Prośba o pomoc w interpretacji wykresu
-
WIADOMOŚĆ
-
Kochane pomózcie
wczoraj miałam rózowy śluz ale tylko w środku i później zauważyłam w tym śluzie brązową kropke krwi.
jak szłam spac nic nie było i do teraz czysto.
dziś 27 dc (cykle 26-28 dni)
zrobiłam dziś test wyszedł negatywny.
o ile wczoraj to była imlantacja zarodka to za wcześnie na test no nie?
temp. rośnie dziś 37,06 (prowadze wykres, możecie zerknąć?)
miała może któras z Was? -
Trudno powiedzieć, czy to plamienie przed @, czy implantacja. Wiesz, jaką długą masz fazę lutealną? Pozostaje czekanie i powtórzenie testu za 2 dni najlepiej. O ile do tego czasu nie przyjdzie @.Starania o drugie dziecko
HSG - marzec 2018 (16 cs) - oba jajowody drożne
Laparoskopia z histeroskopią - listopad 2018 (25 cs)
Badanie nasienia - morfologia 3% (styczeń 2018) -> 6% (lipiec 2018); HBA 89%, DFI 22%, HDS 2% (04.2019)
Hormony w normie
LH:FSH poniżej 0,6 (?)
AMH w normie (2,39 ng/ml)
TSH w normie
Diagnoza:
Endometrioza 4. st. - lewy jajnik i jajowód w zrostach z jelitami
Torbiel endometrialna na prawym jajniku - 05.2019
Leczenie:
Rozpoczęcie ultra długiego protokołu - Diphereline (26.06) Stymulacja (27.08) -> 12 pęcherzyków
Punkcja -> 8 komórek IMSI -> 5 zapłodnionych
Transfer w 3. dobie jeden zarodek 8A - nieudany
Zamrożony 3AB -
m_d_f wrote:Trudno powiedzieć, czy to plamienie przed @, czy implantacja. Wiesz, jaką długą masz fazę lutealną? Pozostaje czekanie i powtórzenie testu za 2 dni najlepiej. O ile do tego czasu nie przyjdzie @.[/QUOTE
FL trwa 11,12 cykle 26-28 dni chociaż ostatnio 28.
Ovritelle bralam w 14 DC owu mogła byc tez w 16,17 DC bo w 16 bolały mnie jajniki. Temp narazie nie wskazuje na @. -
Temperatura jest ładna, ale z nią różnie bywa. Może spać dopiero w pierwszym dniu @, a czasami nawet później. W każdym razie na razie trzeba trzymać kciuki i powtórzyć test pojutrze Oby tym razem pokazały się dwie kreski.Starania o drugie dziecko
HSG - marzec 2018 (16 cs) - oba jajowody drożne
Laparoskopia z histeroskopią - listopad 2018 (25 cs)
Badanie nasienia - morfologia 3% (styczeń 2018) -> 6% (lipiec 2018); HBA 89%, DFI 22%, HDS 2% (04.2019)
Hormony w normie
LH:FSH poniżej 0,6 (?)
AMH w normie (2,39 ng/ml)
TSH w normie
Diagnoza:
Endometrioza 4. st. - lewy jajnik i jajowód w zrostach z jelitami
Torbiel endometrialna na prawym jajniku - 05.2019
Leczenie:
Rozpoczęcie ultra długiego protokołu - Diphereline (26.06) Stymulacja (27.08) -> 12 pęcherzyków
Punkcja -> 8 komórek IMSI -> 5 zapłodnionych
Transfer w 3. dobie jeden zarodek 8A - nieudany
Zamrożony 3AB -
Cześć dziewczyny, tu mój wykres. Jest to mój pierwszy cykl pomiarów niestety zaczęłam trochę późno, bo nigdzie nie mogłam dorwać termometru z dwoma miejscami po przecinku. Niestety trafiłam do Was dopiero teraz więc nie zapisywałam jeszcze dat stosunków i objawów. Sprawdźcie proszę czy jest on w miarę prawidłowy czy może na coś powinnam szczególnie zwrócić uwagę? Może termometr jest dziki?
Pozdrawiam Was serdecznie -
nick nieaktualnyanna23 wrote:Cześć dziewczyny, tu mój wykres. Jest to mój pierwszy cykl pomiarów niestety zaczęłam trochę późno, bo nigdzie nie mogłam dorwać termometru z dwoma miejscami po przecinku. Niestety trafiłam do Was dopiero teraz więc nie zapisywałam jeszcze dat stosunków i objawów. Sprawdźcie proszę czy jest on w miarę prawidłowy czy może na coś powinnam szczególnie zwrócić uwagę? Może termometr jest dziki?
Pozdrawiam Was serdecznie
Ważne by mierzyć temperaturę o tej samej godzinie. Przede wszystkim regularność!
Fajnie u Ciebie widać I faza to niższe temperatury.
II faza wyższe.
Ja zamierzam swój wykres wydrukować i na wizycie u gina pokazać i zapytać o interpretację. Bo też mam wątpliwości.
-
Dziękuje Ci bardzo, tylko w weekend jest czasem trochę później w tygodniu zawsze jest to ta sama godzina od nowego cyklu chcę już notować ze wszystkimi objawami i w weekendy mimo wszystko nastawiać budzik. W tym cyklu znowu się nie uda i tak, bo już mi spada temperatura. Pozdrawiam
-
Anna23 ja kupiłam na allegro termometr owulacyjny z dwoma miejscami po przecinku i nie jest to duży wydatek. Ja długo mierzyłam termometrem z jednym miejscem po przecinku ale jednak warto kupić ten owulacyjny .A twój ter. Nie jest dziki ja też mam czasem takie góry i doliny na wykresie
PLPaulina lubi tę wiadomość
Agrafka 19 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyWitam
Czy moglibyście mi pomóc zinterpretować wykres wyznaczylo mi dość późno owu.. Wydaje mi się że wcześniej też było coś na kształt owu..tzn temp poszła w górę( potem na tydzień spadła????) i miałam wtedy takie objawy jak na owu, ale potem drugi raz to samo.. O co chodzi już się gubię
Dzięki za wszelkie spostrzezenia -
nick nieaktualny