Prośba o pomoc w interpretacji wykresu
-
WIADOMOŚĆ
-
No i tu jest różnica u nas-Ty wiesz kiedy co masz a ja mogę przypuszczać Ty bez starań w tym miesiącu a ja ze staraniami. I dlatego u Ciebie 100% pewności ze nic nie bedzie (bo i jak? ) a u mnie cd niewiadomej aż do końca. Dlatego napisałam że jak pójdzie w górę i będzie brak @. Dzień przed albo w dniu @ zawsze mi spada. Wiec zobaczymy. Nadzieję mam małą ale mam nadalhttps://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek 21.07.2018 3360g, 55cm
21.01 69cm -
Fasola1234 wrote:
A może popełniasz jakiś bład w mierzeniu temperautry? Myslałaś o tym?"Jeszcze będzie pięknie - mimo wszystko! Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie!" - Jan Paweł II
Aniołek (*) 30.03.2017 9tc / Ciąża biochemiczna - Październik 2017
-
Dziewczyny, zerkniecie na mój wykres?
Jak myślicie czy owu już nastąpiła?
Wiem, że w każdym cyklu może być inaczej, ale jakoś jestem zaskoczona że w tym msc tak szybko objawy płodności się pojawiły. Zwykle owulację mam miedzy 20-23 dc.
No i teraz nie wiem czy zrobić dzisiaj przerwę, czy może jednak 4ty dzień podziałać
"Jeszcze będzie pięknie - mimo wszystko! Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie!" - Jan Paweł II
-
gabrika wrote:A może popełniasz jakiś bład w mierzeniu temperautry? Myslałaś o tym?
Mierze tak samo jak w poprzednim cyklu a miałam wzrost normalnie w tamtym cyklu .
Mierze 2-3 razy nawet . Mierze między 5.15-5.40. To samo miejsce bez wstawania wcześniej po wypoczynku ten sam termometr . -
Fasola1234 wrote:Mierze tak samo jak w poprzednim cyklu a miałam wzrost normalnie w tamtym cyklu .
Mierze 2-3 razy nawet . Mierze między 5.15-5.40. To samo miejsce bez wstawania wcześniej po wypoczynku ten sam termometr .
No to ciekawa sytuacja wyjaśnił gin dlaczego nie było skoku temp w takim razie?"Jeszcze będzie pięknie - mimo wszystko! Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie!" - Jan Paweł II
-
gabrika wrote:No to ciekawa sytuacja wyjaśnił gin dlaczego nie było skoku temp w takim razie?
Mówił ze raczej to błąd pomiaru ;/
ale płyn w zatoceDouglasa był więc owulacja tez
Zobaczymy co wyjdzie w praniu .gabrika lubi tę wiadomość
-
A będziesz robiła progesteron w tym cyklu? To powinno rozwiać wszelkie wątpliwości. Płyn w zatoce nie daje 100% pewności, że owulacja była.Starania o drugie dziecko
HSG - marzec 2018 (16 cs) - oba jajowody drożne
Laparoskopia z histeroskopią - listopad 2018 (25 cs)
Badanie nasienia - morfologia 3% (styczeń 2018) -> 6% (lipiec 2018); HBA 89%, DFI 22%, HDS 2% (04.2019)
Hormony w normie
LH:FSH poniżej 0,6 (?)
AMH w normie (2,39 ng/ml)
TSH w normie
Diagnoza:
Endometrioza 4. st. - lewy jajnik i jajowód w zrostach z jelitami
Torbiel endometrialna na prawym jajniku - 05.2019
Leczenie:
Rozpoczęcie ultra długiego protokołu - Diphereline (26.06) Stymulacja (27.08) -> 12 pęcherzyków
Punkcja -> 8 komórek IMSI -> 5 zapłodnionych
Transfer w 3. dobie jeden zarodek 8A - nieudany
Zamrożony 3AB -
m_d_f wrote:A będziesz robiła progesteron w tym cyklu? To powinno rozwiać wszelkie wątpliwości. Płyn w zatoce nie daje 100% pewności, że owulacja była.
Mój ginekolog stwierdził że jest płyn wiec owulacja była ;/ zobaczymy co przyniosą kolejne dni i czy @ przyjdzie czy może kropek zielony . -
nick nieaktualny
-
Dlatego 100% potwierdzeniem owulacji jest tylko ciążaStarania o drugie dziecko
HSG - marzec 2018 (16 cs) - oba jajowody drożne
Laparoskopia z histeroskopią - listopad 2018 (25 cs)
Badanie nasienia - morfologia 3% (styczeń 2018) -> 6% (lipiec 2018); HBA 89%, DFI 22%, HDS 2% (04.2019)
Hormony w normie
LH:FSH poniżej 0,6 (?)
AMH w normie (2,39 ng/ml)
TSH w normie
Diagnoza:
Endometrioza 4. st. - lewy jajnik i jajowód w zrostach z jelitami
Torbiel endometrialna na prawym jajniku - 05.2019
Leczenie:
Rozpoczęcie ultra długiego protokołu - Diphereline (26.06) Stymulacja (27.08) -> 12 pęcherzyków
Punkcja -> 8 komórek IMSI -> 5 zapłodnionych
Transfer w 3. dobie jeden zarodek 8A - nieudany
Zamrożony 3AB -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ania1003 wrote:Dla mnie do sprawdzenia lh, estradiol, prolaktyna, progesteron.
Cykl wygląda na bezowulacyjny.
A czy należy się tak mocno sugerować temperaturą przy wykrywaniu owulacji? Według mnie owulkę miałam w poniedziałek bo mnie kuło w jajniku a i śluz na to by wskazywał, a ovu tego nie wykryło. -
nick nieaktualny