Prośba o pomoc w interpretacji wykresu
-
WIADOMOŚĆ
-
cuddlemuffin wrote:Ja też dopiero zaczynam z mierzeniem temperatury, ale już jakiś czas obserwuję swój cykl i to co mnie dziwi to że tym razem w ogóle mam jakiś śluz po owulacji- zazwyczaj było prawie od razu sucho lub był lepki a teraz kremowy i średnio duża ilość. Dziś rano mąż mnie uraczył komplementem " w ogóle ostatnio nie jesteś jędzowata, normalnie oaza spokoju, może w tym miesiącu nie będzie okresu skoro nie masz pms-u?" I jak tu go nie kochać.
Z drugiej strony te temperatury nie sa mega wysokie i raczej trzymaja sie na stalym poziomie zamiast rosnac.. Sama juz nie wiem- porzucić nadzieje czy jeszcze sie łudzic..
Poczekajcie, jeszcze za wcześnie by cokolwiek przesądzać. Wiem ciężko się czeka ale innego wyjścia nie ma szansa jest
https://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek 21.07.2018 3360g, 55cm
21.01 69cm -
Hej dziewczyny
Jutro mam rtg kręgosłupa, wiec zdecydowałam się na zrobienie testu.. I negatyw przypuszczam, że zdecydowanie za wcześniej, ale czy tak naprawdę mam się jeszcze po co łudzić skoro temperatura spada i jest taka niska?
=https://ovufriend.pl/graph/7bdbf52ae9e0af69b4528d35f3ad262a][/url]Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2017, 08:07
Emil - 28.07.2018 r - godzina 22.18 - 2530 gram i 50 cm szczęścia do kochania
[/link]
24+0 - 692 g/29+0 - 1392 g/32+6 - 2233 gramy szczęścia
-
To i ja poproszę Was o interpretację - myślicie, że coś może z tego być??
https://ovufriend.pl/graph/deaa46c4ca839d00077f26059ac07c7a
Pokrótce moja historia. Jestem po poronieniu zatrzymanym w lipcu. Teraz mam pierwszy cykl starań z pomocą duphastonu. Duphaston mam brać od 20dc przez 10 dni. Ostatnia dawka dzisiaj i jutro test. Dzisiaj już 3 dzień mam takie "skurcze przepowiadające" okres.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2017, 08:30
-
Też poproszę o interpretację wykresu, ovu nie wyznaczył mi dnia, sama go wyznaczyłam bo wydaje mi się że wtedy mogła nastąpić owulacja ale sama już nie wiem w koncu nie ma wyraznego skoku i 2 fazy temperatur
https://ovufriend.pl/graph/67555e67dd249ceb8fd098d81e7b30acWiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2017, 08:37
-
pumka1990 wrote:Serio? Ja mam cykle 27-29 dniowe... A przy 20 dniu owu. Faza lutealna byłaby za krótka
Też myślę że mogła Ci się owulacja przesunąć na 20 dc. Może spada na implantacje:) trzymam kciuki, a faza lutealna powinna być tak samo długa jak zawsze więc przedłuży Ci się cykl. No chyba że nie przedłuży to wtedy trzeba z lekarzem pogadac jakieś badanka zrobić bo nie może być poniżej 10 dni fl. Ale na pewno się zaraz temp podniesiepumka1990 lubi tę wiadomość
-
cuddlemuffin wrote:Ja też dopiero zaczynam z mierzeniem temperatury, ale już jakiś czas obserwuję swój cykl i to co mnie dziwi to że tym razem w ogóle mam jakiś śluz po owulacji- zazwyczaj było prawie od razu sucho lub był lepki a teraz kremowy i średnio duża ilość. Dziś rano mąż mnie uraczył komplementem " w ogóle ostatnio nie jesteś jędzowata, normalnie oaza spokoju, może w tym miesiącu nie będzie okresu skoro nie masz pms-u?" I jak tu go nie kochać.
Z drugiej strony te temperatury nie sa mega wysokie i raczej trzymaja sie na stalym poziomie zamiast rosnac.. Sama juz nie wiem- porzucić nadzieje czy jeszcze sie łudzic..
Pieknie idzie w górę, duża szansa jest:) -
JustynaK90 wrote:Też myślę że mogła Ci się owulacja przesunąć na 20 dc. Może spada na implantacje:) trzymam kciuki, a faza lutealna powinna być tak samo długa jak zawsze więc przedłuży Ci się cykl. No chyba że nie przedłuży to wtedy trzeba z lekarzem pogadac jakieś badanka zrobić bo nie może być poniżej 10 dni fl. Ale na pewno się zaraz temp podniesie
Dziękuję Za odpowiedź
Czy serio myślisz, że jest jeszcze jakakolwiek szansa na II kreseczki w tym miesiącu?Emil - 28.07.2018 r - godzina 22.18 - 2530 gram i 50 cm szczęścia do kochania
[/link]
-
pumka1990 wrote:Dziękuję Za odpowiedź
Czy serio myślisz, że jest jeszcze jakakolwiek szansa na II kreseczki w tym miesiącu?
