X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Prośba o pomoc w interpretacji wykresu
Odpowiedz

Prośba o pomoc w interpretacji wykresu

Oceń ten wątek:
  • kotek87 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myślicie że mogę na cos liczyc czy tylko na @

2a5b758c1d5af643a6a59626273699c0.png

lprkgu9rfbd20u5x.png
  • LilyEvans Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kotek87 wrote:
    myślicie że mogę na cos liczyc czy tylko na @

Jasne ze mozesz :) To tylko delikatny spadek ale temp moze jeszvze wzrosnac. Poza tym jesli jest <3 w czaie owulacji to zawsze mozesz liczyc :D Jakie masz normalnie cykle?

panazuzanna lubi tę wiadomość

Pierwsza luteina, brak okresu tydzien po odstawieniu
    PCOS
    Endometrioza
    9cs
  • kotek87 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LiluyEvans wrote:
    Jasne ze mozesz :) To tylko delikatny spadek ale temp moze jeszvze wzrosnac. Poza tym jesli jest <3 w czaie owulacji to zawsze mozesz liczyc :D Jakie masz normalnie cykle?
    ostatnie cykle miałam 26 dniowe zdarzały się tez 24 a przed lipcem 2016 były po 28-31 dni

lprkgu9rfbd20u5x.png
  • LilyEvans Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Temp poszla w gore o 0.1, patrzac na Twoje cykle to by nadchodzila @ i powinna spadac. Trzymam kciuki ze bedzie dobrze :)

panazuzanna lubi tę wiadomość

PCOS
    Endometrioza
    9cs
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2017, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam takie pytanie. Mój mąż wstaje o 6.00 do pracy ja trochę później. Jednak jak On wychodzi to wstaję idę się wysikać a przy okazji mierzę sobie temperaturę. Następnie wracam do łóżka i śpię jeszcze ok. 2 godzin. Gdy wstaję mierzę temperaturę jeszcze raz. Ta wcześnie rano jest zawsze niższa o 2 stopnie. I tak naprawdę nie wiem którą uważać za właściwą... Kombinuję tak, że wyciągam średnią między pierwszą i drugą i taką wpisuję w wykres... Ale może nie ma potrzeby bym mierzyła tej pierwszej? Jak myślicie? Mówi się, że powinno się tą pierwszą. Ale pierwszą pierwszą, czy pierwszą gdy już tak całkiem wstaje i zbieram się do pracy...

• LilyEvans Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesqe wrote:
    Dziewczyny mam takie pytanie. Mój mąż wstaje o 6.00 do pracy ja trochę później. Jednak jak On wychodzi to wstaję idę się wysikać a przy okazji mierzę sobie temperaturę. Następnie wracam do łóżka i śpię jeszcze ok. 2 godzin. Gdy wstaję mierzę temperaturę jeszcze raz. Ta wcześnie rano jest zawsze niższa o 2 stopnie. I tak naprawdę nie wiem którą uważać za właściwą... Kombinuję tak, że wyciągam średnią między pierwszą i drugą i taką wpisuję w wykres... Ale może nie ma potrzeby bym mierzyła tej pierwszej? Jak myślicie? Mówi się, że powinno się tą pierwszą. Ale pierwszą pierwszą, czy pierwszą gdy już tak całkiem wstaje i zbieram się do pracy...

Liczy sie tylko pierwsza :) Ja zawsze mam budzik o 7 i mierze, nastepnie robie zdjecie temperatury i jak wstane (czasem 7:30 czasem 11 zalezy jak mam zajecia) to zapisuje.
    Nie powinnas wstawac 3h przed mierzeniem. Ta druga nie jest miarodajna tak jak pierwsza :)

Agnesqe, panazuzanna lubią tę wiadomość

PCOS
    Endometrioza
    9cs
  • kotek87 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziś temp taka sama jak wczoraj... ale to nie temp ciązowa wiec @ prztjdzie eh...

lprkgu9rfbd20u5x.png
  • Karma88 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, to mój pierwszy wpis tutaj. Po dwóch poronieniach staramy się z mężem o kolejną ciążę. Od ostatniego poronienia minęło 1,5 roku.
    Od tego cyklu zaczęłam mierzyć temperaturę i prośba czy któraś z Was mogłaby mi coś podpowiedzieć odnośnie bieżącego cyklu?

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • Nadzieja91 Koleżanka

Wysłany: 8 lutego 2017, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesqe wrote:

Też bym brała pod uwagę tę pierwszą temp. Ja wczoraj miałam taką zagadkę. Rano pierwsza mierzona temp. wynosiła 35,5. Za minutę 35,7 a po około 10 min. 35,8. Wszystkie mierzone jeszcze przed wstaniem z łóżka, tyle że w nocy miałam zapchane zatoki i oddychałam większość nocy przez usta... Też się zastanawiam, którą z tych 3 temperatur powinnam zaznaczyć na wykresie.

1c85e50689773c597cad91a84f89a17f.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2017, 11:10

• Nadzieja91 Koleżanka

Wysłany: 8 lutego 2017, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karma88 wrote:
    Dzień dobry, to mój pierwszy wpis tutaj. Po dwóch poronieniach staramy się z mężem o kolejną ciążę. Od ostatniego poronienia minęło 1,5 roku.
    Od tego cyklu zaczęłam mierzyć temperaturę i prośba czy któraś z Was mogłaby mi coś podpowiedzieć odnośnie bieżącego cyklu?

