dni później. Co do zagnieżdżenia trudno powiedzieć. Prawidłowa faza lutealna wynosi do 16 dni, więc raczej nie możesz mieć 17, tzn. możesz, ale to by wskazywało na jakieś nieprawidłowości.
Mama Sowa lubi tę wiadomość
Starania o drugie dziecko
HSG - marzec 2018 (16 cs) - oba jajowody drożne
Laparoskopia z histeroskopią - listopad 2018 (25 cs)
Badanie nasienia - morfologia 3% (styczeń 2018) -> 6% (lipiec 2018); HBA 89%, DFI 22%, HDS 2% (04.2019)
Hormony w normie
LH:FSH poniżej 0,6 (?)
AMH w normie (2,39 ng/ml)
TSH w normie
Diagnoza:
Endometrioza 4. st. - lewy jajnik i jajowód w zrostach z jelitami
Torbiel endometrialna na prawym jajniku - 05.2019
Leczenie:
Rozpoczęcie ultra długiego protokołu - Diphereline (26.06) Stymulacja (27.08) -> 12 pęcherzyków
Punkcja -> 8 komórek IMSI -> 5 zapłodnionych
Transfer w 3. dobie jeden zarodek 8A - nieudany
Zamrożony 3AB -
Witam
Proszę o pomoc w interpretacji wykresu, sama nie wiem co myśleć... Nie mam żadnych charakterystycznych objawów. Raczej nie sądzę że się udało. Staramy się tak długo..Podaje link: https://ovufriend.pl/graph/1238133926727ba5a98380d8a29295b613.11.2016 [*]
ANA 1- pozytywny
ANA 2- 1:160 typ świecenia ziarnisty