Prośba o pomoc w interpretacji wykresu
-
WIADOMOŚĆ
-
Niby ovu zaznaczyl ze dzis jest 4 dzien po owulacji.. Ale we wtorek bylam u gina i potwierdzil ze do owulacji zaszlo, na usg pojawilo sie ciałko żółte.. Progesteron mialam 21 dwa dni temu. Tempka wysoka.. Moge miec nadzieje na fasolke? Modle sie do Boga o ten cykl...
-
Ciałko żółte powstaje podczas owulacji. Jeśli komórka jajowa zostanie w tym czasie zapłodniona, ciałko żółte przekształci się w ciałko żółte ciążowe. Jego podstawową funkcją będzie wówczas przygotowanie łożyska na przyjęcie zarodka oraz utrzymanie ciąży przez pierwszych kilka tygodni.
W procesie luteinizacji, do którego dochodzi mniej więcej w połowie cyklu, podczas owulacji, pęcherzyk pęka i przekształca się w ciałko żółte. Jeśli dojdzie wtedy do zapłodnienia, ciałko żółte przekształci się w ciałko żółte ciążowe. Jeśli do niego nie dojdzie, ciałko żółte zacznie zanikać, przekształcając się w ciałko żółte miesiączkowe. -Takie coś znalazłam w necie.Trzymam kciuki oby Ci się udało.ignite -
Aldenka wrote:Ignite nie potrafie badac , ciezko mi okreslic jej wysokosc.. Wczesniej na luzie podchodzilam do tego i nie robilam testow nie mierzylam temp.. Zaczelam robić je w tym cyklu.. Nie zawsze, zaznaczalam serduszka w tym cyklu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2018, 10:01
ignite -
ignite wrote:Ciałko żółte powstaje podczas owulacji. Jeśli komórka jajowa zostanie w tym czasie zapłodniona, ciałko żółte przekształci się w ciałko żółte ciążowe. Jego podstawową funkcją będzie wówczas przygotowanie łożyska na przyjęcie zarodka oraz utrzymanie ciąży przez pierwszych kilka tygodni.
W procesie luteinizacji, do którego dochodzi mniej więcej w połowie cyklu, podczas owulacji, pęcherzyk pęka i przekształca się w ciałko żółte. Jeśli dojdzie wtedy do zapłodnienia, ciałko żółte przekształci się w ciałko żółte ciążowe. Jeśli do niego nie dojdzie, ciałko żółte zacznie zanikać, przekształcając się w ciałko żółte miesiączkowe. -Takie coś znalazłam w necie.Trzymam kciuki oby Ci się udało.
Ale jak juz mialam sluz poowulacyjny i bylo widac na usg cialko zolte tp znaczy ze juz po calym etapie tak? Czyli jak od wtorku sie nie serduszkujemy (po wizycie u lekarza) to i tak jest duza szansa? -
Jeżeli dojdzie do poczęcia dziecka ciałko żółte przekształci się w ciałko żółte ciążowe.Po owulacji pozostaje pęknięty pęcherzyk Graafa, który przekształca się w ciałko żółte.Owulacja już się zakończyła więc nie ma potrzeby serduszkować,teraz musisz czekać aż ciałko się przekształci.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2018, 10:28
Chichibi lubi tę wiadomość
ignite -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
dziewczynki pomóżcie dalej:)
Zrobiłam zastrzyk ovutrelle w sobotę, cały czas biorę duphaston 2 tab dziennie. Wiem,że to za wcześniej,ale wczoraj zrobiłam sobie badania.Podaje wyniki z wczorajszych badań:
tsh 1,3827 uu/ml 0,3500-4,9400
prolaktyna 6,6 ng/ml 5,18-26,53
bhcg 20,57 mlu/ml
jeszcze chyba działa zastrzyk a może cud????Przepraszam,że taka "poparzona"jestem troszeczkę ale tak długo się staramy,ta ciąża pozamaciczna,wszystko mnie tak dobiło,że modlę się o cud! -
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2018, 12:25