Prośba o pomoc w interpretacji wykresu
-
WIADOMOŚĆ
-
Paula. wrote:zapowiada się na bezowulacyjny.. ale natura potrafi zaskoczyć i wszystko jest możliwe trzeba być dobrej myśli
Paula tak mnie dzis cos natchnelo jak przy wizycie w toialecie zauwazylam mega rozciagliwy sluz ze to jakas grubsza sprawa. No i masz zrobilam ostatni test owu i wyszlo pozytywnie . Zglupialam dziewczyny a dzis juz 22dc. Nie wiem czy test zafalszowal ale i tak nie bedzie staran bo oboje wyjezdzamy za granice na panienskie i kawalerskie naszych znajomych i to w dwie rozne strony. Moze choc uda mi sie sprawdzic czy faktycznie przebiegnie ta owu poprzez temperature. -
Dziewczęta,jestem,jakby o powiedzieć... Totalnie pogubiona.
OVF zaznaczyło mi owu w takim momencie, że ja nie ogarniam- 10 dc. Temperatury niskie, 11 dc byłam na monitoringu i doktor stwierdził dużo malutkich pęcherzyków.
To chyba nie jest możliwe, żebym wtedy miała owu? -
OF wyznaczył tak owulację, bo miałaś zaznaczony śluz płodny i mały skok temperatury. Owulacja moim zdaniem była 19-20 dc, wtedy też masz zaznaczony śluz płodny i dodatkowo testu owu pozytywne, no i 21 dc skok temp. Pewnie jak się po tym skoku utrzymają takie wysokie temperatury, to OF przesunie Ci owulację.Starania o drugie dziecko
HSG - marzec 2018 (16 cs) - oba jajowody drożne
Laparoskopia z histeroskopią - listopad 2018 (25 cs)
Badanie nasienia - morfologia 3% (styczeń 2018) -> 6% (lipiec 2018); HBA 89%, DFI 22%, HDS 2% (04.2019)
Hormony w normie
LH:FSH poniżej 0,6 (?)
AMH w normie (2,39 ng/ml)
TSH w normie
Diagnoza:
Endometrioza 4. st. - lewy jajnik i jajowód w zrostach z jelitami
Torbiel endometrialna na prawym jajniku - 05.2019
Leczenie:
Rozpoczęcie ultra długiego protokołu - Diphereline (26.06) Stymulacja (27.08) -> 12 pęcherzyków
Punkcja -> 8 komórek IMSI -> 5 zapłodnionych
Transfer w 3. dobie jeden zarodek 8A - nieudany
Zamrożony 3AB -
Może ciąża, może owulacja była później, może jakieś hormonalne zaburzenia - przetrwałe ciałko żółte np.Starania o drugie dziecko
HSG - marzec 2018 (16 cs) - oba jajowody drożne
Laparoskopia z histeroskopią - listopad 2018 (25 cs)
Badanie nasienia - morfologia 3% (styczeń 2018) -> 6% (lipiec 2018); HBA 89%, DFI 22%, HDS 2% (04.2019)
Hormony w normie
LH:FSH poniżej 0,6 (?)
AMH w normie (2,39 ng/ml)
TSH w normie
Diagnoza:
Endometrioza 4. st. - lewy jajnik i jajowód w zrostach z jelitami
Torbiel endometrialna na prawym jajniku - 05.2019
Leczenie:
Rozpoczęcie ultra długiego protokołu - Diphereline (26.06) Stymulacja (27.08) -> 12 pęcherzyków
Punkcja -> 8 komórek IMSI -> 5 zapłodnionych
Transfer w 3. dobie jeden zarodek 8A - nieudany
Zamrożony 3AB -
10-11 dni to raczej krótka faza lutealna jeśli się wydłuża to chyba dobrze. A poza tym to chyba najlepiej odwołać się do "książkowych" wskaźników: około 14 dni-norma, ok 18-mozna podejrzewać ciążę, a ok 21-ciaza jest całkiem prawdopodobna. Wiadomo, że każdy jest inny więc przychylam się również do głosu powyżej
-
Paś wrote:Dziewczyny:)
Miała któraś tak bujne skoki i spadki temepratur?? u mnie w tym miesiącu szaleństwo:)
Może coś z tego wyjść?
