Prośba o pomoc w interpretacji wykresu
-
WIADOMOŚĆ
-
W@Roko8312 - wydaje mi się, że jednak nie jest bezowulacyjny i owu była ok. 19 dc.Starania o drugie dziecko
HSG - marzec 2018 (16 cs) - oba jajowody drożne
Laparoskopia z histeroskopią - listopad 2018 (25 cs)
Badanie nasienia - morfologia 3% (styczeń 2018) -> 6% (lipiec 2018); HBA 89%, DFI 22%, HDS 2% (04.2019)
Hormony w normie
LH:FSH poniżej 0,6 (?)
AMH w normie (2,39 ng/ml)
TSH w normie
Diagnoza:
Endometrioza 4. st. - lewy jajnik i jajowód w zrostach z jelitami
Torbiel endometrialna na prawym jajniku - 05.2019
Leczenie:
Rozpoczęcie ultra długiego protokołu - Diphereline (26.06) Stymulacja (27.08) -> 12 pęcherzyków
Punkcja -> 8 komórek IMSI -> 5 zapłodnionych
Transfer w 3. dobie jeden zarodek 8A - nieudany
Zamrożony 3AB -
Sagasigrun wrote:A czy należy się tak mocno sugerować temperaturą przy wykrywaniu owulacji? Według mnie owulkę miałam w poniedziałek bo mnie kuło w jajniku a i śluz na to by wskazywał, a ovu tego nie wykryło.
Tak. Bo tylko temperatura potwierdza owulację. Organizm może się w ciągu cyklu przygotowywać do owulacji więcej niż jeden raz i nawet jak są objawy zbliżającej się owulacji - śluz płodny, bóle jajników czy dodatnie testy owulacyjne, to wcale nie musi do niej dojść.Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2017, 07:58
Sagasigrun lubi tę wiadomość
Starania o drugie dziecko
Badanie nasienia - morfologia 3% (styczeń 2018) -> 6% (lipiec 2018); HBA 89%, DFI 22%, HDS 2% (04.2019)
Hormony w normie
TSH w normie
Diagnoza:
Leczenie:
Rozpoczęcie ultra długiego protokołu - Diphereline (26.06) Stymulacja (27.08) -> 12 pęcherzyków
Zamrożony 3AB -
m_d_f wrote:Tak. Bo tylko temperatura potwierdza owulację. Organizm może się w ciągu cyklu przygotowywać do owulacji więcej niż jeden raz i nawet jak są objawy zbliżającej się owulacji - śluz płodny, bóle jajników czy dodatnie testy owulacyjne, to wcale nie musi do niej dojść.
Dziękuję -
Hej dziewczyny czy mogłabym prosic was o interpretacje mojego wykresu to jest moj pierwszy cykl gdzie mierze temperaturę, i wydawało mi się że może akurat w tym miesiącu sie udało ale dziś robiłam test ( pepino ) i niestety negatywny
https://ovufriend.pl/graph/ee672a2413e6b973202d6a856446480c
-
Hej dziewczyny jestem tu od niedawna dlatego jeszcze nie wszystko tu dla mnie jasne. Może któraś z Was mi podpowie otóż po kilku niższych temp. Miałam skok 3dni wysokiej temp po czym spadek ale nie do lini podstawowej po czym temp. Znów wysoko. Ovu przesunęlo mi owulke po tych dwóch niższych temp które nie dochodziły do lini temp niskich. I się pogubiłam całkiem. Teraz nie wiem czy mam liczyć od pieszego skoku ile dni do miesiączki czy od momentu gdy ovu przestawiło mi owulacje?Agrafka 19
-
Może udostępnij wykres, albo chociaż wklej linka do niego, wtedy łatwiej nam będzie zobaczyć, o co chodzi i coś powiedzieć.Starania o drugie dziecko
Hormony w normie
TSH w normie
Diagnoza:
Leczenie:
Zamrożony 3AB