X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Prośba o pomoc w interpretacji wykresu
Odpowiedz

Prośba o pomoc w interpretacji wykresu

Oceń ten wątek:
  • Agrafka 19 Znajoma

Wysłany: 21 września 2017, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pod wykresem masz taka ikonkę udostępnij wykres klikasz na to i wyświetli Ci się ikonka z ustawieniami i kliknij miniatura. I już będzie udostępniony

Janina12 lubi tę wiadomość

Agrafka 19
  • Janina12 Koleżanka

Wysłany: 21 września 2017, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję bardzo Agrafka19 spróbuję :-)

Janina
  • Janina12 Koleżanka

Wysłany: 21 września 2017, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny chciałabym prosić o pomoc, może ktoś będzie wiedział więcej.
    Jestem po 3 poronienianiach moje wykresy za każdym razem przedstawiają się tak samo, jest ok, nagle temperatura zaczyna spadać i, zanikają objawy ciążowe oraz przychodzi krwawienie-poronienie , jak myślicie czy to wina progesteronu ?

120f2e63fab36491cc5bae1117ba0d4a.png

Janina
  • terka Autorytet

Wysłany: 21 września 2017, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koniecznie powiedz o tym lekarzowi. To jest mega dziwne. Nie wiem czy to poziom progesteronu bo nie znam Twoich wyników (warto je robić) ale tak czy inaczej musisz z lekarzem dokładnie przeanalizować i przeciwdziałać takiemu dalszemu przebiegowi sprawy.

Przykro mi bardzo że musisz przechodzić przez takie rzeczy

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • Janina12 Koleżanka

Wysłany: 21 września 2017, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Koniecznie powiedz o tym lekarzowi. To jest mega dziwne. Nie wiem czy to poziom progesteronu bo nie znam Twoich wyników (warto je robić) ale tak czy inaczej musisz z lekarzem dokładnie przeanalizować i przeciwdziałać takiemu dalszemu przebiegowi sprawy.

Przykro mi bardzo że musisz przechodzić przez takie rzeczy

Bardzo dziękuję , w poniedziałek ide na wizytę żeby zobaczyć czy wszsytko się ładnie oczyściło, pokaże mu wyniki i zobaczymy co dalej....

Janina
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2017, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jaki masz poziom progesteronu 7 dpo?

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2017, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy możecie zerknąć na mój wykres? Zazwyczaj od 14dc albo i wcześniej mam sporo płodnego śluzu. Teraz tylko te dwa razy, po nocy był typowo płodny, w reszcie dnia kremowy.
    Od jakiegoś czasu biorę castagnus na złagodzenie objawów @ oraz wiesiołka, dlatego ciekawi mnie czemu śluzu płodnego nie ma. Chyba że aż tak przesunęła mi się owulacja. Dodam że po owu muszę brać luteinę, czyli u mnie zazwyczaj 16-17dc, a bez bez wiedzy że owu była średnio mam ochotę. Czekać jeszcze czy zacząć niedługo brać?
    I co myślicie o temperaturach? Niezbyt się jeszcze na tym znam.

• terka Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xcandyx wrote:
    Dziewczyny, czy możecie zerknąć na mój wykres? Zazwyczaj od 14dc albo i wcześniej mam sporo płodnego śluzu. Teraz tylko te dwa razy, po nocy był typowo płodny, w reszcie dnia kremowy.
    Od jakiegoś czasu biorę castagnus na złagodzenie objawów @ oraz wiesiołka, dlatego ciekawi mnie czemu śluzu płodnego nie ma. Chyba że aż tak przesunęła mi się owulacja. Dodam że po owu muszę brać luteinę, czyli u mnie zazwyczaj 16-17dc, a bez bez wiedzy że owu była średnio mam ochotę. Czekać jeszcze czy zacząć niedługo brać?
    I co myślicie o temperaturach? Niezbyt się jeszcze na tym znam.

Ja widzę ładny skok 14sc. To ze nie zauważyłaś więcej dni płodnego śluzu-może byl w środku a może w tym cyklu bylo go mniej. Ja bym na Twoim miejscu poczekała na jutrzejszy pomiar i jeśli będzie na podobnym poziomie znaczy owu była 13 lub 14 dc (śluz i szyjka są zgodne pod tym względem) i zaczęła brać luteine

• Janina12 Koleżanka

Wysłany: 22 września 2017, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sung wrote:
    A jaki masz poziom progesteronu 7 dpo?

Nie wiem jeszcze go nie badałam, po 2 poronieniu dostałam progesteron 3 razy dziennie , ale skończyło się jak zawsze... może jeszcze za mała dawka, choć to było 200 mg

Janina
  • terka Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Janina12 wrote:
    Nie wiem jeszcze go nie badałam, po 2 poronieniu dostałam progesteron 3 razy dziennie , ale skończyło się jak zawsze... może jeszcze za mała dawka, choć to było 200 mg

A może to nie progesteron jest powodem... Może trzeba poszukać dalej...

• m_d_f Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Janina12 - po dwóch poronieniach to ja bym już zrobiła chyba wszystkie możliwe badania, żeby znaleźć przyczynę, a nie gdybała, czy to wina progesteronu... Czy Twój lekarz niczego Ci nie zlecił? Tak na ślepo Ci przepisał ten progesteron? To jest naprawdę dziwne podejście, ja bym zmieniła ginekologa.

