Prośba o pomoc w interpretacji wykresu
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
dziewczyny jak to u Was jest z obserwacji, jesli ovu zaznaczy owulacje ciagla linia to pokrywala ona sie z faktyczna owulacja? pierwszy cykl mierze temp i turaj jestem i sie tak zastanawiam, bo po dzisiejszym podaniu temp ovu przesunela mi owulacje. a ze z serduszkami w tym miesiacu kiepsko to wczesniejszy termin byl pewniejszy na zafasolkowanie.
-
nick nieaktualnymoniśka... wrote:dziewczyny jak to u Was jest z obserwacji, jesli ovu zaznaczy owulacje ciagla linia to pokrywala ona sie z faktyczna owulacja? pierwszy cykl mierze temp i turaj jestem i sie tak zastanawiam, bo po dzisiejszym podaniu temp ovu przesunela mi owulacje. a ze z serduszkami w tym miesiacu kiepsko to wczesniejszy termin byl pewniejszy na zafasolkowanie.
Wykres to algorytm. Bazuje na wprowadzanych wartościach i informacjach. Ale tak samo analizuje do tego poprzednie cykle. Jeśli masz ich mało to bardziej będzie niepewny. Jeśli sprawdzasz od dłuższego czasu, to wyciąga średnią. Do tej pory miałaś np. owulkę 13dc i tak wykres zaznaczy. Natomiast przyjdzie jeden cykl gdzie albo będzie bezowulacyjny albo owulka się przesunie na np. 16dc ze względu na stres i już wykres może tego nie wyłapać.
Warto chodzić na monitoringi i wyniki. Wtedy nie ma domyślania się. -
Dziewczyny czy jest jeszcze szansa na dzidziusia w tym cyklu? Link https://ovufriend.pl/graph/5e49cd65fc51699a00218374e15bdf19
-
Jeśli uprawiałaś seks w dni płodne to tak. Niestety z wykresu tego się nie da wyczytać.Starania o drugie dziecko
HSG - marzec 2018 (16 cs) - oba jajowody drożne
Laparoskopia z histeroskopią - listopad 2018 (25 cs)
Badanie nasienia - morfologia 3% (styczeń 2018) -> 6% (lipiec 2018); HBA 89%, DFI 22%, HDS 2% (04.2019)
Hormony w normie
LH:FSH poniżej 0,6 (?)
AMH w normie (2,39 ng/ml)
TSH w normie
Diagnoza:
Endometrioza 4. st. - lewy jajnik i jajowód w zrostach z jelitami
Torbiel endometrialna na prawym jajniku - 05.2019
Leczenie:
Rozpoczęcie ultra długiego protokołu - Diphereline (26.06) Stymulacja (27.08) -> 12 pęcherzyków
Punkcja -> 8 komórek IMSI -> 5 zapłodnionych
Transfer w 3. dobie jeden zarodek 8A - nieudany
Zamrożony 3AB -
nick nieaktualnyPatrycjus wrote:Dziewczyny czy jest jeszcze szansa na dzidziusia w tym cyklu? Link https://ovufriend.pl/graph/5e49cd65fc51699a00218374e15bdf19
A ja polecam zmienić termometr od kolejnego cyklu na elektroniczny z dwoma miejscami po przecinku- Microlife 12-17zł.
Nie będzie takich zygzaków.
Z m_d_f się zgadzam. Ale nikt tego nie zagwarantuje po wykresie. Sprawdź progesteron i dobrze odwiedzić gina aby sprawdzić czy jest ciałko. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Fatalita wrote:Hej dziewczyny. Co myślicie o moim cyklu? Czy ta owulacja wyliczona przez ovu jest w ogóle możliwa? Moje cykle zawsze są 27/28 dniowe.
Moim zdaniem owulka jeszcze przed Tobą. Byc może ten spadek właśnie owulacyjny jest. Ale sama temperatura niewiele mówi. Dlatego ważne jest sprawdzanie śluzu i szyjki bo to daje pewniejszy obraz. Tez mi kiedyś zaznaczyło tak wcześnie ale potem przesunęło na późniejszy dzień jak wpisywałam kolejne dnihttps://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek 21.07.2018 3360g, 55cm
21.01 69cm -
nick nieaktualnyTe skoki są tak duże, że ja się nie wypowiem. Może warto zbadać prolaktynę, bo ona odpowiada za takie zygzaki.
A najlepiej idź zrób wyniki z krwi: LH, Estradiol. Potem powtórz po 48h i zobacz czy idą w górę czy stoją. Jak idą w górę, owulacja będzie na dniach. -
nick nieaktualny
-
Poronienie mam jedno, to majowe.
Mierzenie temp. dopiero zaczęłam, to pierwszy cykl, czwarty po poronieniu, a trzeci w którym się staramy.
Martwią mnie te wahania temperatury
Nie biorę nic, jeżeli w tym cyklu się nie uda to pójdę do lekarza od niepłodności albo naprotechnologa.
Nasze aniołki...
21.09.14 (*) N.
10.05.17 (*) O.