Prośba o pomoc w interpretacji wykresu
-
WIADOMOŚĆ
-
Sung tak biorę 16- 25 dc duphaston według zalecenia ginekologa 3 razy dziennie. Wcześniej brałam 2 razy dziennie ale była to za mała dawka na którą nie reagowałam tak jak powinnam. Teraz będę sprawdzać czy nie ma ciąży żeby jakby co szybko zareagowaćAn1
-
Hej dziewczyny , wczoraj byłam u ginekologa, tak jak pisałam jestem po 3 poronieniu, tym razem dostałam zlecenie na wszystkie badania , nie dałam się już "zbyć" dzisiaj byłam w labolatorium , zobaczymy co wyjdzie dalej... trzeba być dobrej myśli
gabrika lubi tę wiadomość
Janina -
Janina12 wrote:Hej dziewczyny , wczoraj byłam u ginekologa, tak jak pisałam jestem po 3 poronieniu, tym razem dostałam zlecenie na wszystkie badania , nie dałam się już "zbyć" dzisiaj byłam w labolatorium , zobaczymy co wyjdzie dalej... trzeba być dobrej myśli
Bardzo dobrze zrobiłaś, lekarzy też trzeba krótko trzymać! Kciuki zaciskam za Ciebie!"Jeszcze będzie pięknie - mimo wszystko! Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie!" - Jan Paweł II
Aniołek (*) 30.03.2017 9tc / Ciąża biochemiczna - Październik 2017
-
nick nieaktualnyAn1 wrote:Sung tak biorę 16- 25 dc duphaston według zalecenia ginekologa 3 razy dziennie. Wcześniej brałam 2 razy dziennie ale była to za mała dawka na którą nie reagowałam tak jak powinnam. Teraz będę sprawdzać czy nie ma ciąży żeby jakby co szybko zareagować
właśnie to mnie zastanawia... jeśli masz problem z niskim progesteronem i go odstawiasz a możesz być w ciąży... -
Hej, Janina12, super wieści A możesz napisać jakie badania Ci zlecił?Starania o drugie dziecko
HSG - marzec 2018 (16 cs) - oba jajowody drożne
Laparoskopia z histeroskopią - listopad 2018 (25 cs)
Badanie nasienia - morfologia 3% (styczeń 2018) -> 6% (lipiec 2018); HBA 89%, DFI 22%, HDS 2% (04.2019)
Hormony w normie
LH:FSH poniżej 0,6 (?)
AMH w normie (2,39 ng/ml)
TSH w normie
Diagnoza:
Endometrioza 4. st. - lewy jajnik i jajowód w zrostach z jelitami
Torbiel endometrialna na prawym jajniku - 05.2019
Leczenie:
Rozpoczęcie ultra długiego protokołu - Diphereline (26.06) Stymulacja (27.08) -> 12 pęcherzyków
Punkcja -> 8 komórek IMSI -> 5 zapłodnionych
Transfer w 3. dobie jeden zarodek 8A - nieudany
Zamrożony 3AB -
nick nieaktualny
-
Prawdopodobnie tak jest, bo po prostu jeszcze nie doszło do owulacji, albo dopiero co doszło i jeszcze na wykresie tego nie widać.Starania o drugie dziecko
Badanie nasienia - morfologia 3% (styczeń 2018) -> 6% (lipiec 2018); HBA 89%, DFI 22%, HDS 2% (04.2019)
Hormony w normie
TSH w normie
Diagnoza:
Leczenie:
Rozpoczęcie ultra długiego protokołu - Diphereline (26.06) Stymulacja (27.08) -> 12 pęcherzyków
Zamrożony 3AB -
to muszę się uzbroić w cierpliwość i zobaczymy co będzie dalej, bo zdziwiła mnie ta sama wartość temperatury w ciągu 3 dni. Nawet sprawdzałam temperaturę w ciągu dnia bo myślałam że coś z termometrem jest nie tak, ale w dzień pokazuje inne wartości więc wszystko ok.