NIe wiem, czy mogę doradzać, ponieważ też od niedawna prowadzę wykresy :)
    Według mnie wszystko wygląda bardzo ładnie. Skok temp. był i się ona utrzymuje, serduszkowanie też w porę. Pozostaje czekać :)

• Karma88 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Nadzieja91. Ta najwyższa temperatura w 17dc może być zaburzona, bo miałam dość stresującą noc, mało snu.
    Jeśli któraś z Was jeszcze coś "ciekawego" widzi w tym wykresie to będę wdzięczna za wszystkie sugestie. :*

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2017, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny 2 dzień w południe śluz brunatny 14 i 15 dc
    miała któraś z was podobnie???
    wizyta jutro ale nigdy tak nie miałam
    w dodatku w tym cyklu bardzo skąpa jak na mnie @ 2 dni i 2 dni plamienie ...
    tempka ogólnie troche zaburzona bo synek od nd wymiotuje to nie spie albo wstaje
    testy owu wszystkie jakieś takie same tylko pierwszy był najmocniejszy w 10dc

podpowiecie cos?

4cc973aefec14a158f861a1f7b960843.png

• w_nika Przyjaciółka

Wysłany: 8 lutego 2017, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nicole wrote:
    dziewczyny 2 dzień w południe śluz brunatny 14 i 15 dc
    miała któraś z was podobnie???
    wizyta jutro ale nigdy tak nie miałam
    w dodatku w tym cyklu bardzo skąpa jak na mnie @ 2 dni i 2 dni plamienie ...
    tempka ogólnie troche zaburzona bo synek od nd wymiotuje to nie spie albo wstaje
    testy owu wszystkie jakieś takie same tylko pierwszy był najmocniejszy w 10dc

podpowiecie cos?

4cc973aefec14a158f861a1f7b960843.png

ja miałam plamienia dwa dni z rzędu i sama się zastanawiam co to może oznaczać...
    do tego też nie miałam wyraźnego pozytywnego testu LH a owulację miałam :)

Czekam na @ do piątku jak nie przyjdzie robię betę, może to implantacja? chociaż się nie łudzę...

trzymam kciuki żeby u Ciebie to była implantacja <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2017, 14:33

0f5280f6c7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2017, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w_nika wrote:
    ja miałam plamienia dwa dni z rzędu i sama się zastanawiam co to może oznaczać...
    do tego też nie miałam wyraźnego pozytywnego testu LH a owulację miałam :)

Czekam na @ do piątku jak nie przyjdzie robię betę, może to implantacja? chociaż się nie łudzę...

trzymam kciuki żeby u Ciebie to była implantacja <3

trzymam kciuki <3
    ja się nie łudzę że mogłoby się udać jeszcze z jednego serducha w 9dc... nigdy nie miałam tak szybko objawów owulacji - wgl ten cykl jakiś inny
    zawsze 31-37 dni nawet 52 co jakiś czas i cykle bezowulacyjne (usg)
    jutro wizytka to ciekawe czy była owulka czy nie

a czy gin może stwierdzić kiedy mniej wiecej była po usg?? w sensie ile dni
    wczesniej?

69a3922984b31813med.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2017, 18:47

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2017, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    znalazłam artykuł w którym cytuję :

"Wiemy już, że owulacja powinna wystąpić do 23 dnia cyklu. Jeżeli z powodu zaburzeń hormonalnych lub jakichś czynników zewnętrznych owulacja się przesuwa, faza wzrastania przedłuża się i dochodzi do przerostu endometrium. W pewnym momencie (zazwyczaj w okolicach dnia, w którym kobieta spodziewa się miesiączki) błona już nie wytrzymuje wzrastania i musi wydalić nadmiar komórek. Pojawia się więc krwawienie śródcykliczne odbierane jako miesiączka, bo wyglądem wcale się od niej nie różni. Czasem jest mniej obfite lub krótsze - w zależności od tego jak bardzo wydłużyła się faza wzrastania.

Wniosek z tego jest następujący: jeżeli chcemy mieć pewność, że dane krwawienie jest miesiączką, musimy mieć dowód odbytej owulacji. "

Lagostina lubi tę wiadomość

• Bogusia Bogusia Koleżanka

Wysłany: 8 lutego 2017, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Czy moj wykres pokazywac moze ciaze?

Aniołeczek 7 tydz [*] 18.08.2017
    8p3os65gn0in465r.png
    mhsvzbmhns0y9x3z.png
    19.02.2019 [*]
  • Bogusia Bogusia Koleżanka

Wysłany: 8 lutego 2017, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    f95a9aacc15d0322bda4974c678279bf.png

Aniołeczek 7 tydz [*] 18.08.2017
    8p3os65gn0in465r.png
    mhsvzbmhns0y9x3z.png
    19.02.2019 [*]
  • Lagostina Ekspertka

Wysłany: 9 lutego 2017, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zerkniecie na mój?

XyZ
  • Lagostina Ekspertka

Wysłany: 9 lutego 2017, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bogusia Bogusia wrote:
    f95a9aacc15d0322bda4974c678279bf.png

Wygląda to całkiem fajnie, wg notatek temp. i objawów spore szanse, trzymam kciuki! :)))

XyZ
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2017, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zaraz oszaleje, proszę dajcie znać co myślicie o dzisiejszej podwyższonej temperaturze. Nadzieja rośnie coraz bardziej, ale tak bardzo boje się zawodu... ;(

‹‹ 750 751 752 753 754 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