Powiem Ci serio że już tyle wykresów przeróżnych widziałam i wiem że może być wszystko możliwe. Ładne wykresy po których można by podejrzewać ciążę kończyły się @ choć u innych była fasolka Inne wyglądały na to że nic z tego a potem test pozytywny i zielona kropka. Najważniejsze żeby była owulacja wtedy szansa zawsze jest
U mnie to dylemat czy była lub czy będzie -
Marcella wrote:Dziewczyny pomozcie,co sadzicie o moich wykresach i tym obecnym,?https://ovufriend.pl/graph/f622a29ffc8d2fd417
6d9d25b0834de9
Jak to zobaczyłam to pierwsze co pomyślałam że Ty już zaszłaś w ciążę w poprzednim cyklu:) testowałaś? Bo Twoja @ to bardziej plamienie, zawsze tak masz? poza tym bóle w krzyżu, podbrzuszu, wymioty w jakims dniu, temp wysoka, szyjka przeważnie wysoko. Tylko potem widziałam że mierzyłaś temp w jakiś późnych i różnych godzinach to może zmieniać postać rzeczy. Jak to w końcu u Ciebie jest z tym mierzeniem? -
mish wrote:
U koleżanki widzę podobnie jak u mnie ja też cykl po odstawieniu anty. Tylko u Ciebie szansa że dziś lub wczoraj owulacja tylko patrzeć czy temp będzie szła w górę
U mnie wszystko wskazywało na owu ale temp cos nie skoczyła:( -
JustynaK90 wrote:Powiem Ci serio że już tyle wykresów przeróżnych widziałam i wiem że może być wszystko możliwe. Ładne wykresy po których można by podejrzewać ciążę kończyły się @ choć u innych była fasolka Inne wyglądały na to że nic z tego a potem test pozytywny i zielona kropka. Najważniejsze żeby była owulacja wtedy szansa zawsze jest
U mnie to dylemat czy była lub czy będzie
O robisz testy owulacyjne?Emil - 28.07.2018 r - godzina 22.18 - 2530 gram i 50 cm szczęścia do kochania
[/link]
-
JustynaK90 wrote:Powiem Ci serio że już tyle wykresów przeróżnych widziałam i wiem że może być wszystko możliwe. Ładne wykresy po których można by podejrzewać ciążę kończyły się @ choć u innych była fasolka Inne wyglądały na to że nic z tego a potem test pozytywny i zielona kropka. Najważniejsze żeby była owulacja wtedy szansa zawsze jest
U mnie to dylemat czy była lub czy będzie
A robisz testy owulacyjne?Emil - 28.07.2018 r - godzina 22.18 - 2530 gram i 50 cm szczęścia do kochania
[/link]
-
pumka1990 wrote:Hej dziewczyny
Jutro mam rtg kręgosłupa, wiec zdecydowałam się na zrobienie testu.. I negatyw przypuszczam, że zdecydowanie za wcześniej, ale czy tak naprawdę mam się jeszcze po co łudzić skoro temperatura spada i jest taka niska?
=https://ovufriend.pl/graph/7bdbf52ae9e0af69b4528d35f3ad262a][/url]
Póki nie dostaniesz okresu to możesz być w ciąży. Przed podświetleniem musisz podpisać dokument że nie jesteś w ciąży. Jeśli okaże się że jesteś a płód ulegnie uszkodzeniu czy mutacji w wyniku RTG, przychodnia nie ponosi za to odpowiedzialności. Ja bym nie ryzykowala na Twoim miejscu zdrowia potencjalnego dziecka jeśli nie jestem pewna na 10000%.
jeszcze dodam z własnego doświadczenia, że po RTG kręgosłupa mój cykl wydluzyl się o 5 dni, szukałam na necie i okazuje się że dużo kobiet tak ma.
Pozdrawiam!
28.04.2019 Helenka przywitała świat 2800g, 53cm
1.04 - 2260g
4.03 - 1600g
19.12 - 320g
03.09.18 - pozytywny test!
Beta 05.09.18: 462
14 cykli starań
Hashimoto - euthyrox 100 -
pumka1990 wrote:
A robisz testy owulacyjne? -
Hejka co myslicie o moim wykresie piereszy raz robie. A wykres r9bi mi nadzieje.[img]https:[/img]
-
Cześć, dziewczyny! Przeszłam z innego tematu i widzę zupełnie inne nicki Mam do Was pytanie odnośnie temperatury. Gdzieś na forum widziałam sposób wyliczania, ale nie mogę tego znaleźć. Zawsze mierzę temp. rano, tj. o 6:20, 6:30 lub 6:40. Wczoraj wypiłam wino i dzisiaj nie zareagowałam w ogóle na budzik xD Przebudziłam się o 7:50 dopiero A tak mi zależało, żeby dzisiaj sprawdzić, czy wzrosła! Zmierzyłam, ale nie wpisałam na wykres, bo bez sensu 36,6 - o ile niższa temp. mogłaby być godzinę wcześniej?