-
Aaa, a tak też się zdarza Myślałam, że chodzi o to, że nie ma skoku jeszcze.Starania o drugie dziecko
Hormony w normie
TSH w normie
Diagnoza:
Leczenie:
Zamrożony 3AB -
Pomocy
Co miesiąc mam dość widoczny skok temperatur, owulację mam różnie zazwyczaj między 18 a 21 dniem, a ten cykl jest jakiś dziwny... wygląda jakby był bezowulacyjny. Staramy się już 9 cykli, więc mnie martwi że ten cykl jest "stracony". Jest szansa, że owulka jeszcze nadejdzie:-(?
Co myślicie o moim wykresie?
Natka
Starania od 12.2016
12.2017- badanie nasienia - morfologia 1%
04.2018- badanie nasienia - morfologia 2%
05.2018- pierwsza wizyta w MedArt
06.2018- sono Hsg -lewy jajnik niedrożny
08.2018- inseminacja (morfologia 4%)
12.2018 - inseminacja (morfologia 4%) zakończona pozytywnym testem -
Hej,
proszę o pomoc.
Patrząc na mój wykres, myślicie, że owulacja jeszcze przyjdzie?
Ogólnie mam od zawsze nieregularne, długie cykle.
W lipcu poroniłam I to jest mój pierwszy prawidłowy cykl od tego czasu.
Chcemy dalej się starać.
Trochę się martwię, to już 38dc, a tu nic...
Myślicie, że może być to cykl bezowulacyjny?
-
Dziewczyny, mam pytanie - gdzie mierzycie temperatury? Ja zawsze mierzę w ustach i max mam 36,8 a tu obserwuje, ze dziewczyny maja nawet powyżej 37.
Mój progesteron jest w normie, za każdym razem jak mierzyłam jest ok.20.
Myślicie, że temperatury 36,6-36,8 w drugiej fazie są wystarczające? -
Hej dziewczyny nie pisałam wcześniej bo nie miałam skierowania , zostało w laboratorium , dzisiaj odebrałam wyniki, nie podaje wam jakie badania robiłam ponieważ mam nazwy francuskie a nie wiem jak się one po polsku nazywają , niektóre sa identyczne ale spora cześć ma inna nazwę, której nie znam po polsku. Przypomne że jestem po 3 poronieniach
Jedna rzecz mnie niepokoi, bo generalnie badania są ok ale czy ktoś mógłby mi pomóc w interpretacji wyników z tarczycy? Mma wrażenie że mam niedoczynnośc tarczycy , ale ja sie na tym nie znam
Anticorps anti-thyroperoxydase - mam 0,54 norma do 9 wiem że to się nazywa po polsku anty... i jest związane z badaniem tarczycy ale nie mam pojecia jak
Anticorps anti-thyroglobuline- mam 0,9 norma do 4
T4 ja mam 9,3 norma 7,5 do 18
T3 ja mam 2,8 norma 2,5 do 5,5
T.S.H ja mam 1,64 norma 0,15 do 4,90
Czy ktoś mógłby mi pomóc , wizytę mam dopiero w poniedziałek
DziękujeJanina -
Janina12 wrote:Anticorps anti-thyroperoxydase - mam 0,54 norma do 9 wiem że to się nazywa po polsku anty... i jest związane z badaniem tarczycy ale nie mam pojecia jak
Anticorps anti-thyroglobuline- mam 0,9 norma do 4
T4 ja mam 9,3 norma 7,5 do 18
T3 ja mam 2,8 norma 2,5 do 5,5
T.S.H ja mam 1,64 norma 0,15 do 4,90
Czy ktoś mógłby mi pomóc , wizytę mam dopiero w poniedziałek
Dziękuje
Hej. Pierwsze to antyTPO drugie to antyTG oba to badania na przeciwciała przeciwtarczycowe (wybacz nazw przeciw dokładnie czemu juz pisać nie będę ) jak dla mnie wyniki masz wszystkie w porządkuhttps://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek 21.07.2018 3360g, 55cm
21.01 69cm