Starania o drugie dziecko

HSG - marzec 2018 (16 cs) - oba jajowody drożne
    Laparoskopia z histeroskopią - listopad 2018 (25 cs)
    Badanie nasienia - morfologia 3% (styczeń 2018) -> 6% (lipiec 2018); HBA 89%, DFI 22%, HDS 2% (04.2019)

Hormony w normie
    LH:FSH poniżej 0,6 (?)
    AMH w normie (2,39 ng/ml)
    TSH w normie

Diagnoza:
    Endometrioza 4. st. - lewy jajnik i jajowód w zrostach z jelitami
    Torbiel endometrialna na prawym jajniku - 05.2019

Leczenie:
    Rozpoczęcie ultra długiego protokołu - Diphereline (26.06) Stymulacja (27.08) -> 12 pęcherzyków
    Punkcja -> 8 komórek IMSI -> 5 zapłodnionych
    Transfer w 3. dobie jeden zarodek 8A - nieudany
    Zamrożony 3AB
  • Janina12 Koleżanka

Wysłany: 22 września 2017, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, nie badał progesteronu na dobra sprawę nic nie badał :-( Problem w tym że ja mieszkam we Francji a tu wszyscy wszsytko zlewają że tak brzydko powiem do 3 miesiąca ciąży... a co mają robić takie dziewczyny jak ja co nie moga dotrwac do tego 3 miesiąca ! W poniedziałek mam u niego wizytę , myśle ze ten progesteron to żeczywiście nie mam za wysoki , ale oprócz tego jest jeszcze jakiś inny problem, myślę że może to być problem z zagęstą krwią , problem krzepliwości krwi występował zarówno u mojej babci jak i mamy :-(

Janina
  • m_d_f Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm, no to nie wiem, co Ci poradzić. Tak czy siak szukałabym innego lekarza. Może zgłoś się do jakiejś kliniki leczenia bezpłodności?

Badanie nasienia - morfologia 3% (styczeń 2018) -> 6% (lipiec 2018); HBA 89%, DFI 22%, HDS 2% (04.2019)

Hormony w normie
    TSH w normie

Diagnoza:

Leczenie:
    Rozpoczęcie ultra długiego protokołu - Diphereline (26.06) Stymulacja (27.08) -> 12 pęcherzyków
    Zamrożony 3AB
  • Janina12 Koleżanka

Wysłany: 23 września 2017, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    m_d_f wrote:
    Hmm, no to nie wiem, co Ci poradzić. Tak czy siak szukałabym innego lekarza. Może zgłoś się do jakiejś kliniki leczenia bezpłodności?

m_d_f zobaczę co mi powie w poniedziałek, moze wreszcie zleci mi jakies badania po 3 poronieniach tutaj kobieba jest kwalifikowana do poronień nawracających i łatwiej dostać skierowania na badania... zobaczę w poniedziałek.

Janina
  • Franuszka Debiutantka

Wysłany: 23 września 2017, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jakim termometrem mierzycie temperaturę?,ja mam elektroniczny i wciąz mam temperature ponizej 36,dziwne mi to jest,przez to moje wykresy są do niczego.

Aniołek 02.05.2017 (*)
  • m_d_f Autorytet

Wysłany: 23 września 2017, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Janina12, trzymam kciuki, żeby szybko wyjaśniło się, co jest przyczyną i żeby kolejna ciąża przebiegła już książkowo :)

Hormony w normie
    TSH w normie

Diagnoza:

Leczenie:
    Zamrożony 3AB
  • m_d_f Autorytet

Wysłany: 23 września 2017, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Franuszka, to nie musi być wina termometru, może po prostu masz taką niską temperaturę ciała. Jeśli masz skok, a na wykresie można zaobserwować podział na niższe i wyższe temperatury, to jest ok. Jeśli się martwisz niskimi temperaturami, możesz sobie zbadać tarczycę.

Hormony w normie
    TSH w normie

Diagnoza:

Leczenie:
    Zamrożony 3AB
  • Agrafka 19 Znajoma

Wysłany: 23 września 2017, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Franuszka koleżanka ma rację zbadaj tsh.ja starałam się 7lat o mojego skarba ale to z różnych przyczyn tyle. Ale w ciąży okazało się że mam niedoczynnosc tarczycy. Przez co teraz mam problem z zajściem w kolejna ciążę.

Agrafka 19
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2017, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Janina12 wrote:
    Nie, nie badał progesteronu na dobra sprawę nic nie badał :-( Problem w tym że ja mieszkam we Francji a tu wszyscy wszsytko zlewają że tak brzydko powiem do 3 miesiąca ciąży... a co mają robić takie dziewczyny jak ja co nie moga dotrwac do tego 3 miesiąca ! W poniedziałek mam u niego wizytę , myśle ze ten progesteron to żeczywiście nie mam za wysoki , ale oprócz tego jest jeszcze jakiś inny problem, myślę że może to być problem z zagęstą krwią , problem krzepliwości krwi występował zarówno u mojej babci jak i mamy :-(

a mutacje mthfr badałyście? Zrób badania koniecznie! I na trombofilię.
    Jak nie wiesz jak we Francji (alb lekarz Ci nie da skierowania) to zamów na testdna.pl
    Bo wtedy clexan i aspiryna muszą być...

• Elizaa8 Znajoma

Wysłany: 24 września 2017, 01:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    12 CS. Proszę o jakieś uwagi. Dziękuję.

7e317ccbb6b13a0b36d2ed045465f467.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2017, 01:35

‹‹ 784 785 786 787 788 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