Prośba o pomoc w interpretacji wykresu
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPytam, bo akurat nie widać na wykresie a przy zygzakach najszybciej można sprawdzić i wykluczyć właśnie problem z niedoborem kwasu, wysoką prolaktyną i niskim progiem.
No i jak niski kwas to wysoka homocysteina, dlatego warto zrobić te badania- poronienie to też sygnał do tego.
W kwestie mutacji nie będę wchodziła bo o tym można mówić, jak masz wyniki tego powyżej. A może już robiłaś, bo miałaś dobrego gina i nie zbagatelizował straty.
Wiadomo co było przyczyną poronienia? -
nick nieaktualny
-
Marteczka:) wrote:
Wykres choć ma zygzaki to trzyma sie na górze. Ile trwa Twoja faza lutealna? Bo widzę tutaj 14 dni wyżej juz są temperatury i jeśli miałaś dzisiaj miec @ a nie masz to szansa jestzazwyczaj wtedy kobietki testują właśnie w terminie @ a nawet o wczesniej
https://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek21.07.2018 3360g, 55cm
21.01 69cm -
nick nieaktualnyCzy to jest cykl owulacyjny?
Śluz nie bardzo obserwuję, a tym razem się starałam, ale był, moim zdaniem dwukrotnie, więc nie zaznaczałam.
https://ovufriend.pl/graph/89881265dc98dd6757ff1a557560c1ec -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyCo to znaczy temperatura ignorowana?
Zupełnie nie ogarniam tego wykresu na forum. Uparcie wpisuje mi jakąś datę prehistoryczną, w stylu 1972, mimo, że ja wpisuję swoją. W tej chwili nie mogę znaleźć swojego cyklu i go edytować, tzn dopisać dzisiejszej temperatury -
nick nieaktualny1. Infekcja?
2. Bezowulacyjny?
3. Monitoring usg?
4. Wyniki z krwi?
Leczysz się jakoś po takim czasie starań?
Długości cykli, czy masz potwierdzane owulki. Co już do tej pory robiłaś z badań?
Ciężko tak na podstawie samego wykresu cokolwiek stwierdzić. Tym bardziej jak wykres tak wygląda.
Nie myślałaś o zmianie termometru na owulacyjny z 2 miejscami po przecinku? -
nick nieaktualnySung wrote:Co to znaczy temperatura ignorowana?
Zupełnie nie ogarniam tego wykresu na forum. Uparcie wpisuje mi jakąś datę prehistoryczną, w stylu 1972, mimo, że ja wpisuję swoją. W tej chwili nie mogę znaleźć swojego cyklu i go edytować, tzn dopisać dzisiejszej temperatury
Jeśli chodzi o tą część z wykresem to nie za bardzo wiem gdzie problem.
A co do ignorowanej- to taka która nie wlicza się do algorytmu. Czyli wstałaś w nocy, nie spałaś, za krótki sen był. Odstępstwo od normalnego pomiaru. Będzie pusta kropka i przerywane linie. To zaznaczasz sama.
A jeśli zmierzyłaś o 8 a do tej pory robiłaś to o 6, to będzie ta tempka wliczana, pusta kropka z linią ciągłą.
Bardziej się liczy niż ta poprzednia wyżej. -
Hej, spójrzcie proszę, czy nie wydaje Wam się, że owu mogła być w 24dniu (zazwyczaj mi wyznacza 22-24dzień). Pierwszy raz mam zaznaczoną tak wcześnie. Temperatury w tym cyklu są dość niskie.
Cykle mam długie ok 31-37 dni.
Faza lutealna średnio 15 dni, ale też się mocno potrafi wahać
Po już długim okresie starań, nawet ciężko mi uwierzyć, że bez żadnych objawów się może udać. I 16 i 24 były
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2017, 19:33
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAnia1003 wrote:Jeśli chodzi o tą część z wykresem to nie za bardzo wiem gdzie problem.
A co do ignorowanej- to taka która nie wlicza się do algorytmu. Czyli wstałaś w nocy, nie spałaś, za krótki sen był. Odstępstwo od normalnego pomiaru. Będzie pusta kropka i przerywane linie. To zaznaczasz sama.
A jeśli zmierzyłaś o 8 a do tej pory robiłaś to o 6, to będzie ta tempka wliczana, pusta kropka z linią ciągłą.
Bardziej się liczy niż ta poprzednia wyżej.
ja co noc wstajęmusiałyby być same ignorowane.
Z wykresem chodzi o to, ze nie mogę go znaleźć i dopisać nowych temperatur. -
Dziewczyny jest jeszcze dla nas szansa czy już szykować sie na @? Chyba we wtorek powinna być. Nie podoba mi się ten dzisiejszy spadek
na testy za wcześnie, z bety chyba tez jeszcze nie wyniknie nic, prawda?
https://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek21.07.2018 3360g, 55cm
21.01 69cm -
nick nieaktualnyterka wrote:Dziewczyny jest jeszcze dla nas szansa czy już szykować sie na @? Chyba we wtorek powinna być. Nie podoba mi się ten dzisiejszy spadek
na testy za wcześnie, z bety chyba tez jeszcze nie wyniknie nic, prawda?
Jak chcesz, możesz spróbować. Nikt nie zabroni. Tylko nie można nastawiać się że coś wyjdzie.
Lepiej betę bo będziesz wiedziała na 100%.