owulajca wg mnie w okolicach 15 dc -
Cześć dziewczyny. Możecie spojrzeć na mój wykres? Bo nie wiem czy mam czekać na @ (termin wczoraj) czy wybrać się na testy może widzicie coś czego ja nie widzę i co mogłoby pomóc zinterpretować bo nie wiem co o nim myśleć. Od dłuższego czasu mam śluz taki biało-kremowy, sporo go-bez wkładek byłoby ciężko i praktycznie codziennie (tak jak zaznaczone na wykresie)a nie kojarzę żebym kiedyś tak miała, żeby mieć cały czas odczucie wilgoci przez tyle czasu bez przerwy.https://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek 21.07.2018 3360g, 55cm
21.01 69cm -
A ja mam pytanie: co znaczy biała kropka zamiast niebieskiej przy zaznaczaniu temperatury? Na moim wykresie tak zaznaczone są temperatury zmierzone o innej godzinie. To znaczy, że program nie bierze ich pod uwagę w obliczeniach?
I mam napisane, że zaznaczyłam owulację ręcznie - nie mam pojęcia jak ani jak to usunąć.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2017, 16:31
4.04.17, 9 tc [*]
Podejrzenie zespołu antyfosfolipidowego
Niedoczynność tarczycy
Leszek jest z nami! 29.05.2018 -
KotCzarownicy- Białe kropki zrobią się jak zaznaczysz że ma zignorować ten pomiar ze względu na zaburzenia (późne pójście spać, stres, choroba, alkohol czy co tam jeszcze mogło zakłócić). Albo przy pomiarze o innej godzinie. Co do zaznaczenia owulacji-musisz wejść w którykolwiek dzień w ustawienia i tam na dole tabelki jest napisane o tym czy chcesz włączyć automatyczne wyznaczanie owulacji czy ręczne.
KotCzarownicy lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-73421.png
21.01 69cm -
terka, dzięki .
Problemem dla mnie są te godziny. Nie mam fizycznej możliwości mierzyć zawsze o tej samej godzinie po min. 6h snu. Mogę mierzyć 4:30-5:00, mając co najmniej 5h snu, za wyjątkiem dni, kiedy mam nocki. Jeśli po nocce zmierzę 14-15 po co najmniej 6h snu, to będzie to miarodajne?4.04.17, 9 tc [*]
Niedoczynność tarczycy
Widziałam kiedyś taki wykres osoby pracującej na 3 zmiany. I patrząc na całość wyszło co miało wyjść kiedy był skok itd ;)wiec jeśli jest to regularne (4.30-5.00 i cyklicznie 14-15) to powinno być ok. Nie będzie to super wykres bo popołudniowe temperatury są wyższe ale to co ma pokazać to powinno być widać :)po prostu ich nie koryguj (bo jak 10h skorygować? ) i po pierwszym takim cyklu całym zobaczysz że powinno być ok (pomijając inne czynniki zakłócające)mimo różnych godzin
KotCzarownicy lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-73421.png
21.01 69cm -
Dzięki wielkie . Może przy okazji zmobilizuję się do uregulowania chociaż trochę rytmu snu, bo przy tych nieregularnych zmianach mam problemy z zasypianiem. Żeby chociaż to był system tydzień rano, tydzień nocki itd., ale ja mam kompletny miszmasz.4.04.17, 9 tc [*]
Niedoczynność tarczycy
https://ovufriend.pl/graph/f84062292a8833e26bc8f769b0b34eb2
Dziewczyny potrzebuje pomocy z interpretacja wykresu.. w poprzednim cyklu owulacja nastąpiła dość szybko. Ok. 11 dc. Potwierdzona na USG i skokiem tempki. Kolejny cykl dziwny... myślałam że będzie podobnie a tu nic.. testy owulacyjne negatywne, tempka na jednym poziomie.. co jest? Czy to powód do niepokoju że te cykle mam tak różne? -
Leniu wrote:Na pierwszy rzut oka podejrzewalabym bezowulacyjny lub jeszcze nie było owulacji, choć widziałam też takie dziwne wykresy zakończone zielona kropka - nie ma reguły. Cóż, obserwuj danej i działaj
obstawiam jednak że owulacja była:) bardzo boleśnie ją odczułam bo prawie cały dzień sie zwijałam z bólu;)a i śluz super rozciągliwy i dużo
Ale fakt faktem ten wykres jest bardzo dziwny:)